Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯
 81/222 anonim ***** válasza:
70%

Szívem, utána a közoktatás és a szakmunkásképzés ellehetetlenítése következik .Koccintsatok akkor is. Szódával. A te gyereked meg ugye biztos soha nem lesz egyetemista. És hát te aztán tényleg rengeteg észérvet hoztál fel .

Idióta.

2011. szept. 8. 10:30
 82/222 anonim válasza:
79%

Friss diplomás vagyok, idén nyáron végeztem, de folytatom MA-n tanulmányaim, ugyanúgy nyelvszakon. Nem értek a röghözkötéssel egyet, mert tényleg érje meg akkor itthon maradni, ha van is miért. Ha ugyanilyen marad az ország helyzete, akkor botrány lesz ebből a törvényből. A másik: EU-s ország vagyunk, amely lehetővé teszi a szabad munkaerő áramlást és cserét is... elvileg!

Kibújás a törvény alól: aki megteheti magának, külföldön tanítattja majd a gyerekét.

2011. szept. 8. 10:39
 83/222 anonim ***** válasza:
27%
Ők is csak azért értenek vele egyet, mert őket (egyelőre) nem érinti.
2011. szept. 8. 10:43
 84/222 A kérdező kommentje:

kb. a. 4. oldalig jutottam, és elborzadtam néhány válaszon külön idézgetni nem fogok, de azért rwagálnék az elhangzottakra.

1. én nagyon örülnék, ha itthon dolgozhatnék. igazából nem azért akarok kimenni, mert az hűdejó, sőt. nagyon szeretem Mo.-ot. és a legjobban tisztelem azokat a - nem pénzéhes - orvosokat,"akik még itthon tisztességgel végzik a hivatásukat. csakhogy. nem gazdag családból származom, szóval az, hogy én fizessem az egyetrmet, sajnos megoldhatatlan viszont a képességeim meg vannak. akkor ne menjek orvosira? meg írták itt néhányan, hogy a tandíj 50%- át a hallgatókkal fizettetnék ki. KB 500 EZER FOTINTOT FÉLÉVENTE?? akkor megint csak apuci kicsi fia/lánya lenne sanszos orvosi pályán. aki meg szegényebb, de jobb képességű, elhivatott, az meg nem fogja tudni végihcsinálni az egyetemet.

2. valaki írta, hogy sokan ugyanennyi pénzből tartják el a családjukat. hát eree mit mondjak? nem akarok arrogáns lenni, ésnem is gondolom úgy, hogy nekik ennyi jár. minden embernek szüksége lenne jól fizető állásra, minden dolgozó ember megérdemelne egy jobb színvonalú életmódot. de azért azt is vegyük figyelembe, hogy egy orvosnak rengeteget kell tanulnia, nagyon stresszesva munkája, és mindig topon kell lennie, hiszen emberi életekről dönt. azért ez nem ugyanaz, mint mikor vslaki például kamionsofőr, kb ugyanennyi pénzért. itt hangsúlyoznám: nem nézek le egy foglalkozást sem, de szakma és szakma között van különbség. régebben az emberek nagyon megbecsülték az értelmiségieket, azért az jelentett valami, ha vki doktor, tanár, ügyvéd stb. volt. és ezt elsôsorban jó fizetéssel honorálták. és már megint: előítéletek minden ismeret nélkül. én nem a pénz miatt akarok orvos lenni, és tényleg nem az a problémám, hogy mobdjuk nem lesz BMW-m meg villám a gellért-hegyen. én csak azt akarom, hify legyen egy normális lakásom, és ne kelljen örökké a pénzt számolnom, hogy mondjuk megengedhetek - e magamnak egy új ruhát, anélkül, hogy ez maga után vonná mondjuk azt, hogy nem tudom kifizetni a lakbért. plusz szeretnék gyereket is majd, és őt miből fogom eltartani? ebből a fizetésből, ilyen stresszes szakma mellett? hogy a viharba. és végül, de nem utolsó sorban: a fizetésnél is rosszabbak a kórházi körülmények. nost pl. egy olyan kórházba járok, ahol ax adott osztályt egy addig raktárként funkcionáló pincehelységbe költöztettek le. és a vicc az, hogy az orvos, aki itt dolgozik, nagyon jó orvos, és egy forintot nem fogad el.

szóval a körülmények engem sokkal jobban idegesítenek, mint a fizetés.

és a hálapénzről: senkitől nem fogadnék el hálapénzt, max akkor, ha látom az illetőn hogy tehetősebb. de hánynék magamtól, ha nondjuk egy nyugdíjastól vagy egy szegényebb vkitől borítékot fogadnék el. én erre képtelen lennék.

szóval: azért vagyok felháborodva, mert ez nem megoldás. a megoldást a gazdasági színvonal - és nem az adók - emelésében, ezzel párhuzamosan a bérek emelésében látom, nem ebben a buta rendeletben.

2011. szept. 8. 10:46
 85/222 anonim ***** válasza:
28%

Bizony -bizony, a te kis alig kettes szakmunkás végzettségednek is annyi lesz, édesem. befűtenek majd neked is, ne félj.

Az eddigiek alapján meg is érdemled.

2011. szept. 8. 10:53
 86/222 anonim ***** válasza:
88%
Én is orvosis vagyok. Végigolvasva ezt a pár oldalt nagyon megijedtem... Úristen, tényleg így gondolkodnak a (leendő) betegek az orvosokról?? Hogy mindegyik haszonleső, sikkasztó r*hadék? Ez nagyon szomorú. A kezdő orvosok nem csak azért akarnak elmenni külföldre, mert 80ezer forint 30 évesen 11 évnyi tanulás után, úgy hogy ott áll az ember család és minden nélkül, kicsit nevetséges, főleg, hogy egy jobb diákmunkával többet lehet keresni, pedig a felelősséget nem lehet összehasonlítani. Azért is akarnak elmenni, mert nincs pofájuk/pofánk elfogadni a hálapénzt, külföldön meg nem is kell. Nem láttatok még szegény orvost? Pedig én ismerek nagyon sokat, nem csak a főorvosok az orvosok. Nem értek egyet a törvénytervezettel. Pedig én csak végső esetben szeretnék kimenni külföldre, nem ez az elsődleges cél. Azért sem értek egyet, mert ez nem csak a külföldre távozó orvosokat érinti. A tervezet szerint nekem is vissza kéne fizetnem a költségeket, pedig csak annyi lesz a bűnöm, hogy a rezidensképzés előtt/alatt akarok szülni, nem 30 felett, amikor nagyobb az esély a nehéz terhességre, és a beteg babára. Ha kimennék külföldre, akkor is csak néhány évre, hogy ha hazajövök, legyen tartalékom, ne az legyen, hogy még lakáshitelt sem hajlandóak adni a bankok ilyen fizetéssel. Nem hiszem, hogy ez akkora bűn. Ha normális munkakörülmények lennének, a felelősséghez igazított fizetéssel, nem akarna senki elmenni. Ennek a megteremtése lenne a cél, bár tudom, vasfüggönyt lehúzni sokkal egyszerűbb a képviselőknek...
2011. szept. 8. 10:54
 87/222 anonim ***** válasza:
38%

"főleg, hogy egy jobb diákmunkával többet lehet keresni, pedig a felelősséget nem lehet összehasonlítani."

Bizony, így van, ahogy mondod.

Ne foglalkozz velük, tipikus magyar mentalitás.

2011. szept. 8. 10:56
 88/222 A kérdező kommentje:
utolsóval teljesen egyet értek, kitért mindenre,amire én nem. és azt hozzátenném, hogy direkt kiemeltem: ha ki is mennék, csak a rezidens éveimet tölteném kinn, nem költöznék ki végleg.
2011. szept. 8. 10:58
 89/222 A kérdező kommentje:
utolso előttivel:)
2011. szept. 8. 10:59
 90/222 anonim válasza:
80%

10:39-es vagyok. Én abszolút egyetértek a kérdezővel, minden egyes mondatában! Egyetemista vagyok, és ezt csak azok érthetik meg akik benne vannak, nem kívülről mondanak ezt-azt, hogy hogyan is lenne jó nekünk. De a sok ellenző gondoljon csak bele, mit csinálnátok, ha ugyanez a törvény lépett volna életbe, amikor ti tanultok egyetemen/ főiskolán? Kívülről könnyű beleszólni:)

És a másik: lenne ennek a törvénynek látszatja? :) Mit érezne az ország lakossága ebből? Szerintem semmi javulást, csak amit eddig is megszokhatunk:)

2011. szept. 8. 11:01
❮❮ ... 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!