Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!
nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???
orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!
Végre egy értelmes döntés.
Miért ne fizesse vissza egy szakmunkás? Mert a szakmunkásnak a a szakmai képzésének fele gyakorlat amit nem fizetnek,ha meg mégis akkor az a pénz úgyis a gyakorlatra(munkaruha,stb...)elmegy.
Meg azért egy 10-12 éves képzést ne tévesszünk már össze egy 1-3 éves szakmai képzéssel.
Ha jó a MAGYAR pénzből tanulni,legyen jó szolgálni azt az öreget aki akkor az adólevonásokból ,,állta" a költségeket.
15:20
ok, és mi van a külföldre távozó mérnökkel, ügyvéddel, rendészetissel, informatikussal, stb stb. Ők nem 3 éves szakmunkást végeztek, hanem a felső oktatásból kerültek ki, szintén finanszírozott rendszerből.
Na figyelj, te szakmunkások védőszentje : akkor adózzatok és ne zsebbe fizettessétek a meló árát. Abból a pénzből, ha be lenne fizetve az államnak, biztos 10szer annyi jönne össze, mint amennyi a hálapénz.
És ki nem .szrja le, hogy a te szakmunkás képzésedben a munkaruhára ment el a pénz - adózz, ne feketézz és fizesd te is vissza a taníttatásod árát.
Csak tudod egy országból ha kimegy a mérnök,ügyvéd,informatikus... attól még él az ember mert ,,van" orvos.De ha az orvos elmegy nem lesz ország mivel nincs ki életben tartsa a az embert ha beteg lesz...
Ha elmész kórházba és külföldi az orvosod nem ért lósz@rt se a te nyelvedből akkor,hogy mondod meg mi bajod?Jah ,hogy az állam még tolmácsot is vegyen mert az oktatott orvosaink külföldön...
OKé ÉN kérek elnézést!
"nekem az a fura, hogy valaki a pénz miatt lesz orvos. én minimálbérért is szívesen gyógyítanék embereket, vagy ingyen is, ha az alapszükségleteim megvannak mellette. pusztán azért, mert nem hagynék szenvedni valakit, akin lenne lehetőségem segíteni."
Hidd el én is. Épp ezért nézem le azokat az embereket akik pénzért még a hazájuk is képesek elhagyni. Az ilyen egy semmirevaló utolsó tróger.
,,Na figyelj, te szakmunkások védőszentje : akkor adózzatok és ne zsebbe fizettessétek a meló árát. Abból a pénzből, ha be lenne fizetve az államnak, biztos 10szer annyi jönne össze, mint amennyi a hálapénz.
És ki nem .szrja le, hogy a te szakmunkás képzésedben a munkaruhára ment el a pénz - adózz, ne feketézz és fizesd te is vissza a taníttatásod árát."
Tudod pályakezdő(jelenleg állástalan) vagyok,nem vállalkozó,arról meg nem én tehetek,hogy állam bácsi miatt feketén kell lehelyezkednem.És miért?Mert egy fizetés a szakmámban átlag 100.000-120.000 / hó,de ahoz ,hogy tisztán alkalmazzanak ahhoz még ugyan ennyit be kellene fizetni a ,, főnöknek" állam felé csak nincs miből.Miért?Mert a sok külföldi tulajdonban lévő multi -vagy akármilyen intézmény szarért hugyért dolgoztathatja a magyar embert!
"Tedd azt ! Legyél önkéntes , ne fogadj el pénzt a munkáért, élj levegőn és vizen és légy kedves ne kérj se pénzt, se biztosítást, se egyéb támogatást az államtól. Sok sikert."
Így élek negyven éve.
"Hát ha nem érne ki hozzád időben a mentő, lehet, hogy én se tudnálak sajnálni. Bocs."
Ide mentő a lábát be nem teszi. Magunk gyógyítunk mindent.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!