Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!
nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???
orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!
Szép, hogy mindenki hivatásról, meg magyar emberek megsegítéséről, stb. beszél... És hogy nem a pénz számít, meg mennyire lenézik azt, aki a pénz miatt elmegy...
Már csak arra lennék kíváncsi, hogy aki ezt mondja, mit csinálna ilyen helyzetben?
"Hát, végül is csak napi 15-16 órát dolgozom általában, csak néha kell több mint 24 órát talpon lennem... Igaz, hogy kétpercenként beperelnek orvosi műhiba címén a betegeim. Igaz, hogy én is, és a családom is éhen hal... Na de a lényeg, hogy HIVATÁSOM van, és MAGYAR embereket gyógyítok" - Szinte hallom, ahogy százak mondják ezt. :P
És persze eszükben se lenne kimenni, és 8x ennyit keresni, mert ők MAGYAR embereket akarnak gyógyítani. Tuti.
"Nem csak az itt a probléma, hogy ha elmegy a villanyszerelő/ orvos ,akkor ki szereli az áramot / ki gyógyít, hanem az is, hogy ők is elviszik a tudásukat és megvonnak egy csomó pénzt az államtól.
Remélem, tőlük is beszednétek az évi két forintotokat."
Nem szednénk be. Érettségi alatt mire az ember gyereke elvégzi a sulit kitermeli annak költségeit. Egy asztalos tanulóideje alatt több tucat bútort készít el ingyen. De azt ne meséld már be nekem, hogy csupf@sz orvostanhallgató több tucat életet ment meg mikor még egy tűt sem adnának a kezébe.
"ja, azt tudtad, hogy az orvosi egyetem alatt a hallgatók minden nyáron kórházi gyakorlaton vannak ?????? "
Tudtam, épp csak semmi hasznuk nincs. Sőt leginkább útban vannak.
ma 16:03
Iszonyúan primitív van. Képzeld elsőéves koromban több koraszülöttet SZÚRTAM, én kezdtem el az újraélesztést, amikor elfelejtett levegőt venni, ha rosszul rakom fel az infúziót belehal stb... Nehogy azt hidd, hogy egy orvostanhallgató semmit sem csinál, mert nagyon is sokat tesz, csak felügyelettel. Ha egy asztalos elront egy asztalt, nem történik semmi. Ha én rosszul szúrok, meghal egy kisbaba. Bármikor beperelhetnek műhiba ürügyén, mindig ott kell lenni fejben. Hát bocsánat, ha egy ilyen felelősségteljes munkáért kicsit többet várnék, mint hogy éhen haljak a családommal együtt. Egyelőre nem akarok elmenni. De ha ilyen marad a helyzet, akkor megérné kicsit takarékoskodni külföldön, hogy ne kelljen gyógyítás közben arra gondolnom, hogy miből fizetem a számláim...
"Ők is csak azért értenek vele egyet, mert őket (egyelőre) nem érinti."
Nem is fogja.
"Én is orvosis vagyok. Végigolvasva ezt a pár oldalt nagyon megijedtem... Úristen, tényleg így gondolkodnak a (leendő) betegek az orvosokról?? Hogy mindegyik haszonleső, sikkasztó r*hadék?"
Így. És tudod miért? Mert ez az igazság. Nem beszélve arról, hogy orvostudomány a világ legnagyobb ökörsége.
"Hát akkor szólj a szakmunkásaidnak, hogy ne vigyék a szaktudásukat nyugatra, és fizessenek Viktornak."
Ők nem az adófizetők pénzét hordják ki.
"És teljesen megértelek, hogy nem akarsz itt éhbérért életeket menteni! És hidd el hamarosan lesz itt tiltakozás."
Nem lesz. Mindenki egyetért a törvénnyel.
"Ha fizetni kell az egyetemért a külföldre távozó orvosoknak akkor miért nem kell más szakmákban is fizetni?"
Érthetően leírtam, mert ők képzésük végére ledolgozzák (kifizetik) a költségeket.
"ok, és mi van a külföldre távozó mérnökkel, ügyvéddel, rendészetissel, informatikussal, stb stb. Ők nem 3 éves szakmunkást végeztek, hanem a felső oktatásból kerültek ki, szintén finanszírozott rendszerből."
Ők is csöngessenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!