Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
 171/222 anonim ***** válasza:
97%

Nem tudom, miért akadtok fenn annyira az orvosokon. Lehet, hogy az övék a legdrágább, de másból sokkal többet képeznek.

Előbb bíznék egy csövesre 10 millió forintot, mint hogy az állammal szerződést kössek, ezért inkább kiperkálom félévente a 150 000-et, aztán pápá, dugjátok az ujjatokat a seggetekbe. Ettől az egésztől a közembernek nem lesz jobb, csak elárulom.

2011. szept. 8. 18:25
 172/222 anonim ***** válasza:
82%

Szívem ,szerintem aki patológusnak megy, azért megy annak, mert az érdekli. Aki belgyógyásznak, az meg azért, mert az érdekli. Aki asztalosnak megy , az meg azért, mert az érdekli.

Ettől függetlenül nyilván a patológus, a belgyógyász és az asztalos is szeretne minél jobban élni.

nem én, hanem ti vonjátok bele ebbe az egészbe pénzt, hogy aki orvosira jelentkezik és külföldre is elmenne pár évre, az egyértelműen egy pénzéhes szemét mocsok.

2011. szept. 8. 18:26
 173/222 anonim ***** válasza:
80%
De nagyon remélem ,hogy azok nem orvostanhallgatók akik egy adófizetőre ilyen 2 forintokat számolnak az orvos képzés költségékét illetően. Nem kell Einstein szintű matematikai tudással rendelkezni egy orvosnak, de azért valami logikája legyen.
2011. szept. 8. 18:27
 174/222 anonim ***** válasza:
86%
Jól írtad hogy az megy akit az érdekel viszont aki sok pénzt szeretne keresni az menjen másnak ne patológusnak mivel mint tudjuk nem egy jól fizető állás. Most kicsit el gondolkodtam hogy akiket ismerek orvosokat hogy élnek és újra azt tudom mondani hogy elég jól. például aki mamám orvosa volt mikor ki jött mamámhoz mindig 3000-5000 ft-ot kért és nem csodálom hogy most vette meg magának a legújabb mercit. :) Ismerek még pár orvost és mint írtam mindegyiknek jó kocsi stb...
2011. szept. 8. 18:34
 175/222 anonim ***** válasza:
85%

"A válasz megírásának időpontja: ma 18:26

De nagyon remélem ,hogy azok nem orvostanhallgatók akik egy adófizetőre ilyen 2 forintokat számolnak az orvos képzés költségékét illetően. Nem kell Einstein szintű matematikai tudással rendelkezni egy orvosnak, de azért valami logikája legyen"

mi a bajod ? mert mit gondolsz, mennyit látnál te személy szerint ebből a "megspórolt" pénzből ? két fillért.

2011. szept. 8. 18:38
 176/222 anonim ***** válasza:
83%
Na további jó vitatkozást eddig egész jól el nevetgéltem a sok agresszív emberkén akik egy internetes fórumon idegrohamot kapnak. Másrészt sajnálom is ,hogy nem lehet normálisan vitatkozni kulturált körülmények között. Pedig egyszerű lenne mindenki ír egy véleményt amit értelmes válaszokkal meg lehet védeni és szintén értelmesen megtámadni a többi véleményét. Ehelyett általában csak az anyázások és a félrebeszélések mennek. Na mindegy nekem ez is jó mert így meg jókat lehet nevetni az idegbajos embereken.:)
2011. szept. 8. 18:40
 177/222 anonim ***** válasza:
20%

Te hol is írtál eddig értelmes, okfejtő , érvekre támszkodó választ ?

mert én úgy látom, csak beszélsz a levegőbe és totális tévedéseket is reális tényként adsz elő.

2011. szept. 8. 18:42
 178/222 anonim ***** válasza:
100%

Ezzel az egész szerződéssel nem lenne baj, ha GARANTÁLNÁ, hogy lesz munkahelye a frissen végzetteknek és a jó kezdő fizetést is, ami minimum nettó 100-120 ezer Ft( vagy több), ami a szakmában eltöltött évek számával és a megszerzett tapasztalatokkal együtt nő. Nem csak az orvosoknak, hanem más szakmákban is. Ilyen feltételek mellett a kutya se akarna külföldre menni.

Mi frissen végzők szeretnénk dolgozni, lehetőleg a szakmánkban és nem éhbérért, mert szeretnék függetlenedni a szüleinktől, saját lakást, családot, de ehhez pénzre és biztos munkahelyekre van szükségünk. Szerintem nem kérünk sokat, csak annyit, amennyi az önálló élet elkezdéséhez szükség van.

2011. szept. 8. 18:54
 179/222 anonim ***** válasza:
10%

A 17:15-sel abszolut egyetértek. Össze lett keverve a diktatúra és az üzlet fogalma.

Ki tud még egy olyan országról, ahol ingyen, az adófizetők pénzéből jól képzett orvosokat csakúgy elengedik a vakvilágba, hogy kamatoztassa máshol a tudását. Vagy tandíjat kell fizetni a képzés ideje alatt, vagy pár évet itthon töltsenek le diplomaszerzés után, vagy menjenek külföldre, de akkor fizesék vissza a rájuk költött pénzt részben vagy egészben. Mit kell ezen siránkozni és kelteni a pánikot?

2011. szept. 8. 20:09
 180/222 A kérdező kommentje:
én meg 17:15-ösnek csak annyit mondok, hogy egy amerikai kórházban csak a kantinos néninek 3x több az órabére, mint nálunk egy orvosnak. Amúgy én is azt szajkózom, amit a 18:54-es írt. Ha rendes bért kapna mindenki, és lennének munkahelyek, meg megfelelő körülmények, akkor az emberek nem mennének el itthonról. Ennyi.
2011. szept. 8. 21:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!