Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!
nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???
orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!
"És ki nem .szrja le, hogy a te szakmunkás képzésedben a munkaruhára ment el a pénz - adózz, ne feketézz és fizesd te is vissza a taníttatásod árát."
Ő már megtette gyermekem. Sajnos a sor most rajtad van. :)
"15.36 -as : menj el önkéntes ápolónak."
Nem megyek, mert nem az a szakmám. Te mért nem mész el önkéntes favágónak?
"Ha csak az orvosokkal fizettetik vissza az oktatásukat az azért egy pöttyet diszkriminatív velük szemben, és jogilag semmikép nem állja meg a helyét."
Velük sem fizettetik vissza, csak ha disszidálnak.
"A te diktatórikus országodban biztos lehet bárkit is ilyesmire kötelezni és zsarolni, az enyémben nem."
Akkor szerintem te is hasíts kifelé mielőbb. :)
"És persze eszükben se lenne kimenni, és 8x ennyit keresni, mert ők MAGYAR embereket akarnak gyógyítani. Tuti."
Így van. Semmiképp sem jutna eszünkbe kimenni, akkor sem ha ott csak a postást kellene várni, hogy hozzon havonta hat milliót az otthonülésért. Ez köztünk a különbség.
"Iszonyúan primitív van."
Te sem panaszkodhatsz. :)
"Képzeld elsőéves koromban több koraszülöttet SZÚRTAM, én kezdtem el az újraélesztést, amikor elfelejtett levegőt venni, ha rosszul rakom fel az infúziót belehal stb..."
Elképzelem, de ezekhez nem kell orvostanhallgatónak lenni.
"Nehogy azt hidd, hogy egy orvostanhallgató semmit sem csinál, mert nagyon is sokat tesz, csak felügyelettel. Ha egy asztalos elront egy asztalt, nem történik semmi. Ha én rosszul szúrok, meghal egy kisbaba. Bármikor beperelhetnek műhiba ürügyén, mindig ott kell lenni fejben."
Jól írtad, felügyelettel. Ezért a hibáért ugyanis nem téged perelhetnek.
"Hát bocsánat, ha egy ilyen felelősségteljes munkáért kicsit többet várnék, mint hogy éhen haljak a családommal együtt."
Nem végeztél felelősségteljes munkát. Magyarországon még ha hiszed ha nem de egy utcaseprő sem halt éhen.
"Egyelőre nem akarok elmenni. De ha ilyen marad a helyzet, akkor megérné kicsit takarékoskodni külföldön, hogy ne kelljen gyógyítás közben arra gondolnom, hogy miből fizetem a számláim..."
Szíved joga. Csak előbb fizess!
"Ha lenne elég munkahely, ésszerű munkaidő és rendes fizetés, akkor senki se akarna külföldre menni dolgozni, se az orvos, se a szakmunkás."
Veled ebben egyetértek, de erről sem mi adófizetők tehetünk akiknek a pénzét ezek az "orvosok" (én az ilyet nem tartom annak) kihordják.
Hogy miért nem kezdek el gyártani valamit?
Mit gyárthatna egy matematikus? És miből vállalkozzon, ha nincs tőkéje?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!