Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯
 101/222 anonim ***** válasza:
75%
Hát akkor szólj a szakmunkásaidnak, hogy ne vigyék a szaktudásukat nyugatra, és fizessenek Viktornak.
2011. szept. 8. 11:53
 102/222 anonim ***** válasza:
19%
Nagyon is szerencsés vagyok. Mindig úgy gondoltam, bármit elérhetek, bármire képes vagyok. Ez így is van. Nem a zsebembe tett hálapénzből van egy lakásunk Angliában és egy házunk Magyarországon. Nekem nem kell kifizetnem az első diplomám árát, hiszen azt már kifizettem. Sőt a másodikat is. És nem vergődtem. Más sem. Így még mindig nem tudok változtatni az álláspontomon, ahogy mások sem: ha fizeti az állam a leendő orvosok taníttatását, akkor x évig maradjanak Magyarországon vagy fizessenek. Esetleg az általános iskolát vagy a gimit ne fizessem ki?
2011. szept. 8. 12:06
 103/222 anonim ***** válasza:
81%
De, fizesd ki. Aki így gondolkodik, az fizessen nyugodtan.
2011. szept. 8. 12:06
 104/222 anonim ***** válasza:
24%
Nem fogom . :) Másra költöm azt a pénzt! Szép napot kívánok mindenkinek! És sok mosolyt!
2011. szept. 8. 12:12
 105/222 anonim ***** válasza:
98%

"Nem a zsebembe tett hálapénzből van egy lakásunk Angliában és egy házunk Magyarországon. "

Tényleg ? Akkor adócsalásból ?

2011. szept. 8. 12:31
 106/222 anonim ***** válasza:
88%
Asszem én inkább kihúzok egy egyszerű középsulival minthogy itt ragadjak ebben a nyomorúságban. EU alaptörvény a szabad munkaerő áramlás innentől kezdve takarodjanak ezzel a törvénnyel melegebb éghajlatra! Mi ez Berlini fal - Hungarian version???
2011. szept. 8. 13:28
 107/222 anonim ***** válasza:
70%

Nem muszáj itt maradni..ki lehet menni,az nincs megtiltva,csak vissza kell fizetned a tandíj árát.Én így értelmeztem.HA 12 millió is egy orvos képzése akkor nyugaton legrosszabb esetben 1-2 év alatt visszafizeted és mindenki boldog.

Vagy kimész olyan országba ahol nincs kiadatás és nem fizeted vissza.:D

2011. szept. 8. 13:38
 108/222 anonim ***** válasza:
85%

Hozzáteszem, országunkban, ahol a magyarok annyira megbecsülik a magyar munkaerőt (ha már egyes hozzászólok minden második szava a magyar): érdekes módon az én szakmámban a kezdőket olyan szépen kihasználják, ahogy csak lehet. Kötelező három év gyakorlat (az 5 év egyetem után!) a szakvizsgáig, hát miért ne csinálja ezt az ember ingyen? Hisz nélküle mit sem ér a diploma, tehát így is el fogja vállalni csóró pályakezdő, ha később nem akar éhen dögleni. Igaz, hogy így 25-28 éves emberek szó szerint semmiből élnek, de hát akkor mi van?

Szóval az a marha nagy összetartás itt... Szánalom.

Én bármikor megyek, ha adódik alkalom!

És gondolom kiderült: NEM értek egyet a törvénytervezettel. Ja, és nem vagyok orvos, úgyhogy nem érint közvetlenül.

2011. szept. 8. 14:17
 109/222 anonim ***** válasza:
87%

És teljesen megértelek, hogy nem akarsz itt éhbérért életeket menteni! És hidd el hamarosan lesz itt tiltakozás.

Első vagyok.Tudtommal az orvosokra szokták mondani,hogy HIVATÁS!Az meg a másik,hogy mindenki tudja,hogy kapnak hálapénzt.

2011. szept. 8. 14:22
 110/222 anonim ***** válasza:
85%

Ha fizetni kell az egyetemért a külföldre távozó orvosoknak akkor miért nem kell más szakmákban is fizetni? Mert a zongoristáktól, a pincéreken át, a hentesekig akinek van használható nyelvtudása, és bátorsága, valamint még elég fiatal, és szeretne családot/lakást/kiszámítható jövőt, azoknak nagy százaléka fog ám külföldre távozni.

Joggal (szabad munkaerő áramlás) teszik ezt.

2011. szept. 8. 14:31
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!