Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!
nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???
orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!
Igazad van, teljesen megértelek. Én közgazdásznak tanulok, másodéves vagyok, így nem nagyon fog érinteni már ez a változás, de soha, soha nem írnék alá ilyen papírt, különösen így, az osztrák határtól 10km-re nem. Nem is értem, ha az EU-ban szabad munkaerő-áramlás van, ezt hogy engedhetik meg... azt hiszem, ennek megint nagy visszhangja lesz a nyugati sajtóban, teljesen érthetően. Egyszerűen nem kényszeríthetnek ebben a helyzetben embereket arra, hogy évtizedekig itthon maradjanak. Arról nem is beszélve, hogy a képzési költségét senki sem 15 év alatt adózza vissza, hanem 2-3-4, maximum 5 év alatt. Pl nekem 110ezer egy félév, 770ezer az alapképzés... 770ezret egy év alatt visszaadózok majd 150ezres fizetés mellett! Akkor milyen jogon akarnak idekötni 15 évre?! Kb az orvosoknál érvényes ez a 15 év, igen, mert ők az arányok miatt kevesebbet adóznak, különösen eleinte.
A másik dolog, amit tényleg nem értek, az az, hogy itt a határ mellett sokkal több szakmunkást ismerek, aki külföldön dolgozik, külföldön adózik. Ismerek kb 25-30 embert, aki külföldön dolgozik, abból 2 diplomás, a többi mind szakmunkás és a ki készülő ismerőseim között is jelentősen több a középfokú végzettségű, mint az egyetemista. Nekik miért nem kell kifizetniük a képzés költségét? Miért van az, hogy a párom öccse a pincér szakmát csinálja 6 éve, bár abból csak 2 év a szakmai, elbukdácsol, tesz az egészre, csak hergeli a tanárokat, aztán fogja a pincér szakmáját jövőre, kapta a családi pótlékot 20 éves koráig (mi, egyetemisták 18ig!), és azonnal húz ki külföldre, kb mintha üldöznék, úgy?! Ő miért nem fizet?! Persze sok más hasonló úgyszintén. Igazságtalan ez az egész rendszer, a tanulság: ne szavazzunk a Fideszre (bár én tavaly sem tettem)... az ilyen diktátor bandát minél előbb el kell söpörni a színről. Ilyen durva lépést sem egy másik ország, sem itthon egy másik párttól nem viselte volna el a nép. Sajnos most semmit nem tehetünk, reménykedhetünk, hogy az EU közbeszól, semmi több... ha tüntetni mernénk, ezek még le is lőnének minket!
Ja, és még annyit, hogy nem, nem kívánja egyikünk sem a haza javára fordítani a tudásunkat, mivel ez a haza mostohagyermekként kezel minket. Most pl bevezetik, hogy ha 50 év felettit alkalmaznak, a vállalkozásoknak kifizetnek a dolgozó után ezt és azt, ingyen és bérmentve. Támogatják az idősebb munkavállalókat. Persze ugyanezt a pályakezdőkért sosem tennék meg, a pályakezdőket sosem védik, sosem segítik. Ja, Start kártya?! Kitörölhetik vele... ezért senki nem fog pályakezdőt alkalmazni.
Majd a haza javára fordítjuk a képzettségünket, ha a haza megtanul megbecsülni minket, a tudásunkat, az értékeinket elismerik és nem csak büdös kölkökként használnak fel minket a saját javaikra. Vallják csak be, senkit nem az érdekel, hgy jújj a haza szeretete így meg úgy, hanem az, hogy félnek, hogy nem lesz ki a nyugdíjat fizesse, félnek, hogy nem lesz ki gondozza Önöket. Magyarán végtelenül önzőek, nem érdekli őket, hogy több tízezer fiatal élete megy tönkre emiatt az intézkedés miatt, Önöket csak az érdekli, hogy a saját jövőjük hogyan, s mint lesz. ég a saját gyerekeikre, unokáikra sem gondolnak, undorító. Gondolkodjanak el rajta.
"És ne kelljen már sajnálnom szegény, szerencsétlen orvosokat! Gátlástalanok, embertelenek, számítóak. Mert lesz.rják a beteget, ha nem tömik a zsebét."
Ebben teljesen igazad van! Voltam életem során kb 50 orvosnál, abból talán 2-3, aki lelkiismeretes volt, a többi várta a zsebbe a lóvét, aztán elküldött a francba a nagy semmivel! De ez nem bizonyítja azt, hogy a kérdező is szívtelen, pénzsóvár, gátlástalan lesz.
Nem olvasom végig az egészet.
Azt javaslom neked, hogy az elsö 2 évet végezd el Magyarországon. Az alaptárgyakat nagyon jól tanitják. Utána meg irány nyugat. En is ezt csináltam. A diplomámat már nyugaton szereztem. Meg lehet csinalni. Az egyetem mellett dolgoztam. Igy lassabban haladtam és ha kellett évet kellett kihagynom de Orbán és dögvész bünszövetkezet nem szólhat bele mostmár, hogy hol talalok munkat.
Talaltam nagyon jól fizetöt. Persze, hogy nyugaton de a nyugati diplomám jonevü egyetemen amugy is könnyebben nyitotta ki az ajtót.
03.10. : "ja énis elhuztam kulfoldre mert nemtetszett ami otthonvan, de előtte kifizettem magamnak otthon az iskolát, meg itt fizetem az ittenit és dolgozok azért a pénzért. nem pedig elvárom, hogy a magyar állam tanittasson hogy minél hamarabb vehessem fel a külföldi fizetést..."
Aham. Mármint gondolom,azt akartad írni ,hogy idehaza nem voltak elég jó eredményeid ahhoz, hogy államilag finanszírozott képzésre kerülj,csak így átfogalmazva olyan szépen hangzik.
Persze, gondolom, hogy önszántadból és hazaszeretetből fizettél millákat az államnak. Te hazafi.
Te szerencsétlen, én nem vagyok orvos végzettségű.
A beszűkült egocentrikus világképeddel nem tudod elképzelni ,hogy nem csak azért kardoskodhat valaki valami mellett, mert az áll az érdekében ?
Ja, hogy te külföldön élsz és itthon is tanultál, ráadásul ingyen ? Akkor fizesd ki szépen az első diplomád árát ! Elvégre is te támogatod a tervezet bevezetését és azt mondod, marhára nagy lábon élsz, úgyhogy meg se kottyanna. Ha meg nem fizeted, be ne tedd még egyszer a lábad ide.
Hogy nekem bajom lenne a szakmunkásokkal ? Én nem mondtam ilyet. Az intelligencia és az emberi értékek nem végzettségfüggők. Főképp ma Magyarországon nem, ahol boldog-boldogtalan járhat egyetemre meg főiskolára.
Az meg, hogy sokan sokkal jobban keresnek, mint a diplomás, az tény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!