Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/222 anonim ***** válasza:
77%

"Ki fogja rendbe tenni, ha gyakorlatilag nem lesz már diplomás réteg Magyarországon?! "

Pont ez a baj, szívem, hogy a legtöbb szakon túl sok a diplomás. Mondjuk a tizede is elég lenne. Ezért nincs munkahely nekik és ezért szűköl most az állam.

2011. szept. 8. 10:07
 72/222 anonim ***** válasza:
15%

édeskiszivem, képzeld ezeket mind tudtam :)

Amúgy meg, ha bekerül valaki államilag finanszirozottra, azt a tanulmányi eredményének köszönheti, magyarul megdolgozott érte, így nem kell sajnálkozni se!

A gyakorlatról meg annyit, hogy senki se várja el, hogy napi nyolc órába ott legyél, de ha csak 1-2 dolgot csinálsz meg, akkor nem látsz bele a szakmába, ergó megtanulni se fogod normálisan, és a munkatársaidnak se lesz jobb véleménye rólad- ez különösen igaz akkor, ha be akarod dolgozni magad az adott helyre!

2011. szept. 8. 10:09
 73/222 anonim ***** válasza:
77%

Ha be akarod dolgozni magad az adott helyre, akkor nyilván meg is kéred az árát a munkádnak a kezdeti időszakban.

Hát persze, hogy ezt mind tudtad, csak véletlenül úgy tettél az előbb, mintha nem tudnád, hogy félrevezess.

Kíváncsi lennék, te milyen szakon vagy ,és van -e egyáltalán értelme, vagy csak egy újabb felesleges, hangzatos nevű büfé- és divatszak, amin tök feleslegesen képeznek ki tízszer annyi embert, mint amennyi kellene.

2011. szept. 8. 10:13
 74/222 anonim ***** válasza:
94%

"Amúgy meg, ha bekerül valaki államilag finanszirozottra, azt a tanulmányi eredményének köszönheti, magyarul megdolgozott érte, így nem kell sajnálkozni se! "

Az előbb írtam, hogy ma már gyakorlatilag mindenki be tudja pumpolni magát valahova, áll. finansz.ra is..

2011. szept. 8. 10:15
 75/222 anonim ***** válasza:
80%
nyilván nem büfészakon vagyok, bár attól függ ki mit tart annak! Erős a gyanúm, hogy neked csak az orvosinak van értelme! Ugyanúgy emberekkel foglalkozom, csak éppen harmadannyit fogok keresni ezzel a diplomával, mint egy orvos... Na erről ennyit. Én itt befejezetem, mivel ez a kérdés arról szólt, hogy mit gondolunk a fidesz adott tervezetéről, nem pedig arról, hogy ócsárold a másikat, és megitéld, hogy az adott társszakma büfészak e vagy sem...
2011. szept. 8. 10:18
 76/222 anonim ***** válasza:
79%

Nem értem miért sír a szád? Legyél betanított munkás egy gyárban! Az lehetsz itthon is, külföldön is. És akkor biztos boldog leszel. Nem kell ilyen kérdéseket feltenned.

Egyébként ezeket az orvosokat többek között az én, és sok más alkalmazott fizetéséből termelték ki. Elvárhatjuk-e, hogy ezért ellássanak minket? Hogyha fáj valami, meggyógyítsák? Vagy csak adjuk, adjuk a pénzt, és ezért mi, akik nem orvosok vagyunk, dögöljünk meg?

2011. szept. 8. 10:19
 77/222 anonim ***** válasza:
29%
Azt meg, hogy miért nem fizetős gyakorlaton vagyok légyszives ne te akard megitélni. Én tanulok, és dolgoztam is az adott területen, tehát én tudom hogy mennek a dolgok, veled ellentétben.de tényleg befejeztem.
2011. szept. 8. 10:20
 78/222 anonim ***** válasza:
68%
Ha nem akarod, hogy megítéljenek, akkor ne tegyél fel itt ilyen kérdéseket. Azt várod, hogy az a sok szerencsétlen melós ember, akit esetleg pont most rúgtak ki a munkahelyéről, most sajnáljon téged? Kérj akkor kivételt a te esetedben. Te biztos más vagy, mint a többi halandó ember. Ne húzzál már fel! Nyilvánvalóan egy egoista ember vagy! Húzz el nyugodtan MOST, legyél orvos külföldön.
2011. szept. 8. 10:26
 79/222 anonim ***** válasza:
62%
10.13! Kacagnom kell a butaságaidon, a mocskolódásodon. Szánalmas. Nehéz feldolgozni ugye, hogy senki nem sajnálja a szerencsétlen, évente legalább 2-szer nyaraló orvosokat. Koccintani fogok a Párommal, amikor beiktatják ezt a törvényt. Jusson eszedbe, mennyien teszik majd ezt! :)
2011. szept. 8. 10:27
 80/222 anonim ***** válasza:
75%

Jaj, hagyjuk már. Felvettek egy fősulira (ki tudja milyen szakra) és azt hiszed ez marhára nagy szó, és felháborít, hogy miért kell gyakorlatra menned.

Tényleg hagyjuk... gyakorlatilag a bölcsészeken kívül mindenkinek kell. Bele ne halj. Előadtad, hogy ez mekkora szörnyűség, holott csomó előnye is lehet -fizetőset is , sőt külföldi gyakorlatot is lehet sok helyen találni, egyáltalán nem arra van kitalálva, hogy ingyencseléd legyél egy cégnél.

Egyáltalán nem gondolom, hogy az orvosknak van csak helye a felsőoktatásban, azt viszont gondolom, hogy egy fősulit tízszer könnyebb elvégezni, mint többek között az orvosit, van egy csomó szabadidőd, a gyerekkorod kitolódik néhány évvel - kiélheted magad, bulizhatsz, szórakozhatsz, néha meg tanulsz egy kicsit. És ösztöndíjakat, szoc.támogatásokat..stb. is kaphatsz.

Azt még csendben megjegyezném, hogy ha erre esetleg azt mondod , a te fősulid nem ilyen és tökre le vagy terhelve és marha nehéz, akkor meg lehet, nem kellett volna jelentkezdned. Merthogy a felsőoktatás nagyon híg már jóideje.

2011. szept. 8. 10:28
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!