Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/222 anonim ***** válasza:
70%

07.43:Teljesen igazad van,egyszer nagymamám,aki kisnyugdíjjas, orvoshoz kényszerült menni.Mesélte nekem,hogy a végén az orvos fütyörészve tartotta oda neki a zsebét a hálapénzért.Most miért?Ez a dolguk,ezért tanultak a mi pénzünkön.Miért kellene nekik vastag borítékot adni azért,mert csak a munkájukat végzik?Jó lenne,ha én is kapnék hálapénzt azért amit csinálok,mert ez a fizetés semmire nem elég.

Kedves utolsó:Neked ugyan ezt kívánom.

Most lehet sírni,hogy "Jaj szegény orvosok" meg minden,de a kormánynak igaza van pár dologban.Kiképzik őket állami pénzen,aztán meg elmennek.Elég sokszor hallani a hírekben azt,hogy kevés az orvos,nem elég felkészültek a kórházak.Meg panaszkodnak a fizetés miatt.Én ennyi pénzből szívesen "nyomorognék".Én postai ügyintéző lennék de mégsem találok munkát a szakmámban,kénytelen vagyok egy gyárban megrohadni ha meg akarok élni valamiből.3 műszakra keresek 60-70 ezret.Most nekem is sírjon a szám,hogy nem ezért tanultam?A lényegen ez úgysem változtat.Én támogatom az ötletet,és ha letelik a 15 év,akkor menjen nyugodtan külföldre ha annyira akar,a fene se bánja.De ha magyar,akkor segítsen magyar emberen,ne külföldin.

2011. szept. 8. 08:13
 32/222 anonim ***** válasza:
87%
Mindenki döntse el maga, hol akar tanulni, de ha egyszer ennyi pénzt rááldoz az állam az adózók pénzéból, akkor valamit valamiért, legalább itthon gyógyítsa a betegeket cserében! Vagy perkálja le a taníttatási költségeket legalább részben, és mehet, ahová gondolja.
2011. szept. 8. 08:17
 33/222 anonim ***** válasza:
76%
08.04. Csak az orvosnak készülő vagy orvosi diplomával rendelkező személyek EMBEREK? A 8 osztályt végzettek, az érettségizettek,szakképzettek, egyéb diplomások szemetek?
2011. szept. 8. 08:19
 34/222 anonim ***** válasza:
65%

Röhejesek vagytok. Ennek a pénznek a sok-sok-sokszorosát teszik rossz helyre. Ezek a viták is csak nekik kedveznek, amíg egymást öljük,és azt hiszitek, ettől bármi is látványosan javulna az országban, addig sem foglalkozunk azzal, hogy a többi pénz hova ment és miért.

Vicc.

2011. szept. 8. 08:20
 35/222 anonim ***** válasza:
68%

7:59-nek: Ha orvos akar lenni a gyereked, örülj neki, és ne tekintsétek bűntetésnek, hogy itt, Magyarországon kell dolgozni pár évet cserében. Arra jó Magyarország, hogy megfejjétek a taníttatás költségeivel, de arra már nem jó, hogy itt gyógyítsa a magyar embereket????

Ha annyira szörnyűnek találjátok ezt a helyzetet, akkor mást kell tanulni. Miféle dolog az, bűntetésnek tekinteni, hogy egy orvos abban az országban dolgozzon, ahol kitaníttatták. Vagy akkor fizessen, és menjen egy szerinte jobbnak ítélt helyre gyógyítani.

2011. szept. 8. 08:21
 36/222 anonim ***** válasza:
71%

08.19: nem, drága szívem. Viszont aki orvos akar lenni, az is ember. Majd ha a gyereked ilyen helyzetben lesz, megtudod.

ja, a külföldön fusizó szakmunkások is HALADÉKTALANUL FIZESSÉK VISSZA A TANÍTTATÁSUKAT ÉS ADÓZZANAK .

Üdv.

2011. szept. 8. 08:22
 37/222 anonim ***** válasza:
78%

08.21 : nekem nincs gyerekem és én sem akarok orvos lenni.

Egyébként neked kívántam ezt, nem magamnak, ha elolvasod.

Majd akkor másképp látod .

2011. szept. 8. 08:23
 38/222 anonim ***** válasza:
71%

"Röhejesek vagytok. Ennek a pénznek a sok-sok-sokszorosát teszik rossz helyre. Ezek a viták is csak nekik kedveznek, amíg egymást öljük,és azt hiszitek, ettől bármi is látványosan javulna az országban, addig sem foglalkozunk azzal, hogy a többi pénz hova ment és miért.

Vicc."

Kurv@ra egyetértek.

2011. szept. 8. 08:25
 39/222 anonim ***** válasza:
69%

"Ennek a pénznek a sok-sok-sokszorosát teszik rossz helyre".

Ideje helyére tenni a dolgokat, és végre Magyarországon kamatoztatni a Magyarország által kifizetett összegeket.

Vagy lehetővé tenni, hogy igenis, legyen magas tandíj, főleg az orvosoknak. Annyira felháborító, hogy bűntetésnek tekintik, hogy itt kell dolgozni! Mintha ez valami szörnyű hely lenne. Bezzeg arra nem szörnyű, hogy itt járjon mindenki pénzén iskolába!

2011. szept. 8. 08:27
 40/222 anonim ***** válasza:
91%
Egy intelligens ember el tudja fogadni a másik véleményét, álláspontját akkor is, ha egy szavával sem tud azonosulni...
2011. szept. 8. 08:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!