Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!
nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???
orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!
15:32
Ha csak az orvosokkal fizettetik vissza az oktatásukat az azért egy pöttyet diszkriminatív velük szemben, és jogilag semmikép nem állja meg a helyét.
15.32. : Csak tudod nem te döntöd el, hogy egy másik ember mit akar kezdeni az életével és hol akar élni.
Ha el akar menni, nem szabhatod meg neki, hogy maradjon (sőt, elvileg nem is zsarolhatnád, bár a többség itt zsarolni akarja őket a tandíjjal - de biztos erre is találnak majd kiskapukat, mondjuk a külföldi kórházzal fizettetik a törlesztő egy részét.)
"Na és te ki tudnál perkálni zsebből 15 millát, ha ilyen helyzetbe kényszerítene a gyereked ?"
Senki sem írt olyat, hogy ki kell perkálni. A kölök ha itt tanul az országban köteles lenne itt dolgozni amíg a béréből le nem vonták a taníttatás költségeit. Ennyi. Nem terhelné senki sem a szülőre, kivéve ha idő előtt disszidál.
"A kölök ha itt tanul az országban köteles lenne itt dolgozni"
Köteles ?
A te diktatórikus országodban biztos lehet bárkit is ilyesmire kötelezni és zsarolni, az enyémben nem.
Végülis persze nem mondhatom meg hol éljen,mit tanuljon,de akkor ne várja el,hogy adóból tanuljon.Akkor egyetemeken ne legyenek ingyen szakok és gond megoldva.nem kell orvosnak menni.
Csak ha már orvos.:Hogy is van?Mire is esküszik?
Nem éppen az életmentésre,hogy bármi van akkor is menti az életet?
Akkor meg ne az anyagiakkal takarózzon már az orvoshantalgató.Keressen akkor egy szakmát amiben pénz van csináljon fizikai munkát,és hagya arra a gyógyítást aki nem csak a pénzért teszi.Tudom ,hogy mindenki pénzből él de más is megél ennyiből,vagy még kevesebből.
Választással kötelezettség is jár.
"A Fidesz eddigi egyetlen normális intézkedése lesz, ha meglépik!"
Egyetértek kedves Csilla!
"Már elnézést, de az általános iskolások, a középiskolások, a szakiskolások, szakmunkásképzőbe járók mind mind az állam pénzén tanulnak."
Soha ne hazudj, hiteltelenné tesz.
Maga az elképzelés ok, DE:
- legyen elég munkahely, ahol dolgozhatok, ahol kamatoztathatom a tudásom
- legyen versenyképes fizetés, ne minimál bérrel szúrja ki a szemem, amiből az éhenhalásra futja, mert pl esélyem sincs, hogy saját életet kezdjek saját lakásban esetleg saját autóval.
Magyarul adjanak annyi pénzt, amiből ki lehet fizetni a rezsit, kaját lehet venni, jusson egy kevés a szórakozásra és tudjak belőle félretenni.
Amíg ezek nincsenek meg ne csodálkozzanak, hogy külföldre mennek az emberek.
Kitalálták ezt a közmunkaprogramot is, de röhej lenne, ha a diplomámmal kiküldenének gazolni a 8 általánost végzett emberek közé, mivel nem ezért tanultam éveken át.
Mellesleg nem valami kamu diplomám lesz, hanem mérnöki, de manapság a mi fajtánk után se kapkodnak annyira, hiába mondják, hogy keresik.
"Figyeld meg, ha Viktor bejelenti ,hogy
a szakmunkásokat is meg mindenki mást is "meg akar reformálni", hirtelen mindenki másképp fog majd gondolkodni ebben a topikban."
Ilyet nem mer meglépni. Ha mégis akkor jogtalanul jár el.
"Még annyit hozzátennék , Cicsbogár, hogy azok a szakmunkások, akik kijárnak Nyugat-Európába hetekre - hónapokra minden évben, és nem fizetnek adót, tudod, hogy legalább annyi pénzt elvesznek az államháztartásról, mint a külföldre menő orvosok ?
Ehhez mit szólsz ? "
Ehhez nincs mit szólni, mert ők addig sem az állam pénzén élősködtek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!