Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯
 151/222 A kérdező kommentje:

Nem értelek titeket.

Ezért ugattok, hogy a pénzetekből 12 millióért kiképeznek egy orvost, és kimegy külföldre, mert itthon ennyire lehetetlenek a körülmények. Ha tetszik, ha nem. Ilyen körülmények között nem lehet normálisan gyógyítani. Nem tudom feltűnt-e, de nemcsak az arrogáns mocsok pénzimádó orvosok, de nővérek és védőnők is tömegesen hagyják el az országot. Hát igen, rohadjanak meg, hogy nem halnak éhen az "anyaországukért", ha egyáltalán még lehet így nevezni ezt a halott országot. És az a gond, hogy aki ebbe nem lát bele, annak tényleg nem lenne joga ilyen csúnyán ítélkezni. Nekem például van egy nővér rokonom, akit össze-vissza dobálnak kórházról kórházra, nettó 60-70 ezer forintért. Tök stresszes a munkahelye, alig vannak nővérek, alig bír megélni, mert van egy autista fia, akit bentlakásosba kell küldeni. Ha így folytatja ezt az életmódot, szerintem ilyen tempóban nem fog még 10-15 évet élni. A fizetés is nulla, a körülményekről nem is beszélve. Csak azért nem megy ki, mert nincs rá lehetősége. De egyébként nyilván kimenne, és megérteném, még ha tudom is, ez mivel jár.

Csak akkor annyit szeretnék tőletek kérdezni: ha ennyire zavar titeket, hogy az adótokból ennyi pénz megy taníttatásra, akkor azért miért nem avgytok így felháborodva, hogy a rengeteg tróger c*gány, akik még életükben egy kapát sem nem fogtak a kezükben, a ti pénzeteken él ingyen, meg neveli a 12 gyerekét? Meg hogy milliárdokat öltek a 4-es metróba, ami valószínűleg még 100 év múlva sem fog üzelemni, ha ilyen tempóban megy a dolog? Meg hogy tolják a temérdek pénzt a fociba, aminek ráadásul értelme nincsen, mert kb. sereghajtók vagyunk még így is, miközben az olimpikonoknak kb. a sz*rból kell várat építeni, annyira nem támogatják őket? Meg amikor választás előtt a pártok sokszáz millió forintot költenek a hazug kampányaikra? Szerintetek az kinek a pénzéből van? A sajátjukéból? Nyilván... és ott a rengeteg sikkasztás. Elég szomorú ez a beszűkült látásmód, ami most itt ebben a témában megmutatkozott ok ember részéről.

És akkor most hagyjuk az orvosokat. Mi van azzal az intézkedéssel, hogy kb. nulla támogatással be akarják vezetni, hogy az általános iskolások az egész napjukat iskolában töltsék, kötelező jelleggel? Emellett legyen naponta tesióra, igaz, hogy sok helyen omlófélben vannak a tesitermek. És a legújabb: A frissen diplomázott tanárok - országon belül - nem vállalhatnak állást ott, ahol akarnak, hanem oda kell menniük, ahova állambácsi küldi őket, legyen ez akárhol? Ezt is értelmesnek tartjátok? Akkor imádjuk együtt ezt a remek kormányt ezekkel a világmegváltó válságmentő akciókkal együtt.

2011. szept. 8. 17:16
 152/222 anonim ***** válasza:
88%

17.15. ,pont te írsz bődületes marhaságokat !!!!!

" Régebben a cégeknél volt divat ,hogy fizették a taníttatásod és te cserébe x évig náluk dolgoztál. Ez csak egy sima szerződés, valamit valamiért alapon nem kötelező aláírni."

Miről beszélsz, ember ? Ha dolgozol valahol és KÖZBEN munka mellett másoddiplomázol, akkor a cég fizeti a másoddiplomádat (aminek nem feltétlen kell , hogy köze legyen a jelenlegi munkádhoz.) Több ismerősöm élt is ezzel a hatalmas áldással, hogy ne saját zsebből kelljen fizetnie a másoddiplomát (ami ugye mindenképp fizetős- kivéve ha az elsőt se bírtad megcsinálni ,csak fizetősön), hanem kicsengetik helyette. Dolgozni meg amúgy is dolgoztak volna annál a cégnél.

" Az Usa-ban ott a többségnek iszonyat drága az oktatás, államilag támogatott helyek eleve nincsenek, ösztöndíjat lehet kapni de azt nagyon kevesen kapják meg.Nem is értem miért írta valaki ,hogy ott a felsőoktatás nagy része ingyenes, baromság kemény pénzeket kell perkálni mindenkinek és csak a legjobbak egy töredéke kap ösztöndíjat ami fedezi a tanulást. Ott is van rá lehetőség ,hogy az állam fizesse a diplomád ha aláírsz őt évet a hadseregbe. És valamiért ők ezért nem panaszkodnak még örülnek is neki,hogy van rá lehetőség. "

EZ TÉNYLEG EGY AKKORA BAROMSÁG ,AMIT AZ EGÉSZ TOPIKBAN NEM ÍRT MÉG SENKI, RÁADÁSUL TÉNYKÉNT KEZELED AZ ÁLTALAD LEÍRT ÖKÖRSÉGET, MINTHA UTÁNA IS JÁRTÁL VOLNA.

Nem, ha sima állami egyetemre mész (szóval nem menő sztársulikba - Harvardra ..stb.), akkor simán össze tudsz szedni mindenféle támogatásokat és nem . vagy alig kell fizetned. olyannyira nem, hogy még csak született amerikai állampolgárnak sem kell ahhoz lenned, hogy megúszd a költségtérítést. Meg amúgy is van jópár szabály - pl. ha abban az államban tanulsz tovább, ahol élsz, akkor meg még több támogatásod van. Ezt konkrétan tudom, mert az ismeretségi körömben több ember tanult amerikai egyetemen.

"De nálunk eleve csak akkor kell az államilag támogatótoknak visszafizetnie a tandíjat ha diploma után rögtön kimegy. A kinti fizetésből röhögve vissza lehet törleszteni kényelmesen a tandíjat, már ezért sem értem miért kell ennyit rinyálni miatta ..ami szerintem igazságos és nem is okoz majd nehézséget a kinti fizukból."

úristen... Ebből is látszik, hogy gőzöd nincs a külföldi életről. Külföldön hosszú évek kellenek ahhoz, hogy gyökered tudj verni , hiába olcsó mondjuk a kaja és hiába keresel 3-5-ször annyit, mint itthon, ha az albérletre meg az eü biztosítsásra megy el a fizetésed kétharmada.

Persze, hogy félre lehet tenni, és hosszútávon jómódúvá lehet válni. De könyörgöm ,ez akkor se úgy megy, hogy majd tapsikolva ki tud csengetni valaki egy zsák pénzt. Hát még, ha nem "csak" pár millióról , hanem 15-20 millióról van szó. Ez gyakorlatilag egy lakás ára..

Sok ismerősöm él Nyugat-Európában ,sőt más kontinensen is, de nekik is megvan a maguk mindennapi gondja, hidd el.

Gondolod, hogy az a magyar, aki Nyugaton él ,az nem néz meg ugyanúgy akár 10 eurót is, hogy mibe feccolja ?

Persze , vannak állati jól kereső szakmák is - informatikus- de még az se tudná neked kiperkálni ilyen formában azt a 15 milliót, mert lehet, hogy 800ezret keres egy hónapban (forint), de ki is fizet csak az albérletre, utazásra, biztosításra félmilliót.

Hol élsz te, ember ?????

2011. szept. 8. 17:39
 153/222 A kérdező kommentje:

Hát igen... Egyébként ha már mindenképpen be akarják vezetni ezt a dolgot, akkor miért nem úgy szabják meg, hogy 15 évet le kell dolgoznia itthon, de nem szabják meg, hogy mikor? Mert ebben a dologban pont az a rossz, hogy az első éveidet itthon kell ledolgozni. Miközben, ha valaki egy ideig kint akar dolgozni, az nem 50 évesen akar kimenni, hanem amíg fiatal. Én is azt terveztem, hogy egy 5-6 évet dolgozom kint, aztán hazaköltözöm.

Akkor mondják azt, hogy amíg az illető aktív dolgozó, azidő alatt kell ledolgozni azt az x évet, nem az első 20 évedben. áh

2011. szept. 8. 17:43
 154/222 anonim ***** válasza:
90%

Kérdező, mindenben teljesen igazad van. Nekem egyébként egy barátom anyukája halt meg ebben - nővér volt,végiggürizte az életét ebben a hihetetlen stresszes munkában és bele is halt, szó szerint, ráment a szívére . A fiú apukája meg belebetegedett a bánatba és utánament.

Ne foglalkozz velük, ostoba, rosszmájú, irigy emberek, akik azért ágálnak ,mert nem róluk van szó és el se jut az agyukig, hogy ha veled, veletek kiszúrnának ,akkor se lenne nekik jobb - max évente több lenne nekik 20 forinttal. Valaki kitalálta a hülyeséget, a többi meg birka módjára megy utána és hőbörög. Pár órája írtam ,hogy közben észre sem veszi, hogy a kormány sokkal nagyobb pénzeket szór el mindenféle ürüggyel és ezzel csak maguk ellen - és állambácsi mellett dolgoznak.

2011. szept. 8. 17:47
 155/222 anonim válasza:
23%
Há' ne bxxxa már meg az a....... Jó gyerek, ha neked normális eszed lenne, akkor nem tetted volna ki ide a kérdést, az ziher! Az államnak 12 millióba kerül az, hogy belőled orvos legyen! És kikerülsz az egyetemről, és várnak tárt karokkal a kórházak, de te neeem, te mész külföldre. Akkor miért nem iratkoztál be egy külföldi egyetemre? Igen is, kösse röghöz a friss diplomásokat! Amikor hallgatóvá fogadott téged a dékán, akkor mire tettél fogadalmat? Tudomásom szerint arra, hogy minden erőddel a hazát szolgálod tudásoddal... Ha nem lennének ilyen idióták, mint te, akkor nem lenne ekkora az orvoshiány és valamelyest kisebb lenne az államadósság is, mert nem képeznének nyugatra orvosokat. Ha kapsz 80000 forintot, akkor töröld meg vele szemed-szád, én vegyészmérnök vagyok, 4 éven keresztül fizettem az egyetemnek és nem tudok elhelyezkedni, pont az ilyenek miatt...
2011. szept. 8. 17:50
 156/222 anonim ***** válasza:
15%
A kérdező egyértelműen pénzéhes és úgy sötét , ahogy van... Ha a gyógyítás a hivatásod lenne, akkor nem irkálnál ilyeneket, hogy "r_hadék , ingyenélő c_gány stb.." Gyógyítasz itélkezés nélkül, mert az embert nézed, ENNYI. És igen egy igazi orvosnak nem létfontosságú az, hogy BMW-wel járjon és a Kanári szigeteken nyaraljon. Rengetegen keresnek minimálbért, és még mellette gyerekeket nevelnek. Neked csak a rezidensi állásod lesz 80 ezer forint, szégyen, hogy itt sír a szád. Pénzéhes kis senkiházi vagy!
2011. szept. 8. 17:57
 157/222 anonim ***** válasza:
65%
Lehet nem tetszik nektek a dolog mert az érzelmeitek alapján nézitek a dolgot. De ha a logikára építünk egyszerű a képlet. Mindennek ára ahogy a diplomának is. Vagy te fizeted vagy egy másik fél, akivel te megegyezel valamit valamiért alapon. Tulajdonképpen ez csak egy sima üzlet. Az állammal kötsz üzletet ennyi. Ha nem akarod nem kötelező aláírnod a megállapodást, nyugodtan fizetheted magadnak.
2011. szept. 8. 17:58
 158/222 anonim ***** válasza:
100%

"Ha nem lennének ilyen idióták, mint te, akkor nem lenne ekkora az orvoshiány"

Aha.. szóval az egy idióta aki nem akar VICC fizetésért felelősségteljes munkát végezni, el akarja tartani a családját, és erre nincs más lehetősége csak a külföldi munkavállalás, mert nem toltak alá a milliárdos szülők egy magánpraxist.

Az dögöljön meg itthon balkáni körülmények között, mi?

2011. szept. 8. 17:58
 159/222 anonim ***** válasza:
12%

Kedves utolsó, ha az összes vegyészmérnök itthon maradt volna, akkor még kevésbé lenne neked itthon állás...

Kedveskérdező, te mit szólnál ahhoz, ha a fizetésed melett a lakhatásodat is megoldaná az állam?

2011. szept. 8. 17:59
 160/222 anonim ***** válasza:
25%

Üdv!

Nem értem miért kell ezen problémázni. Nekem az az álláspontom hogy aki az állam pénzén tanul orvosnak az akkor maradjon is itt egy ideig dolgozni. Akik a pénzért választják az orvosi pályát azok inkább tanuljanak másnak olyan szakmát amivel nyugodtan el mehet külföldre. Akik meg azért mennek orvosnak mert ez a hivatásuk és ezt szeretnék csinálni azoknak nem a pénz az elsődleges. Mellesleg nem kell sajnálni az orvosokat mert jól élnek. Például mamámnak volt műtétje (daganat) és fél milliót kellet fizetni érte. Szóval aki tényleg jó ebben a szakmában az bőven meg tud élni aki meg nem az tanuljon mást. A következő dolog meg az hogy azért az orvosoknak lenne ez a szerződés mivel minden orvos ki megy külföldre és ez ellen valamit tenni kell és ez egy reális döntés hogy kössenek velük szerződést. Mert ha nem csinálnak semmit akkor majd nem lesz ki el lássa a magyarországi lakosságot és nem hiszem hogy a többség ezt akarná szóval nem hiszem hogy lenne ez ellen nagyobb tüntetés maximum az orvosok oldaláról.

2011. szept. 8. 18:00
❮❮ ... 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!