Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Frissdiplomások röghözkötése?...

Frissdiplomások röghözkötése? Ez valami vicc?!

Figyelt kérdés

nem hittem volna, higy ezt be meeik vezetni. és miért nem tiltakozik senki???

orvosira akarok menni állami finanszírozottra, és az volt a terv, hogy ha sikerül lediplomáznom, a rezidens éveimet külföldön töltöm. erre nost bevezetnek egy olyan törvényt, hogy 20 évből 15-öt itthon kell ledolgozni? EZEK NORMÁLISAK?? mert én megértem, hogy például egy orvos kinevelése ca. 12 millió forint. de ettől függetlenül az a 80e forint (kb) amivel a rezidensek s*ggét kitörlik (már bocsánat) semmit nem ér. akkor adjanak olyan fizetést, hogy megérje itthon maradni, és ne erőszakkal kelljen itthon tartani a diplomásokat. 15 év!! úristen... de akkor mi a halálért akarják ennyire erőltetni a nyelveket? hogy min. két nyelvvizsga, meg 3 nyelv az iskolásoknak. ha leállítják a munkaerő exportot, akkor miért kap olyan nagy hangsúlyt a nyelv?? rohadt fidesz! nem. hittem volna, hogy valaha ilyet mindok, de visszasírom a baloldalt minden ocsmányságuk ellenére. mert ezek aztán végképp nem politikusok, habem egy rakás kontár idióta!

2011. szept. 8. 00:52
 201/222 anonim ***** válasza:
22%

"Ez ellen nem lehet észérvet felhozni."

Sajnos az olyanoknak, mint te, semmi ellen nem lehet észérvet felhozni, ami a saját érdekei ellen és mások érdekei mellett szólna.

Valahol nem is csoda hogy itt tart az ország, ezzel a mentalitással. De azt bezzeg észre nem vennétek, hogy pont ezzel segítitek leginkább a nagyrabecsült mindenkori kormányt - amíg másokra dobáljátok a követ,és nem velük vagytok elfoglalva, addig ők tovább folytatják a háttérben a sok hülyeségüket.

2011. szept. 10. 18:26
 202/222 anonim ***** válasza:
85%

Senkinek a megnyomorítását nem támogatom, de a véleményemet fenntartom, sajnálom, hogy nem közelített egymáshoz az álláspontunk.

Tudomásul kell venni, hogy többféle vélemény és többféle érv létezik, talán majd sikerül egy közös nevezőt kialakítani, amit mindenkinek tudomásul kell vennie.

2011. szept. 10. 18:29
 203/222 anonim ***** válasza:
83%

Nah, jöhet a diplomaadó is. Ha kimegy valaki külföldre dolgozni, fizesse vissza a tandíjat, ha itt marad, akkor meg fizessen diplomaadót, Zsír.

Várjátok csak ki, mondtam ,hogy jönni fog a feketeleves szép sorban mindenkire, a nemdiplomásokra is.

2011. szept. 10. 21:07
 204/222 anonim ***** válasza:
26%

Mocskos panelproli válasza :

EZ AZ! Ettől elélvezek!!! Fizessen csak a diplomás!! Szívjon csak, amiért olyan nagyképűnek hiszi magát, én meg rohadok a gyárban 3 műszakban, mert csak egy érettségim van. Szívjanak az orvosok, mert mind hálátlan dögök, kik elteszik a hálapénzt és húznak külföldre dolgozni, addig meg dögöljön meg a nép, mi? Szívjon minden egyetemista, szívjon minden diplomás a diplomaadóval, nehogy már az én adófizető pénzemből képezzék őket! DÖGÖLJÖN MEG A SZOMSZÉD TEHENE IS!

(remélem kiolvasható az irónia)

2011. szept. 11. 00:42
 205/222 anonim ***** válasza:
69%
Akkor élvezz,de ne ide.Jó,akkor ne csak a szomszéd tehene dögöljön meg,hanem a tiéd is.Majd téged meggyógyít az afrikai orvos,aki a nyelvedet sem beszéli,míg a magyar kint lógatja a lábát.Had tanuljon csak,aztán söpör ki külföldre.Ha neked ez így megfelel.Remélem érzed az iróniát.
2011. szept. 11. 01:14
 206/222 anonim ***** válasza:
86%

Mondjuk jobb esetben egy normális orvos nem épp láblógatással tölti az életét, ahogy írtad.

Szidni könnyű bárkit, de megnézném, hogy közületek hányan vállalkoznának hasonlóan "pihentető" munkára és hányan bírnák a kifordult belek látványát - mentős, ápoló, orvos, tűzoltó...stb.

Tegnap délután betértem egy kicsi turkálóba és a pénztárnál ülő nő mellett két fiatal körömreszelgetős csaj üldögélt a sarokban. Én akkor gondoltam erre, hogy milyen király, hogy nekem kell megfizetnem annak az árát, hogy a nap nagy részét láblógatással töltik és hogy tök felesleges ennyi embert felvenni egy ilyen helyre.

Amúgy meg akár ellene van valaki ennek a tervezetnek, akár mellette, mindenki magából indul ki - szóval ha az orvosi munkát a láblógatással és a hálapénzgyűjtéssel azonosítja, akkor is ..

2011. szept. 11. 08:44
 207/222 anonim ***** válasza:
30%

Nem értem, hogy hol van a probléma ?

Ha kimész külföldre havi 1 millió Ft-ot simán fizethetsz havonta az államnak és mellette még jobban is élsz mint itthon. 1 év mulva mikor már visszafizetted a képzésedet, meg még jobban fogsz élni, és te Óbégatsz ?

Azért képeznek diplomásokat, hogy a hazánjukban lévő honfitársunkat gyógyítsa. A fair az lenne, ha egész életben ott kellene maradni ahol képeztek kivéve ha nincsen állás.

2011. szept. 12. 03:14
 208/222 anonim ***** válasza:
15%
Egyesek itt élik ki az összes frusztrációjukat.Névtelenül, arctalanul provokálnak másokat. Egyeseknek mindenki idióta, sőt ritka nagy idióta. Ugye mindenki magából indul ki...
2011. szept. 12. 15:31
 209/222 anonim ***** válasza:
73%

Bizony, mindenki magából indul ki. Így nem véletlen, hogy minden közösségi terhet másokkal akar vastagon megfizettetni és komolyan azt gondolja, külföldön félre lehet tenni évi 12 millió forintot. Ehhez kell ám IQ.

A jelentgetés pedig nem rosszmájúságból fakad, á nem..

2011. szept. 12. 15:57
 210/222 A kérdező kommentje:

amúgy ez diplomaadó is vicces felvetés:)

Ilyenről még nem hallottam. Van ilyen más országban egyáltalán?

2011. szept. 12. 20:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!