Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » Kivándoroltál már? Ki fogsz...

Kivándoroltál már? Ki fogsz vándorolni?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Ez a kérdés ihlette az én kérdésemet:

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

Meglepő volt számomra, hogy mekkora számokat írtak páran. Ennek kapcsán szeretnék egy kis "közvélemény kutatást" végezni:

1,Kivándoroltál már? Ha még nem, tervezed a kivándorlást?

2,Mi az oka annak, ha elmentél, vagy ha el fogsz menni?

3,Ismerőseid körében mekkora a már kivándoroltak aránya, és hányan tervezik a kivándorlást?

4,Mi lesz szerinted Magyarországon 15-20 év múlva? Milyen lesz a demográfiai helyzet (pl. kevés lesz a fiatal), a gazdasági helyzet, stb.?

Köszi mindenkinek, aki válaszol!

2011. okt. 25. 10:29
 91/149 anonim ***** válasza:
13%

1. Igen, tavaly az egész családdal. Véglegesre tervezem.

2. Közhangulat, igénytelen környezet, egyre romló oktatás, reménytelen jövő, nulla esély a normális nyugdíjra, a gyerekeimnek meg olyan korrekt fizetésre, hogy családot alapítsanak.

3. Elég nagy, aki nem nekem fontos, az már vagy kiment és eleve skype-on tarjuk a kapcsolatot, vagy készül elmenni.

4. Nagyon rossz.. Dél-Afrikai állapotok lesznek, zárt lakóparkokkal és fegyveres őrökkel. Körülötte meg durva szegénység minimális orvosi ellátással.

2013. jún. 21. 12:19
 92/149 anonim ***** válasza:
86%

Nem. Párszor fellángoltam, és terveztem, főleg mikor valami változást készültek bevezetni és attól zengett a sajtó, meg az emberek, hogy mekkora szemétség és szar lesz, akkor kétségbeestem és felháborodtam. Aztán mikor átmentek ezek a dolgok, akkor mindig rájöttem, hogy már megint csak felfújták, és nem is rossz a dolog, kár volt megint bedőlni a riogatásnak.

Én szeretek itthon élni.

2013. jún. 21. 15:41
 93/149 anonim ***** válasza:
81%

1. Nem, és nem is tervezem.

2. Nem tudok elképzelni ilyen okot.

3. Vannak néhányan, de a többségük itthon él.

4. Fogalmam sincs, mindenesetre én igyekszem nemcsak a magam, hanem a hazám javára is élni, dolgozni.

2013. jún. 21. 17:08
 94/149 anonim ***** válasza:
92%

1. Nem vándoroltam még ki, de tervezem, de nem véglegesen.

2. Szakmai fejlődés miatt, szeretnék külföldi szakmai tapasztalatot szerezni, bővíteni az elméleti-gyakorlati tudásomat. Kb. 10-15 évre tervezem, de inkább 10.

3. Nem vándoroltak ki sokan, talán 1-2, de sokan tervezik.

4. Nem tudom, nem vagyok jós, nem is szeretnék utópiákat kitalálni, senki nem tudhatja, hogy mi lesz.

2013. júl. 18. 08:00
 95/149 anonim ***** válasza:
29%

1.-3.

A mostani kormányzás olyannyira kiábrándító és a demagógia jelenléte, érzékelhetően is zavaró, de olyan mértékben, hogy úgy gondolom nem érdekem elviselni. A bérek sem kielégítőek ez a bevezetünk 20 adót mert elküldtük az IMF-et meg rezsit csökkentünk /havi 1000 forint átlagkeresetnél/ szívatjuk a dohányosokat, mert nem elég hogy dohányoznak stb..szóval ehhez sok kedvem nincs, szerencsére több nyelven anyanyelvi szinten beszélek, bár még csak 19 leszek, de ez 3 éve tervben van (nem azért mert akkor volt kormányváltás akkor még nem hittem, hogy ekkora hibbantság lesz, csak olvastam sokat külföldi oktatásról lehetőségekről, beszéltem külföldi ismerősökkel ahogy most is) szorgosságomon múlik minden, magyarságom sose feledem sőt büszke lennék rá külföldön is, de az ország kínálat jelenlegi lehetősége, és egyes rétegek megvezethetősége miatt nem éppen kellemes az ittlét, és ha így folytatjuk nem is lesz.

2013. júl. 18. 09:46
 96/149 anonim ***** válasza:
85%
25 éves érettségi találkozónkon kiderült,senki nem ment külföldre az osztályból,de ketten tervezik.Két szőke kéxemű.
2013. júl. 23. 22:52
 97/149 anonim ***** válasza:
76%

Öt éve Kanadában élek. Nem a pénzért... Két nagyszülőmet az egészségügy ölte meg, én nem várom amig engem is. Kölcsönadtam egymillió forintot, még tárgyalást sem tartottak hogy ott követelhessem vissza a pénzem (igen, büntetőügyben lehet polgári igényt érvényesíteni ha tartanak tárgyalást). Folytathatnám... de minek.

3) fogalmam sincs, magyar ismerőseim már nincsenek.

4) Magyarország szépen (Fehér)Oroszország szintjére süllyed nem 15-20 hanem 4-8 éven belül. Hajrá.

2013. aug. 20. 11:29
 98/149 anonim ***** válasza:
62%
Hogy lehet ez a kérdés már vagy 2 éve kiemelt egy csomószor? Nem csak egyszer lehet kiemelni a kérdést?
2014. márc. 22. 18:35
 99/149 anonim ***** válasza:
82%
Egyelőre nem!
2014. márc. 22. 19:32
 100/149 anonim ***** válasza:
100%

"Hogy lehet ez a kérdés már vagy 2 éve kiemelt egy csomószor? Nem csak egyszer lehet kiemelni a kérdést?"

Nem csak egyszer lehet, így van.

Csak a kiemelések közt 1 hétnek el kell telnie, ha jól tudom.

2014. márc. 22. 19:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!