Az ősmagyarok hol voltak mielőtt vándorolni indultak volna?
A hivatalos álláspont szerint Belső-Ázsiában.
Persze emiatt sokan le fogják ordítani a fejemet, de akkor is ez a hivatalos álláspont és, amíg nem bizonyítják az ellenkezőjét, én ebben is hiszek.
"s hogy vált csak úgy ki többszázezer ember "valahonnan" hogy pusztai nomád eletmódot folytatva hazát keressen? "
Miből kellett volna kiválnia?
Belső-Ázsia népei már a kezdetektől fogva nomád életmódot folytattak. És ez egészen addig meg is maradt, amíg a szovjetek nem kényszerítették őket letelepedésre.
Sok apró, pár száz, nagyritkán pár ezer fős törzsek vándoroltak, akik saját védelmük és a hatékonyabb élet érdekében nagyobb törzsszövetségeket alkottak. Ilyen törzsszövetségek voltak a hunok, az avarok, a mongolok, a tatárok, a japánok és a magyarok is.
Aztán jött egy klimatikus változás és a nagyállattartó nomadizmus már nem volt lehetséges azon a területen, ezért megindult a népvándorlás.
Ennyi. Nem kell túlspilázni.
Nem váltak ők ki sehonnan. Mindig is ott voltak és nomadizáltak.
Még egyszer mondom, ez nem bizonyított, de szerintem ez a leglogikusabb és még a legjobban bizonyítható feltételezés az összes közül.
Van persze olyan elképzelés is, hogy a sumer civilizáció bukása (Kr. e. XXI. század vége) után a hódítók elől Sumerből a Kaukázusba elvándorolt népekből lettek a magyarok, de ennek kicsi a valószínűsége.
Mások szerint a hunok, a törökök, vagy a finnugorok rokonai lennénk, vagy egyenesen tőlük származunk, de akkor is nomádokként kezdtük a belső-ázsiai sztyeppéken és sosem voltunk mások azelőtt.
A Szíriusz-elméletet már meg sem említem.
L
Én inkább Belső-Ázsiát mondanék. Valahonnan Mongólia, Kelet-Kazahsztán, Délkelet-Oroszország területéről.
De akár Észak-északkelet Kína is lehet. Nem lehet pontosan behatárolni.
L
Pláne azért sem lehet behatárolni, mert hát nomádok voltak.
Valószínűleg a Kaszpi-tengertől a Kínai Birodalomig és az északi tundrától a Himalájáig össze-vissza vándoroltak az idők kezdete óta.
L
Ez jó. :D
Kelet-Afrika. :D
Végeredményben igaz. Ha elfogadjuk, hogy Kelet-Afrika az emberiség bölcsője, akkor tiszta sor, hogy a magyarok is onnan jöttek, de ezzel a kérdező szerintem nincs kisegítve.
A magyar törzsszövetség, mint már mondtam, valószínűleg Belső-Ázsiában alakult ki. Előtte ilyen meg olyan kis törzsek voltak, akik lehet, hogy más népekből váltak ki, de ezt már szerintem sosem fogjuk tudni megmondani.
A lényeg, hogy mióta magyarokról beszélhetünk, azóta belső-ázsiai nomád törzsszövetség voltak.
L
Izraelből.
Nem tudtad hogy Jézus is magyar volt? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!