Szabinok = ősmagyarok? Vélemények erről a témáról?
Azt gondolom, hogy:
Ezt a párosítást még nem ismerem, sosem hallottam róla, de már kezd az agyamra menni ez a sok elkeseredett, identitásban kóvájgó magyarázkodás... Tudtommal a szabinok OTT voltak, a magyarok pedig ITT.
De még mindig kevésbé fájdalmas találgatásnak és önhitegetésnek hiszem, mint azt a bizonyos "tőlünk származnak a Hawaii-szk. lakói is, sőt, ebben a világban minden magyar, még a Biblia is!" gondolatot.
Tömören: ökörség.
Egy viszonylag jól dokumentált népcsoportról van szó, amely tök más nyelvet beszélt. Ráadásul időben és földrajzilag összeegyeztethetetlen a két nép, persze kitalálhatjuk a "kitalált" középkort is, és azzal mindent megmagyarázunk...
Én még csak arról hallottam, hogy az etruszkoktól származnánk.
De mindkettő hülyeség.
A szabinok és az etruszkok is indoeurópaiak, a magyarok pedig vagy törökök, vagy finnugorok.
Semmi közünk hozzájuk. Vagy legalábbis nem több, mint pl. a románoknak a dákokhoz. :)
sőt, ennyi erővel neandervölgyiek = ősmagyarok.
szerintem sületlenség. :)
"magyarok pedig vagy törökök, vagy finnugorok. "
Na ez azért fajt kicsit...Mar ne is haragudj...Neked kar volt ebbe a vitába beszállni, de légy üdvözölve,ha mar itt voltál..:-)
"Na ez azért fajt kicsit...Mar ne is haragudj...Neked kar volt ebbe a vitába beszállni"
Miért? Mi bajod van?
A magyar nép, a jelenlegi álláspont szerint, vagy a finnugor népek (finnek, észtek, hantik, manysik), vagy a török népek (törökök, üzbégek, tatárok stb.) közé tartoznak.
Ezzel nem értem mi a bajod.
Jobban szeretnéd azt hallani hogy marslakók vagyunk? Mert mondhatnék hasonló sületlenségeket milliárdat, de gondolom nem hazugsággyűjteményt akarsz.
Egy 20 éves történész hallgató
"A magyar nép, a jelenlegi álláspont szerint, "
Tudom,ismerem a tananyagot. Ismerem a "tudomány" mai álláspontját is. Csak éppen köszönő viszonyban sincs az igazsággal. Csak egy példa: A romániai "tudományos" álláspont szerint Erdély sose volt magyar terület. Stb....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!