Mózes miért kaphatott Istentől olyan bizonyítekokat, amiket a mai ember nem?
Mikor megkérdezte Istent, hogy mi lesz a jele annak, hogy őt tényleg Isten küldte, természetfeletti jeleket kapott.
Pl. Eldobta a botot, és az kígyóvá változott.
Nem értem, miért nem ma miért nem lehetne egy ilyet megcsinálni mondjuk nyilvánosan. Biztosan számos ateista elgondolkodna azon, hogy ez lehet nem bűvesztrükk, hanem valódi csoda.
"Kedves" Kérdező,
A tolószékes nő gyúgyulásáról fent volt sokáig a video a youtube csatornán (az eset kb 1995-ben történt), de már lekerült, vélhetően jogi okok miatt (TV2?). Én magam ezen a csatornán párszor megnéztem a videót, tehát a feltételezésed hamis. Egy kötözködő, káromló és csúfoló embernek - ne haragudj - nincs kedvem elkérni a videót az említett lelkésztől. Nem fogok ebben az ügyben fáradni miattad, de ha te alázatosan és udvariasan keresni fogod (nem vagyok teljesen biztos benne, hogy képes vagy rá), akkor oda fogják neked adni. De ha úgy mész oda, hogy "te sarlatán, add ide azt a nem létező, vagy hamis videót!" akkor valószínű nem fogsz kapni semmit. Ha normálisan kéred az anyagot, akkor meg fogod kapni, sőt el is tudsz beszélgetni a gyülekezetben történt gyógyulásokról is.
Régen fent volt egy videó a neten egy másik gyógyulásról, most nem találom, TV-n is adták (ATV, Nem csak kenyérrel él) de DVD-n meg van nálam a TV riportot az esetről (és meg is néztem!).
Bánhegyi István versenyszerűen úszott a BVSC-ben, amikor egy karácsonyi napon 2000 körül (akkor 13 éves volt) egy versenyen fázott a medencében, este lázas lett, majd rosszul lett. Bevitték a kórházba (Szent László kórház gyermek intenzív osztályra), és a keringése összeesett, kómába került, gépekre tették. Az orvosok azt mondták a szülőknek, hogy jobb ha nem ébred fel a kómából, mert akkor is csak egy nyomorék ember lesz a gyermekükből. A hívő keresztény szülei nem fogadták el a diagnózist, vagy ha elfogadták, nem nyugodtak bele...
A videón a kezelőorvosa, dr. Krivácsi Péter nyilatkozik az esetről, illetve az orvosi diagnózis hivatalos irata is látható. A riportról egy cikk is készült:
a kezelőorvos, aki a videón és a cikkben is nyilatkozik:
https://www.youtube.com/watch?v=UEzKlVB0RX0
A cikket nem azért raktam fel, hogy szidalom áradat induljon a megbetegedett, majd meggyógyult kisfiúra, illetve az érte imádkozó szüleire, és keresztény barátaikra.
81-esnek:
"A tolószékes nő gyúgyulásáról fent volt sokáig a video a youtube csatornán (az eset kb 1995-ben történt), de már lekerült, vélhetően jogi okok miatt (TV2?). Én magam ezen a csatornán párszor megnéztem a videót, tehát a feltételezésed hamis."
->Milyen érdekes, hogy mostanra lekerült a videó, amikor be kellene mutatni bizonyíték gyanánt. Az, hogy te állitólag láttad a videót, semmit sem jelent. Nem hamis a feltételezésem, ugyanis elképzelhető, hogy nem mondasz igazat. Ha tisztázni akarod magad, mutasd be a videót.
"Egy kötözködő, káromló és csúfoló embernek - ne haragudj - nincs kedvem elkérni a videót az említett lelkésztől."
Na akkor pár dolog:
1. Nem kötözködök, csak bizonyítékot követelek. Te ugyanis nagy dolgokat állítasz, éppen ezért elvárom, hogy megfelelően bizonyítsd. Én nem vagyok vallásos mint te, szóval nálam másként mennek a dolgok.
2. Nem vagyok káromló sem, mivel az egesz hitgyülis tanítás teológiai szempontból TÉVES. Eleve ott kezdődnek a dolgok, hogy a kedvenc igehelyük késői betoldás, nem pedig az ihletett szöveg része. Másrészt ex-karizmatikus lelkészek már régen leleplezték ezt a mozgalmat. Tájékozódj más forrásokból is!
3. Saját magukat csúfolják meg azzal, ahogyan viselkednek: földön fetrengés, zsidóimádat, 6000 éves földben/életben való hit és a természettudomány tagadása, stb, nem sorolom tovább... Egy ilyen mozgalom nevetséges, és ne csodálkozzanak, hogy ha nevetségessé teszik őket.
Másrészt, neked azért kellene elkérned azokat az anyagokat a lelkésztől, mert belementél egy vitába, és bizonyítanod kell. Ha nem teszed, akkor meg ne hőbörögj, és a probléma megoldva.
"Ha normálisan kéred az anyagot, akkor meg fogod kapni, sőt el is tudsz beszélgetni a gyülekezetben történt gyógyulásokról is."
->Először is nem történtek gyógyulások, ami (esetlet) volt, az magyarázható a Placebo hatással. A Nat.Geo magazin 2016/12-es száma egy elég hitromboló tudományos cikket közölt az ilyen esetekről, úgyhogy megvan a természetes magyarázatunk is erre a jelenségre. Másrészt, amint az egyik ex-karizmatikus lelkész közölte, ezek a gyógyulások hipnózissal is magyarázhatóak, ami azért durva, mert a beteg AZT HISZI, hogy meggyógyulat, és ezért hajlamos is elhanyagolni az orvosi kezeléseket.
Harmadszor, voltam olyan karizmatikus rendezvényen, ahol ha jól emlékszem állitólag voltak gyógyulások. (Na, valld be, hogy most meglepődtél!!! xD) Amikor én elmentem oda, csak egy rakás érzelmileg túlfűtött embert találtam ott, nulla értelemmel, akik buliztak egy jót előttem. Érdekes nem? Pedig a srác az ajtóban azt mondta, hogy ott Istennel lehet találkozni. Hát egy rakás naiv emberen kívül én mással nem találkoztam.
Negyedszer: ezeknek a gyógyításoknak a hamisságát a teologia is leleplezi. Egy protestáns prédikátor humorosan így mondta kb.: "ezek a gyógyítók állítolag bírnak a Lélekkel, csak Lélek nem bír velük". Mennyire igaz! Ötódször: tudnod kellene, hogy engem a mende-mondák nem győznek meg. Tudom, hogy egy rakás olyan story-t hallanék, hogy XY meggyógyult, de erről már tudod a véleményem.
Ezután mit teszel? Linkeled a hetek weboldalt...
Komolyan nem akarlak megbántani, de ez kb. annyira komolyan vehető, mintha a Jehova tanui a jw.org-al érvelnének...
Az ilyen csodás gyógyulásokról NE hitgyülis forrást adj, ami a saját tanításat probagálja, hanem ettől FÜGGETLENT
Másrészt mi abban a csoda, hogy valaki felkelt a kómából? Ez semmi egyéb, mint Istent belemagyaráznina dolgokba.
Stephen Hawking 50 évvel élte túl az ALS-t pedig az orvosok 2-3 évet jósoltak neki. Kérdem én: ebben az esetben ki tett "csodát"? (ráadasul ugy, hogy Hawking ateista volt). Semmiféle csoda nem történt. Ez egy érdekes eset, az orvosi szakma világából.
80#
Isten energiája honnan származik?
Te magad írtad le az energia szabályait. A
tömeg-energia ekvivalenciát nem pontosan idézted, de értem mire gondolsz. Én is pont ezt álitom, Isten egyenlő energiával.
Tömény és az általad ismert híg energiával is. Mivel minden energiából van, javits ki ha valami nem. Ezért minden istenből van.
Isten energiája= energia energiája. Öröktől van!
Értelek, csak még mindig nem adtál semmilyen egzakt levezetést arra, hogy minek alapján jelented ki: "Én is pont ezt álitom, Isten egyenlő energiával."
Hogyan bizonyítod ezt? Miből és hogyan vezethető le a fizika, matematika vizsgálati módszerei szerint? Nem elég leírni százszor : "Isten egyenlő energiával." egyszer kellene végre bizonyítanod! Képes vagy rá???
"Kedves" Kérdező
"1. Nem kötözködök, csak bizonyítékot követelek. "
Ezt tehetnéd bálám papozás és sarlatánozás nélkül. Ezek ugyanis káromlások és kötözködések, a rögzült negatív előítéleteidet jelzik.
"2.az egesz hitgyülis tanítás teológiai szempontból TÉVES."-véled.
Ezért mondtam azt, hogy nincs semmi gond, ha így gondolod, járd a te utadat, a végén majd kiderül hova jutsz.
"3. Saját magukat csúfolják meg, 6000 éves földben/életben való hit és a természettudomány tagadása, stb,"
A pönkösdi karizmatikus mozgalom sem és a Hit Gyülekezete sem hisz a 6000 éves Földben, ez tévedés.:) Mint ahogy az is, hogy a természettudományt tagadná.
https://www.youtube.com/watch?v=Ulg517UQ524
"Először is nem történtek gyógyulások...Placebo...Nat.Geo"
Na ezért nem szerzem meg a számodra a tolószékes asszony gyógyulásáról szóló videót, mert már előre megvan mindenre a válaszod. Köszönöm az őszinteségedet, járd az utadat, te a Nat Geo-ban "hiszel", én pedig Isten Beszédében és természetesen a tudományt is elismerem. (Tehát ha imádkoznak egy betegért, és az orvosok tudományos módszerekkel tanúsítják a gyógyulást, akkor én elfogadom a csodát, te nem.)
"engem a mende-mondák nem győznek meg."
Engem sem, csak az orvosilag tudományosan igazolt gyógyulások. Ezért bátorkodtam belinkelni a hetek oldalt, mert abban ezek az orvosi igazolások is említve vannak.
"Másrészt mi abban a csoda, hogy valaki felkelt a kómából? Ez semmi egyéb, mint Istent belemagyaráznina dolgokba. Stephen Hawking 50 évvel élte túl az ALS-t pedig az orvosok 2-3 évet jósoltak neki."
A 13 éves úszó fiú nem csak a kómából ébredt fel, hanem a féloldali bénulásból is meggyógyult ima hatására. Az orvosok erre semmi esélyt nem adtak.
A hitetlen - és sajnálatos módon szerencsétlen - Stephen Hawking egyre nyomorékabb lett, a végén a szörnyű betegségében meghalt. Szomorú történet.
A 13 éves keresztény fiú pedig a keresztény szülők és ismerősök imái hatására felébredt a kómából, meggyógyult a féloldali bénulásból is, orvosok is igazolták a gyógyulását tudományos módszerekkel, és visszatért sportolni, ma egészséges és boldog családapa. A kezelőorvosa szerint "sikersztori". Szerintem is az.
"
István:
– Január végén jöttem ki a kórházból, és március elsején ugrottam először a vízbe. Még azon a nyáron egyéniben ismét ötödik lettem, fél év múlva meg Németországban száz pillangón harmadik. Ez volt életem addigi legjobb eredménye. Most a Fradiban úszok.
Dr. Krivácsi Péter, István kezelőorvosa az intenzív osztályról
Tudja, ezen az osztályon egyik orvos sem vallásos, ezzel együtt azt egyikünk sem vitatja – sőt egészen biztosak vagyunk abban –, hogy ha nem harcoltak volna így, minden másképp alakult volna. Nuku sikersztori. De küzdöttek és győztek.
"
Olvasd el az orvos nyilatkozatát:
"– Nézze, én nem vagyok hívő, a csodákat nehezen tudom magyarázni. Előfordul néha, hogy imádkoznak a gyerekekért, de ilyen állhatatosan és bátran küzdeni az életért még senkit nem láttam. Tudniillik szervspecifikusan, orvosilag meghatározott dolgokra orientáltan imádkoztak. Általában "a" gyerekekért szoktak imádkozni, ők viszont ezt lebontották az adott szervre. Így hol a veséért, hol az idegrendszerért, hol a vérért vagy egy-egy jó laboreredményért imádkoztak.
– Honnan tudták, hogy éppen mi a legsürgősebb?
– Hát megbeszéltük, jó viszonyban voltunk a szülőkkel. Ők mindig kérdezték, hol van éppen a legnagyobb baj, és mi megmondtuk. Tudja, ezen az osztályon egyik orvos sem vallásos, ezzel együtt azt egyikünk sem vitatja – sőt egészen biztosak vagyunk abban –, hogy ha nem harcoltak volna így, minden másképp alakult volna. Nuku sikersztori. De küzdöttek és győztek."
A kezelésre utaló szöveg nincs benne (miért is?).
Azt sem mondta az orvos, hogy feladták a reményt a beteg gyógyulásában. Ezt az egyik szülő mondja csupán.
Arról beszél az orvos, kérdésre válaszolva:
"– Mitől függ, hogy ki hal meg, és ki marad életben?
– Tény és való, mi sem tudjuk ezt részleteiben. Pistike gyógyulása nekünk is hatalmas sikerélmény volt.
".
Vagyis elismeri a többféle lehetséges kimenetelét a betegségnek.
Korrekt, és sok minden múlik a betegen, meg akar-e gyógyulni vagy feladja. Ebben tény, sokat segíthettek a szülők. De a gyógyuláshoz kellett az orvosi kezelés, enélkül a beteg meghalt volna bizonyosan.
"Tudja, ezen az osztályon egyik orvos sem vallásos, ezzel együtt azt egyikünk sem vitatja – sőt egészen biztosak vagyunk abban –, hogy ha nem harcoltak volna így, minden másképp alakult volna."
Igen kellett a lelki erő a sikerhez, amihez a szülők a hiten keresztül jutottak el.
Nem mondja az orvos: "Megbizonyosodtam Isten létezéséről, mert a szemem láttára csodát tett. Megtértem!"
Vajon miért nem?
És végül összefoglalva, hol mutatható ki itt Isten?
A lelkierőben, a gyógyulásba vetett hitben? Az nem vallás függő.
A fizikai, biológiai dokumentált folyamatokban? Még kevésbé!
Egyébként pedig a kezelőorvos is biztos volt abban, hogy az imáknak és a küzdelemnek (sok keresztény böjtölt, azaz nem ettek semmit több napon át) a hatására vált ez sikersztorivá, enélkül "nuku sikersztori", csak egy hitét vesztett nyomorék ember lett volna az eredmény, mint Stephen Hawking.
István azóta lediplomázott a Szent Pál teológiai egyetemen, és tudjátok miről írta a diplomamunkáját? Amit maga is átélt:
Az isteni gyógyulásokról.
Amikor Jézus Krisztus a földi életében az emberek előtt gyógyító csodák sokaságát tette, akkor sem tért meg mindenki Istenhez:
Jézus tanítása:
12
Mondom pedig néktek, hogy a Sodomabeliek állapota tűrhetőbb lesz ama napon, hogynem azé a városé.
13
Jaj néked Korazin! Jaj néked Bethsaida! mert ha Tírusban és Sídonban lettek volna azok a csodák, melyek te benned lőnek, régen zsákban és hamuban ülve megtértek volna.
14
Hanem Tírusnak és Sídonnak tűrhetőbb lesz állapota az ítéletkor, hogynem néktek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!