Mózes miért kaphatott Istentől olyan bizonyítekokat, amiket a mai ember nem?
Mikor megkérdezte Istent, hogy mi lesz a jele annak, hogy őt tényleg Isten küldte, természetfeletti jeleket kapott.
Pl. Eldobta a botot, és az kígyóvá változott.
Nem értem, miért nem ma miért nem lehetne egy ilyet megcsinálni mondjuk nyilvánosan. Biztosan számos ateista elgondolkodna azon, hogy ez lehet nem bűvesztrükk, hanem valódi csoda.
Csak akkor, ha ember által készített gyártosoron készül. Én MI-vel rendelkező gépekről beszélek, akik fejlesztik saját törzsfejlődésüket, hisz minden pillanatban tanulnak.
Szerinted nincs evokúciója pl: egy bolygónak vagy egy csillagnak?
Nos, az ilyen gepek eseteben mukodhet az evolucio, termeszetesen. De ezek kerdesere terjunk vissza majd akkor, ha mar lesznek ilyen gepek.
Csillagok mikor parosodnak egymassal, mikor es hogyan adjak at egymasnak az orokitoanyagukat? Milyen mutaciok jonnek letre egy csillag szuletesekor? Ezekre a kerdesekre keressunk valaszokat, aztan majd eldontjuk, hogy mukodik-e a csillagok eseteben az evolucio, vagy sem.
Anahystor
"Hát nem úgy, hogy a semmiből véletlenül jelent meg! De ezt Te magad is elismered egy pár mondattal később!!!"
Nem. A legújabb kutatások szerint az ősrobbanás egy szabályszerűen ismétlődő folyamat. Korábban viszont úgy szólt hogy előtte nem volt semmi. Nekem is így tanították. Ha pedig tényleg szabályszerűen ismétlődik akkor egyértelműen tervezett mivel véletlenül semmi nem ismétlődik szabályszerűen.
"Úgy tűnik te nem tudod, hogy a polip szeme bizonyos tekintetben fejlettebb (everz szem), mint az emberi szem (inverz szem). A polipoknak nincs vakfoltja."
Na és aztán? A polipnak nincs olyan fejlett agya mint nekünk. Olyan eszközt tudunk előállítani ezáltal ami sokkal jobb mint a polip szeme.
"Érdekes nézet, de vajon a Korán ezt írja? Hol és hogyan mentődik át a hívők lelke ebbe a "túlvilágba"??? "
A Korán azt írja hogy ez a világ el fog pusztulni, de utána létrejön egy újabb világ ami más lesz mint a jelenlegi. A ősrobbanás elmélete szerint is ez a világ el fog pusztulni és az új elmélet szerint lesz mégegy ősrobbanás. Simán elképzelhető hogy abban a világban a jelenlegitől eltérő törvények lesznek érvényesek. Hogy a lélek hogyan mentődik át azt nem írja a Korán, de erre biztos hogy sokan keresik a választ. Már a 90-es években is a vagyonosabbak haláluk után lefagyasztották testüket, mert abban bíztak hogy lesz mód a tudat mentésére. Bizonyára most is kutatják nagy erőkkel. Szóval a tudósok szerint ez nem mese, különben nm kutatnák.
"Szalmabáb érvelés. A te megjegyzésed nem az általam írtra reflektál, hanem valami egészen másra tereled a szót! Megint csak tisztességtelen módon jársz el."
Teljesen mindegy. A te verziód egyenlő azzal hogy kb mindenki nyer a lottón minden nap. Mindkettő teljesen abszurd.
"Evolúció = reprodukció + mutáció + szelekció. Három egyszerű folyamat."
Másik válaszolónak leírtam mi ezzel a gond. Lényegében arról van szó hogy az élőlények változnak, alakalmazkodnak azáltal hogy a DNS-ben véletlenszerű mutációk történnek. Ezzel is az a gond hogy csekély az esélye hogy pont olyan mutáció történik ami az adott élőlény előnyére válik, vagy ha igen, nem biztos hogy tovább tudja örökíteni. Vegyük a klasszikus példát. A halak tüdőt növesztenek. Hány véletlen mutációnak kell végbemennie hogy kialakuljon egy működő tüdő? Úgy hogy közben az egyed tovább tudja örökíteni, és az utódoknál is folytatódjon a hasznos mutációk sorozata ebben az irányban. Mennyi az esélye hogy véletlenül az utódokban is végbemegy, sok generáción át,közben pedig életben kell maradniuk nehogy megszakadjon. Szóval ez így ment nagyon sokáig véletlenül míg végül kialakult a tüdő. Ennek a valószínűsége nagyon csekély, a nullához közeli. Mennyi is az egykor és jelenleg a földön élő fajok száma? Milliárdos nagyságrend. És azt mondjátok ilyen változások sokasága ment végbe minden egyes fajnál véletlenül rövid idő alatt. Mindössze 400 millió év alatt jutottunk el a moszatoktól az emberig. Ez olyan mintha minden nap ötösöd lenne a lottón. Képtelenség hogy véletlen legyen. Én viszont úgy látom hogy a DNS egy programkód, mint egy szoftver. Ezért jött létre sok millád faj rövid időn belül.
"Szerinted több száz millió év rövid idő??? Ne légy nevetséges!! "
400 millió év alatt jutunk el a moszatoktól az emberig. Ez nagyon rövid idő. A növényes példa szerint a növény rég kipusztul mire kikisérletezi a megfelelő vegyületet. Ha megpróbáljuk kiszámítani, hogy ennek a folyamatnak mi a valószínűsége véletlenszerű keletkezés esetén, akkor nagyon kicsi számot kapunk. Azt írja még 400 millió év is kevés lenne, pedig ez csak egyetlen vegyület. Neked lehet soknak tűnik de valójában ha azt feltételezzük hogy a véletlenen alapul akkor nagyon kevés.
"A te állításod, amit cáfolsz, nyilvánvalóan alapból helytelen, így nem is csoda meg tudod cáfolni, viszont nem ez volt az eredeti állítás."
Butaságot állítod. Hiába próbálod szépíteni.
"A bizonyítást (mely szintén ott volt) meg ugye lazán lefelejted, és nem azt cáfolod, hanem a kiragadott részletet.Nem érzed, hogy így vitatkozni mennyire becstelen dolog?"
Hol van bizonyítás? Tőled sem és tőle sem láttam ilyet. Közelébe sem vagytok.
"Továbbá, a kérdésedre visszatérve szerinted milyen módon hatna a Földön kialakult élővilág negatívan egy steril környezetben elvégzett laboratóriumi kísérletre?"
Nem teljesen mindegy? Meg kell próbálni laboratóriumi körülmények között előállítani az akkori viszonyokat és kísérletezni. Vagy sikerül vagy nem. Mi köze ehhez annak hogy a kinti élővilág hogyan hatna a kísérletre?
"Nem gondolod, hogy esetleg illene rá reagálnod (már csak a magad védelmében)? Vagy szó nélkül elfogadod az ott leírtakat, ezzel elismerve, hogy helytállóak a megállapításaim?"
Pontosan is volt az? Bocs de nem fogom újra végigolvasni.
"Ebben az esetben csak annyi: Nem, nem kell újra kezdened és elismételned, mivel a hibás érvelések ismétlése továbbra sem lenne helyénvaló! Esetleg megpróbálhatnál valami mást kitalálni, olyat ami elvárható egy normál eszmecsere során!"
Az a gond a te hozzászólásiaddal és általában az ateistákkal hogy tudományos tényeket is letagadtok csak hogy ne a vallásosoknak legyen igaza, és közben semmire nem adtok választ. Összefoglalom hogy mire kellene választ adnod az eddigiek alapján. Kérlek válaszolj ezekre:
1, Ősrobbanás. Mi okozta? Vegyük azt hogy előtte nem volt semmi aztán egyszercsak létrejött. Egyetlen pontba sűrűsödött anyag, energia, idő, tér, minden, ami aztán berobbant. Ha pedig tényleg ismétlődik, akkor is felvetődik hogy mi okozta, illetve a szabályszerű ismétlődés bizonyítja a tervezettséget.
2, Természeti törvények. Ugye te végig ezekre hivatkoztál mint ami létrehozta az életet, de akkor mi hozta létre természeti törvényeket? Jellemzőjük hogy változatlanok. Ha elvégezel egy kísérletet és ugyanazokkal a feltételekkel megismétled akkor az eredmény ugyanaz lesz akárhányszor ismétled meg. Miért? Lehetne úgy is hogy minden esetben más eredményt kapsz. Ráadásul ezek a természeti törvények számszerűsíthetők. Mind leírhatóak matematikailag.
3, Genetika. Minden élőlény minden sejtje információt tartalmaz hatalmas mennyiségben. Hogy került oda? Továbbá a DNS nagy mértékben hasonló egy számítógépes programhoz. Ezek egyesek és nullák sorozatából épülnek fel tehát ez a két jel ismétlődik különböző kombinációkba. A DNS vegyületekből áll amiket betűkkel szokás jelölni. A betűk egymásutáni sorrendje határozza meg a sejt működését. Tehát ezek a betűk szabályszerűen ismétlődnek bizonyos kombinációkban. Ha betűkkel jelöljük akkor három milliárd hosszúságú. Egyértelműen kijelenthető hogy ez egy programkód ami részletesen szabályozza hogyan fejlődjön az élőlények szervezete. Egy három milliárd karakter hosszúságú működő programkód nem alakul ki véletlenül. Ha nem így látod, bizonyítsd be hogy véletlenül létrejöhet. Ha véletlenszerűen elkezded nyomogatni a klaviatúrát, mennyi a valószínűsége hogy véletlenül leírsz egy 3 milliárd karakter hosszúságú működő kódot?
4. Matematika. Annak a valószínűsége hogy a természet törvényei, vagy maga az élet véletlenül kialakuljon gyakorlatilag nulla. Minden esetben egy nagyon kicsi nullához közeli számot kapunk. Mindezek ellenére nagyon rövid idő alatt létrejött az élet nagyon változatos formában. Hogy lehetséges ez? Meg úgy általában a természet törvényei matematikán alapulnak. Sok minden leírható számokkal. Miért?
Kedves 81%-os
"És a gépeknek mi köze az élőlényekhez? Láttál te már élőlényről tervrajzot, műszaki rajzot? Láttál te már gépeket egymással párosodni, utódot szülni? láttál te már mutálódó gépet? Ha nem, akkor miért hasonlítod a gépek létrehozását az élőlények evolúciójához? Semmi közük egymáshoz."
Ki mondta hogy a gépek létrehozását az élőlények evolúciójához hasonítom? Nem ezt írtam. A hasonlat pedig teljesen rendben van. Nyugodtan nevezhetjük az élőlények DNS-ét szoftvernek, a testet pedig hardvernek. Anahystornak kifejtettem: Minden élőlény minden sejtje információt tartalmaz hatalmas mennyiségben. Hogy került oda? Továbbá a DNS nagy mértékben hasonló egy számítógépes programhoz. Ezek egyesek és nullák sorozatából épülnek fel tehát ez a két jel ismétlődik különböző kombinációkba. A DNS vegyületekből áll amiket betűkkel szokás jelölni. A betűk egymásutáni sorrendje határozza meg a sejt működését. Tehát ezek a betűk szabályszerűen ismétlődnek bizonyos kombinációkban. Ha betűkkel jelöljük akkor három milliárd hosszúságú. Egyértelműen kijelenthető hogy ez egy programkód ami részletesen szabályozza hogyan fejlődjön az élőlények szervezete. Egy három milliárd karakter hosszúságú működő programkód nem alakul ki véletlenül. Ha nem így látod, bizonyítsd be hogy véletlenül létrejöhet. Ha véletlenszerűen elkezded nyomogatni a klaviatúrát, mennyi a valószínűsége hogy véletlenül leírsz egy 3 milliárd karakter hosszúságú működő kódot?
"A tudomány az, amelyik az evolúció kérdésével foglalkozik, nem az ateizmus."
Nem azt mondtam hogy az ateizmus az a tudomány amelyik az evolúció kérdésével foglalkozik. Nem megy a magyar nyelv értő olvasása? Azt mondtam ateisták szerint az evolúció véletlen mutációk sorozata.
"De még a tudomány sem mondott soha olyat, hogy az evolúció pusztán "véletlen mutációk sorozata" lenne. Miért bocsátkozol vitába olyan dolgokkal kapcsolatban, amikről azt sem tudod, hogy mit takarnak, hogyan működnek?"
Hát akkor? De lássuk mit ír a definíció: "az örökítő anyag, azaz a DNS replikációja során apró, részben véletlenszerű változások, mutációk történhetnek. " Ott van hogy véletlenszerű. Igaz azt írja részben, de akkor mi a többi rész ami nem véletlenszerű? Talán tervezett ? :)
"Tehát akkor szerinted ennek az általad idézett mondatnak az értelme azonos azzal, hogy "az evolúció véletlen mutációk sorozata"?"
Pontosan. Szerintetek az egész folyamatnak az alapja a véletlen.
"Akkor megint csak megkérdezem, hogy miért bocsátkozol vitába olyan dolgokkal kapcsolatban, amelyekről fogalmad sincs, hogy mit jelentenek?"
Ezt a színészkedést mellőzhetnéd. Nagyon átlátszó. Maradj a témánál kérlek.
"Ilyen egyszerű, nem kell ezt össze-vissza kavarni mindenféle véletlenekkel. Van bennne véletlen (mint minden dologban, folyamatban), de nem ez a meghatározó, messze nem olyan súllyal, mint ahogy te azt láttatni akarod."
Hát akkor mi meghatározó?
"Mert az atomok önmagukban többnyire eléggé reaktívak, és előszeretettel alkotnak molekulákat, ezért vannak a természetben főleg molekulák, és nem atomok."
Ugyanazt teszed mint a másik válaszoló. Egy törvényszerűséggel magyarázod. Tipikus ateista válasz hogy nem Isten hozta létre az életet hanem a természet törvényei :) Miért reaktívak az atomok és miért alkotnak molekulákat? Adott atomok miért reagálnak mindig ugyanúgy? Lehetne az például hogy minden nap másképp reagálnak egymásra.
"Megint hibás kérdés. Helyesen: hogyan jöttek létre ezek a törvények?"
Nem ártana válaszolnod.
"Nem igaz, hogy ahol törvény van, ott törvényhozó is van. Dobj egy lakatlan szigetre néhány embert, és nézd meg, hogy hogyan dolgoznak össze, hogyan segítik egymást, hogyan próbálnak együtt túlélni - mindezt bármiféle törvényhozó vagy egyeztetett törvény hiányában."
Hülyeség. Minden állam vaskos törvényeket alkot. Törvény nélkül káosz lenne. A szigeten lévők pedig törvény nélkül megölnék egymást. Ez aztán remek válasz volt. Hogy is mondtad? Miért bocsátkozol vitába olyan dolgokkal kapcsolatban, amikről azt sem tudod, hogy mit takarnak, hogyan működnek?
"Na igen, ezzel a kérdéskörrel foglalkozik az Ősrobbanás elmélete, szépen megadja a kérdésedre a választ. De láthatóan fogalmad sincs hogy miről szól. De akkor mmegint csak megkérdezem, minek bocsátkozol vitába olyan témában, amihez nem is konyítasz? "
Ez már tényleg szánalmas. Hol vannak a válaszok?
"Tehát ha matematikailag valaminek nullához közeli az esélye, akkor az szerinted az élővilágban deklaráltan pontosan nulla valószínűséget jelent. Miért lesz más a matematika, ha élőlényekre vonatkoztatjuk? Szerinted akkor kétféle matematika létezik, az egyik a matematika, a másik pedig az élővilág matematikája, vagy hogyan gondolod ezt pontosabban?"
Mert egy élőlény élettartama véges. Nincs száz millió éved arra hogy kihúzd a fehér golyót. Nem próbálkozhatsz száz millió évig.
"Miért, szerinted csak ez a két variáció létezik? Én ennél azért lényegesen színesebbnek látom a világot ;-)"
Akkor írd le. Szerinted nincs tervező és nem is vétlenül. Varázsütésre talán? :) Hallgatlak.
"Te muszlim vagy, igaz? Mintha ezt írtad volna korábban. Ha igen, és még tisztában is vagy vele, hogy az iszlám előírja, hogy a tudományokkal kell foglalkozni, akkor te miért nem a tudományokkal foglalkozol, miért ezt az áltudományos maszlagot nyomatod itt már oldalak óta?"
A matematika szerinted áltudomány? Vagy a genetika? Én ezekre hivatkoztam. És igen, muszlim vagyok.
"Oké. Akkor le tudnád nekem írni kérlek, hogy milyen folyamatok útján hozta létre ez a bizonyos tervező az élővilágot?"
Nem azt mondtam hogy részletes folyamatleírásokat olvashatunk hanem hogy folyamatokról ír. Keresztény vallást gondolom valamennyire ismerd. Ha jól emlékszem azt írja a Biblia hogy Isten 6 vagy 7 nap alatt teremtett a világot. Tehát nem csettintésre egyik pillanatról a másikra megjelent minden hanem folyamatok eredményeként.
"Sőt, nem is kell az egész élővilág, elég lesz csak mondjuk a strucc, vagy akár a jóval egyszerűbb felépítésű csillagos májmoha is példának."
Gyártási folyamatot lehet nem tudjuk még, de használati útmutatót megtalálod az élőlények DNS-ében. Egyébként is olyasmit kérsz számon amit a Korán nem akar veled közölni, hanem azt írja neked kell utánajárni. A bizonyíték ott van természetben. Menj és tanulmányozd. A DNS-ben található kód ha betűkkel írjuk le 3 milliárd hosszúságú. Kezd el véletlenszerűen nyomtagtani a klaviatúrán található billentyűket és szól ha sikerült egy hárommilliárd jelből karakterből álló működő programot írnod.
Egyébként a halas példámra semmit nem reagáltál. Leírtam hogy mi a problémám a véletlenen alapuló evolúcióval. Számodra miért nem hihető hogy a DNS egy programkód ami utasításokat tartalmaz? Amit pedig te véletlen mutációnak gondolsz az szintén a kód rész és meghatározott feltételek esetében aktiválódik. Például környezeti változás hatására. Halas példánál maradva lecsökken az oxigénszint a vízben ami aktiválja a kódot ami addig inaktív volt és elindul a folyamat célirányosan nem pedig véletlenül és ugyanez aktiválódik egyszerre sok egyednél, aminek a végén kialakul a tüdő. Ez azt is megmagyarázná miért alakult ki ennyire változatos élővilág ilyen rövid idő alatt. Szóval ezzel mi a gond?
122#
Mi-s robot már létezik, csak egy kicsit darabos a nézése meg a járása, de azt fejlesztik a Japánok.
Csillagok mikor párosodnak?
A mi napunk is csak 5-6 milliárd éves, tehát korábban felrobbant csillagok alkotóelemeiből született. Úgylátszik robbanással szaporodnak, de lehet más módja is, amit még el sem tudunk képzelni.
"Ki mondta hogy a gépek létrehozását az élőlények evolúciójához hasonítom? Nem ezt írtam."
Épp ez a baj, hiszen jelenleg az evolúció szempontjából vizsgáljuk a kérdést. Ha nem ezzel kapcsolatban hoztad fel a hasonlítást, akkor mellékes, hogy mivel kapcsolatban, mert nem a témához tartozik, így nincs is értelme vele foglalkozni.
"Egy három milliárd karakter hosszúságú működő programkód nem alakul ki véletlenül."
Ez így igaz, egyetértek. Nem is mondtam soha, hogy véletlenül alakult volna ki.
"Ha véletlenszerűen elkezded nyomogatni a klaviatúrát, mennyi a valószínűsége hogy véletlenül leírsz egy 3 milliárd karakter hosszúságú működő kódot?"
Nem tudom, de ez teljesen mellékes is, hiszen senki se mondta, hogy véletlenül alakult ki, ezt csak te szajkózod itt folyamatosan.
"Nem azt mondtam hogy az ateizmus az a tudomány amelyik az evolúció kérdésével foglalkozik. Nem megy a magyar nyelv értő olvasása? Azt mondtam ateisták szerint az evolúció véletlen mutációk sorozata."
Ugyanazt írtad, mint korábban is, és erre és megint csak ugyanazt tudom írni, hogy az ateisták szerint Isten vagy istenek nem léteznek, ennyit mond az ateizmus. Semmi közük ahhoz, hogy mi van az evolúcióval létezik-e egyáltalán, az ateizmus annyi, hogy ők nem hisznek semmiféle istenben.
Az evolúcióval a tudomány foglalkozik, nem az ateizmus. Teljesen mellékes, hogy az ateisták mit mondanak vagy mit nem az evolúcióról, mert az evolúciót a tudomány boncolgatja, nem az ateisták. Stimmt?
"Hát akkor? De lássuk mit ír a definíció: "az örökítő anyag, azaz a DNS replikációja során apró, részben véletlenszerű változások, mutációk történhetnek. " Ott van hogy véletlenszerű. Igaz azt írja részben, de akkor mi a többi rész ami nem véletlenszerű? Talán tervezett ? :)"
Ha szerinted az általad idecitált mondat azt jelenti, hogy az élővilág véletlenül alakult ki, akkor szerintem nem nekem vannak problémáim a magyar mondatok értelmezésével :)
"Pontosan. Szerintetek az egész folyamatnak az alapja a véletlen."
Mutass már rá kérlek, hogy hol írtam ilyet :D Ez egy hülyeség, és csak te szajkózod itt szünet nélkül ezt az ökörséget. Nem, nem a véletlen, hanem a reprodukció, a mutáció és a szelekció. A véletlen is közrejátszik, mint minden folyamatban, de alapvetően ezen a három jelenségen alapul az evolúció. Sosem írtam azt, hogy a véletlen lenne az evolúció alapja, nem tudom, honnan szedted ezt.
"Hát akkor mi meghatározó?"
Az evolúció három alappillére: reprodukció, mutáció, szelekció. Ezek a meghatározóak, ezeken alapul az evolúció folyamata.
"Miért reaktívak az atomok és miért alkotnak molekulákat?"
Ez meg kb. általános iskolai tananyag, ha odafigyeltél volna a kémiaórán, te is tudnád.
"A szigeten lévők pedig törvény nélkül megölnék egymást."
Miért feltételezel ilyet? Neked, ha egy lakatlan szigetre vetődnél többedmagaddal, akkor első számú célod lenne, hogy megöld minden társadat? Vagy inkább összefognál velük, hogy együtt túlélhessétek a lakatlan sziget viszontagságait? Na, melyiket tennéd?
"Ez már tényleg szánalmas. Hol vannak a válaszok?"
Pl. itt:
"Mert egy élőlény élettartama véges."
Tökmindegy hogy milyen hosszú egy élőlény élettartama, a valószínűségszámítás nem ettől függ.
Mutasd már meg kérlek, hol látsz te ebben a cikkben olyat, akár csak utalást arra, hogy élőlényekre nem alkalmazható, mert azok véges élettartamúak? Vagy bármely más, valószínűségszámítással kapcsolatos cikket, ahol ezt megemlítik. Ha nem tudsz, akkor vehetjük úgy, hogy ezt csak az ujjacskádból szopogattad ki? :)
"Akkor írd le. Szerinted nincs tervező és nem is vétlenül. Varázsütésre talán? :) Hallgatlak."
Parancsolj:
"A matematika szerinted áltudomány? Vagy a genetika? Én ezekre hivatkoztam."
Hivatkozol rájuk, de nem használod őket. (Amikor meg mégis, akkor meg hibásan, így persze hogy hibás eredményre jutsz vele.) A megfogalmazásod szerint az iszlám azt írja elő, hogy foglalkozzanak a tudományokkal, nem pedig azt, hogy hivatkozzanak rájuk az áltudományos maszlag propagálása közben. Nagy különbség.
"Nem azt mondtam hogy részletes folyamatleírásokat olvashatunk hanem hogy folyamatokról ír. Keresztény vallást gondolom valamennyire ismerd. Ha jól emlékszem azt írja a Biblia hogy Isten 6 vagy 7 nap alatt teremtett a világot. Tehát nem csettintésre egyik pillanatról a másikra megjelent minden hanem folyamatok eredményeként."
Kit érdekel, mit ír a Biblia? Most a Koránról volt szó, nem a Bibliáról, elvégre te muszlim vagy, nem keresztény. A Korán mit ír ezzel kapcsolatban?
"A DNS-ben található kód ha betűkkel írjuk le 3 milliárd hosszúságú. Kezd el véletlenszerűen nyomtagtani a klaviatúrán található billentyűket és szól ha sikerült egy hárommilliárd jelből karakterből álló működő programot írnod."
Igen, ezt már hallottam tőled párszor. A baj annyi, hogy továbbra sem állította senki, hogy véletlenül alakult volna ki az élővilág, szóval ez a nyomkodd a klaviatúrát véletlenül ennek kábé annyi köze van a DNS-kód kialakulásához, mint egérkakinak a Holdfény szonátához.
"Egyébként a halas példámra semmit nem reagáltál. Leírtam hogy mi a problémám a véletlenen alapuló evolúcióval. "
Valószínűleg ezért nemm reagáltam rá, mert a halak tüdeje sem véletlenül alakult ki, így az egész további ezzel kapcsolatos eszmefuttatásodon átugrottam, mivel semmi köze a témához.
"Számodra miért nem hihető hogy a DNS egy programkód ami utasításokat tartalmaz?"
A DNS valóban megfeleltethető egyféle programkódnak, mikor írtam olyat, hogy nem? :)
"Amit pedig te véletlen mutációnak gondolsz az szintén a kód rész és meghatározott feltételek esetében aktiválódik."
Ezzel a magyarázattal az a probléma, hogy a mutáció változást jelent. A DNS-kódban történő változást, vagyis olyan dolgot, ami addig nem volt benne a DNS-kódban. Ezért hívják mutációnak, vagyis változásnak. Valami megváltozik, vagyis olyan értéket vesz fel, ami addig nem is szerepelt a DNS-kódban. Ami pedig nem is szerepel a DNS-kódban, az hogyan is tudna aktiválódni?
"Halas példánál maradva lecsökken az oxigénszint a vízben ami aktiválja a kódot ami addig inaktív volt és elindul a folyamat célirányosan nem pedig véletlenül és ugyanez aktiválódik egyszerre sok egyednél, aminek a végén kialakul a tüdő."
Ezt valami sci-fiben olvastad? :D Mert a valósághoz semmi köze sincs.
"Ez azt is megmagyarázná miért alakult ki ennyire változatos élővilág ilyen rövid idő alatt. Szóval ezzel mi a gond?"
Csak annyi, hogy hülyeség, semmiféle inaktív kódot nem aktivál a víz csökkenő oxigénszintje a DNS-kódban. Ha szerinted mégis, tudnál egy erről szóló cikket mutatni?
#125:
"Mi-s robot már létezik, csak egy kicsit darabos a nézése meg a járása, de azt fejlesztik a Japánok."
Korábban még ezt írtad:
"Én MI-vel rendelkező gépekről beszélek, akik fejlesztik saját törzsfejlődésüket, hisz minden pillanatban tanulnak."
Szóval ezek a darabos nézésű meg járású japán MI-s robotok mikor fejlesztik a saját törzsfejlődésüket, ezt le tudnád írni?
"A mi napunk is csak 5-6 milliárd éves, tehát korábban felrobbant csillagok alkotóelemeiből született. "
És ennek mi köze a genetikai kódhoz, örökítőanyaghoz, mutációkhoz? Hogyan szelektál köztük a környezet az eltérő tulajdonságaik alapján?
"Épp ez a baj, hiszen jelenleg az evolúció szempontjából vizsgáljuk a kérdést. Ha nem ezzel kapcsolatban hoztad fel a hasonlítást, akkor mellékes, hogy mivel kapcsolatban, mert nem a témához tartozik, így nincs is értelme vele foglalkozni."
Nem. Pont ti mondtátok hogy az evolúció nem foglalkozik az élet kialakulásával.És nem mellékes mert egy gép ugye nem áll össze csak úgy véletlenül. Továbbá egyértelmű a hasonlóság ha azt mondjuk gépeknél a szoftver vezérli a gépet, élőlényeknél pedig a DNS vezérli a sejtet.
"Ez így igaz, egyetértek. Nem is mondtam soha, hogy véletlenül alakult volna ki."
Mikor fogsz válaszolni?
"Nem tudom, de ez teljesen mellékes is, hiszen senki se mondta, hogy véletlenül alakult ki, ezt csak te szajkózod itt folyamatosan."
Ha nem válaszolsz akkor marad az hogy varázsütésre? :)
"Ugyanazt írtad, mint korábban is, és erre és megint csak ugyanazt tudom írni, hogy az ateisták szerint Isten vagy istenek nem léteznek, ennyit mond az ateizmus."
Nem mondtam hogy ateisták szerint létezik Isten. Olyasmit akarsz nekem tulajdonítani amit nem mondtam.
"Ha szerinted az általad idecitált mondat azt jelenti, hogy az élővilág véletlenül alakult ki, akkor szerintem nem nekem vannak problémáim a magyar mondatok értelmezésével :)"
Ha szó szerint oda van írva hogy véletlen akkor azt nem úgy kell érteni? :) Hát hogyan kell?
+Nem, nem a véletlen, hanem a reprodukció, a mutáció és a szelekció. A véletlen is közrejátszik, mint minden folyamatban, de alapvetően ezen a három jelenségen alapul az evolúció. Sosem írtam azt, hogy a véletlen lenne az evolúció alapja, nem tudom, honnan szedted ezt."
Magyarul a természet törvényei? :) De mik is ezek?
reprodukció: Az élőlények saját magukhoz hasonló , lényegileg azonos szerveződésű utódokat hoznak létre.
mutáció: A mutációk olyan öröklődő változások, amelyek a DNS-ben bekövetkező változások nyomán a szervezet jellemzőinek tartós és egyedi változását okozzák.
szelekció: Egyedekhez rendelhető, egyedekre jellemző tulajdonságokra – fenotípusokra – vonatkozik. Az előnyösebb fenotípussal rendelkező organizmusok nagyobb valószínűséggel maradnak életben vagy nagyobb valószínűséggel szaporodnak, mint azok az egyedek, melyek kevésbé előnyös fenotípussal rendelkeznek.
Ha megnézed ezek is törvények.
"Ez meg kb. általános iskolai tananyag, ha odafigyeltél volna a kémiaórán, te is tudnád."
Tényleg szánalmas mikor valaki nem tudja a választ de úgy próbálja meg beállítani mintha a szakértője lenne. Újra felteszem a kérdést.
Miért reaktívak az atomok és miért alkotnak molekulákat?
"Miért feltételezel ilyet? Neked, ha egy lakatlan szigetre vetődnél többedmagaddal, akkor első számú célod lenne, hogy megöld minden társadat? Vagy inkább összefognál velük, hogy együtt túlélhessétek a lakatlan sziget viszontagságait? Na, melyiket tennéd?"
Én összefognék a többiekkel és kiutat keresnék, de én az iszlám vallás szabályai szerint élek illetve Magyarországon a magyar törvények szerint. Aki viszont nem találkozott soha törvényekkel, teljesen normális lenne számra hogy megöli a többieket. Szerinted a modern államok miért vaskos törvénykövekben látják a megoldást? Ennyire buta te sem lehetsz. Törvény nélkül káosz van. A törvény pedig törvényhozó által születik.
"Pl. itt:
[link] "
Szánalmas vagy. Hol vannak a válaszok?
"Mutasd már meg kérlek, hol látsz te ebben a cikkben olyat, akár csak utalást arra, hogy élőlényekre nem alkalmazható, mert azok véges élettartamúak? Vagy bármely más, valószínűségszámítással kapcsolatos cikket, ahol ezt megemlítik. Ha nem tudsz, akkor vehetjük úgy, hogy ezt csak az ujjacskádból szopogattad ki? :)"
Nyilván belátod hogy egy élőlény élettartama véges. A növényes példa szerint ahhoz hogy kifejlesszen egy számára szükséges vegyületet 400 millió év kell hogy végigpörgessük az összes kombinációt. Bizonyára tudod hogy a növények nem élnek 400 évig.
"Parancsolj:
[link] "
Ha nincs tervező és nem is vétlenül történt akkor hogyan. Ez volt a kérdés. Erre belinkeled az evolúcióról szóló wiki oldalt. Mondtam már hogy szánalmas. Ezért mondom hogy ti ateisták tündérmesében hisztek.
"A megfogalmazásod szerint az iszlám azt írja elő, hogy foglalkozzanak a tudományokkal, nem pedig azt, hogy hivatkozzanak rájuk az áltudományos maszlag propagálása közben. Nagy különbség."
Az én hozzáoszlásaimban mi áltudományos? Te vagy az aki nem tud válaszolni semmire és csak terel.
"Kit érdekel, mit ír a Biblia? Most a Koránról volt szó, nem a Bibliáról, elvégre te muszlim vagy, nem keresztény. A Korán mit ír ezzel kapcsolatban?"
A Korán azt írja hat szakaszban történt a világ teremtése. Ateisták körében az egy tévhit hogy szerintük aki vallásos az abban hisz hogy minden egyik pillanatról a másikra jelent meg.
"A baj annyi, hogy továbbra sem állította senki, hogy véletlenül alakult volna ki az élővilág, szóval ez a nyomkodd a klaviatúrát véletlenül ennek kábé annyi köze van a DNS-kód kialakulásához, mint egérkakinak a Holdfény szonátához."
A baj inkább az hogy továbbra sem akarod kibökni hogy ha nem tervezetten és nem véletlenül akkor hogyan?
"Valószínűleg ezért nemm reagáltam rá, mert a halak tüdeje sem véletlenül alakult ki, így az egész további ezzel kapcsolatos eszmefuttatásodon átugrottam, mivel semmi köze a témához."
Ha nem véletlen akkor hogy is történt? A hal elhatározta hogy tüdőt növeszt? :)
"A DNS valóban megfeleltethető egyféle programkódnak, mikor írtam olyat, hogy nem? :)"
Ha a DNS szerinted is megfeleltethető egyféle programkódnak akkor ez azt jelenti hogy kell lennie egy programozónak, ergo tudatos tervezésről van szó.
"Ezzel a magyarázattal az a probléma, hogy a mutáció változást jelent. A DNS-kódban történő változást, vagyis olyan dolgot, ami addig nem volt benne a DNS-kódban. Ezért hívják mutációnak, vagyis változásnak. Valami megváltozik, vagyis olyan értéket vesz fel, ami addig nem is szerepelt a DNS-kódban. Ami pedig nem is szerepel a DNS-kódban, az hogyan is tudna aktiválódni?"
Mondjuk erre neked is válaszolnod kellene. Mert ha nincs benne a kódban akkor azt jelenti teljesen véletlenül alakult úgy hogy a hal elkezdjen tüdőt növeszteni, de te azt mondtad nincs köze a véletlenhez. Szóval ha nem véletlenül kezd tüdőt növeszteni a hal és nincs benne kód DNS-kódban sem akkor hogyan történt? :) Varázsütésre? Hát persze, a tündérmese. Egyébként szerintem benne van a kódban, csak nem úgy ahogy te írtad. Környezeti változás hatására aktiválódik a kód ami előidézi a mutációt abba az irányba ami szükséges a túléléshez.
"Ezt valami sci-fiben olvastad? :D Mert a valósághoz semmi köze sincs."
Ez csak egy példa volt. A valósághoz pedig sok köze van. Az élőlények reagálnak a környezet változására.Mondjuk mivel neked közöd nincs a tudományokhoz, nem meglepő hogy nem tudod.
"Csak annyi, hogy hülyeség, semmiféle inaktív kódot nem aktivál a víz csökkenő oxigénszintje a DNS-kódban. Ha szerinted mégis, tudnál egy erről szóló cikket mutatni?"
Nézz utána hogy az élőlények reagálnak-e a környezeti változásokra vagy sem.
Szóval várom a válaszaidat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!