Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagyon nehéz lett volna...

Nagyon nehéz lett volna Istennek rögtön a végítélet utáni állapotokkal kezdeni a teremtést?

Figyelt kérdés
Isten útjai kifürkészhetetlenek, rendicsek, de azért gondolkodni szabad?

2018. jún. 13. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/115 anonim ***** válasza:
49%
Utolsó, tudod, mi a rémesen ijesztő? Az, hogy valaki képes ennyire hitegetni magát, és ennek ilyen végtelen hosszú szövegeléseket szentelni ...
2018. jún. 14. 16:14
 42/115 anonim ***** válasza:
38%

"Még egy gondolat: a saját gyerekét minden épeszű ember meg akarja kímélni a fájdalomtól, a szenvedéstől és a betegségtől. Ha mindenható lenne, meg is tenné."

Neked is van gyereked?

Ha minden eleséstől meg akarnád óvni, nem tanulna meg járni.

Ha minden veszélytől meg akarnád óvni el kellene zárnod a megtapasztalástól.

Én nem vagyok mindenható, de azt sem akarom megtenni amit megtehetnék, gyermekem mindentől való óvása érdekében. Azért mert azzal impotensé tenném.

Ismered a tékozló fiú történetét? Az pont erről szól.

"De a mindenható istennek ez eszébe sem jut. Az sem, hogy mivel mindenható, teremthetett volna olyan embert, ami szenvedés nélkül tudatában van mindennek."

Talán teremtett is.

Pechedre, te nem abba a szériába tartozol. Én sem, csak nem érzem ezt pechnek. Tudod, ez megint a tékozló fiú története.

Tényleg kíváncsi vagyok már! Mi az álláspontod?

1. Szerinted Isten nem létezik. Ez azt jelentené, hogy valami nem létezőre vagy bepöccenve, és próbálsz ráhárítani mindenféle felelősséget. Ez elég beteges volna.

2. Szerinted Isten létezik, és szemét alak aki minden rosszért felelős, ezért nem vagy hajlandó.... mire is? Hinni benne? Ez is elég tudathasadásos.

3. A vallásos emberekről rossz tapasztalataid vannak, ezért igyekszel világképüket felforgatni.

ezen belül:

3.1 A keresztény emberek folyton kiszabnak veled, és megvagy győződve róla, hogy ennek Isten mindenhatóságába vetett hitük az oka.

3.2 Isten nem olyan amilyennek a keresztények gondolják, és el akarod magyarázni, hogy valójában milyen. Ettől reméled, hogy jobb lesz a világ.

Vagy?

"Negyedik megoldás nincs"

Ez elég meredek kijelentés, amivel határozottan pozicionálod létezésed übermensch jellegét.

Bocsáss meg Mester tudatlanságomért!...és Hajrá a világ megmentéséért!!!

2018. jún. 14. 18:19
 43/115 anonim ***** válasza:
65%

42

Tipikus példája vagy a klasszikus mondásnak: sok beszédnek sok az alja.

Ráadásul olyan nevetségesen csúsztatsz, hogy az döbbenet. Minden épeszű szülő megkíméli a gyerekét fájdalomtól, a betegségtől, és ha tehetné, örökre megkímélné minden rossztól. Aki nem így gondolkodik, az egy szadista barom. Aki nem kapja el a gyereket az száguldó autó elől, az bűnös. Aki nem tompítja az esését, az bűnös. Aki azt hiszi, hogy a gyerekét csak úgy nevelheti, hogy fájdalmakat ad neki, és nem kíméli, az egy mérgező szülő.

A rizsád meg fárasztó.

2018. jún. 14. 18:27
 44/115 anonim ***** válasza:
52%

#42, 43

Látom kimerültek kognitív tartalékaid, így csak a minősítgetés meg a mondanivaló nélküli üres vagdalkozás maradt. Kár. Reméltem rávilágíthatok valamire, vagy neked sikerül kifejtened mi az álláspontod.

42

"Ráadásul olyan nevetségesen csúsztatsz, hogy az döbbenet."

Érdekes. Nekem határozottan az az érzésem, hogy szándékosan értelmezed félre, amit írtam.

1. Nem azt írtam, hogy semmitől nem óvnám meg.

2. Határozott elképzelésed van az épeszű szülőről, de nem kezded azzal, hogy van gyereked, miközben rá is kérdeztem.

3. A bullshithalom amit összehordtál nem tudom, hogy került ide. Én semmi ilyesmit nem érintettem. Légy szíves próbáld meg értelmezni amit írtam. Az hogy nem sikerült szintén arra utal, hogy nincs gyereked.

2018. jún. 14. 19:09
 45/115 anonim ***** válasza:

A szomorú az, hogy a hosszú szöveget épp a kedvedért írtam. Nekem nincs szükségem a saját világképem megfogalmazására, csak úgy láttam te a sajátodat kizárólagos érvényűnek tartod. Reméltem legalább annyit leszűrsz, hogy van még mit átgondolnod.

Aludj rá egyet, és fogalmazd meg mi a problémád.

2018. jún. 14. 19:19
 46/115 anonim ***** válasza:

45

Nekem nincs problémám. Sem szükségem a te szövegelésedre ebben az egyébként unalmas témában.

Amiben megint sikerült hosszasan és duplán csak írni, meg írni, meg írni, meg írni ....

2018. jún. 14. 19:27
 47/115 anonim ***** válasza:
De hiszen azzal kezdte, hiszen a végítélettel állítja helyre a világ rendjét. Ergó a végítélet utáni állapot az eredeti állapot restaurálása. Megfordítva akkor, a kezdeti állapot is a végítélet utáni állapotot tükrözi.
2018. jún. 16. 00:03
 48/115 A kérdező kommentje:

"a kezdeti állapot is a végítélet utáni állapotot tükrözi."

Ez elég szomorú a keresztényeknek, mert ha a kezdeti állapot pont olyan, mint a cél, akkor a cél sem romolhatatlan, mert a kezdet is elromlott.

Nem lehet olyan, mert a végállapotban csak a lelkek lesznek az örökkévalóságban.

2018. jún. 16. 01:07
 49/115 anonim ***** válasza:

"Ez elég szomorú a keresztényeknek, mert ha a kezdeti állapot pont olyan, mint a cél, akkor a cél sem romolhatatlan, mert a kezdet is elromlott."

Ugyanakkor nagyszerű is mert a romlottságból van kiút. Nekünk nem Isten terveivel van dolgunk, hanem saját sorsunkkal. Először hozzuk rendbe önmagunkat, mielőtt a világ sorsát akarjuk kézbevenni. Először azzal legyünk tisztában, mi hol rontottuk el az életünket, mielőtt még megpróbálnánk Isten fejére olvasni, hol rontotta el a világot. Ha a saját sorsunk alakítása nem megy, miért gondolnánk, jogy majd épp a világ kormányzásához érteni fogunk?

"Nem lehet olyan, mert a végállapotban csak a lelkek lesznek az örökkévalóságban"

A feltámadás testben történik. Azért feltámadás. Az ember nem puszta szellemi lény.

"

2018. jún. 16. 01:43
 50/115 A kérdező kommentje:

"Ugyanakkor nagyszerű is mert a romlottságból van kiút"

Micsoda? Újabb és újabb végítéletek, vízözönök, világvégék?

" Nekünk nem Isten terveivel van dolgunk, hanem saját sorsunkkal. "

Nem tudom, mennyire fogod fel a kérdést, őszintén szólva nem hinném, hogy megértetted, kár, de a te bajod, én nem tehetek róla.

De talán nem fogalmaztam érthetően, hát legyen

Itt most arról van szó hogy értelmetlen a keresztény hitvallás, mert ha lenne Isten és az olyan lenne, amint az a Bibliában le van írva, akkor nem tenne értelmetlen dolgokat, folyton elromló világot, hanem egyből olyant teremtene, amit nem kell állandóan újra kalibrálni.

"miért gondolnánk, jogy majd épp a világ kormányzásához érteni fogunk?"

Nem akarom a világot kormányozni, eszemben sincs, miért tenném, ha egy (kitalált) Istennek sem megy, aki pedig mindenhatónak van elképzelve?

"A feltámadás testben történik. Azért feltámadás. Az ember nem puszta szellemi lény."

Ha megkérhetlek, elmagyaráznád ezt vázlatosan?

Addig tiszta, hogy feltámadnak a halottak, de mi lesz azután?

Hogyan lesznek a lelkek Istennel az örökkévalóságban?

Testben? Vagy meghalnak és a lelkeik kerülnek a mennyországba? Akkor minek támadnak fel?

Arra is megkérnélek, támaszd alá bibliai idézettel, vagy egyházi, zsinati értelmezéssel, mert bizonyára van ennek valami alapja.

Nem tartozik ugyan a kérdéshez, de érdekes lehet.

2018. jún. 16. 03:34
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!