Miért nyer a hit rögtön társadalmi elfogadottságot, ha egy istenben hiszünk?
Nem tudom, szerintem köze lehet ahhoz, hogy mennyire szervezett a dolog.
Az istenhit mögött ott áll az egyház hatalmas intézménye, belső hierarchiával, meg mindennel, ami azért elég tekintélyt parancsoló tud lenni. Ráadásul rengeteg ateista nőtt fel vagy vallásos környezetben, vagy ismer vallásos személyt, míg ha ufo hívővel ha találkozol is, nem biztos, hogy meg tudod mondani, hogy ő miben hisz, mert nem része annyira a személyiségének.
Mondjuk tőlem az ufo hívők annyira nem állnak távol, mint mondjuk ezek az "újpogány" ezoterikusok, meg lélekcsakrázók, mert a hitek közül talán az űrlényekben van a legnagyobb realitás, bár fene se tudja. :D
Azért, mert a vallást sokszor fiatal korban nevelik bele egy emberbe, aki ettől azért még jó eséllyel normális marad, ha eredetileg az volt.
Míg az IGAZI UFO-hit az esetek többségében elmeprobléma miatt van. (Nem arról beszélek, aki azt mondja, hogy lehetséges, hanem aki azt mondja, biztos, vagy pedig már tapasztalt is ilyet.)
"Mert UFO-k által elrabolt emberekben csak az ütődöttek hisznek, míg Istenben számtalan nagyon neves tudós is például. Gondolom egy józan, épeszű ember másként vélekedik a két csoportról."
A mai tudósok nagy része pont hogy nem hisz. Hagyjuk már ezt a dumát, hogy Newton meg Einstein vallásos volt... Egyrészt utóbbi nem is igazán volt az, másrészt régebben éltek. Istenben hinni ugyanúgy irracionális, mint UFÓ-kban.
"Sehol nem állítottam, hogy a tudósok nagyobb része hívő, azt sem írtam, hogy Eistein az volt. Úgy látszik az atista szemüvegedtől se olvasni, se értelmezni nem tudsz."
Jogos, tényleg rosszul válaszoltam. Azt viszont írtad, hogy számos nagy hírű tudós is hívő volt, Einstein erre csak példa. Amit továbbra is tartok, hogy ez nem érv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!