Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Nagyon nehéz lett volna...

Nagyon nehéz lett volna Istennek rögtön a végítélet utáni állapotokkal kezdeni a teremtést?

Figyelt kérdés
Isten útjai kifürkészhetetlenek, rendicsek, de azért gondolkodni szabad?

2018. jún. 13. 10:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/115 A kérdező kommentje:

Nem érted előző, hogy nem kell pedofil, nem kell kisgyerek, semmi, de semmi nem kell ahhoz, ami Isten végcélja.

Nem kellünk hozzá!

2018. jún. 13. 12:51
 12/115 anonim ***** válasza:

"Nem érted előző, hogy nem kell pedofil, nem kell kisgyerek, semmi, de semmi nem kell ahhoz, ami Isten végcélja"

Értem én! Szarkamus volt :)

2018. jún. 13. 12:53
 13/115 A kérdező kommentje:
Akkor figyelmetlen voltam, bocsi.
2018. jún. 13. 12:56
 14/115 anonim válasza:
Nagyon sokáig voltam vallásos én is végül rájöttem az igazság nem a mi kezünkben van! A kérdésedre nincs válasz!
2018. jún. 13. 13:44
 15/115 A kérdező kommentje:
Hogyne lenne válasz, mégpedig nagyon egyszerű a következtetés.
2018. jún. 13. 14:34
 16/115 A kérdező kommentje:

"Ez kb. olyan, mintha egy gyereket sosem küldtél volna iskolába, majd 18 évesen adsz neki kitűnő érettségiről papírt. A lényeg a tanulás."

Furcsa Istenben hiszel, olyanban, aki nem tud teremteni olyan dolgot, amilyent akar.

a te Istened teremtményeinek fejlődnie kell, tanulnia.

Ha nem érted, hogy - nem kell iskola, nem kell érettségi, nem kell gyerek, sem tanulás, illetve semmi, de semmi ahhoz, hogy egy mindenható Isten olyan és annyi lelket teremtsen magának, amilyet csak akar, amely lelkekkel aztán örökkön örökké együtt lehet, - akkor jobb, ha nem emlegetsz szellemi összefüggéseket.

2018. jún. 13. 14:54
 17/115 anonim ***** válasza:
34%
#16 Nem igazán tudom honnan kellene ezt gondolni, hogy ez lenne a nagy cél. Az rendben, hogy mi oda kerülünk Istenhez, és az nekünk milyen jó lesz, de azt nem mondták sehol, hogy Istennek azután nincsenek további tervei. Nem hiszem, hogy az lenne a lényeg, hogy mondjuk ne legyen egyedül. A másik meg, hogy a mindenhatóság sem biztos hogy így működik. Azért mert bármit megtehetne, még nem biztos, hogy ugyan ilyen eredményt hozna. Akkor sem ha úgy néz ki mintha megtehetné hogy kihagy lépéseket. Nem biztos. És hogy ettől már nem mindenható, azt sem mondanám. Nem véletlenül kellett a szabad akarat, szerintem ez elég fontos. Olyan mintha azt mondanád miért nem terwmtett Isten szabad akarat nélküli embereket, akik szabad akaratból hoznak döntéseket. Oké, hogy mindenható, de azért van valamiféle rend, azért mert ő teremtette, attól még érvényes rá, vagy érvényesíti magán is.
2018. jún. 13. 15:33
 18/115 A kérdező kommentje:

Kedves mirőlszól!

Te most korlátokat akarsz szabni a saját mindenható és mindent tudó Istenednek?

Mondd csak, nem szemtelenség ez a részedről?

Amúgy logikus a degradálás, eddig már eljutottál, talán tovább is tudsz lépni, ha megerőlteted magad.

Vagy nem.

2018. jún. 13. 17:09
 19/115 anonim ***** válasza:
Nem, hanem azt feltételezem, hogy képes korlátozni önmagát.
2018. jún. 13. 17:18
 20/115 A kérdező kommentje:
Amúgy meg javaslom, írd tovább a Bibliát, ahogy neked szimpatikus, lépj be a szerzők sorába.
2018. jún. 13. 17:19
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!