Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van az, hogy ha itt...

Miért van az, hogy ha itt valaki megkérdezi, hogy pl. katolikusból hogyan lehet reformátussá válni, akkor rögtön megjelenik egy jehovás, aki sutyiban elkezdi jehovista dogmákra tanítani?

Figyelt kérdés
Egyetlen másik vallás képviselője se folyamodik ilyen sunnyogó, sötétlelkű módszerekhez, hanem ha bele is akar szólni, hogy elmondja, hogy szerinte miért inkább az ő vallására lenne érdemes áttérnie a kérdezőnek (pl. ortodoxra, unitáriusra, akár iszlámra) akkor jelzi, hogy ő milyen felekezet tagja pl. "Én ortodox vagyok, szerintem..."-mel kezdi a mondandóját.

2018. márc. 12. 02:58
 1/8 anonim ***** válasza:
44%

Miért lenne "sunnyogó, sötétlelkű módszer", ha valaki téríteni akar, hiszen egyértelmű, hogy saját hitét/vallását reklámozza?

Mi nem érthető azon, ha bárki egy vallást ajánl, nagy valószinüséggel ő is annak a közösségnek tagja?

A Tanu hitéből fakadóan akar vallására áttéríteni, ugyanúgy, mint bármely más vallás tagja. Ugyan ki az, aki nem saját vallását ajánlja?

.

"katolikusból hogyan lehet reformátussá válni"

Azaz hogyan lehet egy református vallási közösség tagja.

Nos, erre a legkompetensebb választ az adott vallás lelkésze adhat.

Aki ilyen kérdést tesz fel itt, miért nem az adott közösség vazatőjénél érdeklődik?

Kérdezzem én is az anonim közösséget itt, hogyan lehetek haveri társaságod tagja?

2018. márc. 12. 07:14
 2/8 anonim ***** válasza:
24%
Nemtökmindeggy, hogy melyikhez tartozol? katolikus református, jahvés, iszlamista, szcientológus, egykutya, mindeggyik el akar bujni a valóság elől
2018. márc. 14. 00:16
 3/8 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

Más vallások "sunnyogói" más módszerekhez folyamodnak, még sokkal rosszabbakhoz, hidd el.

2018. márc. 15. 09:52
 4/8 Kövesdi Vilmos ***** válasza:
Nem tudom. Evangélikus vagyok, és pontosan ezt csinálom. Szerintem azért jo fekezet az enyém, mert bárki bármit mondhat. Erre jó példa azok az országok, ahol KETTŐ evangélikus egyház is működik. Általában egy jobbos és balos egyház. DE nincs libsikomcsizáz vagy fasisztanácizás egyik fél felől sem.
2018. márc. 15. 20:37
 5/8 Tantételbeli ***** válasza:

Kedves kérdező!

"sunnyogó, sötétlelkű módszerekhez"

Semmiféle ilyet nem csinálnak a Tanúk, ezt tisztességemnek érzem leirni. A Tanúk missziós tevékenysége kétségkivül a legerőteljesebb, mert ők komolyan és szó szerint veszik Jézus szavait: "Menjetek... tegyetek tanitványokká mindenkit" (Máté 28:19)

Azonban semmiféle rosszindulattal nem lehet őket vádolni! Ők igy élik meg a hitüket, és ebben bizony sok keresztyénnek példát mutatnak, amit követni kéne!

2018. márc. 16. 09:41
 6/8 HaEv ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Talán mert van véleményük a kérdésedről. Joguk van hozzá, ahogy a te kérdésed sem törölték, pedig sértegeted őket. És direkt nem írom ide,hogy melyik felekezet tagja vagyok, csak azt,hogy egyáltalán nem Jehova Tanúja.

Egyébként pedig amikor valami olyan kérdést tesznek fel emberek itt, amire nem vélemény a válasz, hanem valamilyen "eljárásrend", fel szokott merülni benne a kérdés,hogy vajon a guglit ismeri-e az illető? Vagy hogy ha a konkrét példádat nézzük, vajon nem egyszerűbb-e egyenesen a Református Egyháznak megírni egy e-mailt ezzel a kérdéssel?

Még ha kérdés feltevésekor bele is írod, hogy nem érdekel semmilyen más gondolkodású ember válasza, csak az az egy, akkor is fognak írni rá emberek, akik másként gondolkodnak. Miért? EZ EGY ILYEN OLDAL!

2018. márc. 16. 20:25
 7/8 anonim ***** válasza:
Mert ezeket a pofátlan kullancsokat mindenhol ott eszi a rosseb.
2019. máj. 7. 06:40
 8/8 anonim ***** válasza:

"Jehovás dogmák" nem léteznek.

Katolikus ( = kaotikus) dogmák annál inkább.

2019. dec. 27. 21:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!