Nem tartjatok felhaboritonak, hogy az iszlamban 4 felesege is lehet az embernek?
Bébi, az én ajtóm aztán tárva nyitva áll, mivel keresztény vagyok.
Nagy okosságot mondtál azzal, hogy ez nem kívánságműsör...azt hittem ezen az oldalon van egy cybertündérke aki teljesíti az ide leírt kívánságokat....wow....aki nem tud épeszű vélemyényt írni az ne írjon
De most miért nehéz felfogni ez amit te itt leírtál nem az ARAB világ jellegzetessége, hanem többek közt az európaiaké. Ha itt Európában keresdztényként, ateistaként, nőként több pasit akarsz, akkor szimplán nem vagy egyéb mint egy riherongy k..rva. A pasi, aki a legyet is röptiben meg macho, gáláns lovag.
Keresztényeknél, zsidóknál is van aki több feleséggel él együtt például Klapka György, nem tudom a Mary Zsuzsi talán a negyedik asszonya volt vagy valahogy így.
Az európai, amerikai társadalmakat is férfiak alakították ki, és ugyanúgy egy férfi társadalom, hiszen a nők kevesebb pénzt kapnak ugyanazért a munkáért, számtalan területen el vannak nyomva.
Tehát ami hibás a te érvelésedben, hogy az arab társadalmakat szidod, holott maga a világ ilyen. Magyarban az ember, a gyerek szavak is férfiakat jelölnek nőket nem. A személyi szám is 1-férfi, 2-nő. Mindenhol hátrébb vannak rangsorolva a nők. Európai példát sem tudsz mondani, ahol ne különböztetnék meg hátrányukra a nőket.
igen, sajnos ez így van...de itt most konkrétan az arab kúltúrára koncentráltam rá. És erről tettem fel kérdést.
És azért eu ban már jócskán javult a helyzet, mármint sok olyan nőt ismerek, aki vezető beosztásban, vagy legalábbis magas pozícióban dolgozik, többet keres mint a párja, nem felszopta magát, hanem eszük van, és habár volt több pasijuk is, mégsem tartják őket qrvának, hanem elismerik őket....szal legalább a fejlettebb területeken már van némi fejlődés, vagy legalábbis esély rá.
Utolsó férfi vagy vagy nő?
Nő vagyok. És bocs nem a párjánál jobban keres e, hanem az ugyanolyan beosztásban dolgozó férfinál jobban keres e? Mert ez biztos nem igaz.
De ha Európában most kez javulni a helyzet, mit vársz egy most nyitó társadalomtól?
Azzal egyetértünk, hogy van hova fejlődniük, de ők is fejlődnek hiszen rengeteg arab férfi él egynejűségben, támogatja a nők oktatását, munkavállalását. Rengeteg arab társadalomban töröltek már el hagyományosnak gondolt dolgokat, amik egyébként barbár szokások.
De ha azt nézed hogy az Egyesült Államokban a 60-as években még javában állt a dolog (alkotmányba foglalva) hogy a feketék nem emberek - és csak akkor kezdődőtt el a harc a szegregáció stb ellen. Nem is igen vannak lemaradva- fél évszázaddal- eggyel? Nézd meg őket száz év múlva, lehet élen járnak majd a nők megbecsülésében, demokráciában stb.
ha valaki feltesz egy kérdést, miért kell rögtön, de rögtön azzal jönni, hogy "miért nem foglalkozom komolyabb problémákkal" "nézd meg a másik kúltúrát az sem jobb" és a többi...
Ha vki szeretné feszegetni az európai hol a gyerekem este 10 kor témát, hajrá írjon ki egy kérdést.
Engem ez a téma érdekelt. Pont. Ha nem tetszik, minek vagytok itt?
Örülök, hogy neked átmentek az utca túloldalára, engem rendszerint meg akarnak fogdosni, és egy minimális tiszteletet sem kapok, csak mert nincs beburkolva a fejem. És megjegyzem nem p.icsaszoknyában flangálok itt, hanem decens, normális, sőt abszolut visszafogott ruhákban. A nők királynői bánásmódban való részesítését pedig hírből sem ismerik itt. Ezeket csak infonak írtam le, nem kérem a " akkor minek vagy ott" iszonyú okos kommenteket.
"lehet élen járnak majd a nők megbecsülésében, demokráciában stb."
Ámen, tényleg remélem így lesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!