Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Drága jó keresztény barátaim,...

Drága jó keresztény barátaim, válaszolnátok az alábbi kérdésekre?

Figyelt kérdés

Ti tényleg elhiszitek azt amit a biblia összehord ?

Hány éves szerintetek a föld ?

A biblia miért nem szól a dinoszauruszokról ?

Mi a véleményetek az evolúcióról, mint nyilvánvaló tény :)?

Nem provokálni akarok csak nem értem a vallásosság hátterét. Hogy képesek ellenérvelni a puszta tényekkel bizonyítható tudománynak,evolúciónak olyannal mint a Biblia ami egy mesekönyv szintjén van. Az egész nem szól másról mint kordába arról, hogy régen kellett valami mese a népnek, hogy uralkodhassanak felettük. A biblia az emberi butaságot használja ki.

2014. dec. 28. 16:46
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/146 anonim ***** válasza:
71%

"Elhiszem, amit a Biblia "összehord"."

Ezzel ki is írtad magad az értelmes emberek köréből, ha csak úgy bemondásra elhiszel valamit. A 6000 éves földről szóló mesédet meg ne zavarja az a tény, hogy számtalan ennél jóval idősebb fosszília és egyéb régészeti lelet létezik.

2014. dec. 31. 01:33
 32/146 A kérdező kommentje:

Az egésszel azt akartam elérni, vagyis inkább kideríteni, hogy a vallás tényleg butít-e. És sajnos tapasztalom,hogy igen.. elég súlyosan...

Tudomány által bizonyított dolgokat cáfolna meg egy mesekönyv ? Ami tanító jellegű, de fele se igaz ami benne van.

Komolyan nem tudom megérteni,hogy lehet azt hinni, hogy isten teremtette a földet, meg volt Ádám és Éva és a többiek. Fel nem foghatom, pedig volt, hogy szerettem volna megérteni de nekem valahogy nem megy.

Olvasgattam itt a kommenteket, de valahogy némelyik szörnyű.. Az egész szerintem arról, szól hogy hinni akartok valamibe, hogy ha meghaltok, a létezésetek után lesz még valami, ami jó és nem pusztán éltél egy jelentéktelen életet a több ezer évben a több milliárd ember mellett hanem jutsz valahova, leszel valaki stb.

A lélek se bizonyítható dolog. Egy pszichopata ember nem a lélek hiánya miatt olyan, hanem mert sérült egyes agyi része + gyerekkori szociális családi gondok tesznek azzá valakit. Csodálatos dolog az emberi agy.

Gondoljatok csak bele az egyház milyen romlást idézett elő a történelemben a nagy keresztény egyház. vagy az se igaz ? mert nem ír róla a biblia ?

2014. dec. 31. 09:58
 33/146 anonim ***** válasza:
83%
A genetika visszavonhatatlanul bizonyította az evolúció tényét. Ferenc pápa nem véletlenül ismerte el. Nagyon súlyosan alul iskolázottnak kell lenni, hogy ez ne legyen világos. (Genetika alapjai a közoktatás része ugyanis)
2014. dec. 31. 10:35
 34/146 anonim ***** válasza:
13%
A genetika visszamegy egyetlen egy ösanyára és egyetlen egy ösapára.
2014. dec. 31. 10:56
 35/146 anonim ***** válasza:
78%
Olvasgass még szerintem a genetikáról...
2014. dec. 31. 11:18
 36/146 anonim ***** válasza:
91%

Azzal vádoljátok a hívőket, hogy ők csak a Bibliából érvelnek, ami pedig nem igaz.

Állandóan elbeszélünk egymás mellett, ami elég nagy probléma.

Én személy szerint nem cáfolom az evolúciót. Létezik egyedfejlődés, természetes kiválasztódás, a genetikának nagyon sok szép eredménye van, amikkel nincs semmi probléma.

Én csupán azt állítom, hogy az evolúció nem egy tudományos tétel. Nincs bebizonyítva, ezt kell megértenetek. Tudtátok, hogy többen is felajánlottak már több százezer dollárokat annak, aki tudományos bizonyítékokat hoz az evolúció létezésére? A jelenlegi tudományos világ által is elfogadott tudományos bizonyítékról van itt szó, konkrét követelményei vannak annak, hogy valamit tudománynak nevezhessünk. A díjkiírások még megvannak, mivel nem lehet bebizonyítani.

Erre mondjátok, hogy még nem lehet bizonyítani, de előbb utóbb sikerülni fog. Nos, ebben HIHETTEK, én másban hiszek: sosem lehet majd bebizonyítani azt, hogy a világ a semmiből jött létre, ahogyan azt sem, hogy az ember az evolúció végterméke. Lehetnek szép elméletek, amiknek egyes részeit akár tudományosan is le lehet vezetni, de sosem fog ez összeállni egy egésszé. Én ebben hiszek.

A probléma itt azzal van, hogy én a saját hitemmel el vagyok nyomva, míg Ti fennen hangoztatjátok, hogy mennyire hülye vagyok, pedig ugyan úgy hisztek valamiben.

Ismét mondom: a genetika nem hit, az egyedfejlődés sem hit, a természetes kiválasztódás sem hit kérdése. Az, hogy az ember evolúciós végtermék, vagy a világ a semmiből jött létre, na ez a hit. Aki ezt cáfolja, az szimplán nem elég intelligens. Lehet szájat tépni. :)

2014. dec. 31. 16:27
 37/146 anonim ***** válasza:

Szia!

Tényleg hiszek a bibliában.

Lehet, hogy ez miatt nem nézem le a magukat olyan okosoknak tartó embereke, akik megítélik a hívőket.

Azért azt is meg kell jegyeznem, hogy a tudomány egy olyan dolog ami folyton változik - ez a fejlődés alapja - picit úgy mint ez evolúció szerintetek.

A tudományban is van rengeteg olyan mutáció - tévedés, rosszul levont következtetés - melyet idővel ki is vet magából.

Ez azonban azt is jelenti, hogy mindent elhinni és még a kétely lehetőségét is elvetni annak, hogy tévedhet és ebben a pillanatban is téved rengeteg dologban az olyan volna mintha azt mondanám, hogy a tudomány a mindenható Isten és minden megállapítása tévedhetetlen.

Van egy idézet: "Szent-Györgyi Albert pedig – aki a biológiai oxidációk mechanizmusának, és az izomműködés kémiai alapjainak felderítésében szerzett alapvető érdemeket – élete utolsó évtizedeiben egy új rákelmélet, valamint gyógyítási eljárás kidolgozásában járt tévúton (mai ismeretünk szerint)."

Ebből csak a zárójelben lévő részt emelem ki- mai ismeretünk szerint - ha valaki nem csak szájhős a tudományban hanem valóban érti, akkor már megtanulta azt az alázatot amit ez a mondatrész jelent.

2015. jan. 2. 10:19
 38/146 anonim ***** válasza:
100%

Valóban így van, változik. De van ami már nem fog. Ilyen a föld nap körüli keringése, a genetikai alaptörvények, a fizikai alaptörvények, az evolúció ténye stb...

De ha már a bibliánál tartunk: pont a biblia az amelyik "isten ezt mondta és punktum" szemléletű.

2015. jan. 2. 13:23
 39/146 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy Isten nem létezik: nem tökmindegy mi van a Bibliában?

Tegyük fel, hogy Isten létezik, de nem úgy kell elképzelni, ahogy a Biblia leírja: nem tökmindegy, hogy mi van a Bibliában?

Tegyük fel, hogy Isten létezik és olyan, mint amilyennek a Biblia leírja: Amit Ő mond, az tényleg úgy van és punktum. Az igazság miért lenne probléma?

2015. jan. 2. 14:52
 40/146 Hoffman József ***** válasza:
8%

Kedves kérdező!

Elég régóta foglalkozom a Biblia tévedhetetlenségének vizsgálatával, így biztosan állíthatom, hogy a Szentírás nem mesekönyv. Spurgeonnak, a híres prédikátornak a szavaival élve: "Ez az a könyv, ami mentes mindenfajta tévedéstől, ellenben tiszta, mentes minden salakanyagtól és tökéletes igazságot tartalmaz. Hogy miért? Mert Isten írta! Ó, vádoljátok csak nyugodtan Istent tévedéssel; mondjátok meg neki, hogy nem olyan könyvet írt, amilyet kellett volna!"

Ismerem mondhatni az összes ellenvetést, látszólagos ellentmondást, melyet a szkeptikusok hada mindeddig kikutatott és könyvekben, külföldi vagy magyar honlapokon megjelentettek. Ha valaki ezekből tud csak idézni, kár vele fáradnia. Egy sem jelent valódi tévedést. A nagy részük egyszerűen, a többi némi vizsgálódás után megmagyarázható.

Mégsem tudnálak meggyőzni téged, hogy a Biblia igaz, és nem mesekönyv, az előfeltételezésed miatt.

A te előfeltételezéseid nem teszik lehetővé, hogy elfogulatlanul megvizsgáld a bizonyítékokat Isten létezésével kapcsolatban.

"Mert nincs is bizonyíték Isten létezésére!" - mondod biztosan. És ezzel már el is ismerted, hogy van ez az előfeltételezésed.

Mivel az előfeltevésed az, hogy nincs Isten, ezért nem számít, milyen bizonyítékokat mutatnék be neked én vagy bárki más, te azokat az előfeltevésed alapján fogod értékelni. Tehát nem fogsz hinni semmiféle bizonyítéknak, hanem ki fogod magyarázni azokat.

Ha mutatnék is egy felvételt, amelyen Isten jön le a mennyből, te azt mondanád rá, hogy ez egy trükkfelvétel. Ha hoznék ezer szemtanút, akik látták Őt, te azt mondanád, hogy ez egy tömeghisztéria volt csupán. Ha megmutatnám neked, hogyan teljesültek az ószövetségi próféciák az Újszövetségben, te azt mondanád, hogy ezek hamisítványok, vagy később keletkeztek, vagy nem is tényleges próféciák, hanem csak belemagyarázások. Szóval nem tudnék bizonyítani neked semmit, mert az előfeltételezésed nem fogja ezt megengedni. Az előfeltevésed korlátolja a megértésedet. Nem teszi lehetővé, hogy helyesen értékeld az Isten létezését alátámasztó bizonyítékokat, mert azt feltételezed, hogy nincsenek tényszerű bizonyítékok Isten létezéséről. Ha tudnék is megcáfolhatatlan bizonyítékot mutatni neked, az előfeltételezésed arra kényszerítene téged, hogy úgy értelmezd ezeket, ahogyan az előfeltételezésed megkívánja. Ezért nem fogod tudni meglátni a bizonyítékokat.

Ha tehát te tényleg érteni akarod a "vallásosság" hátterét, akkor fel kell hagynod azzal az előfeltevéseddel, hogy a Biblia egy mesekönyv. Ha így teszel, és így állsz neki megvizsgálni a bizonyítékokat, akkor meg fogod látni az igazságot. Ha erre nem vagy hajlandó, akkor kár erőlködnöd, és itt provokálnod a hívőket.

2015. jan. 2. 18:06
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!