Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?
Jah, nem mondtam hogy kidobod őket. :) Összekeverted. A neked elég ennyi azt jelentette, hogy neked elég annyi és olyan együttélés az állatokkal amit írtál. Nekem nem. :)
És nem mondtam hogy hiszek a misztikus dolgokban, csak tetszenek, és közelebb áll hozzám mint a biblia. Amúgy elég racionális vagyok egyes dolgokban, de van bennem egy ilyen rész. És igen magamról beszélek, nekem nehezebb az állatokkal az én világomban. Mindenkinek a saját munkája a legnehezebb.
Mint már mondtam, amiben hiszek az a szerelem, a párom, önmagam stb stb. Istenekben nem hiszek, egyik-másik vallás tetszik és érdekes olvasni róla. És nyugi ragaszkodom a megszokott dolgokhoz, mondták hogy majd meggondolom magam és lám... :) Szóval nem szoktam én váltogatni.
"semmi sem lehetetlen és semmi sem biztos"
Akkor leírom még egyszer: ennek a kijelentésnek semmiféle információtartalma nincs, mert ebből nem vezethető le semmilyen mérhető, eldönthető, egyértelmű másik kijelentés. Így ez a válasz valójában a lehető legpontatlanabb, hiszen ténylegesen semmit nem állít, csak azt, amit amúgy is tudunk: bármilyen más kijelentés lehet igaz, meg hamis, esetleg valószínű, meg nem valószínű. Ehhez azért még "adatot" is kellene adni, mert így semmire nem jó.
"az embert körülvevő személyes energiát hívják így, műszerekkel mérhető, valóban készíthető aurafotó(biztos láttál már ilyet, azt ne kérdezd, hogyan csinálják,mert nem tudom)"
Kérdések: Pontosan mit mér a készülék? Milyen fizikai paramétert? Ha nem tudod a választ, akkor simán át lehetsz verve. Esetleg nem árulják el? Gyanús, mert a CT, MR, ultrahang, stb. MINDEGYIK-ének nyilvános a működési elve, bárki számára elérhető, még ha a technikai részletek ipari titkok is.
Mi az, hogy aura? Mi az, hogy személyes energia? Mi az, hogy energia? Szerinted.
"de a kisgyerekek szabad szemmel is látják (pl ezért rajzolnak kék,piros,lila embereket, állatokat(merthogy az állítoknak,de még a növényeknek is van aurájuk)"
Én nem láttam ilyet és életemben nem találkoztam olyan gyerekkel, aki látna. Az, hogy tartósan nézel egy pontra és a perifériás látómeződben módosul valami, nem misztikum, hanem élettani (szemreceptor és idegrendszeri) sajátosság. Te még soha nem voltál optikai csalódás részese?
"Szóval ha teljesen elképzeled a legapróbb részletekig az élet elemzését, akkor oda jut az ember, hogy valmi, v valaki ezt létrehozta, és minden meg vlett tervezve."
De még több biológus meg arra, hogy ezt az egészet csak az evolúció fényében lehet a legjobban megmagyarázni.
"Szerintem jogom van ahhoz hogy ne nézzenek le, ne nézzenek hülyének, sem betegnek, ugyanolyan megitéléshez van jogom mint annak aki szereti őket vagy van is."
Azért más gondolatai és érzései fölött ne ítélkezz te sem! Ha xy-nak nem vagy szimpatikus, mert nem szereted a gyerekeket, akkor hát ez pontosan ugyanolyan joga, mint amilyet épp magadnak akarsz. A gondolati szabadságot. Az állampolgári jogaid meg úgy tudom, nem sérülnek, ha nincs gyereked. Egyébként egyetértek veled, viszont klimax után tarthatsz kutyát, de gyereket nem szülhetsz. Ez irreverzibilis, de természetesen a te döntésed és jogod van így élni (igen, van, nem tiltja törvény, nem zárnak érte koncentrációs táborba, stb.) Sőt! Kifejezetten kívánatos vagy az ipari társadalom számára, mert többet tudsz dolgozni. Mellesleg pont a gyerekek szeretik inkább az állatokat az emberek helyett...
"Mindíg lesz aki úgy gondolja, a majmokból lett, valaki pedig azt, h Isten teremtette."
Pontosabban a majmoknak és az embernek volt egy közös őse. Tehát NEM a majomtól lett az ember.
"De biztos ott volt vki aki végig nézte az egészet, és azért üvöltözi habzó szájjal, melldöngetve, márpedig ez így volt."
Te ott voltál a teremtéskor? Mert ha nem, akkor ez a gúnyos megjegyzésed meglehetősen súlytalan.
"Miért alakult úgy hogy tudunk dönteni és nem az ösztön irányít?"
De, az ösztönök irányítanak. Csak absztrahálva vannak, áttételesen nyilvánulnak meg. Pl. ha szereted a sexet, akkor no, máris a fajfenntartás ösztöne van benned. Szerinted létezne szerelem, ha nem lenne fajfenntartás?
"a farkasfalkában 1 azaz egy darab állat ellik kölyköket, a többi 20-30 egész életében nem!"
Most akkor összehasonlítod az embereket az ösztönlény farkasokkal? Vagy a fentiek, vagy ez a mondatod nem ér semmit.
"ő sosem fog "felnőni" sosem fog megtanulni beszélni hogy elmondja hol fáj és most éppen miért csinálja azt amit"
De hogy mély szeretetre, filozófiára, szellemi kapcsolatra sem lesz képes, az biztos. Nem az a nagy dolog, ha egy állat a jól tartásért cserébe ösztöneiből "szeret", hanem ha egy másik gondolkodó lény, önszántából. Véleményközösség miatt. Egymás bonyolult elméjének megismerése miatt. Ez a barátság.
"Te viszont nem a véleményed mondod, hanem itélkezel, amihez nincs jogod."
Mi a különbség? Nem ítélkezett, mert nincs számodra következménye a szavainak. Tehát ez egy vélemény. Ítélkezés az, amikor az ő gondolatai nyomán, cselekedeten keresztül, akaratodon kívül megváltozik az életed. Ennyit a szavak jelentéséről.
"Igenis azért is szülted, hogy szeressen téged és egyáb önző indokokból."
Miért? Te miért tartod az állataidat, ha nem azért, hogy úgy tűnjenek, mintha szeretnének? Vagy verseket elemeztek közösen? Könyvet olvas és megbeszéli veled?
Más:
"Egy isten pedig a folyamatok irányítója." (ti. az evolúcióé)
Igen? Mivel tudod alátámasztani ezt a kijelentést?
"Nem tudok mondani olyan folyamatot, aminek a legelelyén nem állt volna egy beindító mechanizmus, aminek meghatározott célja volt, ezért tartom valószinűbbnek, hogy van a teremtő."
Az, hogy te nem tudsz, nem biztos, hogy nincs. El tudsz képzelni 4 dimenziót? Fekete lyukat? Mert matematikailag ezek bizony leírhatók. Attól, hogy oka van valaminek, nem jelenti azt, hogy célja is. Ez erősen szubjektív nézőpont.
"kellenek és professzionális versenyzők vagyunk"
Ahá! Tehát saját sikereidért tartod őket. Remek. Hol van itt az önzetlen, tiszta szeretet? Sehol. Érdek ez.
Régebben úgy voltam vele, hogy van rá minimális esély, hogy létezik, de aztán rájöttem, hogy gyakorlatilag 0.
Olvasd el Richard Dawkins-tól az Isteni téveszmét abban elég jól le van írva, hogy miért szinte biztos, hogy nincsen.
A gyerek nem önszántából szeret. Azért szeret mert téged ismer és nem mást, te eteted, gondozod, nélküled tehetetlen. Ha önzetlenül szeretne akkor nem fordulna el sok gyerek nagy korában a szülőktől mégha jó nevelést kapott és szerették is. Mert ilyen is van.
A párom viszont önszántából szeret engem és mint mondtam ő a legfontosabb az életemben. A gyereke szintje pedig számomra nem barátság hanem fárasztó. Mert ők gyerekek amivel semmi baj nincs de én a felnőtekkel tudok barátkozni.
Olvass. Én mondtam hogy én is önző vagyok. Mint mindenki más. Állatokat azért tartok mert érdekesnek találom őket, csodálatosnak, a működésüket, a gondolkodásukat, a kinézetüket. Mert igényem van arra amit nyújtani tudnak. Azért mondtam hogy gyereket szülni önző, mert általában egyik érv a gyereket nem akaról szidására hogy önzők. Minden ember önző.
Amihez pedig nem értesz abban ne okoskodj. Remélem egy mondatból megérted: a versenyek PONTOZZÁK lelkesedést. Következtetés: saját sikerélményemért tartom-> nem élvezi az állat-> esélye sincs győzni->hol a sikerélmény. Tehát sikeresen csak olyan kutyával lehet versenyezni aki élvezi, aki akarja, aki üvölt, hogy csinálhassa.
Ami pedig az illeti nem az én sikereimről van szó, hanem az övéről. Nekem csak annyi az érdemem, hogy jól választottam ki és jól neveltem. De mutatja be amit tudok. Ha én rossz vagyok és önző akkor a kutyám sem lehet jó, és akkor nincs sikerélmény. Mi együtt dolgozunk. Nézz meg pár vieót, pl. dogdancing vagy munkaverseny címen a youtube-on.
És természetesn élvezem a sikert, mert önmagamért is teszem. A Mi sikerünket. És ha épp nem siker akkoris ugyanúgy megdicsérem és megszeretegetem. Amúgy sem azt mondtam, hogy én tökéletesen tudok szeretni. De annál inkább állíthatom az állatokról. Amikor a kutyám nem ehet/tud/bír enni betegség miatt két hétig és ugyanolyan lelkesen néz rám és csillogó szemmel és amikor éjszaka elkergeti a falkánya romát akik körülvettek akkor mindig bebizonyosodik.
Sőt többet mondok. Macskám is van. :) Aki mint köztudott, öntörvényű, makacs, "úri" állat. És imádom. Hol itt a siker? Az egyetlen amit teszek vele hogy adok neki enni és párnaként funkcionálok, rohanok ha ki kell mennie vagy be akar jönni, egeret fogok neki, és az eszem szétaggódom amikor két napig nem látom, aztán kiderül, hogy alszik a szénában. Mégis szeretem mert rabul ejt.
Itélkezés alatt pedig azt értem, hogy ő eldöntötte magában önhatalmúlag, hogy én nem vagyok normális sőt reménytelen vagyok, csak mert valamit máshogy gondolok. Bennem pedig, mint mindenkiben, él egy vágy hogy mások elfogadjanak. Az életstílusomból pedig az adódik, hogy már kicsit ki vagyok hegyezve ezekre a dolgokra, mert a hozzám hasonlókat (tudatosan vállalt gyerektelenség) sokszor lenézik, bántják szóban, nem fogadják. Sok sértést kaptam már, így elnézést kérek ha mér kicsire is ugrok egy idő után.
Az oké ha nem vagyok szimpi, de azt ne döntse el, hogy mi van a lelki életemmel vagy a mentális egészségemmel. Ha valaki nem szereti a kutyákat vagy akármit amit én helyesnek gondolok akkor én elfogadom amíg nem bántja őket és gondoltam ezt én is megérdemlem.
Tudom, hogy vannak ösztöneink. És az én kedvemet nem ronja, el, hogy valójában nem azért akarok szexelni mert szerelmes vagyok és szeretem a párom, hanem mert titokban, tudat alatt gyereket akarok. De akkor is el tudom dönteni mint mindneki más, hogy akarok-e gyereket vagy nem. Érted? Ha azt mondom nem szülök akkor nem fogok szülni, nem az ösztöneim irányítanak teljesen, és nem veszik át az irányítást, hogy majd egyszer arra ébredjek, hogy hopp itt egy gyerek. Tudatosan döntöm el, hogy mikor szedek gyógyszer vagy mikor hagyom abba hogy teherbe eshessek. Nincs egy láthatatlan kéz ami kidobja a gyógyszert amikor épp fogamzóképes vagyok. És még mindig nem kaptam választ, hogy ha ez rossz akkor miért alakult így? Miért nem maradtunk pl a kutya szintjén aki tüzelés idején kikaparja a faajtót, felnyársalja magát csakhogy pározhasson, miért tudjuk eldönteni, hogy szülünk-e gyereket vagy nem? Lehet hogy megbánjuk, de ha nem akarunk, akkor sem szülünk ha megbánjuk. El tudjuk dönteni.
NEM AKARTOK EGY ÚJ TOPIKOT NYITNI, AHOL ELMONDJÁTOK EGYMÁSRÓL A VÉLEMÉNYETEKET?
NAGYON ELTÉRTETEK A FŐ KÉRDÉSRŐL.EZ ÍGY KIZÁRÓLAG A TI TOPIKOTOK ÉS NEM VALÓ IDE.
IGEN. DIREKT KIABÁLOK.
nem gondoltam hogy ennyi válasz érkezik!:) köszi, kiváncsi voltam mások véleményére, sokat segítettetek.
az én véleményem tömören annyi hogy nem csak az van amit látni lehet! a látható csak egy egészen apró része a valóságnak. Az ember szerintem sokkal több mint test, és mindenképp van egy magasabb szellemi lény(ek?) akit lehet univerzumnak vagy Istennek nevezni de van!
valaki még írta hogy akkor miért van annyi nyomorúságos ember a földön. Szerintem: midenkinek van valami feladata az élet(ei) során és valamikor ehhez elég nehéz körülmények járnak..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!