Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯
 91/158 anonim ***** válasza:
68%
Szkeptikusok tábora VS. Hivők tábora összecsapását lehet itt nyomon követni...:D
2009. dec. 12. 16:33
 92/158 anonim ***** válasza:
12%
Mond! Ti tényleg csak szelektíven tudjátok elolvasni amit írtam? Ha felfognád ami bemegy a mondataimból az agyadba (ha erre valóban képes vagy), akkor rájöhetsz, hogy én nem állítom, hogy minden úgy van, ahogy a szentírásban, hanem, hogy több esélyt adok egy inteligenciával rendelkező felsőbb teremtőben, aki esetleg még azonos is lehet a bibliaival, mivel tulajdonságukat tekintve egyformák, mert mindegyik variációban egy istent képzelek el. (A saját 2 variációmban! Nem a tiétekben!)Nem félreérteni ezt sem! Az egyiknek története van, amit vagy elhiszel(te jelen esetben nem), a másiknak meg nem ismerem a történetét, csak a logikám szerint igen közel van mindkettő elképzelésem a jellemükről. Összefoglalom mégegyszer csak neked ide a végére, mert a fenti sorok bizonyára megint törlődtek! NEM ÁLLÍTOK SEMMI BIZTOSAT, CSAK TÖBB ESÉLYT ADOK, EGY FELSŐBB HATALOMMAL RENDELKEZŐ INTELIGENS LÉNYNEK. Na a nagybetűs a lényege, ha nem tudnád, hogy most azt azért emeltem ki. És hogy miért tartom valószínűbbnek a saját logikám szerint? AZT MÁR LEÍRTAM, HA KÍVÁNCSI VAGY, OLVASD ÚJRA, AMIT ELFELEJTETTÉL!
2009. dec. 12. 16:48
 93/158 aulac ***** válasza:
83%

TUDOD TE EGYÁLTALÁN MI AZ INTELLIGENCIA?!

Mindenféle intelligencia az élőlény, így az emberi minőség mértéke.Intelligenciánk fokmérője az, hogy döntésünk mennyire volt "jó", azaz végrehajtása után milyen pontosan sikerült elérnünk célunkat és mennyire volt gyors.

Hogy lehet egy nem élő lényre mondani intelligens.

Ami ráadásul, még kontárkodik is.

Elolvastam eddigi hozzászólásaidat, de csak szajkózod a magad igazát, pár embert lehülyézel, aki ellent mer neked mondani. Az, hogy te miben hiszel, az érem egyik oldala.

Úgy látom nem is érdekel más véleménye, ami csak egy kicsit is más mint a te HITED.

Legalább olvass el mást is a biblia mellett.

Ne csak hited legyen, hanem TUDÁSOD is.

Az, hogy te ebből mit fogsz fel, teljesen hidegen hagy.

Nem érdekel mit reagálsz szavaimra.

2009. dec. 12. 17:09
 94/158 anonim ***** válasza:
80%

Én mostmár úgy fogalmazok az inteligenciával is, mint az eddgi állításaimmal. Van róla elképzelésem, hogy mi az, de abban már nem vagyok biztos, hogy mindenhová eljutott. Ez egy dolog, sajnos ez van, nem lehet vele mit kezdeni.

És most jól figyelj!!!

Nem az inteligenciáról beszéltem általánosan egészen idáig, hanem egy legfelsőbb inteligenciával rendelkező lényről(de erre rájöhettél volna már akkor, amikor istenként neveztem meg néhányszor). Persze, hogy mindennek, és mindenkinek van bizonyos mértékű inteligenciája, de én soha nem mondtam, hogy a tengerimalacot képzelem el egy lehetséges istennek. Miért? Mert a tengerimalacból nem nézek ki annyit, hogy erre képes legyen. De gondolom, mostanra megint összezavarodtál azon, amit hasonlatként próbálok szemléltetni, hogy mi is a különbség egy legfelsőbb inteligencia, és egy alaqcsonyabb között. MIRE KÉPES, MIT LEHET BELŐLE KINÉZNI, MIRE LEHET BELŐLE KÖVETKEZTETNI.

Még egyet fogok tőled kérdezni, ha még van hozzáfűznivalód, és végeztem.

2009. dec. 12. 17:46
 95/158 anonim ***** válasza:
80%

Most megszegem amit utoljára írtam, de közölnöm kell egy lényeges dolgot.

Nem tartom magam hívőnek!

Az igazság keresőjének inkább.

2009. dec. 12. 17:51
 96/158 anonim ***** válasza:
83%
te hinnél benne ha 14 évesen olyan szívbetegséged lenne amivel jó ha még 10 évet élsz? (amúgy megjegyzem hogy esténként szoktam 1 rövidke imát mondani hogy ha esetleg létezik akkor ne legyek fasírtba vele)
2009. dec. 12. 22:48
 97/158 anonim ***** válasza:
74%
"szoktam 1 rövidke imát mondani hogy ha esetleg létezik akkor ne legyek fasírtba vele)" hehe,ez aranyos volt!:)
2009. dec. 12. 23:00
 98/158 anonim ***** válasza:
12%

Nem tudom, hogy milyen lenne a vélemlnyem, ha ilyen szívbetegségben szenvednék, ez a körülményektől is függne. Erre nem is tudok választ adni, mert akkor lehetne róla valóságosan nyilatkozni, ha benne lennék.

A másik, hogy a szívbetegségre vannak gyógymódok, véső esetben egy másik szív.

2009. dec. 13. 11:17
 99/158 aulac ***** válasza:
83%
És ez a másik szív, hogy egyeztethető össze a hívők tanításával? Minden szervével együtt lehet csak eltemetni a halottat.
2009. dec. 13. 11:32
 100/158 anonim ***** válasza:
74%

Ki szerint?

Ezt nem tudom melyik könyvből olvastad, de ha kicsit belegondolsz, az egész kijelentés hülyeség. Szegény asztalos ismerőseim sem nyugodhatnak bégében majd a középső ujjuk matt? És akinek kihúzták a fogát?

Látod ilyen baromságokat komolyan veszel, de a lényegét még csak nem is kapisgálod.

2009. dec. 13. 11:58
❮❮ ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!