Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
 131/158 anonim ***** válasza:
Isten egyes vallások szerint,mindenekföltt álló úgynevezett legfelsőbb lény,teremtője,irányitója és gondviselője az egész világmindenségenk.Jelen van mindenütt,képességei az emberekét meghaladják.A bibliában Isten mint személy van jelen,trónusa a mennyországban van.
2009. dec. 19. 23:51
 132/158 anonim ***** válasza:
57%
tegnap 20:19: bizonyítsd be!
2009. dec. 20. 11:44
 133/158 aulac ***** válasza:
51%

ma 11:44.

Mit bizonyítsak?

Én nem vagyok istenben.

Ha te úgy érzed, hogy benne vagy az a magánügyed.

Megkérdeztem itt az irodában pár embert és ők sincsenek benne.

2009. dec. 20. 11:57
 134/158 anonim ***** válasza:
100%
Mert a környezetében sem hisz senki.. Szerintem aki ateista emberek közt nőtt fel, az pl 20 éves korában nem nagyon fog megtérni..persze vannak kivételek, amikor megmenekül egy balesetből, stb, és megtér...
2009. dec. 22. 22:35
 135/158 anonim ***** válasza:

[link]

Kattints erre a linkre kedves kérdező és istenhívők. És magyarázza el valaki hogy ilyenkor hol van isten?! Milyen bűnt követett el egy 14 éves lány, hogy ilyen sorsot érdemel? Na, hát nekem ezért ne magyarázza meg senki sem, hogy isten létezik, meg vigyáz ránk blablabla.

2009. dec. 23. 08:34
 136/158 anonim ***** válasza:

"Mit bizonyítsak?

Én nem vagyok istenben.

Ha te úgy érzed, hogy benne vagy az a magánügyed.

Megkérdeztem itt az irodában pár embert és ők sincsenek benne." Hát neked magyarázhat az ember... Váh... De a fatumok tények, a tények faktumok...

2009. dec. 23. 08:42
 137/158 anonim ***** válasza:

"Milyen bűnt követett el egy 14 éves lány, hogy ilyen sorsot érdemel? Na, hát nekem ezért ne magyarázza meg senki sem, hogy isten létezik, meg vigyáz ránk blablabla. Isten mindenkivel terve van... Nézd pl: Kölcseyt megvakult, de egy versét mindenki tudja és máig az ő himnuszt éneklik, ha egymagyar olimpikon győz, avagy ünnepeken. A sors aaz nem egy egyoldalú dolog, nem csak egy oldalról kell nézni, mi történi, hanem milyen hatást fejt ki ez a tragédia környezetében, milyen lesz ő maga, miként fogja látni a világot, lehet hogy rengeteg ember sokkal jobban fog vigyázni magára..., ki tudja... De Istennek mindenkivel terve van.

Lehet,hogy nagyon ronda válaszom van, de mindennek oka van.

2009. dec. 23. 08:55
 138/158 Srapnel ***** válasza:

Az, hogy oka van, nem jelenti azt, hogy célja is.

Az érvelésed teljesen és eredendően hibás, ugyanis semmi bizonyítékod nincs arra, hogy ha nem vakult volna meg, akkor nem írta volna meg a himnuszt.

Valamint azt is nehéz elképzelni, hogy ha én magam is tudnék sokszor jobb megoldást, hogy valakik számára mutassak valamit, úgy, hogy ehhez nem kell valakinek szenvednie, akkor egy mindenható entitás miért nem tud.

Az egész érvelés mélységesen mentegetőző és illogikus.

2009. dec. 23. 12:09
 139/158 aulac ***** válasza:
100%

8:42-nek.

A fatumról:

Ha a sors eleve elrendezett, ki rendezi?

Ha isten, akkor hol a szabad akarat?

Ha szabad akarat van, akkor nincs sors.

A factumról:

A tények, cselekedetek.

Ha valami tény, még nem biztos, hogy cselekedet.

Ne keverd!

8:55-nek.

"De Istennek mindenkivel terve van."

Magyarázd el légyszíves nekünk tudatlanoknak.

Milyen terve van egy megszületett sérült gyermekkel?

Vagy veled mi terve van?

Vagy egyáltalán.

Honnan tudod, hogy isten tervez?

2009. dec. 23. 15:51
 140/158 anonim ***** válasza:

"De Istennek mindenkivel terve van."

Magyarázd el légyszíves nekünk tudatlanoknak.

Milyen terve van egy megszületett sérült gyermekkel?

Honnan tudjam Isten van az Időn kívűl nem én...

Vagy veled mi terve van?

Hát... bármi...

Honnan tudod, hogy isten tervez?

Mert csak tv-zés közben unatkozott, s csak úgy terv nélkül megteremtette a világot. Beztos.

Az előtted levőnek:

A cél meg az ok, mint a nyelvtanban, mint valóságban differenciát viselnek, mégis vannak közös vonásai. Kifejettem egy csomó kérdést mondtam, ami bármi lehetséges.

Isten léte nem érvelhető, olyan mint fullerén csak van és kész. Ellentétben velünk, akinek célja van. Isten Illogikus..., Isten nem a logikán függ... Mert ő ennek a világnak az elletnéte, ami logikus...Vagyis mi itt illogikus. Túl mély vagyok? Hát, hogy te a teológiát megértsd, nem szabad pusztán a földön maradni.. kicsit le-fel kell szállni...

2009. dec. 23. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!