Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
 101/158 aulac ***** válasza:
60%

Van egy pár vallás ami szerint HALOTTBÓL nem lehet semmit eltávolítani. És itt a halott szón van a hangsúly.

Szerveket ÁLTALÁBAN halott emberekből távolítanak el.

Látom direkt nem akarod érteni.

2009. dec. 13. 12:03
 102/158 anonim ***** válasza:
24%

Tudod én egy pár vallásról beszéltem idáig, hanem a nekem szóbajöhető egyetlen egyről, aminek nem a test anyaga a lényeg( mint nálad), hanem a lélek. Ebből adódóan teljesen mindegy, hogy mi lesz a halott testel, mert az egészet megeszik a kukacok, ha bent van a szerv, ha nincs.

De abban a vallásban, amihez közel állok, az számít, hogy segítesz a másikon, és ha egy olyan szívvel kell azt tenni, amire a másiknak már nincs szüksége, akkor nincs benne semmi összeegyeztethetetlen.

2009. dec. 13. 12:12
 103/158 anonim ***** válasza:
24%
Az előző írásom mondata így kezdődik eredetileg: Tudod én nem egy pár vallásról beszéltem..........
2009. dec. 13. 12:14
 104/158 aulac ***** válasza:
83%

Ahogy a szólás mondja: Ízlések és pofonok különbözőek.

A Te vallásod nem tiltja, az én vallásom meg igen.

Ennyi.

2009. dec. 13. 12:24
 105/158 anonim ***** válasza:
39%
Csak van egy nagy különbség kettőnk között, a vallásaink megválasztásában. Én nem az ízlés és pofon miatt választom, mert az fekszik nekem a legjobban abból a szempontból, hogy mit szeretnék belőle hallani, hanem én a lehetséges igazság miatt. Hogy valódi lehet, mégha nehéz is az elvárásait sokszor betartani. Te pedíg úgy választod, hogy ami legjobban passzol rád, hogy a lehető legkevesebbet kelljen benne vállalni, és tenni olyanokat, ami egy önző embernek nehezen megy.
2009. dec. 13. 12:38
 106/158 anonim ***** válasza:
57%
Hiába nem hiszel úgysincs igazad! :D Neked az a feladatod, hogy ilyan beteg legyél (amúgy sajnálom). Sőt! A fél éves unokahúgomnak is a feladata az életben hogy az intenzíven haldokoljon úgyhogy nyugodj bele hogy isten van! -.-" (ha valaki nem venné észre, gúnyosan mondom)
2009. dec. 13. 14:39
 107/158 anonim ***** válasza:
0%
Sok oka lehet annak, hogy miért alakul egy gyerek sorsa ahogyan mondod. Talán éppen azért, hogy ne örülj a feltételes igazadnak, hanem kezdj el érte imádkozni, hogy valami kimozdítson, abból a földhözragadt felfogásodból. Úgy néz ki most a helyzet, hogy te örülsz, ha a kishugod nem épül fel, mert akkor ezzel bizonyítván verheted a melled, hogy neked van igazad, közben nem is gondolsz arra, hogy talán egy ima, ami a legtöbb, amit érte te tehetsz. Inkább csak tovább téped a szádat, hogy te mennyire biztos vagy a tudomány által még be nem bizonyított állításaidban. Ki tudja, talán ha az egész családod világképe olyan, mint a tiéd, akkor jobbnak látja az isten nem közöttetek hagyni. Sőt mondok még valamit. Ha mindenki úgy élt volna idáig, ahogyan a biblia tanácsolja, akkor nem lenne ennyi károsító tényező a világban, ami a sok betegséget előidézi. Te nagyon leegyszerűsíted a kérdést, mintha az összes körülményt ismernéd, (pedig azt senki sem ismeri)és elhiszed, hogy az az igaz.
2009. dec. 13. 15:56
 108/158 anonim ***** válasza:
72%

Nem kishugom, hanem az unkahúgom. Ez kicsit más. És nem a tudományos vitapertnered vagyok hanem a Kutyás.

És igen nem tudok senkiről a családban aki hívő, de nemhiszem, hogy ezért az istened utálna.

Viszont a szülei keményen dolgozó tisztességes emberek akik nem ártottak soha senkinek. Azért pedig ne őt büntesse már az okos istened mert én így gondolkozok, hogy nem akarok gyereket meg hasonlók, én úgysem érintkezem vele, szóval tőlem nem lesz neki olyan rossz hogy inkább visszamegy istenhez. És nem isten miatt beteg hanem azért mert elkapta azt a hülye h1n1-et mert nem oltatták magukat a körülötte lévők, mikor egyikük iskolában is dolgozik. Amúgy azt hogy én nem hiszek istenben, nem fogja befolyásolni, hogy meggyógyul-e vagy nem.

2009. dec. 13. 16:11
 109/158 anonim ***** válasza:
53%

Ha nem a kishugod, az teljesen lényegtelen. Nem ez volt bent a lényeg. Azzal is tisztában voltam, hogy te vagy a kutyás, mert nem nehéz felismerni a mondanivalód alapján. Tőled nem fog függni a meggyógyulása, ebben is biztos voltam, mert a minimumra sem vagy képes, egy másik ember megsegítése érdekében.

És arra mit szólsz, ha azt mondom, hogy neked van iogazad, és minden amit mondtál, bizonyítja, hogy nincs isten?

2009. dec. 13. 16:45
 110/158 aulac ***** válasza:
79%

15:56

Mért, Te tudod az igazságot?

Ne legyél már ennyire öntelt.

Te csak hiszed az igazságot.

Honnan tudod én, hogy választottam?

A te általad választott hit semmivel sem előrébb való, mint bármely vallás hite.

Azt állítani, hogy csak a te hited lehet igaz, korlátoltságra, beképzeltségre vall.

Hogy választottál, miben hiszel?

Mindent elolvastál, amit csak lehetett az összes vallási tanokból?

Vagy csak ültél a szobádban kisgyerekként és megvilágosodtál?

Sejtem mit fogsz írni. Hogy nem fogtam fel miket írtál eddig.

De felfogtam, és ezért írtam most amit írtam.

2009. dec. 13. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!