Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?
Engem nem érdekel, hogy szerinted igazam van-e vagy nem. Én nem hiszek istenben, ami nem azt jelenti hogy nincs szóval itt szó sincs arról hogy kinek van igaza. Ez egy állítás: én nem hiszek benne. Más meg higyjen benne. Nem azt állítom hogy nincs.
Amúgy pedig baromira nem ismersz, mert azért akit szeretek azért életem is adnám. De azt ki kell érdemelni, én nem fogok akárkit csak úgy szeretni, ahhoz ismernem kell legalább... És ezt már bizonyítottam is. Sok veszélyes helyzetben ahol nem volt isten, csak én voltam, és lám mégis élek, és az is él aki bajban volt!
És nem fogom az unokatestvérem sem szeretni pusztán azért mert egy gyermeknek ez alanyi jogon jár. Én mindenkit csak azért szeretek amilyen, és akkor ha ez a milyenség nekem tetszik. Segíteni pedig nem tudok rajta mert nem vagyok orvos, nem pénzen múlik a dolog, olyan dolog meg nem segít amiben nem hiszek (pl isten). Azon kívül nem az a segélyszervezet típusú ember vagyok, és szerintem ezért nem kéne lenézni. Mindkét típusra szükség van. Nekem más a dolgom a világban nem az hogy boldog-boldogtalannak segítsek. Nekem fáj, hogy én nem akarom megmentei az mebereket? Én mással teszem magam hasznossá.
Nekem nem baj ha más hisz benne. Az baj, hogy ezt másra is ki akarja terjeszteni. Itt te vagy az egyetlen aki arról győzköd hogy márpedig isten van. Én nem győködlek, én csak nem hiszek benne, ennyi. A vitám sem isten köré hanem a gyerekek meg állatok köré fonódott. Miért akarod az igazságot másokra is kiterjeszteni. Ilyen stílusban, hogy: "aha, aha én hallom amit mondasz, papold csak a baromságod, én akkor is tudom hogy az isten a tuti, csak te vagy eltévedve" Engedtessék meg hogy ne legyek kevesebb mert nem hiszek istenben.
És még egy megjegyzés. Azért volt minden népnek istene, hogy valakire ráfoghassák a sok érthetetlen dolgot, hogy elhárítsák a felelősséget, hogy azt higyják valaki áll mögöttük mert nem voltak elég magabiztosak mert nem ismerték még annyira a világot ja és hogy irányítani lehessen a buta népet (gondold meg hogy bántak azzal aki nem votl hívő). Az is bizonyítja a dolgot, hogy ma már, amikor sokkal jobban ismerjük, kevesebb is a hívő ember. Szerintem. És ez másnak nem kötelező csak is én látom így.
Most tényleg ez lesz a legutolsó írásom, ami ehez az oldalhoz fűzödik, írj hozá bármijen kommentet.
Olyanokat állítasz rólam teljes biztonsággal, amiket, ha odafigyeltél volna, te is tudhatnád, hogy egy átgondolatlan kijelentés.
A fejlődés valóban jó dolog, de azért nem kevés káros hatást okozott, ami sok bajnak az előidézője. De ha nem önző, törtető módon, bizonyos érdekek igényei szerint történne csak a fejlődés, akkor rég nem lenne benzines, és diesel autó sem. Szóval az nem mindegy, hogy mit szolgál a fejlődés, és hogyan. Nagyon sok boldogságot kívánok, (őszintén) és remélem a beteg kislány is meggyógyul a szülei örömére. Rólam itt többet nem hallasz.
17:18-nak.
Ebből is látszik, hogy nem értettél eddig meg.
Én NEM hiszek istenben.
Én a fizikában, a kémiában, az evolúcióban, az ősrobbanásban hiszek. Tehát mindabban amit látok, érzékelek, és más is ellenőrizhet.
De semmi olyanban nem hiszek ami esetleg úgy kezdődik, hogy : Hallottam valakiről akihez már szólt isten... stb.
Persze kíváncsiságból elolvastam pár vallási könyvet.
Mindegyikről az volt a véleményem, hogy bár sok útmutatása megszívlelendő, összességében mindegyik a mese kategóriájába tartozik.
Kedves idealista barátom!
Te ajánlottad nekem, hogy ne győzködjem ezeket az embereket, mert úgysem értik... erre fel te mit csinálsz?
Vakoknak magyarázod a színeket, süketeknek meg Brahms-ot .
Vedd már észre, hogy vannak emberek, akik képtelenek felfogni bizonyos dolgokat. És ezért nem lehet hibáztatni őket. Sivár, szeretettelen gyerekkor, a pénz hajszolása az emberi értékek fontossága helyett, ide vezet. Sajnos erre halad az emberiség.
Nekik jobb a műanyag mell mint az igazi, a szeretetet, szerelmet is pénzért veszik. És menőknek gondolják magukat. Nem fognak téged érteni, mert nem megértők. Mert ez is emberi érték, és anyuék nem tudták pénzért megvenni. Meg sem hallják az érveidet, ha azt nem lehet anyagiakban mérni.
Nem fogsz te itt (írhatsz akár 500 oldalt is) egyetlen durva, egyszerű lelket sem finomabbá, érzékenyebbé tenni. Főleg nem ilyen tapasztalatlanságból, tudatlanságból fakadó magabiztosság esetében.
A kutyás hölgynek pedig üzenem, hogy felfogtam, hogy nem farkasnőstény hanem ember. Nem kell szülnie, én nem is szeretném. A törvény, amire utaltam a természet törvénye (fajfenntartás), de ez sem az én gondom. Bár csak ennyi baj lenne a világban!
Én a keresztény isten létezésében nem hiszek.
Szerintem isten sokkal több annál, mint amit ez a sok idióta keresztény gondol. Isten nem a világot teremtette, hanem azokat a törvényeket, amik szerint a világ létrejöhetett. Sajnos a kereszténység mind a mai napig nem tud mit kezdeni azokkal a dolgokkal, amiket a tudomány már megmagyarázott. A tudomány viszont arra nem tud választ adni, hogy miért ilyen a világegyetem, miért 3,14 a pi, stb., pedig nagyon egyszerű: mert másként nem létezhetne a világ. Ezek az isteni eredetű dolgok, nem a föld keletkezése, meg hasonlók.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!