Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?
21:08-nak.
Szerintem hiába érvelsz.
Ezért halt meg sok tudós, mert az ilyen elvakult istenhívők uralták a hatalmat.
Aki mást mondott (lett légyen az megalapozott) máglyára vetették.Így megszabadultak attól, hogy bármiféle bizonyítékkal kelljen szolgálniuk isten létezésére.
Elvakult, maradi, szemellenzős mind.
Csak a biblia által szajkózott szöveget ismétlik.
Semmiféle bizonyítékot nem fogadnak el senkitől.
Jönnek itt olyannal, hogy "de a levegőt sem látjátok, mégis van".
Igen. De ha a hívő és nemhívő egymás mellett áll, mindkettő belélegzi. Nincs szükség egyiknek sem bizonyításra a létezésére.
Olvassátok el szép lassan, és emésszétek fel a szöveget!
@tegnap 22:10
@tegnap 20:24
@tegnap 20:58
@tegnap 21:08
Én nagyon akartam hinni valami istenségben, mert az életkörülményeim miatt nagy szükségem lett volna vmiféle felsőbb hatalom beavatott segítségében... de az eszem és az intelligenciám felülemelkedett a hiten.
Természetesen számos dologban HISZEK, de tudom, h ez mindössze a személyes és szubjektív megítélésem, mégha általános érvényűnek és értékesnek is tartom ezeket.
VALLOK erkölcsi elveket, amiket be is tartok, de semmiféle szükségét nem érzem annak, h az erkölcsösségemet vmiféle felsőbb hatalom támogatására bízzam.
Egy vallás minden további nélkül megvan bármien istenkép nélkül is.
(Brain Storming)
a kerdest ugy lehet megvalaszolni, ha megforditjuk: aki hisz Istenben, az miert hisz?
Logikusam belegondolva, mikor hiszunk el valamit? Miert ne higyjunk pl. sarkanyokban, boszorkoanyokban, varazslokban? Sokan a Bibliat hozzak fel bizonyiteknak... Szamomra egy x ezer eves konyv nem lehet hiteles. Ha most leirom nezeteimet egy uj Jezusrol aki csodas dolgokat tett, elnevezem "adamvok levelének a magyarokhoz" akkor 4000-ben, majd tenykent fognak hivatkozni ra? Az alapjan amit most latunk igen. Szamomra felelmetes, hogy a vallas meg mindig uralja az emberiseget, a 21. szazadban is. Ez csak azert lehetseges, mert egyenlore nincs mas alternativaja az orok eletnek...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!