Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16
 151/158 aulac ***** válasza:
69%

21:08-nak.

Szerintem hiába érvelsz.

Ezért halt meg sok tudós, mert az ilyen elvakult istenhívők uralták a hatalmat.

Aki mást mondott (lett légyen az megalapozott) máglyára vetették.Így megszabadultak attól, hogy bármiféle bizonyítékkal kelljen szolgálniuk isten létezésére.

Elvakult, maradi, szemellenzős mind.

Csak a biblia által szajkózott szöveget ismétlik.

Semmiféle bizonyítékot nem fogadnak el senkitől.

Jönnek itt olyannal, hogy "de a levegőt sem látjátok, mégis van".

Igen. De ha a hívő és nemhívő egymás mellett áll, mindkettő belélegzi. Nincs szükség egyiknek sem bizonyításra a létezésére.

2009. dec. 23. 22:10
 152/158 anonim ***** válasza:
46%
A kereszténység, meg a római katolicizmus nem egyenlő... Mindenesetre Boldog Karácsonyt!
2009. dec. 24. 14:50
 153/158 anonim ***** válasza:

Tolle, lege!:

[link]

2009. dec. 24. 14:56
 154/158 anonim ***** válasza:

Olvassátok el szép lassan, és emésszétek fel a szöveget!

@tegnap 22:10

@tegnap 20:24

@tegnap 20:58

@tegnap 21:08

2009. dec. 24. 14:59
 155/158 Brain Storming ***** válasza:
100%

Én nagyon akartam hinni valami istenségben, mert az életkörülményeim miatt nagy szükségem lett volna vmiféle felsőbb hatalom beavatott segítségében... de az eszem és az intelligenciám felülemelkedett a hiten.

Természetesen számos dologban HISZEK, de tudom, h ez mindössze a személyes és szubjektív megítélésem, mégha általános érvényűnek és értékesnek is tartom ezeket.

VALLOK erkölcsi elveket, amiket be is tartok, de semmiféle szükségét nem érzem annak, h az erkölcsösségemet vmiféle felsőbb hatalom támogatására bízzam.

Egy vallás minden további nélkül megvan bármien istenkép nélkül is.

(Brain Storming)

2009. dec. 27. 23:27
 156/158 anonim válasza:
100%

a kerdest ugy lehet megvalaszolni, ha megforditjuk: aki hisz Istenben, az miert hisz?

Logikusam belegondolva, mikor hiszunk el valamit? Miert ne higyjunk pl. sarkanyokban, boszorkoanyokban, varazslokban? Sokan a Bibliat hozzak fel bizonyiteknak... Szamomra egy x ezer eves konyv nem lehet hiteles. Ha most leirom nezeteimet egy uj Jezusrol aki csodas dolgokat tett, elnevezem "adamvok levelének a magyarokhoz" akkor 4000-ben, majd tenykent fognak hivatkozni ra? Az alapjan amit most latunk igen. Szamomra felelmetes, hogy a vallas meg mindig uralja az emberiseget, a 21. szazadban is. Ez csak azert lehetseges, mert egyenlore nincs mas alternativaja az orok eletnek...

2010. jan. 13. 11:45
 157/158 anonim ***** válasza:
74%
Az élet bármely pillanata már bezonyíték számunkra, amelyek mások számára véletelen. Mindenki higgyen amiben szeretne!
2010. jan. 13. 15:39
 158/158 anonim ***** válasza:
A vallás tanárom miatt nem hiszek.
2017. febr. 21. 19:04
❮❮ ... 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!