Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/158 anonim ***** válasza:
39%

Ha nem érdekel akkor miért okoskodsz? :) Abban hiszek, hogy a világ nem úgy teremtődött hogy "és lőn világosság" hanem egy olyan folyamattal amit evolúciónak és még kitudja miknek nevezünk. Most komolyan nem ez a szakterületem, csak így tudok róla beszélni. Az hogy ebben hiszek, nem azt jelenti, hogy nekem szülnöm kell. Nem segíteni akarok az evolúciónak csupán elfogadom hogy így történt a kialakulásunk és nem a biblia szerint. Ennyi. És nem értem, hogy miért lenne beteg az aki meleg, vagy az aki nem keresztény? Én elfogadom őket, te úgy látszik nem, mert jóformán lenemnormálisozod őket.

De nem értetted amit mondtam és így nem is válaszoltál rá. Ha ez a dolog nem lenne normális, beteg lenne, akkor vajon miért alakul így? Miért alakult úgy hogy tudunk dönteni és nem az ösztön irányít? Ha valaki azt mondja, hogy nem akar gyereket, akkor nem fog bekattani, mint pl egy kutya ha tüzel, hanem akkor nem fog szülni. Szerintem ha nem lenne nomrális akkor miért alakult így?

Amúgy mondok valamit. Igenis a "gyerekteleneknek" nagy szerepe van a világban. Pl. a farkasfalkában 1 azaz egy darab állat ellik kölyköket, a többi 20-30 egész életében nem! Mivel a falka többet nem tud felnevelni. És ezek vadásznak amikor az anya nem tud, vigyáznak a kölykökre, nevelik őket. Nélkülük a kiskölykök sem tudnának megszületni és életben maradni. Nem mindenkinek ugyaz a dolga, és nem mindenki ugyazt szereti. Az állatoknál is bizonyítottan létezik homoszexualitás.

Természetesen elgondolkoztam azon hogy miért nem akarok gyereket, hiszen ezt nem 1 nap alatt döntöm el. Újfent csak azt kell mondanom, vannak emberek akik nem akarnak gyereket és ennek ellenére tök normálisak. Szerető emberek, akiknek jó gyerekoruk volt stb stb egyszerűen csak nem akarnak. És vannak akik valóban azért nem akarnak mert valami problémájuk van.

Amúgy volt már neked állatod? :) Úgy látszik nem vagy nem úgy kezelted ahogy szükséges. :) Egy állatnak rengeteg dolgot kell adni. Pénzben, időben, SZERETETben, gondoskodásban, felelősségben, felkészültségben. Az állat nem önkiszolgáló automata "szeretet: 100ezer ft (most mondok valamit, kb ennyi volt a tk-s kutyám), farkcsóválás: 10ezer ft, testőr: 50ezer ft, nyomja meg a választott termék gombját" felirattal. Biztos szeretni fog akkor is ha csak odab*szom elé a kaját, de a normális, igazi kapcsolat érdekében, nekem sokkal többet kell dolgoznom mint az állatnak! Meg kell "tanulnom" őt, mivel ő sosem fog "felnőni" sosem fog megtanulni beszélni hogy elmondja hol fáj és most éppen miért csinálja azt amit! Nem csak a gyerekhez kell felkelni éjjel, nem csak érte lehet aggódni az orvosnál, nem csak rá kell költeni, nem csak miatta lehetsz kialvatlan és mégis valami csodának a részese. Hanem egy állattal is. Én ezeket mind megteszem velük hasonló módon, miközben állatként kezelem őket és nem emelem emberi szintre, mert az nekik nem jó. Nem pótlásként vannak, hanem azért mert őket szeretem. Az egyetlen különbség az, hogy a gyerek "kötelező". Ha a gyereket vered vagy éhezteted akkor feljelent a szomszéd (tudom azért még van ahol ezt meg lehet tenni, de nem olyan sok helyen mint állattal), és elviszik tőled de legalábbis utálni fognak. Ha egy állatot éheztetsz akkor legfeljebb majd lesz másik óccsón. Mivel egy állatot bármikor kidobhatsz, betehetsz a menhelyre, így sokkal nagyobb a csábítás is, hogy ne legyél érte akkora felelősséggel, így nehéz munka. A gyereknél legalább ott van a társadalmi nyomás, hogy vele jól kell bánni. Ez az állatokkal kapcsolatban még nem ért el az országba.

Bocs, imádom az állatokat, ebbe nagyon bele tudok feletkezni és lelkesedni. Lehet kér(d)ésem? Megadnád nekem azt a tiszteletet, hogy normálisként kezelsz és írsz, nem úgy mint akinek meg kell magát vizsgálnia mert valami nagy baj áll a háttérben, mint aki nem normális? Köszönöm.

2009. dec. 10. 13:36
 42/158 anonim ***** válasza:
7%

Bocs de nem akartam végigolvasni, mert a 2. mondatod után már éreztem, hogy menthetetlen vagy, ezért tényleg nem is fordítok rá több időt. Tehát hiszel a ki tudja miben, hogy csak téged idézzelek. Ha ez kielégít, és számodra ez elfogadható, akkor légy vele boldog, semmi közöm hozzá, a te dolgod.

Nem okoskodni akaraok, hanem ugyanúgy elmondom a véleményemet, mint te. Meg azért is írom, hogy ne csak az a felfogás keringjen, ami a te fejedben van, mert akkor sokan azt vehetik alapul, és megszaporodna a táborod, aminek az lenne a vége, hogy megáll az evolúció.

Majd a kettő, vagy több nézőpontból egészségesebben tudnak választani az olvasók. Szóval csak annyi, hogy ne vedd etalonnak amiből kiindulsz, mert a "ki tudja miben hívő ember" nem áll valami stabil alapokon.

2009. dec. 10. 13:48
 43/158 anonim ***** válasza:
65%

A véleményen én mondtam el. Ami az enyém. És nem ki tudja miben hiszek, ezt arra értettem, hogy nem tudok az evolúcióról szakszerűen beszélni. Te viszont nem a véleményed mondod, hanem itélkezel, amihez nincs jogod. Lehet az a véleményed, ami az enyémnek az ellekezője, de nem úgy hogy "nehogy növekedjen a táborod" meg hasonlók, hanem rosszallás nélkül. És az miért fáj, egyre többen vannak az ilyen emberek? Ez tény. És nem ártanak vele senkinek. Én így gondolokozm, és nem mondtam hogy valaki is kövesse és azt sem mondtam hogy te rosszul, a te írásodból viszont ez sugárzik.

És tudod minden ember őnző (lehet te nem mert olyan tökéletes vagy). Én is önző vagyok. Csak nem a gyerekkel mert olyannal aki nem is él, nem lehetek önző. Tény és való. Nálam nem elfogadható pl, hogy a kapcsolatomba amiben ketten vagyunk, egy harmadik személy is besétáljon. Nekem a párom a legfontosabb. De természetesen az olyan emberek nem önzők, akik azt mondják, hogy "majd nézhetsz ha öreg leszel és nem lesz aki tisztába tegyen, mi meg akkor röhögönk a sok unokánkkal" Gyereket szülni nem önzőség? Dehogynem. Ne mondd nekem, hogy te csak a dajkája vagy a gyereknek akit azért szültél, hogy a világ javára váljon! Igenis azért is szülted, hogy szeressen téged és egyáb önző indokokból. Ami nem baj.

Nem itélkezem, higyj amiben akarsz. De azt hiszem valamiben jobb vagyok nálad, én legalább elolvasom a másik véleményét, akármilyen hosszú, ha már kéretlenül beszólt a kérdezőnek szóló válaszomra mert van bennem ennyi tisztelet. És lehet hogy önző vagyok, mert nem egy kisbaba arca hat meg, de te meg nem vagy képes elfogadást gyakorolni és lehet hogy irigy is vagy mert te ne mersz máshogy élni mint ahogy elvárják. Szerintem olvasd a bibliát xD ha jól tudom jézus nem utálta az olyanokat akik kicsit mások. Én menthetetlenül is boldog vagyok. :) Csak ne sírj ha véletlenül a te gyereked sem akar szülni. :) Meg ha téged sem fogadnak el.

2009. dec. 10. 14:15
 44/158 anonim ***** válasza:
68%
Ja, amúgy magamban hiszek, a szerelemben, a páromban, az állatokban, a barátokban és ehhez hasonló dolgokban. :)
2009. dec. 10. 14:16
 45/158 anonim ***** válasza:
7%

Basszus nem tudtam megállni, és mégis elolvastam!

A nem normális kifejezést nem lenézőleg írtam, hanem csak azért, mert ami nem természetes, v természetszerű, azt így tudom kifejezni. Nem állítottam azt sem, hogy súlyos beteg vagy, csak mindössze annyit akartam vele sugallni, hogy ne legyél benne biztos, hogy úgy van minden, ahogyan azt te képzeled. Én sem állítok semmi biztosat, csak a logikám részeredményei tekintetében írom meg a saját álláspontomat.

"Ha ez a dolog beteg lenne, vagy nem normális, miért alakult így?" Talán pont azért, mert nem egy beindított folyamattól származunk, hanem attól, aki beindította.

Lehet, hogy meseszerű a legyen világosság történet, és lehet, hogy nem is így volt pontosan, de az a lényeg, hogy egy akaratnak kellett lennie, aminek az ereményeképp lettünk. Ha így közelítjük meg a dolgot, akkor feltételezhető, hogy az az akarat egy értelmes akarat, és ezt a körülöttünk lévő csodálatos világ is bizonyítja. Ebből továbblépve pedig, célja is van egy értelmes akaratnak, és a szentírások pont ezt mondják. Plusz elmondják, hogy mi is lenne a fő célja, ami nem más, mint amit minden ember legbelül szeretne: (akit nem vitt félre nagyon valami) a boldog élet egymással szeretetben, hogy gondalanul éljük a napjainkat egymást felemelve, és örüli annak, hogy részei vagyunk az élet csodájának.

Nem tudod igazán mi az evolúció, (én sem, de te sem) de azt gondolod tőle származol. Én úgy gondolom, mint ahogy már mondtam, hogy az csak egy folyamatnak a neve. Egy isten pedig a folyamatok irányítója. Ez a fő különbség, amiért nem adok igazat neked. Mindennek van valami beindítója, amitől az történik, amit az életben megtapasztalhatunk. Nem tudok mondani olyan folyamatot, aminek a legelelyén nem állt volna egy beindító mechanizmus, aminek meghatározott célja volt, ezért tartom valószinűbbnek, hogy van a teremtő.

Nem minden farkas szül utódot, de nem azért, mert nem akar, hanem azért, mert nem ő a legalkalmasabb a fajfentartásra, a falka választása szerint. Mivel őnáluk is az a lényeg, hogy a legjobb minőségben fentmaradjanak, ezért a legerősebb, és leginkább életre való egyedek hozzák az utódokat, és ez a nem szülő tagok életbenmaradási esélyei szempontjából is a legjobb.

Ez náluk a szükséges, hogy kiállják az élet próbáit. De az ember nincs ilyenre kényszerülve. Ja és a homoszexuális állatok fajfenntartási esélyeibe gondolj bele. Minden falka azért küzd, hogy a legjobb genetikával sokasodjon, pár egyed, meg valami szokatlant csinál. Akkor náluk szerinted melyik példány a normális?

Volt állatom, van is, meg lesz is. 6 éves korom óta van kutyám (29vok) és tudom mivel jár, de közel sem igényelnek annyit, mint egy gyerek. Az állatok mindíg sugározzák a szeretetet, nem kell érte annyit tenni. Az állatokat az életteredbe kell belenevelned úgy, hogy az oda-vissza jó legyen mindegyik félnek, és ennyi. Meg ami a napi dolog vele, de az jelentéktelen a ránk rakott terhet illetően. Egy gyereket pedig az életre kell nevelni, szerintem az a legfőbb gond sok embernél, hogy nem tudja, milyen életre. Nem tiszta az életről alkotott saját képe.

A gyerek, ha van kötelező vele foglalkozni, és az nem olyan nagy csábítás, ha őt akarod kidobni, mint egy állatot, ezért te nagyobb kísértéssel álsz szemben, amikor csak állatot nevelsz. Az írásod utolsó sorainak ez a lényege, ami ne haragudj, de elég abszurd.

Szerintem ott a gondolkodással nem passzol valami, ha állat, vagy gyereknevelő ilyeneken fantáziál. Ha így gondolkodsz, akkor az a meglátásod teljesen tökéletes, hogy neked nem való gyerek. Mindössze annyi az összeférhetetlenség az én szememben, hogy: az evolúció az "istened", aminek a szaporodás a lényege, de te nem akarsz utódot. Nagyon szereted az állatokat, de az is jár a fejedben, hogy könnyen kidobhatnád őket, ha már nem kellenek. Normálisak a hasonló gondolkodásúak, akik ugyanolyan szeretetben képesek élni, mint más jó ember, csak a gyerekeket utálják nagyon. Van némi összeférhetetlenség ezekben. A normális, vagy nem normális jelzőket itt sem lealacsonyításnak szántam, hanem a természetestől való különbséget.

Remélem nem bántottalak meg, csak próbálom az érveimet megmagyarázni.

2009. dec. 10. 15:10
 46/158 anonim ***** válasza:
8%
Még az utolsódra csak annyit, hogy ha te menthetetlenül boldog vagy, akkor örülök neki, és nem is szükséges annyiszor bizonyítanod, mert nem vagyok bíró, hogy eldöntsem, hogy te tényleg az vagy e. Érezd is jól magad a bőrödben, csak arra is gondolj, hogy talán nem az fog kiderülni, hogy én tévedtem. A lapnak itt is 2 oldala van.
2009. dec. 10. 15:27
 47/158 anonim ***** válasza:
11%

Hú ezt majdnem kifelejtettem, pedig nem szerettem volna!

Jézus nem utálta az olyanokat akik kicsit mások mondatodban ott volt az a (ha jól tudom). Hát lehet, hogy ezt sem tudod jól, ezért nagyon helyes a ha. Azt elhiszed, ha ilyeneket állítanak, pedig azt sem tudod kik terjesztik. Egyébként biztos vagyok benne, hogy szerette a kissé másokat is, mint minden embert, csak őket meg akarta gyógyítani.

2009. dec. 10. 15:34
 48/158 aulac ***** válasza:
75%

"isten" kb. 14 milliárd éve teremtette az Univerzumot.

A Föld kora 4,5 milliárd év.

Az Élet a földön 1,5!!! milliárd éves.

Mi a fenét csinált "isten", egyszer 10 és egyszer 3 milliárd évig.

Passziánszozott, vagy lefagyott a rendszer és újra kellett telepíteni az egészet?

Na én ezért nem hiszem, hogy létezik.

2009. dec. 10. 15:38
 49/158 anonim ***** válasza:
64%

Nem azért fogadom el az evolúciót mert annak lényege a szaporodás, hanem mert nekem ez logikus és tetszetős. Nem "követője" vagyok csak ezt fogadom el. És azért mert leírom a tapasztalataim, meg a tényket, miszerint ebben az országban nem sokat ér egy állat élete, még nem azt jelenti, hogy nekem megfordult a fejemben hogy kidobhatnám őket. Elképzelem, hogy neked ennyi elég az állatokhoz, de én nem hobbiból tartom őket, nekem a munkámhoz kellenek és professzionális versenyzők vagyunk ami kicsit komolyabb kapcsolatot igényel mint hogy Buksi visszajön ha hívom és elvagyunk egymás mellett. És biztosíthatlak, hogy nem fog minden egyed szeretni téged úgy is hogy nem teszel érte semmit.

Na mindegy nekem egyedül azzal van a bajom, hogy te arról beszél: kinek van igaza? Én meg csak a véleményem mondtam és szerettem volna ha elfogadják. Nem azt mondtam, hogy igazam van. Igazam van. A saját életemben. De máséban meg más az igazság. És tévedni mindneki tévedhet, de saját magamat azért elég jól ismerem úgyhogy nem kell aggódni. :)

Amúgy ha már választani kéne akkor nekem sokkal jobban bejön pl Tibet meg a szerzetesek.. Szeretem a misztikus dolgokat. És a biblia nekem kicsit nyersnek tűnik ahhoz, hogy elég misztikus legyen. Azon kívül én mindigis is azt tapasztaltam, hogy bennem minden tárgyhoz, helyhez, időhöz, történéshez külön érzés kapcsolódik. keresztényeknek meg ugye egy istenük van. Remélem érthető az összefüggés. :D

2009. dec. 10. 15:42
 50/158 anonim ***** válasza:
70%
Nem hiszek istenben,szerintem csak egy kitaláció.Sokan hisznek az ilyen irracionális dolgokban, de én nem.Én magában a lélekben hiszek.Az ember több egyszerű húsnál,igazi lélek lakik benne, ami a halál után sem szűnik meg létezni.Szerintem a lélek örök és az igazi érték a szeretet.Nem tudom, mi lesz a lélekkel halál után, de valószínűnek tartom, hogy újjászületik.Érzem, hogy a lelkünknek feladatai vannak itt a földön, tehát hiszek valami sorsszerűségben.
2009. dec. 10. 15:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!