Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?
" megofnhatatlan hülyeségben. Hiszek a lélekvándorlásban"
.
Nem hiszel a megfoghatatlan hülyeségekben, de az első divatirányzatnak bedőlsz, mint a négyes metró.
Mert nem úgy neveltek. Gondolom ha beleszoktam volna akkor hinnék. Ez egy életforma. De nem. Nem arról van szó, hogy megfoghatatlan vagy calami mert pl a szerelem is az szerintem és abban mégis hiszek, meg abban is hogy amikor gyertyát gyújtok egy halottnak akkor... De nem tudom, ha a problémáimról van szó, akkor jobb szeretem a megfogható dolgokat. Nincs szükségem arra, hogy úgy legyek boldog meg sikeres, hogy valakihez imádkozom akit nem látok. Rettentően távol áll tőlem az egész stílus. Ez a hangnem ahogy beszélnek a pappok stb. Aztán hogy isten a legfontosabb no neeem. Nekem mindig a párom lesz a legfontosabb. Meg nem akarok gyereket. És ez nem egyezik isten véleményével.
Valamelyik válaszoló kérdezte, hogy ha hisz akkor honnan van ő? Hát a születitől, az emberi fajtól aki az evolúció során alakult ki. Kedvencem a biológia, egyszerűen csodálatosnak tartom a természetet. Szertetem a logikát és fontosnak tartom. Nem fogom elveszíten a fejem, logikátlanul cselekedni azért mert amiben hiszek az azt mondja, hogy a Föld lapos stb...
Elöszsör is engem naggyon vallásosan neveltek, amig gyerek voltam, addig hittem is. Utánna megtanultam logikusan gondolkodni és rájöttem, hogy semmi nincs, ami isten létére utalna - ugyanigy a lélek is csak elképzelt valami, ami nincs.
A természet magától feljödik, tervezés nincs benne, mert különben minden tökéletes kellene, hogy legyen. Ha isten (ha létezne) és mindenható lenne, akkor nem lehetne olyan, hogy a teremtményei a parancsait semmibe veszik - mert az az akarata ellen történne és az a mindenhatóságnak ellent mond. Ha mindent tud, akkor már nincs senkinek szabad akarata, mert isten már amikor valaki megszületett, tudja, hogy hogyan fog élni. Mindegy hogy hány választási lehetösége LENNE az egyednek, isten már elöre eldöntötte, hogy mit fog az illetö csinálni.
A lélek is olyan, aminek nincsenek tulajdonságai, nem lehet róla semmit mondani, illetve amit alltianak, azokra semmi bizonyiték nincs.
Az meg, hogy egyesek úgy érzik, hogy bizonyos helyzetekben "mellettük volt az isten", az csak annyit jelent, hogy a véletlen kedvezö volt nekik.
Egy közimert példa, hogy valaki lekési a vonatot/repülöt és amikor az lezuhan, ugy érzi, hoyg isten megmentette öt. A kérdés csak az, hogy akkor a többieket miért nem menttete meg? Egyáltalán miért negedi, hogy egy repülö leessen - mert ha megengedi, akkor az az ö akarata, tehát isten megöli az embereket, akarattal.
Szóval az egész isten/lélek kérdés olyan, hogy aki nem tud logikusan gondolkodni, az elhiszi, anélkül, hogy erre valami alapja is lenne.
"én is max a lélekvándorlásban (na meg az idegenekben)"
Ez jellegét tekintve miben is különbözik az istenhívők hitétől? Mert szerintem semmiben.
"A vallás az emberek megkopasztására illetve egyben tartására irányítására kell."
Azért ez sem igaz. Vannak, akik a valláson keresztül jutnak meditációhoz, filozófiához, mély belső szellemi élethez.
"amiben én hiszek, az az, hogy semmi sem biztos és semmi sem lehetetlen"
Jól hangzik, de semmi valós alapja nincs. Semmilyen nézőpontból nem ad releváns információt a kijelentésed.
"NEM TUDHATJA SENKI MEGMAGYARÁZNI A MEGMAGYARÁZHATATLAN KÉRDÉSEKET!(pl világ keletkezése,halál utáni élet,végteln fogalma...stb.)"
1. A világ keletkezésének pontos, "biztosan igaz" modellje valóban nem létezik. A halál utáni élet tisztázott: nincs. Az, hogy te, meg az irodalom elképzelik, nem jelent semmit. A végtelen egy rendkívül egzakt (+ tisztázott, pontos és használt) fogalom, javaslom az egyetemi szintű matematikában való elmélyedést.
2. Ha valamire nincs pontos és maximálisan biztosnak tűnő magyarázat, a részleges megoldásoknak/magyarázatoknak azért van értelme, mert hasznot hozhat. (Ld. az orvostudomány sem tud mindent, de azért valamit annyira mégis, hogy esetenként megmenti az ember életét.)
"ha hinni nem is hiszek semmiben"
Ó, dehogynem hiszel. Elég sok dologban, úgy látszik.
"a halál utáni újjászületésben"
Ezt is pontosan ugyanúgy, bizonyíték nélkül hiszed, mint mások az istenük létezését.
"Ami nem kézzel fogható az akkor nincs!:D Akkor ezekszerint nincs se aura,se energia..,hisz az se kézzel fogható..!"
A "kézzel fogható" itt tulajdonképpen azt jelenti, hogy "kölcsönhatásban vesz részt". Aura nincs is. Energia van. Nem egy egyszerű fogalom, mert ez is egyetemi tananyag már (fizikusoknak), de elhiheted, hogy "kézzelfogható". Ha nem hiszed el, akkor próbálj kölcsönhatásba lépni energiaformákkal és egyből érezni fogod a létezését: fogj izzó vasat a kezedben (hőenergia), teljes erődből szaladj neki egy falnak (mozgási energia), stb.
"Én abban hiszek, hogy az univerzumban működnek olyan energiák, melyeknek a létezését még nem tudjuk bizonyítani"
1. Mik ezek az "energiák"? Remélem, legalább te érted, hogy mit írsz.
2. Ha valaminek a létezése is bizonyíthatatlan, akkor az miért létezik? (Gondolj bele...)
"az aura és az energia műszerekkel mérhető, az aura le is fényképezhető, sőt, szabad szemmel is látható..."
Mi is az pontosan, amit lefényképeznek?
"Meg nem akarok gyereket."
Majd fogsz akarni, csak akkor már ne legyen késő. Az evolúció megoldotta az ösztönöket.
Én a Repülő Spagettiszörnyben hiszek. Sztem ő teremtette a világot, miután alaposan beivott... ;-)
sztem az a baj, a vallás(ok)hoz sok vér és pénz tapad.
Aztán elég nehéz elképzelni, hogy valaki mozgatja a szálakat.(mármint olyan személy akit senki nem látott.)Bár az evolúciót sem értem, a klasszikus tyúk-tojás mizéria.
Azt végképp nem hiszem, hogy a végtelen(az micsoda?) v.egyetemben egyedül itt lenne élet.
Mindent hiszek és semmit sem hiszek.
A vallással nagy tömegeket lehet mozgatni és uralni.
én már olyat is láttam, hogy valaki templomba jár, imádkozik, otthon pedig, hogy mást ne említsek: a szomszédasszonyán köszörüli a nyelvét.
Az alapelvekkel semmi bajom.(most ami kereszténységet illeti.) De, ha valaki nem úgy él? mi értelme a hókuszpókusznak?
Mert miért higgyek? Ennyi erővel a Gyűrűk Ura is megtörtént. A hitelessége is kb ennyi. Ha most jön valaki,és sorra gyógyítja az embereket kézrátétellel, vagy jön egy fénysugár és segít,akkor leborulok,és keresztély leszek, de ilyen nem lesz :P Tudjátok mit? Megyek megcsinálom a saját vallásomat!
XD
Aki nem hisz istenben,de hisz a lélekvándorlásban az csak bebeszéli magának a lélekvándorlás részét. És azért akarjátok elhitetni saját magatokkal,hogy van lélekvándorlás mert fostok hogy a következő életetekben valami pondró kis csótányként születnétek újjá!!
Én viszont a sátán vagyok és istent is én ragadtam magammal ezért történik annyi szerencsétlenség és titeket is én foglak a romlásba taszítani!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!