Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kiváncsi vagyok hogy aki nem...

Kiváncsi vagyok hogy aki nem hisz Istenben az MIÉRT nem?

Figyelt kérdés
és akkor miben hisz? egyáltalán hisz valamiben? mit gondolsz erről ez egész hit-nemhit kédésről?
2009. dec. 9. 23:31
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/158 anonim ***** válasza:
70%
00:21: az aura és az energia műszerekkel mérhető, az aura le is fényképezhető, sőt, szabad szemmel is látható... mutass már egy képet vagy egy mérést istenről...
2009. dec. 10. 00:29
 12/158 anonim ***** válasza:
78%

Nem hinni kell, gondolkodni! Az emberiség fejlődését csak visszaveti a hit, azt sugallja, hogy ne gondolkozz, hanem fogadd el, hogy úgy van. A logikusan gondolkodó emberek (egyre kevesebb ilyen van) elvárják, hogy egy állítás bizonyított legyen, különben azt nem fogadhatja el igaznak, márpedig isten létezésére nincs bizonyíték. A hívés a gyengeség jele, bízz magadban és a tudományban, nem kell köré a mese!

mellékesen: a kereszténység azért lett ilyen népszerű, mert azt hirdette, hogy az emberek párokban éljenek, így olyan férfiak is tovább vihetik génjeiket, akiknek természetes szelekcióval nem lenne esélyük. Így inkább mindenki elfogadja a szinte tuti 1et, mint a kockázatos 4-5 nőt.

2009. dec. 10. 00:39
 13/158 anonim ***** válasza:
0%
Igen,bizonyos emberek látják szabad szemmel az energiát és az aurát ez tény..!Istent nem látni ez is tény..,de én ettől függetlenül hiszek benne..,és velem már történt olyan dolog az életben,hogy akkor tudtam,hogy Isten mellettem volt!Amúgy ha nincs Isten akkor a papok csak bohóckodnak a maskaráikban,a Te meglátásod szerint?
2009. dec. 10. 00:43
 14/158 anonim ***** válasza:
21%
00:29-nek reflektáltam!
2009. dec. 10. 00:44
 15/158 anonim ***** válasza:
39%
Ennyi erővel azt is megkérdőjelezhetnénk,hogy miért van temetés meg esküvő..!Mind a kettő Isten szine elött történik,vagy ki elött szerintetek??Akkor ez mind csak egy szinház?
2009. dec. 10. 00:52
 16/158 anonim ***** válasza:
92%

"...szine elött történik,vagy ki elött szerintetek?"

Anyakönyvvezetőről hallottál már? A házasság egy jogi procedúra, ennyi, nem több.

2009. dec. 10. 01:02
 17/158 anonim ***** válasza:
75%

Se az esküvőre se a temetésre nem kötelező se a pap se isten egyébként.

Én nem hiszek, egyelőre nem érek rá ekkora és számomra lényegtelen dolgokban gondolkodni, a nagy és "megfoghatatlan" dolgokból elég nekem az időjárás változás is, az legalább hat rám.

2009. dec. 10. 01:04
 18/158 anonim ***** válasza:
79%
Mert számomra egyrészt logikátlan, irracionális a létezése, másrészt meg semmi nem bizonyítja. Meggyőződésem, hogy az egész az emberi fantázia szüleménye, amit minden oylan dologra ráfognak, amit nem tudnak megmagyarázni, túl felfoghatatlan vagy érthetetlen számukra, illetve amivel az élet rossz dolgait is pozitívabban tüntethetik fel. (Magánvélemény, hogy sokszor ezt eléggé betegesen teszik, pl. amikor a halált valami pozitív dologként állítják be. Nyilván egy tök negatív dolog, de önmaguk megnyugtatására kitaláltak egy történetet, hogy nem is meghalt, csak istenhez költözött, blablabla... midnezt azért, hogy ne kelljen szembenézni a történtek nyers, fájdalmas valójával.)
2009. dec. 10. 02:00
 19/158 anonim ***** válasza:
82%

Mert az egyház régen azt tanította, hogy lapos a Föld. Mert felakasztották emiatt Galileit. És mert a tudomány hatására megváltoztatták a véleményüket. Vajon miért ?

A vallás és hasonló kitalációk mindig csak remények maradnak. Emlékszem én is hittem például olyan 8 évesen a reinkarnációban, de visszagondolva, ez csak megnyugtatás volt, hogy ne féljek az ismeretlentől.

Az az igazán erős ember, aki nem fogad el mondvacsinált válaszokat.

"I’d rather live with a good question than a bad answer." —Aryeh Frimer

2009. dec. 10. 02:33
 20/158 anonim ***** válasza:
82%
én már régen elvesztettem a hitemet. ha létezne, végtelenül gonosznak kéne lennie, azt pedig kétlem, hogy egy természetfeletti lénynek az lenne a szórakozása, hogy az embereket így szívassa. inkább azt gondolom, hogy nincs semmi. persze ez kiábrándító, de valószínűbb.
2009. dec. 10. 04:25
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!