Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, miért hiszitek...

Ateisták, miért hiszitek magatokat intelligensebbnek?

Figyelt kérdés

-Akinek nem inge, ne vegye magára, kérlek titetek :)

Rengetegszer hallom (ateistáktól), hogy szerintük a teisták (vallásosak) butábbak náluk. Azonban azt sem tartom valósabbnak a teremtésnél, hogy "egyszer csak megjelentek az egysejtű élőlények, baktériumok stb., majd ebből mutációk által létrejöttek egyre bonyolultabb életformák, végül a mai ember". Ez több sebből vérzik, ha szkeptikus szemmel nézzük. Az evolúció cáfolásába most ne menjünk bele (de bármelyik "bizonyítékát" meg tudom cáfolni a makro-evolúciónak), a hangsúly az elején van. Mégpedig senki nem tud jobbat mondani, mint hogy "megjelent" az élet, vagy "idekerült" - de ha valahonnan idekerült, ott is meg kellett "jelennie". Ez pedig eléggé hasonlít arra, hogy Isten / teremtő / Allah akárki létrehozta az első életformákat.

De ez csak egy példa. Az érdekelne, hogy miért néznek a vallásos emberekre úgy, mintha ők könnyebben manipulálhatóak lennének? Nem veszik észre, hogy őket is rengetegszer megvezetik, tényként állítanak be egyes tudományos mítoszokat (pl.: Kontinens vándorlás mértéke).

2013. ápr. 1. 22:14
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯
 281/464 anonim ***** válasza:
10%

"...rendkívül vallásos, hívõ emberek kezeitõl is haltak meg több ezren Isten nevében..."

Egy ilyen embert mondj,nevezd meg!!!

2013. ápr. 9. 12:14
 282/464 anonim ***** válasza:
17%

"Felmerül bennem a kérdés, hogy a húsvéti

nyúlban miért nem hisztek? Még több bizonyíték

van rá, mint bármi másra, lásd színes tojások..." A Biblia hitelességére igenis vannak bizonyítékok, ezek közé tartoznak például a beteljesedett/beteljesedő próféciák, de vannak még beteljesedésre váró próféciák is. "Betartani Isten törvényeit? Ez azokra is

vonatkozik, amelyek arról szólnak hogyan

tartsunk rabszolgát vagy hogyan öljük meg a nõket, akik nadrágot hordanak?

Vagy ezekrõl ciki beszélni, mi?" Már egyszer írtam, hogy az Ó-szövetség törvényei csak az akkori zsidókra vonatkoztak. Én természetesen Jézus tanításairól beszéltem, nála aztán nemigen volt bölcsebb ember. "Hitlert meg hagyjuk már, semmi köze ahhoz,

hogy keresztény volt-e vagy ateista"

Kicsit félreértettél, nem az a lényeg, hogy Hitler vallásos volt, vagy sem, hanem az, hogy az ember Isten nélkül igenis el van veszve. "rendkívül

vallásos, hívõ emberek kezeitõl is haltak meg

több ezren Isten nevében..." Persze, haltak meg, de Jézus elmondta, hogy az ő szavát is sokan el fogják ferdíteni, tehát ezen nem kell meglepődni.

2013. ápr. 9. 12:57
 283/464 anonim ***** válasza:
88%

"Ha Isten nem avatkozna közbe, az ember egy jó pár év még és kiírtja magát, elég, ha még egy olyan hülye valahol a hatalomra kerül, mint Hitler"

Az hiányzik, hogy közbeavatkozzon az életünkbe, akárcsak az özönvíznél, meg a végítéletkor, amint Te hiszed. Ha a tűzesőt összehasonlítjuk az atombombával, akkor látható, hogy Isten is bevetette, bár Hirosimában nem halt meg mindenki.

"Egy ateista azt gondolja, hogy a bűneiért nem tartozik számadással senkinek,"

Nem a fenét. Elsősorban magának, aztán a törvénynek, a rokonainak, a barátainak, és az összes többi embernek.

A rendkívül vallásos emberek kezétől milliók haltak meg, erről szól a történelem. A 2. vh szörnyű dolog volt, de nem pusztult bele az emberiség tizede sem. Aztán meg miből gondolod, hogy Isten keze nincs a dologban? Hátha Hitlert a sátán piszkálta fel, Isten meg a többieket?

Ravasz a trükk ezzel a sátánnal, a lényege, hogy Istent tisztára mossa, de még a Bibliában is alig találni áldozatát, míg Istennek rendesen van benne. Tudom, egymás között kimagyarázzátok azzal, hogy Isten figyelmeztette őket. Hogyan? Talán úgy, hogy azt mondta: - ha nem hiszel bennem, véged! - ? Ez kérlek gengsztertempó, mintha azt mondaná: - ha nem fizetsz, kinyírlak! -

Az egész hitetek erre épül, hogy aki nem hisz, vagy nem úgy hiszi a hiteteket, ahogy ti, az pusztuljon.

Szép kis szeretet, mondhatom...

2013. ápr. 9. 13:11
 284/464 anonim ***** válasza:
95%

"Betartani Isten törvényeit? Ez azokra is vonatkozik, amelyek arról szólnak hogyan tartsunk rabszolgát vagy hogyan öljük meg a nõket, akik nadrágot hordanak? "

Például most nagyon jó alkalom lenne erre, hiszen amint tudom Pécs városában éppen egy erőszaktevőt üldöznek a rendőrök. Mégis valahogyan nem látom azt a rengeteg vallásost, aki a védelmére kelne, pedig a Bibliában erre az esetre egészen pontos utasításokat találni:

5. Móz 22,28-29: Ha valaki el nem jegyzett szűz leánynyal találkozik, és megragadja azt, és vele hál, és rajta kapják őket: Akkor a férfi, a ki vele hált, adjon a leány atyjának ötven ezüst siklust, a leány pedig legyen feleségévé. Mivelhogy meggyalázta azt, nem bocsáthatja el azt teljes életében.

Ugyanígy nem látom a tanárnőket erőszakkal hazküldő keresztényeket sem, de még egy nőnemű felsővezetőt sem piszkálnak soha: Tim I. 2,12: A tanítást pedig nem engedem meg az asszonynak, sem hogy a férfin uralkodjék, hanem legyen csendességben.

Arra sem találok most hirtelen példát, hogy házasságtörőket megköveztek volna, pedig ez a Biblia egyértelmű utasítása: 5. Móz. 22,22: Ha rajtakapnak valamely férfit, hogy férjes asszonynyal hál, ők mindketten is meghaljanak: a férfi, a ki az asszonynyal hált, és az asszony is. Így tisztítsd ki a gonoszt Izráelből.

Olyat se sokat hallottam, hogy buzgó keresztények megölték volna a taxisokat, ügyeletes orvosokat, nővéreket, buszvezetőket, stb.: 2. Móz. 31,15: Hat napon munkálkodjanak, a hetedik nap pedig a nyugodalomnak szombatja az Úrnak szentelt nap: valaki szombatnapon munkálkodik, megölettessék.

Sőt, ahogy tudom még a templomba is beengednek olyan nőket, akik nadrágot hordanak: 5. Móz 22,5: Asszony ne viseljen férfiruházatot, se férfi ne öltözzék asszonyruhába; mert mind útálatos az Úr előtt, a te Istened előtt, a ki ezt míveli.

Szóval jó lenne mutatni egy embert, aki tényleg betartja a Biblia utasításait, nem csak beszél róluk.

2013. ápr. 9. 13:23
 285/464 anonim ***** válasza:
46%

Ha meg az ószövetség csak a zsidókra vonatkozik, akkor a tízparancsolat is, meg a világ teremtése is, meg az özönvíz és az összes többi. Hogy van az, hogy ez a része igaz a Bibliának, az meg nem?

Egyébként Jézus is emleget olyanokat, hogy nem azért jött a Földre, hogy békességet teremtsen, hanem éppen ellenkezőleg, sőt, kijelenti magáról, hogy kard, vagy lándzsa, nem is tudom már, de időnként egyáltalán nem béketűrő és szeretetteljes.

2013. ápr. 9. 13:31
 286/464 anonim ***** válasza:
0%

Kedves tzolko! "Az hiányzik, hogy közbeavatkozzon az

életünkbe, akárcsak az özönvíznél, meg a

végítéletkor, amint Te hiszed." Igen, olvasd el, hogy mit fog tenni, az igazságosok foglyák örökölni a földet. "Ha a tűzesőt

összehasonlítjuk az atombombával, akkor látható,

hogy Isten is bevetette, bár Hirosimában nem halt

meg mindenki." De ugye azt is tudod, hogy miért tette ezt? "Nem a fenét. Elsősorban magának, aztán a

törvénynek, a rokonainak, a barátainak, és az

összes többi embernek." Ha lelkiismeretes, és jó ember, akkor igen valóban, ám egyre kevesebb van az ilyen emberből. Viszont egy IGAZ keresztény féli az Istent és tudja, hogy ő minden bűnének szemtanúja. "A 2. vh

szörnyű dolog volt, de nem pusztult bele az

emberiség tizede sem. Aztán meg miből

gondolod, hogy Isten keze nincs a dologban?" Isten nem azt élvezi, hogy az embereket mészárolhatja, nem ez volt a szándéka az emberekkel, de ettől még meg fogja valósítani. "Ravasz a trükk ezzel a sátánnal, a lényege, hogy

Istent tisztára mossa, de még a Bibliában is alig

találni áldozatát, míg Istennek rendesen van

benne. Tudom, egymás között kimagyarázzátok

azzal, hogy Isten figyelmeztette őket. Hogyan? Talán úgy, hogy azt mondta: - ha nem hiszel

bennem, véged! - ? Ez kérlek gengsztertempó,

mintha azt mondaná: - ha nem fizetsz, kinyírlak! -" Jehova Isten nem engedett meg azt az ördögnek, hogy személyesen embereket gyilkoljon, Jób gyermekeinek a megöléséért is engedélyt kellett kérnie, ezért ne csodálkozz azon, ha ő nem ölt meg annyi embert mint Isten. Ezenkívül hogy mered te számonkérni Istent, hogy hány embert ölt meg? Az igazságtalanokkal úgy bánik el, ahogy akar nem? Elvégre jogában áll, övé minden élő lélek. "Az egész hitetek erre épül, hogy aki nem hisz,

vagy nem úgy hiszi a hiteteket, ahogy ti, az

pusztuljon. Szép kis szeretet, mondhatom..." Nem igaz, nézd meg a Bibliában, hogy kik azok, akiket Jehova gyűlöl, nem mi találtuk ki.

2013. ápr. 9. 16:44
 287/464 fairi1 ***** válasza:
100%

tzolko

Máté 10:33-37

33 A ki pedig megtagad engem az emberek elõtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám elõtt.

34 Ne gondoljátok, hogy azért jöttem, hogy békességet bocsássak e földre; nem azért jöttem, hogy békességet bocsássak, hanem hogy fegyvert.

35 Mert azért jöttem, hogy meghasonlást támaszszak az ember és az õ atyja, a leány és az õ anyja, a meny és az õ napa közt;

36 És hogy az embernek ellensége legyen az õ házanépe.

37 A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem méltó én hozzám.

Háát,izééé, ezt is meg lehet magyarázni, de elég egyértelmű.

és mily igaz, Biblia megfelelő kezekben, megfelelő helyen alkalmazva fegyver, pusztítóereje meg az atombombával is meghaladja.

Végignézve az utóbbi 2000 évet nem sok békességet látott az emberiség, polgárháborúk, népírtás pedig annál többet.

2013. ápr. 9. 16:45
 288/464 anonim ***** válasza:
0%

#

284-nek Ezt már elmagyaráztam egyszer, hogy csak az akkori Zsidókra vonatkoztak ezek a törvények.

2013. ápr. 9. 16:46
 289/464 anonim ***** válasza:
0%

"Ha meg az ószövetség csak a zsidókra

vonatkozik, akkor a tízparancsolat is, meg a világ

teremtése is, meg az özönvíz és az összes többi.

Hogy van az, hogy ez a része igaz a Bibliának, az

meg nem?" Egy szóval sem mondtam, hogy nem lennének igazak, azomban Jézus új parancsolatokat adott a követőnek, amik nyilvánvalóan fölülírták a régieket. "Egyébként Jézus is emleget olyanokat, hogy nem azért jött a Földre, hogy békességet teremtsen,

hanem éppen ellenkezőleg," Persze, hogy nem, ő azért jött, hogy a bűnünket megváltsa.

2013. ápr. 9. 16:54
 290/464 anonim ***** válasza:
0%

fairi1-nek "37 A ki inkább szereti atyját és anyját, hogynem

engemet, nem méltó én hozzám; és a ki inkább

szereti fiát és leányát, hogynem engemet, nem

méltó én hozzám." Itt röktön meg is magyarázza, hogy azokra értette, akik nem szeretik őt. "Végignézve az utóbbi 2000 évet nem sok

békességet látott az emberiség, polgárháborúk,

népírtás pedig annál többet." És ezért ugye nem Istent okolod, talán nem az emberek csinálják maguknak??

2013. ápr. 9. 17:06
❮❮ ... 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!