Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Ateisták, miért hiszitek...

Ateisták, miért hiszitek magatokat intelligensebbnek?

Figyelt kérdés

-Akinek nem inge, ne vegye magára, kérlek titetek :)

Rengetegszer hallom (ateistáktól), hogy szerintük a teisták (vallásosak) butábbak náluk. Azonban azt sem tartom valósabbnak a teremtésnél, hogy "egyszer csak megjelentek az egysejtű élőlények, baktériumok stb., majd ebből mutációk által létrejöttek egyre bonyolultabb életformák, végül a mai ember". Ez több sebből vérzik, ha szkeptikus szemmel nézzük. Az evolúció cáfolásába most ne menjünk bele (de bármelyik "bizonyítékát" meg tudom cáfolni a makro-evolúciónak), a hangsúly az elején van. Mégpedig senki nem tud jobbat mondani, mint hogy "megjelent" az élet, vagy "idekerült" - de ha valahonnan idekerült, ott is meg kellett "jelennie". Ez pedig eléggé hasonlít arra, hogy Isten / teremtő / Allah akárki létrehozta az első életformákat.

De ez csak egy példa. Az érdekelne, hogy miért néznek a vallásos emberekre úgy, mintha ők könnyebben manipulálhatóak lennének? Nem veszik észre, hogy őket is rengetegszer megvezetik, tényként állítanak be egyes tudományos mítoszokat (pl.: Kontinens vándorlás mértéke).

2013. ápr. 1. 22:14
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯
 271/464 anonim ***** válasza:
100%

A tudomány nem foglalkozik Istennel, a tudománynak nincs álláspontja Istennel kapcsolatban.

Az egy másik téma, hogy sok, természettudományokkal foglalkozó személy, ateista.

2013. ápr. 8. 20:47
 272/464 anonim ***** válasza:
78%

Nehezen is vártam, hogy tudtok szöveget értelmezni kedves #268-as.

Korábbi hosszabb hozzászólásomban kifejtettem, hogy a tudomány nem cáfolhatja, nem is bizonyíthatja Istent.

Egyszerűen szükségtelenné teszi, így nem is foglalkozik vele.

Sok sok ezer ember éli az életét ateistakánt és egyetlen dolgot sem tudnátok mondani, amiről lemaradnak emiatt, úgyhogy ennyit Istenről... Csak egy fölösleges púp az emberiség hátán. :)

2013. ápr. 8. 21:00
 273/464 anonim ***** válasza:
88%

[link]

Egyébként nekem a legtöbb vallással az a gondom,ha egyikben hiszek,akkor akár a másikban is hihetek. Mivel a hit alapja nem a bizonyíték,bármelyiknek egyforma hitelessége van. Még csak az se számít,hogy kik hisznek többen,egyikbe,hiszen az már önmagában egyfajta számszerűség alapján való döntés lenne.

Tehát ilyen alapon lehet hogy az egyiptomi istenek is léteztek , vagy a görög istenek.. Aki hisz gondoljon bele,hogy ezek az emberek ugyanúgy hittek ezekben a dolgokban,mint most ők...

2013. ápr. 8. 22:41
 274/464 anonim ***** válasza:
15%
Kedves előttem író: ha komolyan érdekel a téma és nem csak írtál ide valamit akkor ajánlom figyelmedbe a már említett tradicionális létszemléletet. Érdekesnek fogod találni már ha tényleg belemélyedsz. Akinek van füle, az hallja :)
2013. ápr. 8. 23:37
 275/464 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj kedves Obsidian de ha te valakik hitét és gondolatait így jellemzed, hogy ,,fölösleges púp az emberiség hátán" akkor mégis mit vársz? Egész értelmes volt ezidáig a beszélgetésünk de ezt azért mégsem kéne...ha jól emlékszem én sem kezdtem el szidni senkit a véleményétől függően. Nem kezdtem csöszögtni a véleményem szerint sokszor spirituálisan alulmaradt és elcsökönyösödött és végtelenül anyagias vagy metriális embereket akiket azért sokszor maga a tudomány is kiszolgál. Kérlek embereld meg magad :S
2013. ápr. 8. 23:43
 276/464 anonim ***** válasza:
84%

"Ne haragudj kedves Obsidian de ha te valakik hitét és gondolatait így jellemzed, hogy ,,fölösleges púp az emberiség hátán" akkor mégis mit vársz?"

Nem várok semmit, tényeket írtam le.

"Egész értelmes volt ezidáig a beszélgetésünk de ezt azért mégsem kéne...ha jól emlékszem én sem kezdtem el szidni senkit a véleményétől függően."

Miért én kit szidtam? Istent? Ő nem személy, nem? :)

"Nem kezdtem csöszögtni a véleményem szerint sokszor spirituálisan alulmaradt és elcsökönyösödött és végtelenül anyagias vagy metriális embereket akiket azért sokszor maga a tudomány is kiszolgál."

Spirituálisan alulmaradt, mi? Az olyan, aki nem hisz Istenben, a szellemekben, az unikornisokban és a húsvéti nyúlban?

"Kérlek embereld meg magad :S"

Talán még ha azt írtad volna, hogy "isteneld meg magad" :D, de én tökéletesen embernek érzem magam.

Egyetlen kérdésre válaszolj! Mit nyersz te azzal az életedben, hogy hiszel Istenben, és mit veszítek én vele, hogy nem?

2013. ápr. 9. 07:39
 277/464 anonim ***** válasza:
0%
Marxistákkal, Leninistákkal nem tudunk mit kezdeni, ők formálták ilyen rosszá ezt a világot és nem veszik észre, ez benne a szomorú.
2013. ápr. 9. 09:00
 278/464 anonim ***** válasza:
62%

Akkor is enyém az utolsó szó! X)

Mennyi munkanélküli lehet ebben a topikban?

2013. ápr. 9. 09:02
 279/464 anonim ***** válasza:
28%

"Spirituálisan alulmaradt, mi? Az olyan, aki nem hisz Istenben, a szellemekben, az unikornisokban

és a húsvéti nyúlban?" unkikornisban és húsvéti nyúlban mi sem hiszünk, egyébként a tudomány is megvezeti az embereket, jó példa erra az ember elődeinek használt álbizonyítékok, úgyhogy először a magd házán kutakodj. "Egyetlen kérdésre válaszolj! Mit nyersz te azzal az

életedben, hogy hiszel Istenben, és mit veszítek

én vele, hogy nem?" Én speciel nem csak hiszem, hanem tudom hogy létezik. s hogy mit lehet ezzel nyerni, először légy inkább tisztában a vitakérdéssel, hogy mihez vezetett az emberi gőg és az, hogy elfordultak Istentől: [link] Ha Isten nem avatkozna közbe, az ember egy jó pár év még és kiírtja magát, elég, ha még egy olyan hülye valahol a hatalomra kerül, mint Hitler és már kész is a harmadik világháború, ez már csak idő kérdése. Isten nélkül igenis nem tud létezni az ember, hiába fog spekulálni. És hogy mit nyersz, ha hiszel Istenben, először is jó érzés tudni, hogy valaki egyszer mindenkit meg fog igazságosan ítélni, az emberek életében már csak ez is lehet egy kontrol. Egy ateista azt gondolja, hogy a bűneiért nem tartozik számadással senkinek, egy isenfélő viszont tarthat attól, hogy valaki meg fogja ítélni a bűneiért. Azt pedig már írtam, hogy milyen előnyökkel járná az, ha minden ember betartaná Isten törvényeit.

2013. ápr. 9. 09:40
 280/464 anonim ***** válasza:
82%

Felmerül bennem a kérdés, hogy a húsvéti nyúlban miért nem hisztek? Még több bizonyíték van rá, mint bármi másra, lásd színes tojások...

Betartani Isten törvényeit? Ez azokra is vonatkozik, amelyek arról szólnak hogyan tartsunk rabszolgát vagy hogyan öljük meg a nõket, akik nadrágot hordanak?

Vagy ezekrõl ciki beszélni, mi?

Hitlert meg hagyjuk már, semmi köze ahhoz, hogy keresztény volt-e vagy ateista, rendkívül vallásos, hívõ emberek kezeitõl is haltak meg több ezren Isten nevében...

2013. ápr. 9. 10:10
❮❮ ... 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!