Alárendelitek magatokat az Isteneteknek?
mindenki alárendeli magát a nézeteinek. Ha valaki Istenhívő s mondjuk keresztény akkor a csoportnak ahová tartozik, az Istenképének s a Biblia tanításának alárendeli magát legjobb tudása szerint.
Más vallásoknál ugyanez a helyzet.
Aki nem hisz. Nos azok is alárendelik magukat csak másféle dolgoknak.
Mit értesz alárendelés alatt? Én úgy gondolom nem az ember rendeli magát a vallás alá, hanem fordítva.
Nagyon jó példa erre a mostani vallási sokszínűség. Pl. Magyarországon a legtöbb ember még manapság is keresztény tanok szerint nevelkedik, hiszen a könyvek, a mindennapi élet elszólásai, alapvetően a mai világ keresztény hatás alatt épült, így nem lehet kikerülni.
De egyre többen vallják magukat "nem kereszténynek", hanem egy másik vallás követőjének. Mert ha valakinek van önálló véleménye, saját tapasztalatai, és nemcsak birka módra megy a többi után, akkor valószínű, hogy a világképe is változni fog. Ne érts félre, az sem gond, ha valaki keresztény, de az alávetés szerintem az, mikor mindenre süketek vagyunk, és csak azt halljuk, amit a vallásunk diktál.
Ez manapság nem jellemző. Valaki nem azért hisz a reinkarnációban, mert a buddhizmus azt mondja, hanem azért lesz buddhista, mert hisz a reinkarnációban. Tényleg csak a gyengék követnek olyan vallást, amelynek az igazságában nem hisznek, de követik, mert "azt mondta".
Én wicca vagyok. De azért vagyok wicca, mert egyet értek a tanaival, az eszméivel, tehát mikor cselekszek, nem alárendelem magam egy adott vallásnak, hanem azt teszem, amit egyébként is tennék, ha nem is tudnám, hogy létezik ilyen.
Ugyanígy tesz minden vallásos ember, aki szabad akarata szerint dönt, és nem azért követ valamit, mert az szokás.
Azért rendeli alá magát bárki is valaminek hogy elérje a célját.
Például elmegy ennivalót szerezni. Ahhoz pedig a jól megszokott módszer:
1.bemegy a boltba
2.sorba áll
3.fizet
4.nyugodt helyre vonul
5.eszik
Ha nem rendeli alá magadát a folyamatnak akkor bemegy ami tetszik helyben felfalja, odaszarik s elvonul dagonyázni.
Hát körvonalakban ennyi.
Ettől ember az ember, mert tud alkalmazkodni. Aláveti magát bizonyos dolgoknak hogy haladjon valamerre.
Jól kérdezted: "... Isteneteknek?" Én úgy értelmezem, hogy a sajátomnak.
Ugyanis Isten fogalmát kellene először tisztázni. Mert ahány vallás annyi istenség létezik és akkor még nem beszéltem az ókori népek isteneiről.
Elolvastam több vallás szent könyvét és próbáltam a saját eszem után a közös vonásokat "összerakni".
A legkirívóbb esetek:
- teremtés,
- özönvíz,
- menny és pokol (tisztítótűz),
- lélek "vándorlása",
- feltámadás.
Engem a teremtés érdekelt a legjobban: ugyanis a mai napig nem tudjuk, hogy az "Isten" minek teremtette az embert, miért a Föld nevű bolygóra, miért nem teremtett máshol is és mindezzel mi a célja. Miért akarta tudatlanságba tartani az embert és miért nem adott neki örök életet. Az isteni "lelket" miért adta kölcsön és mit csinál vele, ha a lélek megtér teremtőjéhez.
Nos én "csináltam" magamnak "hitet", amiben hiszek és abban nem rendelem alá magam az én Istenemnek.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!