Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Két kérdésem van hozzátok: A...

Két kérdésem van hozzátok: A legboldogabb ateista lennél ha megtalálják Jézus csontvázát? A legboldogabb hívő lennél ha lenne tudományos bizonyíték a feltámadásra?

Figyelt kérdés
tegnap 12:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Először is Jézus csontváza semmiképpen sem kerülhet elő!

Miért nem?

A: Vagy azért, mert igaz a történet.

(Ez a verzió nem szorul különösebb magyarázatra)

Én inkább ebben hiszek amúgy, de:

B: Vagy azért, mert nem igaz a történet.

Ebben az esetben pedig nagyon sok embernek alapos oka lehetett arra, hogy Jézus testét eltüntesse.

Tehát egyrészt a tanítványoknak lett volna alapos érdeke, hogy ezt megtegyék. Ellopják a testet, kitalálják a mesét és ebből a történetből élnek egészen életük végéig.

Aztán még ott vannak Jézus szavai:

"Jézus így szólt hozzájuk: Bizony, bizony, mondom nektek: ha nem eszitek az Emberfia testét, és nem isszátok a vérét, nincsen élet tibennetek. 54 Aki eszi az én testemet, és issza az én véremet, annak örök élete van, és én feltámasztom őt az utolsó napon. 55 Mert az én testem igazi étel, és az én vérem igazi ital." (János 6.53-55)

Elég nagy sokaság hallotta ezt és ha tett megmagyarázhatatlannak tűnő dolgokat, esetleg valóban mentek végbe csodajelek a keresztre feszítéskor amitől még a római százados is elismerte, hogy ez valóban Isten fia volt, az ismét sok lehetőséget felvet.

Mert a követők közt nem kevesen áhítozhattak az örök életre. Egyszer belefér az emberevés is, főleg, ha az elhunyt biztatja erre őket.

Ebben az esetben még Jézus csontjait is porrá őrölték és megették.

Akár hogy is, én még ateista szemlélettel is elég esélytelennek látnám, hogy Jézus teste előkerülhetne.

De nem vagyok ateista, osztom a Bibliai történetet Jézusról, ám én egy kis csavarral számomra életszerűbben tudom csupán elfogadni a feltámadást.

Ugyanígy tudományos bizonyítéka sem lesz a feltámadásnak. Sokan számolnak be túlvilági élményeikről, akiket újra élesztettek. Köztük vagyok én is.

Beszámolókon kívül nem tudom mivel lehetne bizonyítani minden kétséget kizáróan a mai korban, hogy a feltámadás lehetséges. Még ha fel is támadna valaki ma a holtak közűl, arra is találnának tudományos magyarázatot, vagy fakeNewsnak, Hoaxnak titulálnák. Már a videofelvételek sem elég meggyőzőek, mert kellő tudással élethű videót lehetséges készíteni.

Sőt, ha ma meg is történne a feltámadás, az emberek egy része biztosan nagyon, de nagyon sokáig azt gondolná, hogy egy álomban van és nem a valóságban.

De, ha leírja valaki, hogy mi bizonyítaná minden kétséget kizáróan, hogy bármely állítás igaz lenne, azt megköszönném.

Még egy keresztre feszített csontváz sem lenne bizonyíték semmire, mert példaként másik kettőt is megfeszítettek Jézussal együtt egy olyan hegyen, ahol baromi sokan így lelték a végüket.

Nekem szerencsém van, mert én hihetek. Nekem több ízben bizonyság adatott, hogy létezik az Isten. Ha beszélek ezekről, akkor is mindig jön valaki, aki kételkedik és előáll különfélébb tudományos magyarázattal mindenre és nem fogadja el a lehetetlent.

Szóval ennyit erről a kérdésről.

Én már tudom a választ.

tegnap 13:19
 2/11 anonim ***** válasza:
12%

"A legboldogabb ateista lennél ha megtalálják Jézus csontvázát?" Jézus csontváza megvan.

"A legboldogabb hívő lennél ha lenne tudományos bizonyíték a feltámadásra?" A tudomány jelenlegi fejlettségi szintjén több dolgot nem tud megmagyarázni, mint amit meg tud.

tegnap 13:51
 3/11 anonim ***** válasza:
65%

Miért lennék a legboldogabb ateista attól, hogy megtalálnak egy csontvázat? Meg egyáltalán hogyan választanád ki a legboldogabb embert egy csoportból?

Egyre értelmetlenebbeket kérdezel.

tegnap 14:38
 4/11 anonim ***** válasza:
83%

Miért lenne valaki boldog ateista, mert Jézus csontváza előkerül? A zsidók se hisznek Jézus feltámadásában, mégis hisznek Istenben.

Mondjuk fiktív kérdés: ha előkerülne egy ilyen csontváz, hogy bizonyítanák, hogy Jézusé? Kinek a DNS-ével hasonlítanák össze?

tegnap 15:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Pont megegyezne a bibliai történettel, 33-as csontváz stb...
tegnap 15:08
 6/11 tgt ***** válasza:
Ha megtalálnak Jézus csontvázát, az csak annyit jelentene, hogy a keresztény teológia nem igaz, Jézus nem támadt fel, vagy legalább is nem testben. De ez még nem jelentene azt, hogy nincs Isten. Vagyis nem hiszem, hogy ettől boldogabb lenne bárki is.
tegnap 15:17
 7/11 A kérdező kommentje:
Csak annyit, hogy nincs bűn, nincs Pokol sem ;)
tegnap 15:19
 8/11 tgt ***** válasza:
37%
Miért ne lenne bűn? Jézus előtt is volt már bűn és a bűnnek volt következménye.
tegnap 15:21
 9/11 A kérdező kommentje:
De eredendő bűn nem, mert nem volt Ádám és Éva az evolúció alapján!
tegnap 15:27
 10/11 tgt ***** válasza:
28%
Értelmetlen, amit írsz. Jézus feltámadasának nincs köze Ádámhoz és Évához.
tegnap 15:39
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!