Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hívőknek ebben mi a jó?...

A hívőknek ebben mi a jó? Miért jó ez nektek?!

Figyelt kérdés

Tudod, pont ezért is káros a kereszténység is. Mert például valakiból Jehova tanúja lesz, és aztán megszakítja a kapcsolatot a családjával. Ha nem lenne ez a vallás, akkor nem lenne megszakítás se! Nem is értem, hogy ez miért nem zavar titeket!

Vagy azt hiszik hogy van halál utáni élet, de mivel nincs halhatatlan lélek, ezért nincsen se feltámadás, se semmi!

Vagy homofób bigottnak lenni....

tegnap 15:24
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
53%

Legközelebb csak és kizárólag a Jehova tanúinak és a többi manipulatív kisebb szektának, vagy az extrém bigottaknak tedd fel a kérdést, ne az összes hívőnek. Egy kalap alá veszed őket, ami súlyos hiba.

Az ilyen súlyos esetek (nem a valódi hívők) jó, hogy megszakítják a kapcsolatot a családjukkal. Vagy jobban örülnél, ha minden nap a nyakadra járnának prédikálni és zaklatni?

Véleménye mindenkinek lehet a halál utáni életről. Lásd, a tiédet is meghallgattuk. Ugyanolyan joga van a másik félnek máshogy vélekedni. Elég alacsony az ingerküszöböd, ha már emiatt elítélsz és sztereotipizálsz másokat. Isten létezésének és a hitnek meg semmi köze nincsen a korrupt intézményesített egyházakhoz, vagy a képmutató, érdekkeresztény disznókhoz.

Az, hogy ki él Isten szerint, vallástól független. Felőlem lehet az illető ugyanolyan jó ember és szent életű újpogányként, buddhistaként, hinduként, mint egy keresztény. Azt viszont elítélem, amikor BÁRKI a vallása nevében embereket öl, feláldoz, terrorban tart vagy bántalmaz. Tartozzon bárhová, mert nem ezen múlik. A világ ÖSSZES vallásában láttunk már erre példát.

És mondok még valamit: biszexuális vagyok.

tegnap 15:45
 2/11 A kérdező kommentje:
A protestánsok között vannak olyan bigottak akik azért nem mennek el a meleg gyerekük esküvöjére mert szerintük az bűn -.- ebben hol a szeretet?!
tegnap 15:47
 3/11 anonim ***** válasza:
58%
Én mint ex vallásos (református pontosabban) válaszolok. Addig voltam vallásos amíg fel nem nőttem, és rá nem jöttem hogy mennyire, de mennyire toxikus az egész közösség. Főleg az kezdte felnyitni a szememet amikor több pap és hitoktató is közölte velem, hogy nekem nőként nem szabadna karrierben gondolkodnom, csak szüljek és főzzek. Aztán rájöttem hogy melegnek lenni nem "bűn". És legvégül elkezdtem megérteni a biológiát, kémiát, fizikát és rájönni hogy butaság volt amit eddig hittem. Ha az ember ilyen közösségbe nő fel akkor ezt szokja meg természetesnek. Észre sem veszi hogy ez nem "szeretet" ez puszta gyűlölet. És a másik amit észre vettem hogy amíg vallásos voltam mennyire próbáltuk lenyomni mások torkán a mi véleményünket, és mi aranyosnak találtuk de a legtöbb ember tolakodónak. A legtöbb vallásos nem veszi észre hogy pont ő az aki gyűlölettől és irigységtől van fűtve.
tegnap 15:57
 4/11 A kérdező kommentje:
Miért van az hogy az összes hívő nem úgy gondolkozik, mint te? :(
tegnap 16:05
 5/11 anonim ***** válasza:
27%
meleg gyerek esküvőjére?????????? utálatos az ilyen már ne is haragudj
tegnap 19:48
 6/11 anonim ***** válasza:
68%
Vagy egy csomó homofób Magyarországon, aki nem hívő. Most ilyenkor mi van?
tegnap 20:00
 7/11 anonim ***** válasza:
0%

"Vagy egy csomó homofób Magyarországon, aki nem hívő. Most ilyenkor mi van?"

Már itt is vagyok:)

Nem vagyok hívő, de a melegeket azokat undorítonak tartom.

Akkor most mi van? Ja és nem is kaptam semmilyen keresztény vagy vallásos nevelést.

Amit most mondok azt biztosan jelenteni fogjátok, vagy valami, de ha nálam lenne a hatalom már mindet válogatott kínzásokkal irtottam volna ki.

Nem gyűlöletből, nem azért mert undorítóak, hanem mert jól esne látni a szenvedésüket. :)

Remélem nem baxtam ki ezzel senkinél a biztosítékot, ez csak őszinteség.

Így érzek, ennyi.

tegnap 22:59
 8/11 A kérdező kommentje:
Akkor látens meleg van ;)
tegnap 23:06
 9/11 anonim ***** válasza:
0%

"Akkor látens meleg van ;)"

Hagyjuk már ezt a libsi baromságot.

Én úgy gondolom, hogy az erkölcsöt meg a hasonló marhaságokat a gyengék találták ki, hogy az erőseket, mint ameilyen jó magma is vagyok, lekorlátozzák.

És olyan, hogy jóság nem létezik, azt is csak az emberek találták ki.

tegnap 23:14
 10/11 A kérdező kommentje:
Mi az, hogy magma?
tegnap 23:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!