Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Alárendelitek magatokat az...

Alárendelitek magatokat az Isteneteknek?

Figyelt kérdés
ha lehet kérnék vallási hovatartozást is. előre is köszönöm.
2011. jan. 6. 10:01
1 2 3 4
 11/33 Cakkcakk ***** válasza:
Én magamban hiszek, a saját istenem vagyok! sátánista, és nem ördögimádó!)
2011. jan. 17. 00:04
 12/33 anonim ***** válasza:

cakkcakk abban én is egyet értek hogy a magad istene vagy nincs olyan hogy isten nincs ha van mutasd már be nekem ha van miért nem jelentkezett még be miért?

a kérdésre csak kérdéssel tudok válaszolni na meg egy válasszal is

a kérdés:kinek rendeled alá magad?

A válasz:te a magad istene vagy ha valamit eldöntesz és csinálod ameddig tudod és sikerül ahhoz hol segített Isten

én nem vagyok meg keresztelve és hálát adok szüleimnek hogy nem kereszteltetettek meg szerintem az összes vallás csak az ember hülyítéséről és irányításáról szól

az Isten nem fog neked segíteni csak az akaratod fog segíteni

ez az én 14 éves számból vagyis újaimból:)

(a szüleim mindig is erre tanítottak)

2011. jan. 17. 21:08
 13/33 anonim ***** válasza:

21:08

Kedves 14 éves, a szüleid arra is megtaníthattak volna, hogy kell helyesen magyarul írni - mert ne egy olyan ember véleménye számítson már "értékesnek", akiben még ennyi igényesség és értelem sincs meg.

Nem is beszélve arról, hogy - ezt ráfogjuk a korodra -, attól függetlenül, hogy hülyeségnek tartod a vallásokat, lehetne benned annyi, hogy tiszteled mások hitét. Mert a normális társadalom a tiszteletnél kezdődik, és ha te is egy normális társadalomban akarsz élni (ha már magad annak tartod), legalább ennyit tegyél meg.

2011. jan. 18. 13:10
 14/33 anonim ***** válasza:

nem a helyesírásról van szó vagy a koról hanem a gondolatról és ha te az én (hitemet) te se tiszteled

és ennyit erről nem fogok vitatkozni csak gondolkozz el ezen,minden háború minden öldöklés és minden más ekörül forog ezt észre kell venni ennyit erről nem fogok leállni vitatkozni

2011. jan. 18. 14:44
 15/33 anonim ***** válasza:
a helyesírásért meg bocs ez van
2011. jan. 18. 14:46
 16/33 anonim ***** válasza:

De a korról és helyesírásról van szó, mert egyetlen gondolatodat sem fogja senki hitelesnek venni, ha ilyen stílusban osztod meg, és még butábbnak is mutatod magad a 14 évednél.

Én belegondoltam, köszönöm. Tanultam a keresztesháborúkról, az öldöklésekről, amikre hivatkozol - de te belegondoltál már akár egyetlenegyszer is, hogy a vallást ne annak követőiről ítéld meg? Ha én odaadok neked egy gyulladáscsökkentő gyógyszert a lábfájásodra, és te belehalsz, attól még nem a gyógyszer lesz a rossz, csupán én mondtam és tettem vele hülyeséget.

Ez van a hittel is: a Biblia sem azt tanítja, hogy ölj és háborúzz, hiába használják fel egyesek erre. És ez minden vallásra igaz.

Mondom ezt úgy, hogy nem vagyok keresztény. "Csak" bennem van tisztelet, épp ezért én el is várhatom, hogy engem tiszteljenek. Te is így vagy ezzel?

2011. jan. 18. 14:51
 17/33 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat, azoknak is köszi, akik tanáccsal próbáltak ellátni, de nem azért írtam ki a kérdést, hanem érdeklődésből, hogy ki hogyan áll a dologhoz, és talán ad valamiféle magyarázatot is az állításához.

01:06

21:49

adott is egy leírást, de a példájából én úgy veszem észre, hogy a szabállyal, ahogyan alapban megy a menet, azonosulunk(azaz nem alárendeljük magunkat, hanem egy szintre), mintsem alárendelnénk magunkat az élelem szerzésnek, mivel ha ezt megtennénk, akkor nem tartanánk be semmiféle rendszert, egyszerűen elvennénk a kaját, mert kell, hiszen alárendeljük magunkat a dolognak, vagyis az irányít, mintsem a józan ész. :)

Tehát én pont úgy látom, hogy akkor dagonyáznánk, és vennénk el a kaját, ha alárendelnénk magunkat a kaja szerzésnek, tehát bármi megtennénk annak érdekében hogy a kaja meglegyen. Viszont ha azonosulunk azzal, és a rendszerrel, amit leírsz ugye, akkor vagyunk korrektek. Te hogy látod? Értem, hogy az ember tud alkalmazkodni, de az alkalmazkodás az nem alárendelés, hanem együttműködés. :)

2011. jan. 18. 14:51
 18/33 anonim ***** válasza:

14:51

én egyet értek veled egy pár szemponttal de.

ÉN nem mondtam hogy ezt tanítja a biblia.

Én nekem nem is a vallással van gondom hanem azokkal akik ezt hirdetik és azzal hogy milyen módon.

Jó van pár vallás amivel nem értek egyet de ez van.

És nem fog engem egy olyan ember megtanítani arra hogy mit mondjak akinek az írás és a kor számít.(aki te vagy)

Nekem ez a gondolatom és ha neked nem tetszik akkor nem tetszik nem érdekel.

szerintem a gondolat és az akarat erő fog segíteni

mondok egy példát:elveszíted a munkád a házad a feleséged és mindenedet akkor némi isten hit meg imádkozás nem fog segíteni.

a te akarat erőd és gondolatod fog ha valamit az ember elültet az agyában és próbálkozik akkor vissza fog térni a "normális" régi élete

2011. jan. 18. 15:01
 19/33 A kérdező kommentje:

kedves 14 éves.

igaza van abban a másik válaszolónak, hogy ne csak az alapján ítélkezz, ami a háborúk körül forog...mivel egy szentirat erre nem buzdít...abban viszont igazad van, hogy nem akarással nem lesz túljutás a problémákon, mivel ha Te akarod, Isten is csak akkor fog segíteni. :)

2011. jan. 18. 15:02
 20/33 anonim ***** válasza:
végre egy értelmes ember Na oké de én nem mondtam hogy erre buzdít de nem kell alárendelni magad Istennek
2011. jan. 18. 15:10
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!