A vallás tényleg kábszerként hat?
Meglepve olvastam, hogy Marx ráhibázott, amikor a vallást a nép ópiumaként aposztrofálta, mert tényleg olyan hatást vált ki egyes kutatások szerint és engem érdekelne az, hogy van e ebben valamennyire igazság?
Én drogfüggő voltam.
Másfél-két évtizedekig a kábítószerek valamilyen formája, tette ki az életemet. Sima cigitől az alkoholon, füvön át némi szexel tarkítva végül vagy 10 évre a herbál rabja lettem. A drogkarrierem végűl elvonók, pszichiáterek, pszichológusok látogatásával még inkább kilátástalannak tűnt.
Aztán önkéntes alapon mentem el terápiára, rehabra, amely hónapokig tartott. Ott ismerkedtem meg mélyebben a vallással, Istennel.
Nekem Ő segített. Olyasmi Isten, Jézus, mint egyfajta kábítószer. De Ő ingyen van, szabadon terjeszthető bárkinek, aki élne Ővele.
Persze, a piát megisszák, a füvescigit besodorják, Jézus Krisztust pedig megismerik.
Ettől kezdve pedig végtelen formában áll az ember rendelkezésére.
Én azóta nem sóvárgok a kábítószer után. Azt nem tudom, hogy a Buddhizmusban vagy egyéb vallásokban mi az, ami drogként funkcionál. Feltételezem a meditáció vagy egyéb gyakorlatok válthatnak ki hasonló hatást, mint egy őszinte ima és az evangélium terjesztése.
Azt tudom, hogy rajtam más nem tudott segíteni, csak Jézus.
Jártam önsegítő csoportokba, , ilyen 12 lépéses csoportokba. A felépülés 1 lépcsőfoka, hogy beismerje az ember, hogy gond van. A többi lépcsőfok egy nálunk hatalmasabb erő létezésének elfogadásáról és annak megismeréséről, alkalmazásáról szól.
Én sajnos elvétve láttam ateistát megszabadulni a drogoktól. Őszintén mondom, hogy a józan ateista sokkal önzőbb és kegyetlenebb patkány, mint amikor még anyagozott. A többiek sem szentek, de a különbség szembetűnő. Sokan lettek öngyilkosok, akik drogfüggőként képtelenek lettek elfogadni valamiféle Isten vagy világszellem létezését.
De azt megerősíthetem, hogy sok esetben hasonlít a vallásosság a kábítószerezéshez. Csak a hitet építgetjük és hosszútávon látványos örömöket ad. A kábszi pedig hatalmas örömöt ad egyből, de idővel szépen leépíti a függő hajlamú embereket.
Lehet ezt magyarázni pszichológiával. De a lényeg mégis csak az számomra, hogy az Úr él és létezik, sőt segít. Más meg pszichológiát lát bele, az emberi elme működését. De lássuk be , merő véletlenségből nem származhat ilyen komplex elme, mint az emberé. Ennek mekkora az esélye? Nagyobb szerintem az esélye annak, hogy megnyerjük a 6-os, 7-es, 5-ös lottót a héten, mint hogy véletlenül az ősrobbanás után pár milliárd és alatt kifejlődjön az emberi elme , csak úgy magától.
Ugyan nem vagyok vallásos,sőt templomba sem járok, de az,hogy létezik az Úr, maximálisan aláírom.
Nagyon sok olyan dolog volt az életemben, amikor segített,kérve vagy kéretlen,de utólag megláttam,hogy jó és bölcs döntése volt. Még akkor is,amikor adott helyzetben úgy éreztem összedől minden az életemben és mindent veszítek. Soha nem cigiztem, nem drogoztam, nem ittam.
De voltak rossz gondolataim, amikor egyedül maradtam,kilátás nélkül.És volt, amikor pontot akartam tenni mindenre. Olyan helyzetekből menekültem ki bármilyen sérülés, utóhatás nélkül, ami megmagyarázhatatlan.
Pedig egész életemben reális felfogású voltam, de már tudom,hogy az anyagi világ valami elképesztően kicsi ahhoz, ami ezt létrehozta és működteti.
Egy a fontos, a vallás önmagában semmi. A hit a fontos,bízni kell és remélni. A legsötétebb órában is.Átéltem, tudom miről beszélek.
Pedig most is magányos vagyok,legalábbis fizikailag, de a hitem megmaradt !
F
"Nekem Ő segített. Olyasmi Isten, Jézus, mint egyfajta kábítószer. "
Istentől nem lehet bódult vagy kába állapotba kerülni. xD
Kérdező! Hogyan lehet kábítószer vagy drog az, ami függetlenül működik mindenféle a szervezetbe juttatott kémiai és vegyi anyagok nélkül?
Ennyi erővel minden lehet drog meg kábítószer amit az emberek szeretnek.
A videójátékok a nép ópiuma? A filmek a nép ópiuma? A zene a nép ópiuma?
Az öltözködési stílusok a nép ópiuma?
Marx ezt a vallás a nép ópiuma dumát csak azért találta ki, hogy ezzel levegye az emberek kedvét a vallástól. Egyszerű filozófiai húzás, trükk.
Marx nézetei is hathatnak az emberekre ópiumként, lásd mennyi sok százezer lelkes követője lett, akik többsége azt se nagyon értette, hogy mit követ.
Bárminek lehet hasonló hatása.
Jézus valóban használt drogokat a trükkjei során. Tömeghipnózisnál talán a gomba jött be leginkább. De Lázár ideiglenes techalálát is jó kis cuccal érte el.
Gyógyításra is alkalmasak ezek a szerek, bár a legtöbbjét tiltólistára tették a modern hatóságok.
8.
Nyilván fogalmad sincs arról,hogy mocskos rágalmaidnak SEMMI alapja,bizonyítéka nincs. Csupán az istentelenség rugkapálódzása.
Válasz:
A modern korig (még Marx halála után sokáig) a kábító hatású drogokat csupán gyógyításra,fájdalomcsillapításra használták s ebben az értelemben az ópium hasonlóan hat,mint a vallás:
A vallás is enyhíti a hívő ember lelki fájdalmát. Segít átvészelni krízises helyzeteket.
A vallás is enyhíti legtöbb esetben
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!