Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves ateisták! Mi a vélemény...

Kedves ateisták! Mi a véleményetek arról, hogy Richard Dawkins 2024 december utolsó napjaiban elhagyta a Freedom from Religion Foundationt (FFRF)?

Figyelt kérdés

Na már most, aki nem tudná, a Freedom from Religion Foundation (FFRF) egy amerikai, ateista és szekuláris jogvédő szervezet, amelyet 1976-ban alapítottak. A szervezet célja a vallás és az állam elválasztása, valamint a vallásos diszkrimináció és a vallásos befolyás a közéletben elleni küzdelem. Valamint az FFRF jogi lépéseket tesz a vallási tevékenységek ellen, amelyek szerintük sértik az Egyesült Államok alkotmányának első kiegészítését, amely garantálja a vallásszabadságot és az állam világnézeti semlegességét.

A szervezet általában olyan ügyekben lép fel, mint a közintézmények vallásos szimbólumokkal való díszítése, a vallási elveken alapuló politikai döntések, vagy a vallási oktatás bevezetése az iskolákban. Az FFRF célja, hogy népszerűsítse az ateizmust és a szekuláris értékeket, valamint támogassa azokat, akik vallási elhárítással vagy diszkriminációval szembesülnek.

Egyébként több hasonló ismert és elismert ateista gondolkodó pl. Steven Pinkler is elhagyta az FFRFt.

tegnap 23:22
 1/3 anonim ***** válasza:
87%
Egy szervezetet elhagyni és megtérni két különböző dolog. Másfelől én nem azért vagyok ateista, mert valaki más is ateista és őt követem. Azért vagyok ateista, mert nem hiszek semmilyen istenben.
tegnap 23:43
 2/3 anonim ***** válasza:
0%

Az ateisták félnek bizonyos tetteik következményétől, ezért menekülnek ebbe a számukra megnyugtató illúzióba.

A fennt nevezett alakok bizonyára megunták, hogy nyilvánosan hazudjanak maguknak és nevetséges tárgyai maradjanak a világ előtt.

ma 00:11
 3/3 Darkmoon80 ***** válasza:
67%

Talán az, hogy érdemes utánanézni, mi is volt az oka, és ennek tudatában mérlegelni a "HÍRT"!

[link]

Jelen esetben egy ateista és szekuláris jogvédő szervezet vezetőségi tagja nem értett egyet a szervezet bizonyos tevékenységével és ezért lemondott.

Ettől sem a szervezet sem Ő nem lett kevésbé ateista.

ma 00:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!