Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Alárendelitek magatokat az...

Alárendelitek magatokat az Isteneteknek?

Figyelt kérdés
ha lehet kérnék vallási hovatartozást is. előre is köszönöm.
2011. jan. 6. 10:01
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:

15:01

Te ezt írtad:

"szerintem az összes vallás csak az ember hülyítéséről és irányításáról szól"

Itt nem a vallások hirdetőit véleményezted, hanem magukat a vallásokat, tehát ne hazudtold meg önmagad. Ha szerinted a Biblia nem azt tanítja, hogy ölni kell, akkor miért az ölésre hivatkozol, mint a vallás hibájára? Ismét magaddal kerülsz ellentmondásba.

Viszont enged meg, hogy adjak egy jó tanácsot (mit észrevehetted, és legalább megadom veled szemben a normális emberi hangot, amit te sajnálsz tőlem): igenis abszolút korrekt és logikus dolog az, hogy valakinek a mondanivalóját kora és stílusa szerint is megítéljük.

Mert egy 14 éves véleményét azért mégsem vehetjük egy kalap alá mondjuk egy középkorúéval, aki többet élt, többet tapasztalt. A tinik többsége még csak 13-14 éves kora között kezd el találkozni azzal, hogy ki miképp nyilatkozik ezekről a "komoly kérdésekről", és egyébként is, egyszerűen korából adódóan egy 14 évesnek nagyon ritkán lehet kifejlett, alapokat sem nélkülöző álláspontja. Mert ne haragudj, de aligha hiszem, hogy olyan sokat tudnál a vallásokról.

A helyesírás meg még fontosabb: mert aki nem képes használni az anyanyelve szabályait, az igénytelen, és aki igénytelen a stílusára, az ugyanolyan igénytelen a mondanivalójára. Mellesleg azt tükrözi, hogy az illető nem olvas, és aki nem olvas, nem lehet művelt vagy a témában jártas, de aki se nem művelt, se nem jártas a témában, ugyan hogy alkothatna értelmes véleményt?

A példádról annyit, hogy tudtad-e: az istenhit erőt ad? Az akaraterő általában hamarabb elfogyik, mint az istenekbe vetett hit.

2011. jan. 18. 15:24
 22/33 anonim ***** válasza:

Jó figyelj elismerem te bölcsebb okosabb és biztos öregebb is vagy.

De Benned is vannak hibák és mindenki másban is

Én bennem az hogy helytelenül írok mert lusta vagyok rendesen írni.

Az én gondolataimmal nincs rendeben minden tisztázva de az egyik vallásba sincsen minden kitalálva jól és nincsen minden dolog tisztázva

És én megint a te fajtádra csak annyit tudok mondani.hogy egy 14 évesnek is lehet annyi esze mint egy 50 éves bő tudású embernek

És a te írásod se tökélet mondok rá egy példát:elfogyik, mit jelent ez?

2011. jan. 18. 15:32
 23/33 anonim ***** válasza:
JAVÍTÁS: És én megint a te fajtádra csak annyit tudok mondani hogy az írásról és a korról mond véleményt és nem az emberben lévő tudatról gondolkodás módról
2011. jan. 18. 15:34
 24/33 anonim ***** válasza:

15:32

Nem kértem elismerést (bár tény, hogy öt évvel idősebb vagyok nálad), egyszerűen tiszta jóindulattal elmondtam, hogy milyen változtatást ajánlok neked és miért. Ennyi, de te továbbra is megmaradtál azon a szinten, hogy "a te fajtád". Ismertettem veled, miképp tudnád érvényesebbé tenni a gondolataidat, úgy szóltam hozzád, mint ember az emberhez, de neked ez nem kell, inkább hisztizel tovább, mint a szomszéd öt éves kislánya, és még csak eszedbe sem jut, hogy esetleg megfogadd, amit mondtam, mert lusta vagy rá (ennyit az akaraterőről - nyilván jobb, ha mégis imádkozunk, hogy ne essen nehezedre időnként egytized másodpercre lenyomni egy gombot a billentyűzeten).

Hogy javítsalak, azt mondtam, logikus, hogy valaki véleményét a kora és írása alapján IS megítéljünk. Is! Mert hiába hajtogatod a közhelyeket, egy 14 éves nem gondolkodhat úgy, mint egy 50 éves, ugyanis hiányzik belőle az a bő 36 év tapasztalat. Nem azt mondom, hogy 14 évesnek nem lehetnek érett és jó gondolatai - természetesen vannak -, de hülyeség azt állítani, hogy egy tini mindent ugyanúgy közelít és ért meg, mint egy középkorú. Ez egyszerűen lehetetlen.

Mellesleg az elfogyik egy -ikes ige. Gyakori a használata.

2011. jan. 18. 16:00
 25/33 anonim ***** válasza:

ez nem ismertetés volt de ezt inkább hagyjuk mert nekem

már nincs kedvem ehhez

úgyse fogunk egy gondolatra jutni

de ezzel kapcsolatban valamilyen részbe nekem is igazam volt,ennyi számomra

én léptem

nem akadok le ilyen szaron

2011. jan. 18. 18:24
 26/33 anonim ***** válasza:
elfogyik=elfogy
2011. jan. 18. 19:13
 27/33 anonim ***** válasza:
Szerintem ne az oktasson ki a nyelvtanból, aki maga sem ismeri azt. Másrészt körülbelül ötször mondtad el eddig, hogy te nem folytatod, és mégis mindig hozzáfűzöl valamit. Kíváncsi voltam, meddig bírod :)
2011. jan. 18. 21:36
 28/33 anonim ***** válasza:
Ha akarod folytathatjuk csak ne itt valami e-mail vagy msn?
2011. jan. 18. 21:44
 29/33 anonim ***** válasza:

Nem, köszönöm. Nem vitatkozom olyanokkal, akik annyira nem tisztelnek meg, hogy ember módjára beszéljenek velem. Tapasztaltam már, hogy abból semmi jó nem sül ki.

Mellesleg nincs mit folytatnunk, ha szerinted a helyesírás felesleges, és egy 14 éves hasonló életszemlélettel bírhat, mint egy 50-es. ezt már jól kibeszéltük.

2011. jan. 18. 21:46
 30/33 anonim ***** válasza:
na én is kíváncsi voltam a tűrőképességedre
2011. jan. 18. 21:48
1 2 3 4

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!