Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy érzitek magatokat magyaro...

Jackson666 kérdése:

Hogy érzitek magatokat magyarországon?

Figyelt kérdés
jó itt lenni itt élni?nehéz itt élni vagy könnyü? fejlődés szempontjából? ha nem itt élnétek inkább akkor hol és miért ott is itt MO-n miért nem ?meg vagytok elégedve a rendszerrel?
2013. febr. 21. 15:42
1 2 3
 1/27 anonim ***** válasza:
42%

Legalább annyi legyen benned, hogy nagybetűvel írod az ország nevét.

Én alapvetően szeretem az országot, a történelmet, de a mai viszonyokat nem. A mutyizást, munkanélküliséget, sunyi politikát és a legtöbb embert sem. Tehát jól érzem magam Magyarországon, de rengeteg dolgon változtatnék és iszonyú sok mindent (főleg a hozzáállást a dolgokhoz) nem tudok elviselni néha.

Vannak rosszabb és jobb országok is. A hatalmas különbség talán annyi, hogy más országokban magától értetődő egy egészséges szintű hazaszeretet, mg nálunk szétzilálták a nemzettudatot és azt, aki igyekszik védeni az ország becsületét, azonosítják a hülye revizionistákkal.

2013. febr. 21. 15:54
 2/27 anonim ***** válasza:
18%
Én egyre kevésbbé érzem jól magam. Az utóbbi pár évben kellett rájönnöm, hogy milyen "egyszerű" emberek lakják. Kicsit csalódtam magunkban. :(
2013. febr. 21. 16:04
 3/27 anonim ***** válasza:
Jól elvagyok. A tökéletességtől igen messze van a ország, de attól szinte mindegyik, és ha az ember pozitívan áll hozzá és mindennek a jó oldalát nézi, akkor igenis lehet itt boldogan élni. Mindig a jóra kell törekedni, nem panaszkodni, barátságosnak lenni mindenkivel, nem csak jajgatni mindenért. Közhely, de akkor is igaz, hogy a boldogság belülről fakad, nem a környezetünkből.
2013. febr. 21. 16:16
 4/27 anonim válasza:
12%
Őszintén? Fojtogatva. Büdös van, mindenhol szürkeség, kosz, az igénytelenséget látom. Őrült, idegbeteg embereket, csöveseket mindenhol. Jó a poltikusoknak, hogy nem buszoznak, akkor legalább szembesülheténnek azzal, hogy mi van itt. De a kedves politikusaink burokban élnek. És fontosabb az állam, a gazdaság, mint az ország népe.
2013. febr. 21. 16:18
 5/27 A kérdező kommentje:
utccsóval egyetértek
2013. febr. 21. 16:23
 6/27 anonim ***** válasza:
Az sem mindegy hogy hol elsz, melyik orszagreszben. En pl sopronikent ha elmentem az orszag keleti felebe kb ugy tunt mintha egy teljesen mas orszagba csoppentem volna. Ott elve valoszinuleg mashogy ereztem volna magam mint egy rendezett, gazdag kulturvarosban. Na persze nem azt mondom hogy itt minden olyan mint a paradicsomban, de nagyon eles a kontraszt az orszag keleti felevel.
2013. febr. 21. 16:32
 7/27 anonim ***** válasza:
34%
uttccsóval? ez milyen szó? ha annyira borzalmasan érzed magad, miért nem mész ki munkát vállalni a környező országok valamelyikébe, vagy akár távolabbra? Ki tart vissza? Nem gond, hogy nem érzed jól magad, de azzal, hogy itt sopánkodsz, csak rontod a levegőt. Erre senkinek nincs szüksége. Semmire nem jó ez a hápogás. Nyilván egy elégedetlen tizenéves vagy huszon-egynéhány éves vagy, aki azt gondolja, hogy itt minden szar, de ha kérdeznék hármat a magyar történelemből, nem tudnád rá a választ. Nem az a baj, hogy fikázod, hanem az, hogy ostobán.
2013. febr. 21. 16:36
 8/27 anonim ***** válasza:
71%

Szerintem semmivel sem rosszabb itt élni, mint bárhol másutt. Külföldön is dolgozni kell és ott sincs kolbászból a kerítés. Magyarországnak igenis gyönyörű helyei vannak, csak nem veszünk róluk tudomást. Pedig rengetegszer találkoztam külföldiekkel, akik elmondták, hogy ez egy gyönyörű hely. Nyáron turisztikai helyen dolgoztam Pécsett és egy német lány tört magyarral elmondta, hogy Pécset tartja a világ legszebb városának. Nem vitatkoztam vele. Lepukkant környékek vannak New Yorkban is, csak általában nem azt mutatják. Ahogy pl nyaralni sem a redvába megy az ember általában, persze, hogy nem látja, mi van a házak mögött. Fejlődés szempontjából kicsit lassúak vagyunk szerintem, nem tudom miért tart nálunk fél évig, míg kijavítanak egy úthibát, míg máshol 1 éjszaka alatt kész.

Ettől függetlenül én szeretek itt élni, bár nem fogok maradni. És nem azért nem, mert olyan iszonyú rossz itt az élet, hanem mert szeretném bejárni a világot, új embereket megismerni, amit egy 7 napos tengerparti lustálkodással aligha lehet. Én szeretnék máshol dolgozni, kipróbálni magam, és elmondani, hogy képzeld lányom, én éltem Milánóban, Dublinban, Bostonban.

Egyébként a legtöbb ember (tisztelet a kivételnek!), aki olyan nagyon nincs megelégedve az országgal és külföldre készül, soha életében nem is járt másutt csak ebben az országban és azt se nagyon járta körbe. Egyébként ez az egész "külföld" szóhasználat is kicsit helytelen, mert Szlovákia is külföld, Dél-Korea is külföld, Chile is külföld. Akkor hová is? Hát "németbe" vagy "angolba", mert nagyon sokan a külföld szó alatt Németországot vagy Angliát értik, csak egyik ország nevét sem tudják helyesen kimondani.

2013. febr. 21. 16:44
 9/27 anonim ***** válasza:

Hat hogy mennyire jo otthon elni? Ha van munkad amibol el tudod tartani a csaladod (ha van), jut szorakozasra, nyaralasra es nem csak hitel torlesztesre akkor el lehet eldegelni.

Eltem korabban 3 europai orszagban is es a legnagyobb kulonbseg az emberek hozzaallasa, a munkajukban a profizmus hianya, a termeszetukben pedig a "dogoljon meg a szomszed tehene" mentalitas. Londonban utazni a buszon teljesen mas hangulatban telik mint otthon, iszonyat modon latszik az embereken a kilatastalansag, penztelenseg, de ez mar generaciok alatt talan a genekbe is ivodott. Intezmenyesitve van, ahogy Hofi mondta: "Magyarorszagon az 1 fore eso bunkok szama 2"

2013. febr. 21. 17:00
 10/27 A kérdező kommentje:
16.36 nak eléggé igénytelen ember lehetsz... ha olyan jó lenne itt élni nem tüntetnének a parlament elött és nem lenne tele a hiradás orbán és társai ci-...gánykodásairól.
2013. febr. 21. 18:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!