Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯
 461/960 A kérdező kommentje:

"Meg tudod adni az iszlám szövegekből az általad emlegetett muszlim ima teljes, pontos leírását?"

A Korán nagyjából leírja az imát részleteket pedig hadiszokból ismerjük meg.

Koránban arról hogy az ima kötelező és meghatározott időpontokban kel elvégezni:

2/238 Tartsátok be az imádságot

29/45 És végezd el az imádságot! Az imádság eltilt attól, ami hitvány és elvetendő.

4/103 Az imát meghatározott időközönként írtuk meg a hívőknek!

Ezekben a versekben ír az imák idejéről: 4:103 11:114 17:78 30:18

Koránban az ima alatti testhelyzetekről:

22/26 És emlékezz arra, amikor Ábrahámnak lakhelyül kijelöltük a Ház helyét: "Ne társíts mellém semmit és tisztítsd meg a Házamat azok számára, akik elvégzik a körüljárást a Kába körül, akik imádkozva állnak, s akik meghajolnak és a földre borulnak.

48/29 Látod őket, amint meghajolnak és leborulnak, Allah tetszését és kegyét áhítozva. Az ő ismertető jelük az arcukon van a leborulás nyomától.

A Korán szerint Dávid is így imádkozott:

38/24 És Dávid úgy gondolta, hogy mi próbára tettük őt. Ura bocsánatát kérte, meghajolva földre borult, és megbánást tanúsított.

Ebben a verseben úgy fogalmaz a Korán hogy "állva imáját végezte". Egy hasonló versre a Bibliában azt mondtátok hogy szó szerint csak állt és imádkozott, pedig nem. Ez rituális imát jelent.

3/39 És megszólították őt az angyalok, amikor a szentélyben állva imáját végezte

Az ima annyira fontos hogy még háborús helyzetben is el kell végezni:

4/102 És ha te ó Mohamed, közöttük vagy ilyenkor, s te rendezed nekik az imádságot, akkor csak az egyik részük imádkozzon veled, s a fegyvereik legyenek a kezük ügyében! És ha földre borultak, akkor legyenek a fegyveresek a hátuk mögött, és ha befejezték az imádságot, akkor egy másik részük jöjjön előre, amelyik még nem végezte el az imádságot. Végezzék el ők is az imádságot veled!

Korán szerint Jézus szavai a kötelező imáról:

19/31 És áldottá tett engem, legyek bárhol is, és elrendelte nekem az imádkozást és az zakátot ameddig csak élek,

Ebből a versből kiderül hogy együtt is imádkoztak a zsidók úgy ahogy ma a muszlimok:

3/43 Ó Mária! Hagyatkozz áhítatosan Uradra! Borulj le előtte és hajolj meg azokkal, akik az imádságon meghajolnak!"

A Korán megkülönbözteti az imát a fohásztól:

4/104 Ha elvégeztétek az imádságot, akkor emlékezzetek meg Allahról álltatokban, ültötökben és oldalaitokon fektetekben!

A hadiszok pedig részletesen leírják hogyan kell elvégezni az imát. Például:

Ibn Umar reported that the Messenger of Allah (may peace be upon him), when he stood up for prayer, used to raise his hands apposite the shoulders and then recited takbir (Allah-o-Akbar), and when he was about to bow he again did like it and when he raised himself from the ruku' (bowing posture) he again did like it, but he did not do it at the time of raising his head from prostration.

Abu Huraira reported: When the Messenger of Allah (may peace be upon him) got up for prayer, he would say the takbir (Allah-o-Akbar) when standing, then say the takbir when bowing. then say: "Allah listened to him who praised him," when coming to the erect position after bowing, then say while standing: "To Thee, our Lord, be the praise", then recite the takbir when getting down for prostration, then say the takbir on raising his head, then say the takbir on prostrating himself, then say the takbir on raising his head.He would do that throughout the whole prayer till he would complete it, and he would say the takbir when he would get up at the end of two rak'as after adopting the sitting posture.

Ubada b. as-Samit reported : The Messenger of Allah (may peace be upon him) said: He who does not recite Umm al-Qur'an is not credited with having observed the prayer.

Ilyen hasdiszokból nagyon sok van.

2020. nov. 6. 23:38
 462/960 A kérdező kommentje:

"nekem más muszlim azt mondta, hogy mivel Mohamed volt az utolsó próféta, akit Isten küldött, ezért onnantól csak őt kell követni (Koránt), mert felülírja a többit."

Nagyon helyesen mondta.

"Arra is kíváncsi vagyok, hogy ezt írja-e a Korán (vagy másik muszlim irat) vagy ezt csak a muszlim vallási vezetők találták ki."

Ne keverd össze az iszlámot a keresztény vallással. Írja a Korán hogy Mohamed az utolsó próféta:

33/40 Mohamed egyetlen férfinak sem apja közületek, hanem Allah küldötte és a próféták pecsétje!

És azt is írja a Korán hogy Mohamed próféta minden emberhez érkezett:

34/28 Minden emberhez küldtünk el téged, hogy örömhír-hozó és intő légy.

2020. nov. 6. 23:49
 463/960 anonim ***** válasza:
93%

"A vitában alulmaradtál, ezért próbálsz sértegetni és rágalmazni. "

Nem sértés leírni az igazat. Akkor félreértettelek. A kérdésem viszont továbbra is az, hogy miért idézted a Kor 2:62-t és hol van a válaszod? Lehet átsiklottam felette, pedig többször is átnéztem az oldalakat, de tényleg nem találom. Mi a száma? Szeretném azt a választ még egyszer átolvasni, hogy lássam mit értettem félre.

Valamint honnan tudjam, hogy te tényleg muszlim vagy? Vagy, ha az is vagy mennyire vagy tisztában a saját vallásoddal? Feltételezem nem imám vagy. Egyszer nem láttam leírva, hogy te miért lettél muszlim, mennyi ideje vagy muszlim. Milyen háttérrel rendelkezel. Még nagy vonalakban sem. Hány éve vagy muszlim? 1 éve? 30 éve? Beleszülettél vagy felvetted? Jársz muszlimok közé vagy csak otthon olvasgatsz? Annyit látok, hogy kifejezetten a keresztények ellen írsz, holott elvileg próbálsz békében élni mindenkivel. Az iszlám a béke vallása és a vallásban nincs kényszer.

Én soha egy kérdést sem írtam ki az iszlám ellen ezen az oldalon, direkt, mert nem akarok viszályt szítani. De, azt ne várd tőlem, hogy szó nélkül hagyjam, hogy megalapozatlan dolgokat állíts a kereszténységről.

Továbbá, neked elég alacsony az ingerküszöböd ahhoz képest, hogy miket írsz másokról. Már mindenféle sátánista, hazugnak elhordtál már engem is és másokat is ezene az oldalon, mégis elvakultságnál többet nem írtam rólad, most először írtam rólad azt, hogy hazudsz, mert tetten érhető volt. Ha úgy változtatod a véleményedet, ahogy az neked éppen kedvező, akkor arról mit gondoljak? Mikor azt írom, hogy nem tetszik az iszlámban az, hogy csak a muszlimok üdvözülhetnek, arra te idéztél egy részt, ami ennek látszólag ellentmond, mondván, hogy ez nem igaz és nézzem meg azt az idézetet. Erre közöltem veled, hogy akkor értelmetlen a fő kérdésed, amire a válaszod az volt, hogy hallucinálok és te nem is írtál ilyet, te mindig is azt írtad, hogy a mostani keresztények nem üdvözülhetnek.

Más kérdések kapcsán mindig próbálom felhívni az emberek figyelmét arra, hogy ne egy ember válaszai alapján ítéljék meg a muszlimokat.

"Mintha a Bibliában nem lenne fenyegetés :)"

Nem érted mit mondok. Máshogyan látjuk a világot. Te azt mondod, mindenki megy a levesbe aki nem muszlim, én azt mondom, hogy egy muszlim vagy egy buddhista is üdvözülhet. A Bibliában van szó ítéletekről, de az egész könyv teljesen más, mint a Korán. Hogy is mondjam? Szerinted én egy bálványimádó vagyok, akinek már úgy is mindegy, ha nem térek meg. Szerintem meg Isten könyörületes és még te is üdvözülhetsz, ha őszintén keresed Istent és az igazságot, még akkor is, ha nem jutsz el egészen oda és muszlim maradsz. Én a jelenről beszélek, nem többezer évvel ezelőtti dolgokról. És nem vagyok egyedül ezzel a nézetemmel, a legtöbb keresztény egyház nem exklúzivista. Nekem pont ez volt a bajom pl. Jehova tanúi nézeteivel. Hogy oké, és mi van a többiekkel? A szerencsétlen kis buddhistával fent a hegyen? De, ugyan ez igaz egyes muszlim országokban is. Esély sincs áttérni a kereszténységre, mert van ahol törvény tiltja a kitérést, és terjeszteni sem lehet a hitet, ha nem akarod, hogy kivégezzenek vagy börtönbe vessenek. Én nem gondolom, hogy nekik esélyük sincs az üdvösségre.

2020. nov. 7. 04:46
 464/960 anonim ***** válasza:
93%

"Mi a helyzet a szentháromsággal? Ha ebben hiszel akkor három istenséget imádsz." Gondolom nem olvastad el az oldalt, amit linkeltem.

Teljesen mindegy, hogy igaznak hiszed-e a háromságot vagy sem. Egyszerűen nem igaz, hogy a háromság hívők 3 db istent imádnak. Ezt mondom úgy, hogy jó pár JT könyveket olvastam és tudom, hogy ezt nekem is nehéz volt megértenem. Azt fogod mondani, hogy részletkérdés, pedig nagyon nem az.

"Emellett Mohamed Isten Lelkének nevezi Jézust." Isten szavának nevezi a Korán Jézust. Ami amúgy elég fura. Meg az is, hogy a Messiásnak nevezi.

"Egy olyan bűntől váltott meg amit el sem követtem? Ne haragudj de erre nincs másfél órám" Szóval meg se nézted a videót. Kár, pedig Dr. Szalai András szerintem jól magyaráz. Direkt azt a videót linkeltem, amiről úgy gondoltam, hogy számodra a leginformatívabb és legérdekesebb lehet.

Én nem foglak tovább győzködni.

Tovább nem érdekel ez a kérdés, már rengeteget írtam. Aki akarja érti, hogy mit akartam mondani, aki nem az nem. Annak pedig semmi értelme, hogy te nem vagy hajlandó még csak utána se olvasni annak amit mondok, a videókat sem vagy hajlandó megnézni, amiket linkelek, de azért közlöd velem, hogy hülyeségeket beszélek és elvárod, hogy mondatonként magyarázzam el neked amiről beszélek, mert a az én időm neked nem drága, az nem számít, csak a sajátod. Közlöd, hogy egy órát nem vagy hajlandó a kereszténységre szánni, mert neked nincs rá időd. A Bibliát felesleges elolvasni és nem is kell elgondolkoznod semmin, mert te mindent helyesen tudsz. Akkor miről beszélünk? Az egész beszélgetés értelmetlen.

2020. nov. 7. 06:00
 465/960 anonim ***** válasza:
100%

"Ebben a verseben úgy fogalmaz a Korán hogy "állva imáját végezte". Egy hasonló versre a Bibliában azt mondtátok hogy szó szerint csak állt és imádkozott, pedig nem. Ez rituális imát jelent.

3/39 És megszólították őt az angyalok, amikor a szentélyben állva imáját végezte"

Igazából ezért mondtam, hogy a vallási vezetők elvakítják az embereket. Ha egyetlen vallási vezetővel sem beszéltél volna, aki megmagyarázza neked, hogy ez a Korán vers az jelenti, hogy itt rituális imát végeznek és az egész Koránt és hadiszokat saját magad, befolyás nélkül olvastad volna el, akkor vajon ugyanarra a következtetésre jutottál volna, hogy ez a vers azt jelenti, hogy itt valójában nem is állt? De hiszen az van odaírva, hogy állt, semmi nem utal rá, hogy nem állt, hanem mondjuk le volt borulva. Tehát végül is az is kiderülhet a Koránból, hogy állva is lehet imádkozni.

Ráadásul az ima-fohász felosztást sem használja a Korán. Nincs benne két szó az imára és a fohászra. Csak annyit ír, hogy az ima elvégzése után állva, ülve is emlékezzenek meg Istenről. Ez lehet csak annyit jelent, hogy midig gondolni kell Istenre, nem csak ima közben.

Remélem, hogy egyszer elolvasod a Koránt úgy is, mintha egy teljesen új, ismeretlen könyvet olvasnál, nem gondolva közben az iszlám tanításokra. Lehet egy teljesen új képet kapnál az egészről. Lehet az is, hogy annyira mégse lenne más, de lehet egy-két új dolgot így is felfedeznél benne.

2020. nov. 7. 10:44
 466/960 anonim ***** válasza:
100%

"38/24 És Dávid úgy gondolta, hogy mi próbára tettük őt. Ura bocsánatát kérte, meghajolva földre borult, és megbánást tanúsított.

Ebben a verseben úgy fogalmaz a Korán hogy "állva imáját végezte". Egy hasonló versre a Bibliában azt mondtátok hogy szó szerint csak állt és imádkozott, pedig nem. Ez rituális imát jelent."

Nekem ez a te leírásod szerint fohásznak tűnik. Vagy van olyan rituális ima szöveg, ami bocsánatot kér és megbánását fejezi ki?

2020. nov. 7. 11:59
 467/960 A kérdező kommentje:

"Mi a története Ádámnak az iszlámban?"

Hasonló a történet de mégis hatalmas különbségek vannak. A Korán szerint több emberpár lett teremtve, nem csak Ádám és Éva. Ádám volt az első próféta. A helyszín a Földön van egy kertben, nem a Mennyországban. Allah megtiltja hogy egyenek egy fa gyümölcséből de a Sátán réveszi Ádámot hogy megegye. Ennek következménye az lett hogy Allah kitiltotta Ádámot ebből a kertből. Ádám viszont megbánta tettét és Allah bocsánatár kérte, Allah pedig megbocsátott neki. Röviden ennyi. A történet tanúsága hogy be kell tartani Isten törvényeit. Ha megszegjük, büntetésél nézünk szembe. A Sátán azon van hogy eltérítse az embereket Istentől, ezért nem szabad rá hallgatni. Allah megbocsátó, ezért ha bűnt követünk el, Allah bocsánatát kell kérnünk. Ennyi a lényege és teljesen logikus, érthető. Nincs semmiféle eredendő bűn, és nem a Mennyországból lettek száműzve Ádámék. A keresztény változat teljesen értelmetlen és ellentmondásos.

"Attól, mert mondjuk egy hippi is élhet szeretett teljes életet, akkor már egy üres szlogen? "

Egy hipi a saját elképzelései szerint éli az életét és saját elképzelései szerint gyakorolja a szeretetet, nem Isten parancsa szerint.

"Arra gondoltam, hogy valaki olyannak az írásait olvastad-e, aki nem Mohamed vagy más próféta, hanem olyan muszlim embertől van, aki szerinted Istennek tetsző életet él, és azért olvastad, hogy jobban megérts tanításokat?"

Magyarországon nem érhető el sok könyv ezért inkább előadásokat hallgatok a neten muszlim vallástudósoktól.

2020. nov. 7. 14:41
 468/960 A kérdező kommentje:

"Én nem hiszek úgy az eredendő bűnben, mint a másik kérdező, mást gondolok róla, Jézus nem ettől vált meg."

Ez meg a másik hogy mindenki másképp értelmezi, de egyik sem logikus.

"Viszont az, hogy Jézus megvált a bűneinktől az nem azt jelenti, hogy bármit lehet csinálni, mert Jézus átvállalta a bűneinket. Ezt inkább azt jelenti, hogy Jézust a mi bűneink miatt feszítették meg,"

És gondolod hogy igazságos az hogy a te bűneid miatt más szenved?

"Isten annak bocsátja meg a bűnét, aki őszintén bevallja azt és változtatni akar rajta."

De ehhez nem kell Istennek emberként megszületnie és megöletnie magát.

"Nem hiszek a Szentháromságban, legalábbis nem úgy, mint a többi keresztény."

Hát akkor hogy hiszel benne?

"Igen, bocsánat, tényleg nem találtam olyan Korán verset, ahol Isten Lelkének nevezi Jézust, lehet tényleg nincs ilyen. Viszont én arra emlékeztem, hogy valahol egy muszlim iratban Jézust Isten Lelkének nevezi a Korán, ha megtalálom, leírom. Viszont (bár így ebbe sem vagyok biztos) Jézust a Korán Isten Szavának nevezi, de legalább Messiásnak."

Jézust Isten szavának sem nevezi a Korán. Messiásnak viszont tényleg nevezi, de ez teljesen mást jelent mint amit keresztények hisznek.

2020. nov. 7. 14:46
 469/960 A kérdező kommentje:

"Nem sértés leírni az igazat. Akkor félreértettelek. A kérdésem viszont továbbra is az, hogy miért idézted a Kor 2:62-t és hol van a válaszod? Lehet átsiklottam felette, pedig többször is átnéztem az oldalakat, de tényleg nem találom. Mi a száma? Szeretném azt a választ még egyszer átolvasni, hogy lássam mit értettem félre."

Bocs, de 47 oldalt nem fogok átnézni ezért. Lényeg az hogy a 2:62 az egyistenhívő keresztényekre vonatkozik akik ez eredeti Evangéliumot követték.

"Valamint honnan tudjam, hogy te tényleg muszlim vagy? Vagy, ha az is vagy mennyire vagy tisztában a saját vallásoddal? Feltételezem nem imám vagy."

Ha nem hiszel nekem járj utána. Mindig megjelölöm az idézet verseket. Utána tudsz olvasni. És gondolom te sem vagy keresztény teológus, de amúgy engem ez nem érdekel. Nekem mindegy hogy ki mondja. A mondanivaló tartalma a lényeg. Nem kell hogy keresztény vallástudós magyarázza el. Akármelyik kereszténynek is elhiszem ha logikusan elmagyarázza.

"Egyszer nem láttam leírva, hogy te miért lettél muszlim, mennyi ideje vagy muszlim. Milyen háttérrel rendelkezel. Még nagy vonalakban sem. Hány éve vagy muszlim? 1 éve? 30 éve? Beleszülettél vagy felvetted? Jársz muszlimok közé vagy csak otthon olvasgatsz? Annyit látok, hogy kifejezetten a keresztények ellen írsz, holott elvileg próbálsz békében élni mindenkivel. Az iszlám a béke vallása és a vallásban nincs kényszer."

Ezek magán jellegű kérdések, a vita szempontjából pedig nincs semmi jelentőségük. Gondolom azt azért sejted hogy azért vagyok muszlim mert az iszlám vallást tartom igaznak. Muszlimok közé is járok, a pénteki ima miatt ez kötelező is. Egyáltalán nem írok keresztények ellen. Ebben a kérdésben például mi az ami szerinted ellened van? Igen, az iszlám a béke vallása és a vallásban nincs kényszer, és nem is kényszerítelek semmire.

"Én soha egy kérdést sem írtam ki az iszlám ellen ezen az oldalon, direkt, mert nem akarok viszályt szítani. De, azt ne várd tőlem, hogy szó nélkül hagyjam, hogy megalapozatlan dolgokat állíts a kereszténységről."

Ez a kérdésem szerinted viszályt szít? És hogy lenne már megalapozatlan? Még ha azzal is érvelsz hogy nem kötelező így imádkozni, akkor is jogos a kérdésem hogy miért nem imádkoztok úgy ahogy Jézus. Amúgy meg vagy 15-20 verset hoztam a Bibliából ami engem igazol.

"Továbbá, neked elég alacsony az ingerküszöböd ahhoz képest, hogy miket írsz másokról. Már mindenféle sátánista, hazugnak elhordtál már engem is és másokat is ezene az oldalon, mégis elvakultságnál többet nem írtam rólad,"

A keresztények feltűnően sokszor hazudoznak, főleg az iszlámról. Ez sok éves tapasztalat. Ha ezt íróm valakiről annak oka van, mégpedig az hogy nehezére esik az igazmondás. Sátánistának nem neveztem senkit.

"Ha úgy változtatod a véleményedet, ahogy az neked éppen kedvező, akkor arról mit gondoljak? Mikor azt írom, hogy nem tetszik az iszlámban az, hogy csak a muszlimok üdvözülhetnek, arra te idéztél egy részt, ami ennek látszólag ellentmond, mondván, hogy ez nem igaz és nézzem meg azt az idézetet. Erre közöltem veled, hogy akkor értelmetlen a fő kérdésed, amire a válaszod az volt, hogy hallucinálok és te nem is írtál ilyet, te mindig is azt írtad, hogy a mostani keresztények nem üdvözülhetnek."

Szerintem még mindig nem érted. Jézus idejében akik követték őt, nem keresztények? De azok. Rájuk vonatkozik az a Korán vers. Aki Mózest követték és az eredeti Tóra szerint éltek nem zsidók? De azok. Rájuk is vonatkozik az a Korán vers. A mai zsidók és keresztények viszont nagyon távol vannak azoktól a zsidóktól és keresztényektől. Ennyi a lényeg szóval sehol sem hazudtam.

"Nem érted mit mondok. Máshogyan látjuk a világot. Te azt mondod, mindenki megy a levesbe aki nem muszlim, én azt mondom, hogy egy muszlim vagy egy buddhista is üdvözülhet."

Ez legfeljebb a te egyéni véleményed. Egyes keresztény irányzatok szerint még az újszülött is "megy a levesbe" a te szavaiddal élve, ha úgy hal meg hogy nincs megkeresztelve. Meg úgy általában keresztények szerint aki nem hisz a szentháromságban és tagadja Jézus istenségét, a megváltó halálát az nem üdvözülhet és pokolra jut. Azt azért elárulod hogy mondjuk egy muszlim vagy egy buddhista szerinted hogy üdvözülhet?

"Nekem pont ez volt a bajom pl. Jehova tanúi nézeteivel. Hogy oké, és mi van a többiekkel? A szerencsétlen kis buddhistával fent a hegyen? De, ugyan ez igaz egyes muszlim országokban is. Esély sincs áttérni a kereszténységre, mert van ahol törvény tiltja a kitérést, és terjeszteni sem lehet a hitet, ha nem akarod, hogy kivégezzenek vagy börtönbe vessenek. Én nem gondolom, hogy nekik esélyük sincs az üdvösségre."

Az teljesen más kategória ha valakihez nem jut el Isten üzenet. Amikor például Mohamed próféta elkezdte a Korán verseit hirdetni mondjuk egy európai keresztény nem hallhatott róla, így rájuk nyilván nem a Korán lesz számonkérve hanem a korábbi kinyilatkoztatás, pontosabban ami maradt belőle.

Ez a világ egy próbatétel. Képzeld el leegyszerűsítve úgy mint egy iskolai vizsgát. Ha a tanár megbuktatja azt aki nem tanult, igazságtalan szerinted? Akkor lenne igazságtalan ha azokat is átengedné akik nem tanultak semmit. Képzeld el hogy te egész évben tanulsz, átmész a vizsgán, a másik viszont nem tanul semmit, de a tanár mégis átengedi. Biztosan felháborodnál jogosan. Isten nyilván igazságosan fogja kezelni azokat is akik úgymond megbuktak a vizsgán, de be kell hogy lásd, nem lenne igazságos ha a semmire ők is ugyanazt kapnák mint az aki tanult.

2020. nov. 7. 15:30
 470/960 A kérdező kommentje:

"Teljesen mindegy, hogy igaznak hiszed-e a háromságot vagy sem. Egyszerűen nem igaz, hogy a háromság hívők 3 db istent imádnak. Ezt mondom úgy, hogy jó pár JT könyveket olvastam és tudom, hogy ezt nekem is nehéz volt megértenem. Azt fogod mondani, hogy részletkérdés, pedig nagyon nem az."

Nyilván a háromság hívők nem mondják azt hogy ők három istent imádnak de ha megnézzük a szentháromság tanítását az 3 külön istenséget tanít.

"Szóval meg se nézted a videót. Kár, pedig Dr. Szalai András szerintem jól magyaráz. Direkt azt a videót linkeltem, amiről úgy gondoltam, hogy számodra a leginformatívabb és legérdekesebb lehet."

Nézd, ha nem tudod röviden logikusan leírni, akkor egy többórás előadás sem változtat semmit.

"Én nem foglak tovább győzködni."

Egy érvet sem láttam tőled arra vonatkozóan hogy miért igaz tanítás az eredendő bűn de ne is erőltessük.

"Közlöd, hogy egy órát nem vagy hajlandó a kereszténységre szánni, mert neked nincs rá időd. A Bibliát felesleges elolvasni és nem is kell elgondolkoznod semmin, mert te mindent helyesen tudsz. Akkor miről beszélünk? Az egész beszélgetés értelmetlen."

Ez azért így nem igaz. A Bibliából sok részt elolvastam és semmit nem változtatna az ima kérdésre vonatkozóan ha elolvasnám ez egészet. Ha még néhány mondatban sem tudod logikusan leírni, ami bizonyítaná hogy megérné jobban utánanézni akkor ne várd hogy órákat pazaroljak erre. Az eredendő bűn pedig az egyik leglogikátlanabb legigazságtalanabb keresztény tanítás. Nem is értem hogy tud ebben hinni bárki is.

2020. nov. 7. 15:40
❮❮ ... 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!