Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Te fohászkodtál, amit Isten lehet elfogadott." És miért fogadja el a fohászokat? Miért fogadja el több millió keresztény imáit/fohászait? Sőt, ha elfogadja és tudja, hogy én nem vagyok muszlim, akkor egyáltalán honnan veszed, hogy elvárja tőlem, hogy úgy imádkozzam, mint egy muszlim? Honnan veszed, hogy az nem csak rád vonatkozik?
Azt írod, szerinted egyes keresztények is üdvözülhetnek, akik jó cselekedeteket hajtanak végre. Örülök, hogy így gondolod, de abba bele gondoltál már, hogy te azt állítod, egy darab keresztény sem imádkozik? Vagyis ezek szerint a muszlim ima, nem üdvkérdés. Akkor miért forszírozod ezt a dolgot?
"És mi van ha a Sátán intézte így, te pedig azt hiszed jó úton haladsz ?" Te figyelmeztettél engem, most én is figyelmeztetlek téged. Neked is számot kell majd adnod a szavaidról, úgyhogy vigyázz miket írsz. Ne nyilatkozz elhamarkodottan olyasmiről, amiről fogalmad sincs.
Amit írtam annak igenis köze van a témához. Neked van egy világképed, de sok mindent figyelmen kívül hagysz. Előítéletes vagy a keresztényekkel szemben és nem akarod belátni, hogy nem minden keresztény látszat keresztény, nem mindenki azért az, mert nem volt más választása, vagy mert nem érdekelte az igazság és beleszületett. Figyelmen kívül hagyod azt a több millió embert, aki komolyan veszi a hitét és Isten válaszol is a hitükre.
"
"Ezért írtam, hogy első lépésnek pl. jó lenne, ha elolvasná az Újszövetséget, mert akkor már egy kicsit ugyan abból a nézőpontból látná a kérdést mint én, szerintem jobban megértené, hogy mire gondolok."
Az ima témakörét miben változtatná meg ha elolvasnám az egész Bibliát? Bőven adtam arra lehetőséget hogy hozzatok verseket amik megcáfolják az állításom de ilyet nem mutattatok.
"
Például a keresztényi felfogást segítené meglátni és megérteni. Ha valamiről véleményt szeretnél alkotni, akkor érdemes arról teljes mértékűen megismerned, nem csak csipegetni belőle. Ezért meddő ez a beszélgetés.
Meg hiába hoznánk bármi verset, annak az eredetiségét rögtön tagadod, ha nem téged igazol. Ilyen a Máté 26:39. Azt mondod, hogy csak a test helyzet történt meg, de azt már tagadod, hogy amit elmondott nem úgy van. Pedig az a vonalat amit ez a történet vissz és amit Jézus mond az összefüggő.
"Tehát még a ruhádat is el kellett adnod Jézus szerint ha nem volt pénzed fegyverre hogy meg tudd venni. Jézus egyik tanítványa használta is a kardját mikor jöttek hogy letartóztassák Jézust és megsebesítette az egyik katonát. Jézus leállította mert nem lett volna esélyük, de látszik hogy a tanítványok készek lettek volna harcolni amit Jézus nem ellenzett. Szóval ezek a versek is engem igazolnak."
Azt megint csak kihagyod innen, amit Jézus mondott, amikor a tanítványa kardot rántott.
Lukács 22: "Amikor a körülötte levők látták, hogy mi készül, megkérdezték: „Uram, odavágjunk a karddal?” 50Egyikük oda is csapott a főpap szolgájára, és levágta a jobb fülét. 51Jézus azonban megszólalt, és ezt mondta nekik: „Hagyjátok abba!” És megérintve a fülét, meggyógyította őt."
„Hagyjátok abba!”, mit gondolsz erről? Várj tudom, ez nem téged igazol és az elméletedet, ezért ez a rész hamisítvány.
Mi Jézust, Isten megtestesülésének tartjuk, ez egy fő kölünbség köztünk. Azt gondolni, hogy Mohamed volt az utolsó próféta és őt kell követni, mert az él, amit a utolsó mond, számunkra nem lényeges. Habár ez nem kizáró jellegű, amivel azt akarom mondani, hogy ugyanúgy élhet valaki Istennek tetsző életet keresztényként mint muszlimként, mert az állandó igazságog egyek.
„A legfőbb ez: Halljad, Izráel, az Úr, a mi Istenünk, egy Úr,
és szeresd az Urat, a te Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből.
A második ez: Szeresd felebarátodat, mint magadat. Nincsen más, ezeknél nagyobb parancsolat.”
A szeretetből minden más törvény felfogható.
Lukács 22: "Amikor a körülötte levők látták, hogy mi készül, megkérdezték: „Uram, odavágjunk a karddal?” 50Egyikük oda is csapott a főpap szolgájára, és levágta a jobb fülét. 51Jézus azonban megszólalt, és ezt mondta nekik: „Hagyjátok abba!” És megérintve a fülét, meggyógyította őt."
„Hagyjátok abba!”, mit gondolsz erről? Várj tudom, ez nem téged igazol és az elméletedet, ezért ez a rész hamisítvány.
Ezt szerettem volna kiemelni: "És megérintve a fülét, meggyógyította őt."
Ez mellé még a Máté 14: 51Jézus kísérői közül az egyik kardjához kapott, kirántotta, a főpap szolgájára sújtott és levágta a fülét. 52Jézus rászólt: „Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el. 53Vagy azt hiszed, hogy nem kérhetem Atyámat, s nem küldene tizenkét légió angyalnál is többet? 54
"Ha bármikor lehet imádkozni akkor nem létezne délutáni ima a Bibliában. És két vers ugyanabban az időpontra írja ami szintén nem véletlen. A misének mi köze van Jézushoz?"
Vannak misék, például hétfői mise, keddi mise, éjféli mise a katolikusoknál, amik nem kötelezők. Akkor mért ne lehetett volna a zsidóknak is olyan templomi imádkozás, ami nem kötelező?
"...The Messenger of Allah raised both his hands and said..."
A fohász bármilyen testhelyzetben el lehet végezni nem? (nyilván nem fejen állva, de érted)
Idézel olyan részt, ahol muszlim szöveg szerint az van leírva, hogy melyik testhelyzet követi a másikat, naponta ötször kell imádkozni, milyen szövegeket kell recitálni és be kell mosakodni rituálisan ?
"Hát ezt kétlem. A zsidók többsége nem fogadta el Jézust, sokan meg akarta ölni köztük a zsidó vezetők."
Voltak olyan zsidók is, akik elfogadták és olyanok is, akik meg akarták ölni. A zsidók utálatának nagy része pont onnan jött, hogy nem úgy viselkedett, amint ahogy a zsidók akarták. Például nem akarta, hogy megkoronázzák, nem akart a földön uralkodni, sok zsidó ezt nem akarta elfogadni, sőt eleinte a tanítványok is eléggé földhöz ragadtan gondolkodtak.
"A zsidó vezetőknek hatalmuk megtartása volt fontos, az emberek pedig inkább hallgattak ezekre a vezetőkre mint az igazságra. Meg hát bizonyára nekik is nehezükre esett beismerni hogy amiben addig hittek az nem egészen úgy van, és mindenféle nevetséges hazugságot találtak ki."
Én egyetlen földi vezetőt sem követek, nekem van más vezetőm. A zsidó vezetők hazugsága sem abból állt, hogy direkt hazudtak valamit, hogy félrevezessék az embereket és megtartsák a hatalmukat. A világ hazugságainak a nagyja 95% igazság és 5% igazság. A zsidó vezetők nagy része félig-meddig saját maga is hitt abban, amiben hazudott, mert az minden féle szép dolgokba volt betekerve és jól hangzott. Ők maguk is azt hitték, hogy jól cselekednek.
"Az sem igaz, hogy kötelező száma volt az imádkozásnak. Dániel naponta háromszor imádkozott. De, pl. a Zsoltárok 119:164 ezt írja: "Naponta hétszer dicsérlek téged igazságos döntéseidért."
Ez lehet számszerű tévedés. Sok ilyen van a Bibliában. Az viszont kiderül hogy kötelező ima mert különben miért mondaná hogy hétszer imádkozott.
"Zseniális. És a szövegkörnyezetet is olvastad? Olvastad valaha is egyben az evangéliumokat? Olvastad pl. János evangéliumát?"
A szövegkörnyezetet elolvastam. Abból az derül ki hogy nem szimbolikusan érti Jézus hanem szó szerint.
"Amikor pedig Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják ragadni, hogy királlyá tegyék, visszavonult ismét a hegyre egymagában." Ján 6:15
Nem lehettek olyan sokan mert később ez a tömeg sehol nem jelenik meg. Ahol tömegről van szó, ott elüldözik Jézust vagy ellene szavaznak.
"Jézus így felelt: Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna, az én szolgáim harcolnának, hogy ne jussak a zsidók kezére. De az én országom nem innen való."
Itt a túlvilági életről van szó. Arra érti hogy az én országom. Nem akarja hogy a követői harcoljanak mert tudja hogy kevesen vannak és csak meghalnának.
"Ez az a hit, ami miatt a keresztények hajlandóak voltak még az életüket is áldozni, inkább minthogy megtagadják a hitüket. És sokan most is, inkább választják a halált, mint hogy megtagadják Jézust."
Erre már válaszoltam. Sok vallás sok híve az életét adta azért amiben hitt. Ez semmit nem bizonyít.
Azokban a versekben amit linkeltél a túlvilági életről beszél Jézus. Ettől továbbra is áll hogy Jézus felfegyverezte a tanítványait, akik egyből használták is a fegyvert mikor Jézust jöttek letartóztatni, de Jézus leállította őket mert tudta hogy nincs esélyük.
"És miért fogadja el a fohászokat? Miért fogadja el több millió keresztény imáit/fohászait?"
Miért ne fogadná el? Mondjuk az imáikat nem mert az nem ima de a fohászt elfogadhatja. Miért ne? Nem értem a kérdést? Ha valaki Istenhez szól, Isten meghallgatja.
"Sőt, ha elfogadja és tudja, hogy én nem vagyok muszlim, akkor egyáltalán honnan veszed, hogy elvárja tőlem, hogy úgy imádkozzam, mint egy muszlim?"
Azért mert a Korán minden emberre vonatkozik és Isten azt várja hogy úgy imádkozz ahogy parancsolta, ez pedig a rituális ima amit a Biblia is ír.
"Honnan veszed, hogy az nem csak rád vonatkozik?"
Onnan hogy a Korán már nem csak egy népnek lett kinyilatkoztatva hanem az egész emberiségnek, mivel ez az utolsó kinyilatkoztatás.
"Azt írod, szerinted egyes keresztények is üdvözülhetnek, akik jó cselekedeteket hajtanak végre. Örülök, hogy így gondolod, de abba bele gondoltál már, hogy te azt állítod, egy darab keresztény sem imádkozik? Vagyis ezek szerint a muszlim ima, nem üdvkérdés. Akkor miért forszírozod ezt a dolgot?"
Akkor teljesen félreértetted. Azt azokra a keresztényekre vonatkozóan írtam akik egy Istenben hittek és az eredeti Evangéliumot követték. Ők ugyanolyan hívők voltak mint ma a muszlimok. Ez a mai keresztényekre már egyáltalán nem igaz. A mai keresztények többsége három istenséget imád ami az egyik legnagyobb bűn az iszlámban. Az ima pedig kötelező, úgy ahogy muszlimok imádkoznak. Tehát az Itélet napján számon lesz kérve rajtuk a bálványimádás és az is hogy miért nem úgy imádkoztak ahogy Isten parancsolta. Tehát amit muszlim imának nevezel, az valójában az az ima amit Isten elvár tőled és biztos hogy számon fogja kérni.
"Te figyelmeztettél engem, most én is figyelmeztetlek téged. Neked is számot kell majd adnod a szavaidról, úgyhogy vigyázz miket írsz. Ne nyilatkozz elhamarkodottan olyasmiről, amiről fogalmad sincs."
Én csak felvázoltam neked hogy ez is lehetséges, de akkor kifejtem mégjobban. Szerinted a Sátán tétlenül ül? Ha a kereszténység egy hamisított vallás a szentháromsághívők pedig bálványimádók, akkor a Sátánnak teljesen megfelel ha te keresztény maradsz és ha az iszlám az igaz vallás mindent meg fog tenni hogy távol tartson az iszlámtól. Egyébként az iszlám szerint minden amivel szembekerülünk ezen a világon egy próbatétel. Ha elveszted a munkád, egy próbatétel, ha lesz munkád egy próbatétel. Ami veled történt akármelyik ateistával is megtörténhet. Akkor ebből mi következik? Egy ateista milyen következtetést vonjon le abból hogy sokáig nem volt munkája, elkeseredett, aztán hirtelen lett? Hogy milyen jó hogy ateista és jó úton halad? Na ugye. Nagyon sok ateista dúsgazdag, befolyásos, sikeres a munkájában. Ez hogy lehet? Úgy hogy Isten még egy ateistának is megadja azt amire vágyik ezen a világon de a túlvilágon rosszul fog járni. Sok Istenhívő ember viszont szegénységen él, mert Isten szegénységgel teszi őket próbára. A Sátán pedig nagyon is létezik és azon van hogy eltérítse az embereket Isten útjától.
"Például a keresztényi felfogást segítené meglátni és megérteni. Ha valamiről véleményt szeretnél alkotni, akkor érdemes arról teljes mértékűen megismerned, nem csak csipegetni belőle. Ezért meddő ez a beszélgetés."
Pontosan ismerem a keresztényi felfogást. Ezen semmit nem változtat ha végigolvasom a Bibliát. Az ima témakörén pedig még ennyit sem változtat.
"Meg hiába hoznánk bármi verset, annak az eredetiségét rögtön tagadod, ha nem téged igazol. Ilyen a Máté 26:39. Azt mondod, hogy csak a test helyzet történt meg, de azt már tagadod, hogy amit elmondott nem úgy van. Pedig az a vonalat amit ez a történet vissz és amit Jézus mond az összefüggő."
Mivel a kérdésem szempontjából nem az fontos Jézus pontosan mit mondott. Azt derül ki hogy Jézus egy bizonyos testhelyzetben Istenhez szólt ami elég sokáig tartott. Ha a többi verset is figyelembe vesszük akkor kiderül hogy Jézus rituális imát végzett.
"Azt megint csak kihagyod innen, amit Jézus mondott, amikor a tanítványa kardot rántott.
„Hagyjátok abba!”, mit gondolsz erről? Várj tudom, ez nem téged igazol és az elméletedet, ezért ez a rész hamisítvány. "
Szerintem nem hamisítvány, csak a vége. Ha Jézus valóban meggyógyatotta a levágott fület, akkor azok akik letartóztatni jöttek, fel kellett volna hogy ismerjék, Isten prófétája Jézus. De nem ez történt hanem elvitték Jézust. Valószínű ezért a fül levágás egy hamisítás. Abból hogy Jézus tanítványainál kard volt és egyből használták az következik hogy Jézus engedte az önvédelmi célú fegyverhasználatot. Azért állította le mert tudta hogy kevesen vannak és menteni akarta a tanítványait.
"Habár ez nem kizáró jellegű, amivel azt akarom mondani, hogy ugyanúgy élhet valaki Istennek tetsző életet keresztényként mint muszlimként, mert az állandó igazságog egyek."
Ez sajnos nem így van. Isten azt várja az emberektől hogy az Ő parancsai szerint éljenek. A Biblia eredetileg ezt tartalmazta de meg lett változtatva. Jelenleg a Korán az ami Isten eredeti üzenetét tartalmazza.
"A szeretetből minden más törvény felfogható."
Ez sem így van. Ahogy korábban is írtam a Bibliai szeretet törvénye csak egy üres szlogen mert nincs mögötte tartalom. Nincs tovább bontva. Nincs megmutatva hogy a gyakorlatban mint jelent. Pontosabban Jézus megmutatta de ebből kevés maradt meg.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!