Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯
 451/960 A kérdező kommentje:

"Pedig nagyon is fontos, hogy mit mondott, mert az dönti el, hogy fohasz volt e felőle, vagy rituális ima. Még is figyelmen kívül akarod hagyni."

Egyrészt nincs meg az eredeti Evangélium így nem tudjuk pontosan hogy annak verseit mondta-e. Másrészt nem tudhatjuk hogy helyesen idézték Jézus szavait, mivel rengeteg eltérő szövegváltozat létezik. Az derül ki hogy Jézus egy bizonyos testhelyzetben Istenhez szólt ami elég sokáig tartott. Többi verset figyelembe véve Jézus rituális imát végzet.

"Ezért érdemes olyanokat nézni, akik Jezust követve a szeretet szerint éltek. Pl assisi szent Ferenc."

Ők legfeljebb saját elképzelésük szerint gyakorolták.

2020. nov. 6. 20:16
 452/960 anonim ***** válasza:
100%

Ha azt mondod, hogy az ott elmondottak nem az, amit Jézus mondott, mert hamisítvány, akkor mi igazolja, hogy az a test helyzet megtörtént?

"Ők legfeljebb saját elképzelésük szerint gyakorolták."

Mindenki a saját elképzelése alapján gyakorolja. Az alapján, amit felfogott ebből az egészből.

2020. nov. 6. 20:33
 453/960 anonim ***** válasza:
100%
Ne keress nála logikát, mert azt nem fogsz találni....
2020. nov. 6. 20:46
 454/960 A kérdező kommentje:

"Alig akarom elhinni! Ugye nem azt akarod mondani, hogy behallucináltam, hogy te a Korán 2:62-t idézted? Ezt a szöveget, csak más fordításban: "Kik hisznek, s azok, kik Zsidók, Keresztények, Szábeusok, ki hisz Allahban és az Ítélet Napjában, jókat cselekszik, bizony az ő jutalmuk Uruknál van. Számukra nincs félelem, se bánkódás."

Idéztem. És?

"Az érdekes az, hogy tényleg nem találom! Valahogy leszedted. A 43. oldalon kellene lennie a válaszodnak, de nincs. Vagyis sikeresen bizonyítottad, hogy amit ezen az oldalon művelsz, az nem tudatlanság, nem is elvakultság, hanem konkrétan egy hazugság."

Minek is kellene lennie a 43. oldalon? Most komolyan. Az eddigi szavaimból arra következtettél hogy a 2:62-rád vonatkozik? Ezt mégis hogy képzeled? Te három istenséget imádsz az Egyetlen Igaz Isten helyett, megtagadod a Koránt, elutasítod Mohamed prófétát, és ezek ellenére azt képzeled besétálsz a Mennyországba mintha misem történt volna? Neked közön nincs azokhoz a keresztényekhez akikről a 2:62-ben szó van.

"Két lehetőség van. Vagy nem is vagy muszlim csak egy agitátor vagy tényleg muszlim vagy, de valami nagyon elvakult, akit nem riszt a hazugság sem. Bármelyik is legyen igaz, én az hiszem tényleg beszüntettem veled a beszélgetést. Téged egyértelműen nem érdekel az igazság."

A vitában alulmaradtál, ezért próbálsz sértegetni és rágalmazni. Szánalmas. Persze, majd pont nálad van az igazság.

"Továbbá, akkor ugyan ott vagyunk, ahogy írtam. Engem nem győz meg az iszlám, ami a szent könyvének minden harmadik oldalán a pokollal fenyegetőzik és pokolra szán mindenkit, aki nem muszlim."

Mintha a Bibliában nem lenne fenyegetés :) Sőt, a Biblia tele van népirtással akiknek azért kellett meghalniuk mert másban hittek, és a Biblia ír pokolról mint büntetés, szóval a fenyegetés a Bibliában sokkal inkább előtérben van. Igen, a Koránban is van fenyegetés de sokminden más is amivel Isten azon van hogy meggyőzze az embereket. Például azt Allah szereti a teremtményeit. Vagy azt írja megjutalmazza a hívőket. Vagy logikus magyarázatot ad.

"Ez csak szépítés. És nem nagyon nehéz dolga lesz, hanem pokolba kerül, kerek perec le van írva. Hagyjuk a mellébeszélést."

Ez nem szépítés. Én ilyet nem írok le mert csak Isten dönthet ebben.

"Ki állított ilyet? Ki állítja, hogy egy keresztény simán besétál a Mennyországba? Nehéz eldönteni, hogy tényleg nem érted, vagy csak teteted. Jézus váltságáldozata miatt üdvözülhet egyáltalán bárki is. Mivel a bűnt nem lehet elengedni csak úgy. A bűn nem csak rád van kihatással, hanem mindenre, amivel kapcsolatba kerül, következményei vannak. Ráadásul a gonoszság, a gyűlölet, olyan mint egy hógolyó, amit ha nem fékeznek meg jósággal, megbocsátással, akkor egy hatalmas lavina lesz belőle, ami mindent képes elpusztítani. A bűn öl, életet vesz el."

Ja hogy szerint ha Isten nem öleti meg magát, akkor mindenki megy a pokolba? És hol van az hogy Isten megbocsátó, könyörületes? Ezzel a kijelentéseddel ezeket a tulajdonságait kérdőjelezed meg.

"A muszlimok, gyakorlatilag nem foglalkoznak a bűnnel, hiszen azt mondják, ha elég jó cselekedetet hajtanak végre, akkor Isten megbocsátja a bűneiket és mennek a mennybe. Ez csodálatos, szóval ha pl. elég sokat adakozok, akkor nem baj, ha közben másokat meg meglopok."

Ez nem egészen így van. Egyrészt nem tudhatod hogy az egyes jó és rossz tetteid milyen súllyal számítanak bele, és ha például meglopsz másokat akkor azok megbocsátást is kérned kell akiket megloptál és Isten megbocsátását is. Ha az illető nem bocsát meg elég valószínű hogy megkapod ezért a büntetést, és az sem biztos hogy Isten megbocsát, szóval ez nem olyan egyszerű mint ahogy te azt elképzeled.

"A keresztények nem állítják, hogy akkor innentől kezdve, mindenki úgy élhet, amint akar, úgy bűnözhet, ahogy akar."

Akkor Jézus átvállalja a bűneidet vagy sem? Te beszélsz mellé.

"Nem azért nem fog bűnt elkövetni, mert azt írja a törvény és fél a büntetéstől, hanem mert nem akar. Mégha el is követi gyengeségből, ő annak nem fog örülni és bánni fogja, mert Isten azon dolgozik a lelkében, hogy ő egyre szentebb életet éljen, hogy egyre jobban Krisztus képére formálja azt az embert."

Csakhogy ez a gyakorlatban nem így van. Az emberek gyakran elkövetik ugyanazt a bűnt. Jézus akkor is átvállalja a bűnöd ha többször elköveted? Ha nem akkor senki nem mehet Mennyországba, mert minden ember elkövet bűnöket gyakran többször is ugyanazt. Ha átvállalja akkor viszont ez bűnelkövetésre ösztönöz mert akárhányszor elkövetheted büntetlenül. Ez a keresztény tanítás is ezer sebből vérzik.

"Az sem igaz, hogy aki keresztény az automatikusan megy a mennybe. Teljesen el vagy tájolva."

Hát akkor hogy megy egy keresztény a mennybe?

"Továbbá, szeretném felhívni a figyelmedet az idézett részre, mert ez alapján is látszik, hogy lényegtelen ki, hogyan imádkozik. Teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz Pálról, mert a kereszténeknek számít, hogy miket írt."

Persze mert a keresztények többsége Pált követi, nem Jézust.

2020. nov. 6. 20:59
 455/960 A kérdező kommentje:

"Ha azt mondod, hogy az ott elmondottak nem az, amit Jézus mondott, mert hamisítvány, akkor mi igazolja, hogy az a test helyzet megtörtént?"

Onnan hogy sok más próféta esetében is azt írja a Biblia hogy így imádkoztak. A zsidók is így imádkoznak, néhány keresztény és minden muszlim. Ebből gondolom hogy a testhelyzet megtörtént.

"Mindenki a saját elképzelése alapján gyakorolja. Az alapján, amit felfogott ebből az egészből."

És ez a gond. Nem saját elképzelésből kell hanem Isten parancsa szerint, ami viszont nagyrészt hiányzik a Bibliából.

2020. nov. 6. 21:06
 456/960 anonim ***** válasza:
69%

Jézus az eredendő bűntől váltott meg, nem a személyes bűneinktől.

Valaki linkelt egy youtube videót, ahol ezt egy teológus elmagyarázza, hogy mit értenek a keresztények azon, hogy Jézus megszabadított ettől. Másfél óra, ennyibe kerülne, hogy meglásd miről van szó.

"Hát akkor hogy megy egy keresztény a mennybe?"

Leginkább a legfőbb törvény szerint élni, amihez a szeretet hozzátartozik.

"Persze mert a keresztények többsége Pált követi, nem Jézust."

Történt már olyan, hogy a Koránon kívűl másnak a véleményét a muszlim közösségben meghallgattad valamiről, valakinek a könyvét olvastad, ami az Iszlám tanait magyarázza?

2020. nov. 6. 21:14
 457/960 A kérdező kommentje:

"Nem imádunk három istenséget (én legalább is nem)."

Mi a helyzet a szentháromsággal? Ha ebben hiszel akkor három istenséget imádsz.

"Én úgy hiszem, hogy Isten Lelke viszont velünk van, amikor bajban vagyunk. Emellett Mohamed Isten Lelkének nevezi Jézust."

Isten mindig velünk van, nem csak amikor bajban vagyunk. Mohamed próféta pedig nem nevezte Isten lelkének Jézust.

"De nem is kell az összes prófétát ismerni, te se ismered az összeset."

Nem ismerem mindet de azt a prófétát ismerem aki a rám vonatkozó kinyilatkoztatást hozta. Ő pedig Mohamed próféta.

"Lehet Mohamed tényleg próféta volt és az ő tanításait lehet el is fogadom, de szerintem ti is sokat félreértelmeztek belőle. Meg tudod adni az iszlám szövegekből az általad emlegetett muszlim ima teljes, pontos leírását?"

Mit értelmezünk félre? Ha ilyet állítasz azt bizonyítanod kell.

Az ima leírása nagyjából benne van a Koránban a részletek pedig hadiszokban. Utánanézek és bemásolom.

2020. nov. 6. 21:19
 458/960 A kérdező kommentje:

"Jézus az eredendő bűntől váltott meg, nem a személyes bűneinktől.

Valaki linkelt egy youtube videót, ahol ezt egy teológus elmagyarázza, hogy mit értenek a keresztények azon, hogy Jézus megszabadított ettől. Másfél óra, ennyibe kerülne, hogy meglásd miről van szó."

Egy olyan bűntől váltott meg amit el sem követtem? Ne haragudj de erre nincs másfél órám. És hiába mondod hogy nem érdekel engem az igazság. Isten eljön, megöleti magát hogy megváltson egy olyan bűnt amit el sem követtem? Szerinted az igazságos hogy az egész emberiség bűnhődik mert Ádám evett egy gyümölcsből? Ádám története szerepel a Koránban és valóban evett egy gyümölcsből amit Isten megtiltott de ez a bűn csak rá vonatkozik, nem az egész emberiségre. Az iszlám szerint minden ember bűn nélkül ártatlanul születik, a keresztény vallás szerint viszont minden ember bűnösnek születik. Számomra az iszlám tanítása az igazságos és logikus.

"Leginkább a legfőbb törvény szerint élni, amihez a szeretet hozzátartozik."

Ez csak egy üres szlogen. Egy hippi is mondhatja hogy ő a szeretet törvénye szerint él.

"Történt már olyan, hogy a Koránon kívűl másnak a véleményét a muszlim közösségben meghallgattad valamiről, valakinek a könyvét olvastad, ami az Iszlám tanait magyarázza?"

Keresztények, zsidók és ateisták írásait, előadásit az iszlámról megnéztem ha erre gondolsz.

2020. nov. 6. 21:26
 459/960 anonim ***** válasza:
100%

Mi a története Ádámnak az iszlámban?

"Ez csak egy üres szlogen. Egy hippi is mondhatja hogy ő a szeretet törvénye szerint él."

Attól, mert mondjuk egy hippi is élhet szeretett teljes életet, akkor már egy üres szlogen?

"Keresztények, zsidók és ateisták írásait, előadásit az iszlámról megnéztem ha erre gondolsz."

Arra gondoltam, hogy valaki olyannak az írásait olvastad-e, aki nem Mohamed vagy más próféta, hanem olyan muszlim embertől van, aki szerinted Istennek tetsző életet él, és azért olvastad, hogy jobban megérts tanításokat?

2020. nov. 6. 21:34
 460/960 anonim ***** válasza:

"Akkor Jézus átvállalja a bűneidet vagy sem? Te beszélsz mellé."

Én nem hiszek úgy az eredendő bűnben, mint a másik kérdező, mást gondolok róla, Jézus nem ettől vált meg.

Viszont az, hogy Jézus megvált a bűneinktől az nem azt jelenti, hogy bármit lehet csinálni, mert Jézus átvállalta a bűneinket. Ezt inkább azt jelenti, hogy Jézust a mi bűneink miatt feszítették meg, ezek miatt szenvedett. Isten annak bocsátja meg a bűnét, aki őszintén bevallja azt és változtatni akar rajta.

"Mi a helyzet a szentháromsággal? Ha ebben hiszel akkor három istenséget imádsz."

Nem hiszek a Szentháromságban, legalábbis nem úgy, mint a többi keresztény.

"Emellett Mohamed Isten Lelkének nevezi Jézust."

Igen, bocsánat, tényleg nem találtam olyan Korán verset, ahol Isten Lelkének nevezi Jézust, lehet tényleg nincs ilyen. Viszont én arra emlékeztem, hogy valahol egy muszlim iratban Jézust Isten Lelkének nevezi a Korán, ha megtalálom, leírom. Viszont (bár így ebbe sem vagyok biztos) Jézust a Korán Isten Szavának nevezi, de legalább Messiásnak.

2020. nov. 6. 21:59
❮❮ ... 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!