Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
"Totál logikátlan és értelmetlen."
Lehet számodra a kvantumfizika is értelmetlen. Itt sajnos az értelmező értelmi képességeivel van gond. Lehet a macskám se tudná értelmezni a Szentháromságtant, sőt Maki a gorilla sem. :)
"12 követővel milyen államot hozott volna létre? :) Miért nem akart? Jobb hogy üldözték a keresztényeket?"
Sajnos nagyon nem érted meg, hogy Jézus mért nem hozott létre államot. Először is volt rá lehetősége, hiszen azt írja valamelyik evangélium, hogy a zsidók megpróbálták megkoronázni, de Jézus elbújt, hogy ez ne történhessen meg. Nem csak 12 követője volt. Amikor tanítani küldte el az embereket, akkor 72 embert küldött el, de az evangéliumok sokszor számolnak be sokaságról, több ezer emberről, vagy mielőtt keresztre feszítették is több ember dicsérte. Jézus királysága nem e földről való. A zsidók úgy tekintettek rá, mint egy olyan megváltóra, aki eljön és karddal megszabadítja őket a gonosz rómaiaktól. Viszont Jézusa saját álnokságaiktól jött őket megszabadítani. Meg mért lett volna jobb, ha kardot fognak és kemény szívű harcosokká válnak egy időre és szembeszállnak az üldözőikkel? Akkor mivel lettek volna jobbak náluk? Az óvodában is azt fogja megdicsérni az ovónéni, ha valakit megpofoznak és ó nem visszaüt bosszúból, hanem az ovónénihez megy.
"12 követővel milyen államot hozott volna létre? :) Miért nem akart? Jobb hogy üldözték a keresztényeket?"
Többször is van a Bibliában, hogy térden, állva, ég felé nézve , akármi imádkoznak. Konkrétan nincs leírva, hogy úgy lehet imádkozni, ahogyan akarsz, viszont ha jól tudom egyik iszlám szöveg sem említi, hogy fohászkodni hogyan kell. Azt lehet ülve, ég felé nézve, akárhogy nem? Akkor ez mért nem lehetséges a bibliai imával? Vagy akár az nem lehetséges, hogy a Bibliában nincs is imádkozás, csak fohászkodás van, amit Isten bárhogy megenged, pont mint az iszlámban?
Mutass egy olyan Korán vagy másik iszlám szöveget, ahol le van írva hogyan kell fohászkodni! Arra is kíváncsi vagyok, hogy az imádkozást hogyan írja le pontosan akármelyik iszlám vallási szöveg.
413
Akkor így már értem :). Az a válaszoló meg aki azt mondta, hogy imádkozott, hogy ne legyenek benne a lelkei falak pont én voltam :).
"Megint az én mondanivalómnak mi köze van ahhoz, hogy a keresztények mit gondolnak? Én sosem mondtam, hogy decemberben született volna Jézus. Ha kitalálnánk az aratás ünnepének egy dátumot a saját naptárunk szerint, az nem lenne hamisítás?"
Csak azt mondom hogy s keresztényeknek ez nem akadály. És azt sem hiszem hogy a zsidó naptár alapkán ne lehetne kiszámolni az ünnep idejét. Az iszlám országokban is két naptárat használnak párhuzamosan.
"Ma is vannak katolikusosnál és más irányzatoknál is hét közbeni misék, mégis csak a vasárnapi kötelező."
Ha bármikor lehet imádkozni akkor nem létezne délutáni ima a Bibliában. És két vers ugyanabban az időpontra írja ami szintén nem véletlen. A misének mi köze van Jézushoz?
"Mit értesz primitív vágyak alatt? Nem hiszem, hogy a kovásztalan kenyerek ünnepe hamisítás lenne, hiszen az Újszövetségben beteljesül ez az ünnep, hiszen Jézus a kovásztalan kenyér alatt a színtiszta, álnokság nélküli igazságot érti."
Például a népirtásra felszólító versek az Ószövetségben. A zsidók ki akartak irtani egy népet ezért belehamisították a Bibliába. Csak a szűz lányokat nem ölték meg, mert őket megtartották maguknak. Ez mi ha nem hamisítás? Vagy a kamat tilalma. Zsidó nem szedhet kamatot másik zsidótól de nem zsidótól már igen. Ha Isten tiltja a kamatot mert az rossz, akkor minden esetben tiltani fogja. Ez a zsidók pénzéhségének a következménye. És még lehetne sorolni.
"A Korán többször is említi, hogy a zsidók népe az igazságot kapta meg a Tórán keresztül. Akkor neked mért nem kell betartanod?"
Igen, az eredeti Tórával az igazságot kapták meg. De a Tóra a Korán kinyilatkoztatásáig volt hatályban. Onnantól mindenkire a Korán érvényes, pontosabban onnantól hogy eljutott hozzá.
"Arra gondoltam, mint amit a 404-es leírt, miszerint az arabok vallást építettek a hadiszok és egyéb emberek szavai gyűjteménye köré. Lehet ha előfeltevések nélkül és úgy mintha egy új könyvet olvasnál elolvasnád a Koránt egy teljesen más élményt kapnál."
Ez biztosan nem így van. A Korán üzenete teljesen egyértelmű és világos. A hadiszok tovább bontják és ezekből tudjuk meg a részleteket. Mondatjuk úgy is hogy a Korán leírja az elméletet Mohamed próféta hagyományából pedig megismerjük a gyakorlati alkalmazását.
"és nem lenne egy vers sem ami a rituális imára utalna"
"Abban az időben Ezékiás halálosan megbetegedett. Ézsaiás próféta, Ámóc fia elment hozzá, és ezt mondta neki: Így szól az Úr: Rendelkezz házadról, mert meghalsz, nem maradsz életben! Ezékiás erre a fal felé fordult, és így imádkozott az ÚRhoz: Ó, URam, ne feledkezz meg arról, hogy én hűségesen és tiszta szívvel jártam színed előtt, és azt tettem, amit jónak látsz! És Ezékiás keservesen sírt. Ézsaiás még a palota belső udvarát sem hagyta el, amikor így szólt hozzá az ÚR igéje: Menj vissza, és mondd meg Ezékiásnak, népem fejedelmének: Így szól az ÚR, ősatyádnak, Dávidnak Istene: Meghallgattam imádságodat, láttam, hogy könnyeztél. Meggyógyítalak, három nap múlva már fölmehetsz az ÚR házába. 6Megtoldom napjaidat még tizenöt évvel." 2Királyok 20:1-6
"Ó, Isten, te vagy Istenem, hozzád vágyakozom! Utánad szomjazik lelkem, utánad sóvárog testem, mint kiszikkadt, kopár, víztelen föld. 3Így nézek rád a szentélyben, hogy lássam hatalmadat és dicsőségedet. 4Mert szereteted az életnél is jobb, ajkam téged dicsőít. 5Ezért téged áldalak, amíg élek, nevedet imádva emelem föl kezem" Zsolt 63:2-5
Az sem igaz, hogy kötelező száma volt az imádkozásnak. Dániel naponta háromszor imádkozott. De, pl. a Zsoltárok 119:164 ezt írja: "Naponta hétszer dicsérlek téged igazságos döntéseidért."
"Kb. pár éve kezdtem el foglalkozni részletesebben az iszlámmal, próbáltam keresni a hiteles forrásokat, megnéztem az Üzenet című filmet, azt az új perzsa filmet az életéről, dokumentum filmeket az iszlámról, ahol professzorok beszélnek, hogy sikerüljön bele élnem magamat Mohamed tanításába, üzenetébe."
Hát ez egyáltalán nem látszik. Amit írtál az alapján azt mondanám egy keresztény oldalról másoltad ki az iszlámmal kapcsolatos írásokat és úgy adtad itt elő mint saját vélemény.
"Az a baj, hogy sok egyéb kérdés, amit a válaszoló felvet nem olyan, ami két mondatban elintézhető, így igazából neki kellene utána járni és attól tartok, hogy mivel neki nincs meg az a háttér ismerete mint nekem van arról, amiről beszélek, ezért nem érti, amit mondok, nem tudok neki kimerítő választ adni, több órás előadások anyagát meg nem tudom két mondatban összefoglalni."
Persze, biztos velem van a baj :) Érdekes módon minden ilyen kérdésemnél ezt kapom válaszként keresztényektől. Szerintem elég jól utánajártam. Sok Bibliai verset idéztem, mutattam videókat, és logikusan felépítettem az állításomat.
"Ezért írtam, hogy első lépésnek pl. jó lenne, ha elolvasná az Újszövetséget, mert akkor már egy kicsit ugyan abból a nézőpontból látná a kérdést mint én, szerintem jobban megértené, hogy mire gondolok."
Az ima témakörét miben változtatná meg ha elolvasnám az egész Bibliát? Bőven adtam arra lehetőséget hogy hozzatok verseket amik megcáfolják az állításom de ilyet nem mutattatok.
"Azt állítja, hogy én még soha nem imádkoztam és Isten nem hallgat meg, ha nem úgy imádkozom, ahogy azt a kérdező mondja."
Én ilyet nem állítottam. Azt mondtam soha nem imádkoztál, tehát azt Isten nem fogadja el mint ima de elfogadhatja mint fohász.
"Egyszer elveszítettem a munkámat és hónapokig nem találtam új állást. Egyik nap már nagyon el voltam keseredve és tényleg nagyon mélyen, nagyon őszintén imádkoztam. Az ima végén éreztem, hogy Isten meghallgatott és egy vigasztaló érzés kerített hatalmába, hogy "Minden rendben lesz, csak bíz bennem." Pár órával később, egyszer csak a semmiből felhívott egy ismerősöm, aki megkérdezte, hogy érdekel-e egy állás lehetőség. Hónapokig semmi, erre a semmiből egyszer csak munkát kínáltak nekem. Biztosra veszem, hogy ez nem a véletlen műve volt."
Lehet hogy Isten meghallgatta mint fohászt. Lehet csak véletlen volt. Biztosan sok ateistával is megtörtént ugyanez, csak nyilván nem imádkozott. És mi van ha a Sátán intézte így, te pedig azt hiszed jó úton haladsz ? Szóval ez így bármi lehet. A témánkhoz pedig igazából nincs köze.
"Azt állítja az imák nem hallgattatnak meg, ha nem leborulva végzik őket? Én ezt nem tudom elhinni, mert szembe megy a tapasztalataimmal!"
Akkor még egyszer hogy ne legyen félreértés. Te soha életedben nem imádkoztál. Te foohászkodtál, amit Isten lehet elfogadott.
"amiben hiszek és nem megalapozatlanúl vakhittel, mert valaki azt mondta, hogy az úgy van, hanem igenis nyitott, kereső hittel."
A vakhit az megvan nálad, a megalapozottság nincs meg. A kereső hit pedig alibi szintjén. Sajnálom de én ezt látom.
"Lehet számodra a kvantumfizika is értelmetlen. Itt sajnos az értelmező értelmi képességeivel van gond. Lehet a macskám se tudná értelmezni a Szentháromságtant, sőt Maki a gorilla sem. :)"
Ha jól emlékszem azt kértem maradj távol. Ezen mit nem értsz? Ha majd egy 6 éves gyerek értelmi szintjén lévő válaszára leszek kíváncsi, ígérem neked szólok először.
"Sajnos nagyon nem érted meg, hogy Jézus mért nem hozott létre államot. Először is volt rá lehetősége, hiszen azt írja valamelyik evangélium, hogy a zsidók megpróbálták megkoronázni, de Jézus elbújt, hogy ez ne történhessen meg."
Hát ezt kétlem. A zsidók többsége nem fogadta el Jézust, sokan meg akarta ölni köztük a zsidó vezetők.
"Nem csak 12 követője volt. Amikor tanítani küldte el az embereket, akkor 72 embert küldött el, de az evangéliumok sokszor számolnak be sokaságról, több ezer emberről, vagy mielőtt keresztre feszítették is több ember dicsérte."
Több ezren meghallgatták de semmi nem utal arra hogy ezek az emberek valóban követték volna Jézust. A fontosabb eseményekkor csak a tanítványok voltak jelen és a rokonai. A szavazáson a zsidó nép inkább a gyilkost mentette fel, mint Jézust. Tehát semmiféle támogatottsága nem volt Jézusnak. Semmiféle államot nem tudott volna létrehozni.
"Jézus királysága nem e földről való. A zsidók úgy tekintettek rá, mint egy olyan megváltóra, aki eljön és karddal megszabadítja őket a gonosz rómaiaktól. Viszont Jézusa saját álnokságaiktól jött őket megszabadítani."
Nem csak karddal de azzal is ha kell mert meg kell hogy védd magad. Egyébként ha a zsidó nép hisz Jézusnak és mögé áll, létre tudott volna hozni egy államot, de a zsidó népet nem érdekelte az igazság,ahogy titeket sem. A zsidó vezetőknek hatalmuk megtartása volt fontos, az emberek pedig inkább hallgattak ezekre a vezetőkre mint az igazságra. Meg hát bizonyára nekik is nehezükre esett beismerni hogy amiben addig hittek az nem egészen úgy van, és mindenféle nevetséges hazugságot találtak ki. Magatokra ismertek?
"Meg mért lett volna jobb, ha kardot fognak és kemény szívű harcosokká válnak egy időre és szembeszállnak az üldözőikkel?"
Mert jogod van az önvédelemhez és jogod van ahhoz hogy az Isten által küldött törvények szerint élj. Maga Jézus mondta egyébként hogy vegyél kardot:
Lukács 22:36 Majd ezt mondta nekik: "Most azonban, akinek van erszénye, vegye elő, ugyanúgy a tarisznyát is; és akinek nincs kardja, adja el felsőruháját, és vegyen.
Tehát még a ruhádat is el kellett adnod Jézus szerint ha nem volt pénzed fegyverre hogy meg tudd venni. Jézus egyik tanítványa használta is a kardját mikor jöttek hogy letartóztassák Jézust és megsebesítette az egyik katonát. Jézus leállította mert nem lett volna esélyük, de látszik hogy a tanítványok készek lettek volna harcolni amit Jézus nem ellenzett. Szóval ezek a versek is engem igazolnak.
"Akkor mivel lettek volna jobbak náluk?"
Abban hogy ez önvédelem lett volna amihez mindenkinek joga van.
"Az óvodában is azt fogja megdicsérni az ovónéni, ha valakit megpofoznak és ó nem visszaüt bosszúból, hanem az ovónénihez megy."
Az óvonéni feltehetően igazságos de nem mindenki az. Van hogy vissza kell ütnöd. Biztos vagyok benne hogy Jézus is ezt tanította. Kizártnak tartom hogy ne engedte volna az önvédelmet. Ő maga mondja hogy vegyél kardot. Nyilván nem kruplihámozás céljából kérte.
"Többször is van a Bibliában, hogy térden, állva, ég felé nézve , akármi imádkoznak. Konkrétan nincs leírva, hogy úgy lehet imádkozni, ahogyan akarsz, viszont ha jól tudom egyik iszlám szöveg sem említi, hogy fohászkodni hogyan kell. Azt lehet ülve, ég felé nézve, akárhogy nem? Akkor ez mért nem lehetséges a bibliai imával? Vagy akár az nem lehetséges, hogy a Bibliában nincs is imádkozás, csak fohászkodás van, amit Isten bárhogy megenged, pont mint az iszlámban?"
A Bibliában van ima mert azok a testhelyzetek amiket ír azok az ima testhelyzetei és nem arról van szó hogy csak simán leborultak hanem egymás után következő testhelyzeteket ír, például meghajoltak és leborultak. Ez alatt feltehetőleg a Tórából recitáltak de biztosan Istenhez szóltak. Azt is írja a Biblia hogy az imát rituális mosakodás előzte meg.
"Mutass egy olyan Korán vagy másik iszlám szöveget, ahol le van írva hogyan kell fohászkodni! Arra is kíváncsi vagyok, hogy az imádkozást hogyan írja le pontosan akármelyik iszlám vallási szöveg. "
Hadiszokban le van írva. Mutattam videót az imáról. Képeket a fohászról ami felemelt kézzel történik de minden más is fohásznak számít.
Csak angolul találtam ilyen hadiszt. Például Mohamed próféta így fohászkodott:
Anas bin Malik said: “The next Friday, a person entered through the same gate and Allah’s Apostle was delivering the Friday khutba and the man stood in front of him and said, ‘O Messenger of Allah! The livestock are dying and the roads are cut off; Please pray to Allah to withhold rain.’ Anas added, ‘The Messenger of Allah raised both his hands and said, ‘O Allah! Round about us and not on us. O Allah!’ On the plateaus, on the mountains, on the hills, in the valleys and on the places where trees grow.’ Anas added, ‘The rain stopped and we came out, walking in the sun.'” Reported in by Al-Bukhaari
"Tehát még a ruhádat is el kellett adnod Jézus szerint ha nem volt pénzed fegyverre hogy meg tudd venni." Zseniális. És a szövegkörnyezetet is olvastad? Olvastad valaha is egyben az evangéliumokat? Olvastad pl. János evangéliumát?
És akkor ezekkel mi van?
"Amikor pedig Jézus észrevette, hogy érte akarnak jönni, és el akarják ragadni, hogy királlyá tegyék, visszavonult ismét a hegyre egymagában." Ján 6:15
"Most pedig hozzád megyek, és ezeket elmondom a világban, hogy az én örömöm teljes legyen bennük. Én nekik adtam igédet, és a világ gyűlölte őket, mert nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Nem azt kérem, hogy vedd ki őket a világból, hanem hogy őrizd meg őket a gonosztól. Nem a világból valók, mint ahogy én sem vagyok a világból való. Szenteld meg őket az igazsággal: a te igéd igazság. Ahogyan engem elküldtél a világba, én is elküldtem őket a világba: én őértük odaszentelem magamat, hogy ők is megszentelődjenek az igazsággal.
De nem értük könyörgök csupán, hanem azokért is, akik az ő szavukra hisznek énbennem; " Ján 17:13-20
"Jézus így felelt: Az én országom nem e világból való: ha ebből a világból való volna, az én szolgáim harcolnának, hogy ne jussak a zsidók kezére. De az én országom nem innen való. Pilátus ezt mondta neki: Akkor mégis király vagy te? Jézus így válaszolt: Te mondod, hogy király vagyok. Én azért születtem, és azért jöttem a világba, hogy bizonyságot tegyek az igazságról: mindenki, aki az igazságból való, hallgat az én szavamra." Ján 18:36-37
"A zsinagógákból kizárnak titeket, sőt eljön az óra, amikor mindaz, aki megöl titeket, azt hiszi, hogy Istennek tetsző szolgálatot végez; és mindezt azért teszik, mert nem ismerték meg sem az Atyát, sem engem." Ján 16:2-3
"Mert aki meg akarja menteni az életét, az elveszti azt, aki pedig elveszti az életét énértem és az evangéliumért, megmenti azt." Márk 8:35
"Ne féljetek azoktól, akik a testet megölik, a lelket azonban nem tudják megölni! Inkább attól féljetek, aki a kárhozatba vetve a testet is, a lelket is el tudja pusztítani!" Máté 10:28
"Aki tehát vallást tesz rólam az emberek előtt, arról majd én is vallást teszek mennyei Atyám előtt, aki pedig megtagad engem az emberek előtt, azt majd én is megtagadom mennyei Atyám előtt." Máté 10:32-33
"Jézus így folytatta: „Én vagyok a feltámadás és az élet. Aki hisz bennem, még ha meghal is, élni fog. Az, aki úgy él, hogy hisz bennem, nem hal meg örökre. Hiszed ezt?” " Ján 11:25-26
"Légy hű mindhalálig, és neked adom az élet koronáját. Akinek van füle, hallja meg, amit a Lélek mond a gyülekezeteknek! Aki győz, annak nem árt a második halál." Jelenések 2:10-11
"Mert közülünk senki sem él önmagának, és senki sem hal önmagának; mert ha élünk, az Úrnak élünk, ha meghalunk, az Úrnak halunk meg. Tehát akár éljünk, akár haljunk, az Úréi vagyunk. Mert Krisztus azért halt meg, és azért kelt életre, hogy mind a holtakon, mind az élőkön uralkodjék." Róm 14:7-9
Ez az a hit, ami miatt a keresztények hajlandóak voltak még az életüket is áldozni, inkább minthogy megtagadják a hitüket. És sokan most is, inkább választják a halált, mint hogy megtagadják Jézust.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!