Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯
 391/960 A kérdező kommentje:

"Sose láttam még ilyen éles logikát XD XD"

Azt írta a nép papjai számos egyéb kötelezettséget is hozzátettek túlbuzgóságukban. Akkor ez mi ha nem hamisítás? Ha te előírsz valamit amit Isten nem írt elő, az hamisítás.

2020. nov. 2. 19:56
 392/960 anonim ***** válasza:
100%

Továbbra is csak nevetnék, ha jó kedvem lenne.

Igen, a farizeusok sok dolgot hozzátettek, viszont ezek nincsenek előírva a Bibliában. A te rendkívül éles és páratlan logikád pedig azt szűrte le ebből, hogy mert meghamisították a Bibliát, ez a bizonyíték rá. Gratulálok.

2020. nov. 2. 20:08
 393/960 A kérdező kommentje:

"Igen, a farizeusok sok dolgot hozzátettek, viszont ezek nincsenek előírva a Bibliában. A te rendkívül éles és páratlan logikád pedig azt szűrte le ebből, hogy mert meghamisították a Bibliát, ez a bizonyíték rá. Gratulálok."

Ha előírsz valamit ami nincs benne a Bibliában az szerinted nem hamisítás? Akkor is az ha nincs benne a Bibliában. Meg nekem úgy tűnt a 613 törvényre értette hogy abban is van olyan amit hozzáírtak. Mindenesetre mindkettő hamisítás.

2020. nov. 2. 20:18
 394/960 anonim ***** válasza:
100%

"Az állatáldozati törvényeket miért nem tartod be?"

Elég nehéz lenne állatok nélkül. Ráadásul nem is lehet hogy áldozni, hiszen A Biblia azt írja elő, hogy csak a Jeruzsálemi templomban lehet állatot áldozni, ami ugye már nincs meg. Meg Jézus volt az igazi áldozat, ezért az Ő áldozatát nézném le, ha állatokat áldoznék. (Az mindegy most, hogy neked mi erről a véleményed, nekem ez az én hitem)

Az aratás ünnepe meg más dolog. Először is régen az aratást ünnepelték, akkor az aratás azt jelentette, hogy van kaja. Ma már mindig van kaja, hiába ünnepelni ezt. Meg azt sem tudjuk mikor aratnak, ráadásul nem csak egyfajta növényt termesztenek, van hogy két növény aratása között több hónap is van. Ezen kívül az ókori zsidók naptárja valószínűleg teljesen más volt, tehát azt se tudjuk mikor is kéne megtartani.

Ha jól emlékszek a penészes dolgokat ki kellett szedni a házból és ott elégetni. De ma mát ki lehet dobni a szemétbe. Erre a törvényre nem emlékszek pontosan hogy van, ezért erre nem tudok részletesen válaszolni.

Én a beteg családtagos dologra nem mondtam azt, hogy ez egy helytelen dolog lenne, sőt Isten egyik törvényére sem. De viszont te azt mondod, hogy a beteg családtag elkküldése fertőző betegre utal, nem kell elküldeni. Vagy te elküldöd? Ha nem, akkor megértetted, hogy egyes bibliai törvényeket én sem veszek úgymond kötelezőnek ma.

"Az Újszövetségi versekből is kiderül hogy az ima kötelező és napjában többször imádkoztak. Délutáni imát említ, tehát egyértelmű."

Az Újszövetség csak azt írja le, hogy volt a templomban délutáni ima, azt nem, hogy ez kötelező volt.

A Biblia azt írja elő, hogy csak a jeruzsálemi templomban lehet állatot áldozni. Azt is írja, hogy aki a kovásztalan kenyerek ünnepén kovászos kenyeret eszik, azt meg kellett ölni. Te betartod ezeket a törvényeket? Ha nem, akkor mért nem? A Korán is elismeri a Tórát, legalább is azokat a részeket, amik nincsenek meghamisítva. Lehet azt válaszolod, hogy ezeket a részeket meghamisították, de mért nehezítették volna meg a zsidók ezzel a saját dolgukat és hamisították meg a vallásukat? Hisz például ha valaki faluba lakott, akkor annak elég nehéz volt elmenni Jeruzsálembe, meg gondolom senki nem akarta halottan látni a szerettét, ha kovásztalan kenyeret evett, amikor nem kellett volna.

2020. nov. 2. 21:17
 395/960 anonim ***** válasza:
100%

"Ha előírsz valamit ami nincs benne a Bibliában az szerinted nem hamisítás? Akkor is az ha nincs benne a Bibliában."

Hogy a büdös lószarba hamisítom meg a Bibliát azzal, ha előírok olyat, ami NINCS benne? Gondolkozol is néha, vagy csak írod a sok ökörséget, ami a csövön kifér.

Bár már értem, hogy miként bálványozhatja valaki annyira Mohamedet és a Koránt. Ilyen logikával megáldva, mint te, semmi se lehetetlen :D

Nem írták bele a pajeszt a Bibliába, ezt azt bizonyítja, hogy meg lett hamisítva. Ha beleírják, akkor az is azt bizonyítja, hogy meg lett hamisítva.

Ehhez aztán ész kell. Sajnálom minden rokonodat, akiknek egy ilyen pengeéles elmét el kell viselni.

2020. nov. 2. 22:18
 396/960 anonim ***** válasza:

Valóban tényleg logikátlan, hogy akkor is meg van hamisítva a Biblia, ha nincs beleírva valami, meg akkor is, ha igen, viszont ezt te sem jól mondtad el. A próféták és Jézus is kimondták az igazságot és olykor szidták is az embereket, viszont így csak a személyét szidod, nem azt, amit képvisel. Amikor Jézus a farizeusokat leostobázta vagy kiűzte az árusokat a templomból, akkor nem konkrét személyeket szidott és nem az volt a célja, hogy bántsa az illetőt, viszont akár tudatosan, akár tudatlanul te ezt haragból vagy beszólásként írtad, nem az az igazságérzet vezérelt, ami Jézusban és a prófétákban volt.

Valóban van a kérdezőben "ostobaság", viszont ez nem azért van, mert két logikai állítást nem tud jól összerakni. Ha valaki a világon a legjobban érvel és azt hiszi ettől lesz okos, akkor ő a világ legostobább embere. A kérdező attól lesz "ostoba", hogy nem látja meg, hogy rá akar erőltetni olyan dolgot az emberekre, ami nem is kötelező, ráadásul ő nem is ismeri.

Kérdező ha valakit arra akarsz tanítani, hogy az igazságot ismerje, akkor az első lépés nem az, hogy testi dolgokat kérsz számon rajta, hanem az igazságvágyat, cslekvésvágyat, Istenszeretetet ébreszted fel bennük, ezt kérded rajtuk számon. Például ha a keresztényeket kéred számon valami, ne azon kérd őket számon, hogy mért a saját szokásukat követik ahelyett, hogy egy teljesen idegen vallás szokását követik, hanem hogy például mért van az, hogy esetenként luxusautókkal járnak és tényleg csak 20 másodpercet imádkoznak, mert ha valóban bennük lenne az igazi vágy, akkor többet is imádkoznának, sőt egész nap azt csinálnák. Ha valakiben valóban felébred ez a vágy, akkor hidd el utána fognak járni az igazságnak és azt fogják cselekedni. És hidd el, hogy olyan nincs, hogy valaki csak azért nem akarná tudni az igazságot és ne lenne meg benne ez a vágy, mert "keresztény", ez valóban csak a te előítéleted. Én is így kerestem meg az igazságot, legalább is nagyon próbálkoztam és ÍGY jutottam arra a következtetésre, hogy nem kell úgy imádkozni, mint a muszlimok.

2020. nov. 2. 22:44
 397/960 A kérdező kommentje:

"Elég nehéz lenne állatok nélkül. Ráadásul nem is lehet hogy áldozni, hiszen A Biblia azt írja elő, hogy csak a Jeruzsálemi templomban lehet állatot áldozni, ami ugye már nincs meg."

Miért ne lenne állat? :) Mindenhol vannak háziállatok. Miért csak a Jeruzsálemi templomban lehet állatot áldozni? Hogy fért be oda az egész zsidó nép mikor állatott kellett áldozni?

"Ezen kívül az ókori zsidók naptárja valószínűleg teljesen más volt, tehát azt se tudjuk mikor is kéne megtartani."

Keresztényeknél ez nem probléma. Jézus sem decemberben született.

"Én a beteg családtagos dologra nem mondtam azt, hogy ez egy helytelen dolog lenne, sőt Isten egyik törvényére sem. De viszont te azt mondod, hogy a beteg családtag elkküldése fertőző betegre utal, nem kell elküldeni. Vagy te elküldöd? Ha nem, akkor megértetted, hogy egyes bibliai törvényeket én sem veszek úgymond kötelezőnek ma."

Szerintem nem elküldésről van szó hanem elkülönítésről. A fertőző betegeket ma is karanténban kezelik. Ha nem veszel kötelezőnek egyes bibliai törvényeket akkor ezzel Isten törvényeit tagadod meg a saját vallásod logikája szerint.

"Az Újszövetség csak azt írja le, hogy volt a templomban délutáni ima, azt nem, hogy ez kötelező volt."

Ha volt olyan ima amit délutáni imának neveztek azt nyilván azért tették mert mindig délután végezték és ha mindig délután volt azt jelenti hogy kötelező.

"Azt is írja, hogy aki a kovásztalan kenyerek ünnepén kovászos kenyeret eszik, azt meg kellett ölni."

Vannak olyan törvények a Bibliában amik valóban Isten törvényei de van ami emberi hamisítás. Ha tényleg van olyan Bibliai törvény ami szerint aki a kovásztalan kenyerek ünnepén kovászos kenyeret eszik, azt meg kellett ölni, akkor ezt hamitásnak mondanám. Neked viszont kötelezően hinned kell ebben a törvényben és be kell tartanod mert te a Bibliában hiszel.

"Te betartod ezeket a törvényeket? Ha nem, akkor mért nem? A Korán is elismeri a Tórát, legalább is azokat a részeket, amik nincsenek meghamisítva "

Nekem nem kell betartanom a Biblia törvényeit. Én a Koránt fogadom el. Az iszlám szerint a Korán hatályon kívül helyezte a Tórát. A Tóra addig volt érvényben amíg nem lett kinyilatkoztatva a Korán, illetve az Evangélium is módosított a Tórán.

"Lehet azt válaszolod, hogy ezeket a részeket meghamisították, de mért nehezítették volna meg a zsidók ezzel a saját dolgukat és hamisították meg a vallásukat? Hisz például ha valaki faluba lakott, akkor annak elég nehéz volt elmenni Jeruzsálembe, meg gondolom senki nem akarta halottan látni a szerettét, ha kovásztalan kenyeret evett, amikor nem kellett volna."

A Tóra esetében én úgy látom a legtöbb hamisítás a zsidók primitív vágyainak a kielégítését célozta. Az Újszövetség esetében viszont inkább politikai, hatalmi céljai voltak a hamitásoknak.

2020. nov. 2. 22:57
 398/960 A kérdező kommentje:

"Hogy a büdös lószarba hamisítom meg a Bibliát azzal, ha előírok olyat, ami NINCS benne? Gondolkozol is néha, vagy csak írod a sok ökörséget, ami a csövön kifér."

Szerintem nem vagy azon az értelmi szinten hogy beszélgessünk. Magát a vallást hamisírod meg. A zsidó és keresztény vallások nem csak a Bibliából állnak. Sok olyan tanítás nem szerepel a Bibliában amit mégis kötelezőnek vesznek. Ez hamisítás.

"Bár már értem, hogy miként bálványozhatja valaki annyira Mohamedet és a Koránt. Ilyen logikával megáldva, mint te, semmi se lehetetlen"

Egy muszlim sem bálványozza Mohamed prófétát sem a Koránt, kizárólag Istent.

"Nem írták bele a pajeszt a Bibliába, ezt azt bizonyítja, hogy meg lett hamisítva. Ha beleírják, akkor az is azt bizonyítja, hogy meg lett hamisítva.

Ehhez aztán ész kell. Sajnálom minden rokonodat, akiknek egy ilyen pengeéles elmét el kell viselni."

Ha a Biblia nem írja hogy pajeszt kell növesztened, de a rabbi előírja neked hogy kötelezően növessz pajeszt az hamisítás.

2020. nov. 2. 23:03
 399/960 anonim ***** válasza:
85%

"Szerintem nem vagy azon az értelmi szinten hogy beszélgessünk."

Ezt én is így érzem, ilyen hozzád hasonló éles elmével vitatkozni nehéz. XD

Mivel nincs a pajesz benne a Bibliában, ezért szerinted egyértelműen meg van hamisítva a Biblia. Ha benne lenne, akkor az lenne az egyértelmű bizonyíték a hamisításra. XD

Legalább elismernéd, hogy hülye voltál és ökörséget írtál. Nem, te ragaszkodsz a nyilvánvaló hülyeségedhez.

Magadat teszed nevetségessé... Ha lehetséges még jobban.

2020. nov. 2. 23:25
 400/960 A kérdező kommentje:

"Mivel nincs a pajesz benne a Bibliában, ezért szerinted egyértelműen meg van hamisítva a Biblia. Ha benne lenne, akkor az lenne az egyértelmű bizonyíték a hamisításra. XD"

Nem fogok lesüllyedni a te szintedre gügyögni. Mondok inkább egy másik példát a te vallásodból hátha felfogod. Több keresztény irányzatnál különböző szentnek nevezett emberekhez imádkoznak, könyörögnek a keresztények és ez része a tanításaiknak. Mondott ilyet Jézus a Biblia szerint? Nem mondott. Akkor ez mi ha nem hamisítás. Felfogtad?

2020. nov. 2. 23:39
❮❮ ... 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!