Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?
Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:
Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."
Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:
Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,
Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:
Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.
Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.
Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.
Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:
https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI
Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.
Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.
Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?
Milyen más állandó törvényeket említ a Korán?
"Lenne egy kérdésem! Te olvastad valaha az Újszövetséget elejétől a végéig? Úgy értem mind a négy evangéliumot, az Apostolok cselekedeteit, a leveleket és a Jelenések könyvét. Elejétől a végéig."
Beleolvastam, de nem elejétől a végéig.
"Csak azért kérdezem, mert a kérdéseid alapján nem tudom eldönteni, hogy egyáltalán valaha olvastad-e és legalább nagyjából tisztában vagy-e vele, hogy mit ír az Újszövetség vagy csak részeket ismersz belőle?"
Tehát te végigolvastad? Jó akkor mutasd meg hol írja az Újszövetség hogy az Ószövetségi törvények már nem érvényesek vagy hol írja kedvedre válogathatsz a ószövetségi törvények között?
"Mert nekem egyáltalán nem úgy jön le, hogy te értenéd a keresztény teológiát és hogy mit miért gondolnak úgy ahogy."
Ebben igazad van, nem értem, de biztos vagyok abban hogy te sem érted és egyik keresztény sem mert a keresztény teológia értelmetlen, tele van ellentmondással a sok hamisítás miatt.
"Ha újra elolvasnád, vagy meghallgatnád, lehet többet értenél meg belőle, mint amennyit most értesz, mert jelenleg olyan mintha azt sem tudnád miről van szó."
Az ilyenekre nem vagyok kíváncsi. Ez egy 6 éves gyerek szintje. Írd le konkréten szerinted mi nem úgy van ahogy állítom bizonyítékokkal. Akkor beszélhetünk.
Van az Újszövetségben olyan, hogy Ószövetségi törvényt ír felül.
"38Hallottátok a parancsot: szemet szemért, fogat fogért! 39Én pedig azt mondom nektek: ne szállj szembe a gonosszal, hanem ha megütik arcod jobb felét, fordítsd oda a balt is"
"43Hallottátok a parancsot: szeresd felebarátodat és gyűlöld ellenségedet! 44Én pedig azt mondom nektek: szeressétek ellenségeiteket (tegyetek jót haragosaitokkal) és imádkozzatok üldözőitekért (és rágalmazóitokért). 45Így lesztek fiai mennyei Atyátoknak, aki fölkelti napját jókra és gonoszokra, esőt ad igazaknak és bűnösöknek. 46Ha azokat szeretitek csak, akik titeket szeretnek, mi lesz a jutalmatok? Nem így tesznek a vámosok is? 47És ha nem köszöntitek, csak barátaitokat, mi többet tesztek? Nem így tesznek a pogányok is? 48Ti olyan tökéletesek legyetek tehát, mint mennyei Atyátok."
"Milyen más állandó törvényeket említ a Korán?"
Sokat, de egyenként utánanézni eltartana egy ideig. Találtam egy felsorolást ami száz parancsot tartalmaz. Angolul van de pontosan megjelöli a vers helyét így a magyar fordításban is meg tudod nézni.
1. Do not be rude in speech (3:159)
2. Restrain Anger (3:134)
3. Be good to others (4:36)
4. Do not be arrogant (7:13)
5. Forgive others for their mistakes (7:199)
6. Speak to people mildly (20:44)
7. Lower your voice (31:19)
8. Do not ridicule others (49:11)
9. Be dutiful to parents(17:23)
10. Do not say a word of disrespect to parents (17:23)
11. Do not enter parents’ private room without asking permission (24:58)
12. Write down the debt (2:282)
13. Do not follow anyone blindly (2:170)
14. Grant more time to repay if the debtor is in hard time (2:280)
15. Don’t consume interest (2:275)
16. Do not engage in bribery (2:188)
17. Do not break the promise (2:177)
18. Keep the trust (2:283)
19. Do not mix the truth with falsehood (2:42)
20. Judge with justice between people (4:58)
21. Stand out firmly for justice (4:135)
22. Wealth of the dead should be distributed among his family members (4:7)
23. Women also have the right for inheritance (4:7)
24. Do not devour the property of orphans (4:10)
25. Protect orphans (2:220)
26. Do not consume one another’s wealth unjustly (4:29)
27. Try for settlement between people (49:9)
28. Avoid suspicion (49:12)
29. Do not spy and backbite (2:283)
30. Do not spy or backbite (49:12)
31. Spend wealth in charity (57:7)
32. Encourage feeding poor (107:3)
33. Help those in need
by finding them (2:273)
34. Do not spend money extravagantly (17:29)
35. Do not invalidate charity with reminders (2:264)
36. Honor guests (51:26)
37. Order righteousness to people only after practicing it yourself(2:44)
38. Do not commit abuse on the earth (2:60)
39. Do not prevent people from mosques (2:114)
40. Fight only with those who fight you (2:190)
41. Keep the etiquettes of war (2:191)
42. Do not turn back in battle (8:15)
43. No compulsion in religion (2:256)
44. Believe in all prophets (2:285)
45. Do not have sexual intercourse during menstrual period (2:222)
46. Breast feed your children for two complete years (2:233)
47. Do not even approach unlawful sexual intercourse (17:32)
48. Choose rulers by their merit (2:247)
49. Do not burden a person beyond his scope (2:286)
50. Do not become divided (3:103)
51. Think deeply about the wonders and creation of this universe (3:191)
52. Men and Women have equal rewards for their deeds (3:195)
53. Do not marry those in your blood relation (4:23)
54. Family should be led by men (4:34)
55. Do not be miserly (4:37)
56.Do not keep envy (4:54)
57. Do not kill each other (4:92)
58. Do not be an advocate for deceit (4:105)
59. Do not cooperate in sin and aggression (5:2)
60. Cooperate in righteousness (5:2)
61. ’Having majority’ is not a criterion of truth (6:116)
62. Be just (5:8)
63. Punish for crimes in an exemplary way (5:38)
64. Strive against sinful and unlawful acts (5:63)
65. Dead animals, blood, the flesh of swine are prohibited (5:3)
66. Avoid intoxicants and alcohol (5:90)
67. Do not gamble (5:90)
68. Do not insult others’ deities (6:108)
69. Don’t reduce weight or measure to cheat people (6:152)
70. Eat and Drink, But Be Not Excessive (7:31)
71. Wear good cloths during prayer times (7:31)
72. protect and help those who seek protection (9:6)
73. Keep Purity (9:108)
74. Never give up hope of Allah’s Mercy (12:87)
75. Allah will forgive those who have done wrong out of ignorance (16:119)
76. Invitation to God should be with wisdom and good instruction (16:125)
77. No one will bear others’ sins (17:15)
78. Do not kill your children for fear of poverty (17:31)
79. Do not pursue that of which you have no knowledge (17:36)
80. Keep aloof from what is vain (23:3)
81. Do not enter others’ houses without seeking permission (24:27)
82. Allah will provide security for those who believe only in Allah (24:55)
83. Walk on earth in humility (25:63)
84. Do not neglect your portion of this world (28:77)
85. Invoke not any other god along with Allah (28:88)
86. Do not engage in homosexuality (29:29)
87. Enjoin right, forbid wrong (31:17)
88. Do not walk in insolence through the earth (31:18)
89. Women should not display their finery (33:33)
90. Allah forgives all sins (39:53)
91. Do not despair of the mercy of Allah (39:53)
92. Repel evil by good (41:34)
93. Decide on affairs by consultation (42:38)
94. Most noble of you is the most righteous (49:13)
95. No Monasticism in religion (57:27)
96. Those who have knowledge will be given a higher degree by Allah (58:11)
97. Treat non-Muslims in a kind and fair manner (60:8)
98. Save yourself from covetousness (64:16)
99. Seek forgiveness of Allah. He is Forgiving and Merciful (73:20)
100. Do not repel one who asks (93:10)
"Nem. A Bibliát meghamisították, ez tény, de a JELENLEGI Biblia alapján is bizonyítható hogy így kell imádkozni. Kiderül a Bibliából hogy az ima kötelező, de még ha nem is fogadjátok el hogy kötelező, akkor is jogos a kérdésem hogy miért nem imádkoztok úgy ahogy Jézus."
Azt már elmondtam, hogy én elfogadom, hogy igazad van és arccal a földre borulva kéne imádkozni. A többit meg nem lehet a jelenei Biblia alapján igazolni.
Mért nem? Azért, mert ha megnézed az összes olyan idézetet, ahol a sachah szó szerepel, bárhol nézed nem fogsz találni semmit a sachahról. A sachah mindig magában áll, nincs sehol olyan szöveg hozzá, hogy letérdelt vagy szöveget recitált vagy valamerre fordult, csak annyi, hogy sachah (ebből az derül ki, hogy a sachah csak leborulást jelent, nem rituális imát, de ez mellékes).
Ahol viszont palal van, azaz szerinted fohászkodás, ott viszont lehet olyanokat találni, hogy Jeruzsálem felé fordultak (2Sámuel 6, Dániel 6), de minden mást is, ahol állnak vagy ég felé néznek vagy akármi. Fohászkodni meg gondolom nem Jeruzsálem (vagy Mekka) felé kell és nem naponta háromszor stb.
Lehetne azt mondani, hogy akkor eddig rosszul néztük és a palal jelenti az imát, a sachah meg a fohászt, viszont így is logikátlan, mert akkor fohászkodni nem csak leborulva lehet.
Tehát a jelenlegi Bibliából az derül ki, hogy nincs ima-fohász felosztás, a sachah egyszerűen azt jelenti, hogy "leborulás", pala meg azt, hogy "ima".
"Már többször is válaszoltam. Lehet megváltozott idővel a szó jelentése, vagy lehet kicserélték más szóra. CSak az Újszövetség esetében azt írják többszáz ezer eltérés van a szövegváltozatok között, tehát bármilyen változtatás simán elképzelhető."
Viszont ha ezt gondolod, akkor már nem a jelenlegi Biblia alapján akarod bizonyítani az állításod.
"Dehogynem ismerem. A Bibliából idézek folyamatosan."
Nem tudom mit mondjak még, hogy elolvasd és ismerd. Hidd el, hogy akármennyire elhiszed, hogy ismered, nem ismered.
"A Youtube csatorna alapján számomra nem derül ki hogy kik ők. Mondjuk aki lapos földben hisz, attól túl sokat nem várok :)"
Sajnállak kérdező. Azt kéred számon embereken, hogy mért nem tartják be a Bibliát, amikor kereszténynek mondják magukat, amikor viszont valaki csak amiatt hisz valamiben, mert a Biblia írja, akkor elítéled őt.
"Nem értem a logikádat. Ezt az Ószövetségi törvényt tudod hogy be kellene tartanod de a többit miért nem veszed kötelezőnek?"
Kötelezőnek veszem én őket, ki mondta, hogy nem? Viszont az imádkozás és az imádkozásnak az a formái, amiket te mondol nem kötelezőek és nem is lehet kikövetkeztetni a Bibliából.
"Beleolvastam, de nem elejétől a végéig."
Tehát jól sejtettem.
"Tehát te végigolvastad?" Többször is.
"Jó akkor mutasd meg hol írja az Újszövetség hogy az Ószövetségi törvények már nem érvényesek vagy hol írja kedvedre válogathatsz a ószövetségi törvények között?" Ez így nem fog menni. Amíg nem látod a teljes képet, felesleges veled részletekről beszélni, mert nem ugyan az a nézőpontunk. Ezért nem haladnak ez a beszélgetés se sehová. Ezért nem értetted meg a válaszaimat más kérdés kapcsán sem, amiket írtam a törvényről. Ezért idézgetsz, a szövegkörnyezetéből kiragadott verseket, félremagyarázva azokat.
"Az ilyenekre nem vagyok kíváncsi." Miért nem? Talán olyan rettenetes dolgot írtam, amikor azt javasoltam, hogy olvasd el a könyvet, amit kritizálsz, vagy hogy próbálj meg nem felszínesen hozzá állni a kereszténységhez, hanem egy kicsit megérteni? Ez a 6 éves szint? Persze, sokkal érettebb gondolkodásra vall, hogy olyasmit kritizálsz, amit nem is értesz, ráadásul még a könyvet sem vagy hajlandó elolvasni, amiben ott vannak a kérdéseid zömére a válaszok. A bizonyítékok ott vannak a Bibliában csak el kellene olvasnod. Ha elolvastad és vannak kérdéseid, majd akkor beszéljünk! Órákat töltöttem azzal, hogy téged próbáltalak győzködni, nem csak ennek a kérdésnek a kapcsán és most már úgy vélem felesleges veled beszélni addig, amíg nem vagy hajlandó ténylegesen megvizsgálni, hogy mi a kereszténység, csak az érdekel, hogy szerinted micsoda. Már többször írtam neked, ha téged valóban érdekelne az igazság, nem itt írogatnál a gyakorin és ismeretleneket, laikusokat kérdezgetnél, majd mikor a Kis Pista nem tudott neked válaszolni, akkor elégedetten hátradőlsz, hogy neked van igazad, hanem a neten keresnél releváns forrásokat, elolvasnád a Bibliát, elolvasnád az Újszövetséget és papok, teológusok könyveit és bejegyzéseit olvasgatnád, meg keresztény oldalakat néznél és azok írásait.
Én sem téged kérdezgetlek az iszlámmal kapcsolatban, mert azt sem tudom ki vagy és milyen szinten érted a saját vallásodat, hanem valóban hiteles oldalakat olvasok, akikről tudom, hogy tényleg muszlimok és feltételezem, hogy hitelesen képviselik a vallásukat, valamint vettem a fáradságot és elolvastam a Koránt, egyben, úgy ahogy van, nem részeleteket kiollózva belőle.
"Én sem téged kérdezgetlek az iszlámmal kapcsolatban, mert azt sem tudom ki vagy és milyen szinten érted a saját vallásodat, hanem valóban hiteles oldalakat olvasok..."
Ezt jól teszed, mert ez a kérdező nem egyszer mondott már homlokegyenest mást, mint valódi muszlim teológusok. Akik nevüket és valódi kilétüket vállalva tanítanak, nyilatkoznak, stb...
"Van az Újszövetségben olyan, hogy Ószövetségi törvényt ír felül."
De én nem azt kérdeztem hogy van-e olyan vers amit felülír hanem hogy mutasd meg hol írja az Újszövetség hogy az Ószövetségi törvények általánosságban nem érvényesek.
"Azt már elmondtam, hogy én elfogadom, hogy igazad van és arccal a földre borulva kéne imádkozni. A többit meg nem lehet a jelenei Biblia alapján igazolni."
Nem csak ez derül ki, hanem az is hogy egy rituális kötelező ima és ettől elkülönül a fohász.
"Tehát a jelenlegi Bibliából az derül ki, hogy nincs ima-fohász felosztás, a sachah egyszerűen azt jelenti, hogy "leborulás", pala meg azt, hogy "ima"."
Te csak a szavak jelentéséből indulsz ki de nem foglalkozol a többi bizonyítékkal amiből jópárat mutattam. Ezekre egyáltalán nem válaszoltatok vagy vicc kategória választ adtatok.
"Viszont ha ezt gondolod, akkor már nem a jelenlegi Biblia alapján akarod bizonyítani az állításod. "
Dehogynem. Csak a palal és a sachah szavak szótári jelentésével nem lehet megcáfolni amit írtam. Az idézett versekből kiderül hogy a sachah nem egyszerűen meghajlás. Jézus sem egyszerűen leborult, hanem közben Istenhez szólt ami legalább egy óráig eltartott. Mózesnél szintén nem annyi történt hogy csak meghajolt. Másik versben a zsidó nép meghajol majd leborul. Nem adtatok értelmes magyarázatot arra hogy miért imádkozott így minden próféta és a zsidó nép. Az nem válasz hogy népszokásból meg belső indíttatásból. Azt is megbeszéltük hogy ha neked van igazad akkor a zsidó nép meghamisította Isten szavát, csak azért hogy a kötelező rituális imával megnehezítse saját életét. Arra sem válaszoltatok hogy ha Mohamed próféta másolt, akkor miért a sokkal nehezebb zsidó imát másolta a nagyon lájtos keresztény ima helyett. A legutóbbi 5-6 veressel pedig azt bizonyítottam hogy az ima a Biblia szerint is kötelező és meghatározott időpontokban kell elvégezni napon belül. Erre sem jött tőletek értelmes cáfolat. Ahogy látod, ezt nem fogod tudod elintézni a palal és a sachah szavak szótári jelentésével.
"Nem tudom mit mondjak még, hogy elolvasd és ismerd. Hidd el, hogy akármennyire elhiszed, hogy ismered, nem ismered."
Ahhoz hogy tisztázzuk ezt a témát nem kell elolvasnom az egész Bibliát. Utánanéztem a kapcsolódó verseknek és nem tudtatok olyan verset hozni ami cáfolja az állításom.
"Sajnállak kérdező. Azt kéred számon embereken, hogy mért nem tartják be a Bibliát, amikor kereszténynek mondják magukat, amikor viszont valaki csak amiatt hisz valamiben, mert a Biblia írja, akkor elítéled őt."
Én pedig titeket sajnállak. A Bibliát meghamisították nagyosok helyen. Ezért vannak a Bibliában ellentmondások és tudománnyal ellentétes állítások. Egy keresztény ebben a helyzetben két dolgot tehet. Egyik hogy szó szerint vesz mindent, mint a laposföld hívők, így viszont nevetségessé teszik magukat a tudománnyal ellentétes versek miatt. A másik pedig ahogy ti is teszitek, elkezdenek válogatni a Bibliában, így viszont az van hogy megtagadjátok a Biblia egyes részeit vagyis Isten szavát. Persze a hamisítások nem Isten szava de a keresztény vallás szerint azok. Nyilván nem kérem számon keresztényektől a hamisított részeket, csak elméletben. Tehát megkérdezhetem keresztényektől hogy miért nem tartják be xy parancsot ha írja a Biblia, közben ettől még én azt a parancsot hamisításnak tartom. Szóval lényeg az, hogy mindkét választás nagyon rossz. Ahogy írtam ezt történik ha valaki egy hamisított könyvet követ.
"Kötelezőnek veszem én őket, ki mondta, hogy nem?"
Az összes ószövetségi törvényt kötelezőnek veszed?
"Ez így nem fog menni. Amíg nem látod a teljes képet, felesleges veled részletekről beszélni, mert nem ugyan az a nézőpontunk. Ezért nem haladnak ez a beszélgetés se sehová. Ezért nem értetted meg a válaszaimat más kérdés kapcsán sem, amiket írtam a törvényről. Ezért idézgetsz, a szövegkörnyezetéből kiragadott verseket, félremagyarázva azokat."
Ez megint egy 6 éves gyerek értelmi szintje. Semmi konkrétum nincs a válaszaidban. Csak annyit mondasz hülye vagyok csak mert és kész :)
"Miért nem? Talán olyan rettenetes dolgot írtam, amikor azt javasoltam, hogy olvasd el a könyvet, amit kritizálsz, vagy hogy próbálj meg nem felszínesen hozzá állni a kereszténységhez, hanem egy kicsit megérteni? "
Az hogy olvassam el nyilván jogos, de ha elolvasnám az elejétől a végéig, semmit nem változtatna a jelenlegi témánk állásán. A kapcsolódó vereseket elolvastam és nem tudtatok egyetlen verset sem felmutatni ami megcáfolna.
"Persze, sokkal érettebb gondolkodásra vall, hogy olyasmit kritizálsz, amit nem is értesz,"
A keresztények sem értik. Én még nem találkoztam olyan kereszténnyel aki logikus válaszokat adott volna az általam kritizált tanításokra. Nem érkezett válasz vagy olyan komoytalan vicc kategória válaszok mint a "népszokás". Viszont olyan reakció amit te is írtál hogy nem értem, hülye vagyok, nem is akarom megérteni, csak a keresztényeket gyalázom, stb, nagyon sok volt. Ezekkel tele a padlás :)
"amiben ott vannak a kérdéseid zömére a válaszok."
Ha a Bibliában ott vannak a válaszok és te elolvastad akkor nyugodtan bemutathatod. Eddig ilyen még nem történt.
" a neten keresnél releváns forrásokat, elolvasnád a Bibliát, elolvasnád az Újszövetséget és papok, teológusok könyveit és bejegyzéseit olvasgatnád, meg keresztény oldalakat néznél és azok írásait."
Olyan keresztény oldal érdekelne ami kifejezetten arra szolgál hogy kérdéseket lehet feltenni és papok, teológusok válaszolnak.
"Én sem téged kérdezgetlek az iszlámmal kapcsolatban, mert azt sem tudom ki vagy és milyen szinten érted a saját vallásodat, hanem valóban hiteles oldalakat olvasok, akikről tudom, hogy tényleg muszlimok és feltételezem, hogy hitelesen képviselik a vallásukat,"
Hát én veled ellentétben egy névtelen ismeretlennek is elhiszem amit állít, ha bizonyítékokkal alátámasztja, de nem hiszem el egy professzor állítását ha nem bizonyítja.
"valamint vettem a fáradságot és elolvastam a Koránt, egyben, úgy ahogy van, nem részeleteket kiollózva belőle."
Megmondom őszintén nem nagyom tudom elhinni hogy te végigolvastad a Koránt. Mert akkor már rég muszlim lennél. Vagy ha végigolvastad akkor meg az van hogy nem az igazságot tartod fontosabbnak hanem a saját egodat, mert nem tudod elfogadni hogy az amiben eddig hittél az nem igaz, és mindennap hazudnod kell így magadnak hogy az egod elégedett legyen. Ha valaki tényleg az igazságot keresi és elolvassa a Koránt és a Bibliát, kizárt hogy a Bibliát válassza. Abban a pillanatban muszlim lesz ha őszinte magához.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!