Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯
 381/960 A kérdező kommentje:

"Igen, kötelezőnek vélek sokat. Az meg hogy mennyit tartok be az az én lelkiismeretemen van."

De mit jelent az hogy kötelezőnek vélsz sokat? Miért nem mindet? Mi alapján szelektálsz?

"A 613 törvény a Bibliai törvény, nem az, amit a zsidók mondanak."

Azok alapján a versek alapján amit mutattam, egyértelmű hogy a rituális ima kötelező és a zsidók is így látják.

"Mért kéne rendbe lennie a 20 másodperces imának?"

Mert ha azt mondod, nincs kötelező ima és bárhogy bármikor imádkozhatsz abba simán belefér hogy évente egyszer elmondasz egy 20 másodperces imát.

"Nem mondom semminek magam, egyszerűen próbálok Istennek tetsző életet élni. Bugyutaság lenne bekategorizálni magam kereszténynek vagy zsidónak vagy muszlimnak és emberek parancsolatait követni, Isten által nem létrehozott közösségekhez tartozni."

Nem értem hogy akarsz Istennek tetsző életet élni miközben megtagadod a törvényeit. Ahogy korábban is írtam muszlimnak lenni annyit jelent hogy aláveted magad Isten akaratának, egy ilyen közösség pedig Isten által létrehozott közösség.

"De mi még mindig nem ezt mondtuk, ezt te mondtad. Attól, hogy a Bibliában szerepel valahol egy-két próféta szokósa nem azt jelenti, hogy népszokásokat mutattak be. Hogyan mutathattak volna be bármit, ha Dániel a saját szobájában imádkozott, ami egy babiloni kastélyban volt elvileg."

Nem egy prófétáról van szó hanem sokról. Igazából mindről. Ezzel az Isten által elvárt imát népszokássá degradáltátok.

2020. nov. 1. 22:05
 382/960 anonim ***** válasza:
100%

613 parancsolat

mit mondott Krisztus?

Jaj néktek is törvénytudók! mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek meg az embereket, de ti magatok egy ujjotokkal sem illetitek azokat a terheket@

2020. nov. 1. 22:35
 383/960 A kérdező kommentje:

"Honnan veszed, ha egyszer nem is tudod összehasonlítani a két könyvet, ugyanis, az egyiket nem olvastad?"

Nem azt mondtam hogy nem olvastam a Bibliát hanem azt hogy nem olvastam végig. A főbb keresztény tanításokkal pedig tisztában vagyok. Ha pedig érdekel egy téma akkor annak utánanézek a Bibliában, mint most az ima.

"Őszintén szólva, nem látom mi az a hatalmas nagy igazság a Koránban, ami felülírja a Bibliát."

Végigolvastam amit írtál és egyáltalán nem hiszem hogy elolvastad a Koránt. Amiket írtál az alapján azt mondanám valami keresztény oldalon olvastál az iszlámról ahol féligazságokat mutatnak be kiforgatva és nem hiteles hadiszokat. Csak röviden ragálok ezekre mert nagyon eltérnek a témától.

"A hádiszok, kétszáz évvel később lényegében úgy lettek összegyűjtve, mint a magyar népmesék."

Ha a hadiszok összegyűjtésével problémád van akkor a Biblia könyveinek összegyűjtésével miért nincs? A hadiszok ezerszer hitelesebbek mint a Biblia könyvei. Sok Bibliai könyv hitelessége még a magyar népesék szintjét sem üti meg.

"Gyerek feleség, prófétai kiváltságok, a mostoha fia feleségének az elvétele, és miközben a békéről beszél, háborúzik."

Gyerek és feleség miért probléma? :) Prófétai kiváltságok alatt nem tudom mit értsz. A mostoha fia elvált a feleségétől mert nem működött a házasság, a háborúi pedig védekező háborúk voltak.

"Számomra az egyik legmaradandóbb történet róla, amikor Jézushoz hasonlóan elé is elé vittek házasságtörőket, ha jól emlékszem nem csak egy nőt, hanem egy férfit és egy nőt. Lényegében, minden ellentétes a történetben, a zsidó írástudók enyhe büntetést akartak nekik adni, ő viszont kiharcolja, hogy megkövezzék őket."

Rosszul emlékszel. Valóban zsidókról van szó a hadiszban akik felkeresik Mohamed prófétát de a zsidó törvények alapján ítélik halálra kövezésre, nem az iszlám törvényei alapján. Mondjuk ennek a hadisznak a hitelessége szerintem kérdéses. Zsidók miért Mohamed prófétát keresnék fel miközben ők maguk ismerték a Tórát és tudták hogy a zsidó törvények alapján halálra kell kövezni.

"Azzal, hogy olyanokat ír, hogy a Könyv népei szándékosan elhallgatják az igazságot, sokszor úgy beszél, mintha az, amit ő állít benne lenne a Bibliában, csak az írástudók nem hajlandók azt felolvasni."

Ezzel van problémád? Ez közismert tény. A keresztény egyház sokáig nem is engedte hogy lefordítsák a Bibliát más nyelvekre. Az átlag kereszténynek fogalma nem volt arról mit ír a Bibliai így az egyház bármit behazudhatott. Ez a téma is ilyen. Szerinted hány keresztény tudja hogy Jézus arccal a földre borulva imádkozott és a többi próféta is? Hány misén hívja fel erre a figyelmet a pap? Kb soha senki.

"Még csak nem is azt mondja, amit te hogy a szövegek meglettek változtatva, nem."

Dehogynem. A Koránban egyértelműen benne van hogy a Tóra és az Evangélium meg lettek változtatva.

"Úgy beszél, hogy lényegében a zsidók és keresztények tudják a saját szövegeik alapján, hogy Mohamednek igaza van, csak nem akarják elengedni a hatalmukat, ezért nem ismerik el őt."

Én ezt ma is látom a keresztény egyházakon. Meggyőződésem hogy azért vesznek részt keresztény egyházak az iszlámellenes gyülöletkeltésben mert tudják hogy az iszlám az igaz vallás és így akarják távol tartani a híveiket. Nézegettem keresztény oldalak írásait az iszlámról. Tele van hazugságokkal még alapkérdésekben is.

"Felkéne ismerniük őt? Miből? A kutya nem várta, hogy 610-ben majd feltűnik egy arab próféta, aki majd elmondja mindenkinek, hogy mi az igazság. Jézust várták. A Messiást várták, sőt abban az időszakban nagy Messiás várásban voltak az emberek, a próféciák miatt."

Akit vártak az Mohamed próféta volt. A Bibliában több prófécia is van ami csak Mohamed prófétára igaz. És az emberek fel is ismerték. Mohamed próféta halálakor már százezrek voltak muszlimok. Jézusnak meg volt 12 követője plusz a rokonai, miközben keresztények szerint Jézus maga Isten. Na ez a vicc kategória, hogy keresztények szerint Isten eljön a földre személyesen és kb senki nem hisz neki aki személyesen látta.

"Azután az is furcsa számomra, hogy Isten a Koránban egy pontos idézetet nem tud elmondani a Bibliából. Mindig csak nagy vonalakban beszél."

Miért kellene pontos idézet a Bibliából?

"De, néha olyan túlzások vannak a bibliai szöveghez képest, hogy nevetséges. József történetében pl. nem csak a gazdája felesége akarta Józsefet, nem, hanem egy csapat egyiptomi nő is és József annyira jól nézet ki, hogy vagdosták magukat, amikor meglátták. Egy mesemondótól tudom elképzelni, hogy így kiszínezi a történetet nem Istentől."

Ez most komoly? Kezdjem el leírni milyen nevetséges túlzások vagy teljesen abszurd tudománnyal ellentétes állítások vannak a Bibliában. A +18-as tartalom pedig hemzseg a Bibliában. Amit hoztál példát ezekhez képest semmi.

"Mégha úgy is lett volna, miért diktálta volna le? Hogy több eltérés legyen a Biblia és a Korán között? Ez olyan fontos? Mivel lett volna kevesebb a történet, ha a magukat vagdosó csapat nő nincs benne...?"

Nyilván azért mert a történet szempontjából fontos információ hogy József vonzó férfi volt, és ezt hangsúlyozza a magukat vagdosó nők feltüntetése.

"A Talmudból idéz, de azt írja, hogy ezt Isten mondta a zsidóknak, úgy beszél, mintha ez a Tórában lenne. "

Nyilván azért mert az eredeti Tórában benne volt, amit a Talmudban meg is magyaráztak, de idővel a Tórából kivették.

"A szentháromságot egyszer nem írja le úgy, hogy Atya, Fiú, Szentélek, mindig Máriát keveri valamiképpen bele. Ne tartsátok Máriát istennek, meg ő is csak ember volt, aki evett, meg ilyenek. Ne mondják a keresztények magukat Isten gyermekeinek."

Egész biztos hogy nem olvastad a Koránt. Ugyanis sehol nem írja hogy Mária része lenne a szentháromságnak. Azt írja ne higgyenek az emberek a szentháromságban, másik verseben pedig hogy Máriát és Jézust ne kezeljék Istenként.

"Az is fura, amikor arról ír, hogy a keresztények is imádkoznak valamilyen imairányba. Mi felé?"

Hogy írja mert nekem ez nem rémlik.

"Nem láttad-e azokat, kiknek egy rész megadatott a Könyvből? Hisznek a varázslatban és a hamis istenségekben." 4:51 Istenségekben? Itt pl. kikre utal, a keresztényekre? Nevetséges. Tele van ilyen pontatlanságokkal a szöveg."

Mi az hogy nevetséges? A keresztények Jézust és Máriát Istenként imádják, pedig csak emberek. Aztán szentnek nevezett emberekhez könyörögnek ami szintén bálványimádás. Keresztényeknél kb mindennek van egy szentje ami az ókori istenségek megfelelői.

"meg változtatja az ima irányt. Minek? Ha a Kába legszentebb első templom, akkor miért nem elve afelé imádkoztak? Miért először Jeruzsálem felé?"

Például lehet azért nem mert politeisták irányították és tele volt bálvánnyal.

"Minek kell állatot áldozni zarándoklatkor?"

Ábrahám története gondolom ismerős mikor arra kéri Isten hogy áldozza fel a fiát, a végen pedig egy kost küld hogy helyette azt vágja le. A muszlimok erre emlékeznek és azt vallják ezzel hogy lemondanak a világi javakról Istenért és alávetik magukat Isten akaratának. Az állat húsát pedig nagyrészt szét kell osztani az ismerősöknek és rászorulóknak.

"Az örökös "Allah nem vezeti a hitetlenek népét", és mindenki megy a pokolba a muszlimokon kívül szöveg sem nyerte el a tetszésem. Én nem hiszem, hogy aki nem keresztény, az mind pokolra kerül, de a Korán szentül vallja, hogy a muszlimokon kívül, mindenki megy a pokolba, külön kiemelve, hogy a keresztények, meg a zsidók főleg."

Nem ártana tényleg elolvasni a Koránt. Ez a verse akkor biztosan meglenne és nem írtál volna ilyesmit.

2/62 Akik hittek, és akik zsidók és a keresztények és a sábeusok - azok közül, aki hisz Allahban, és a Végső napban és igaz cselekedeteket cselekedett, megvan a fizetségük az Uruknál és nem kell őket félteni és nem fognak szomorkodni.

Az általad idézett rész azokra a keresztényekre vonatkozik akik meghamisították a Bibliát, vagy szentháromsághívők például vagy esetleg nagyon súlyos más bűnöket követtek el.

"Azt sem értem, a hamis keresztény Jézus, hogy lehet irgalmasabb és megbocsátóbb, mint pl. Mohamed vagy úgy általában az iszlám? Miért tűnik úgy, hogy pont az ilyen farizeusi viselkedés ellen prédikált Jézus, már 600 évvel korábban?"

Rosszul tűnik. A Bibliai tele van népirtásra felszólító versel. Nők és gyerekek tömeges legyilkolásra ad parancsot és a paráznák halálra kövezésére például. Keresztények szerint Jézus Isten.Akkor a logikát követve Jézus adott parancsot népirtásra és a paráznák halálra kövezésére.

"Ha köszöntenek, köszöntsétek őket jobban vissza. De, arról szó sincs, hogy esetleg te kezdeményezz"

Hol írja azt hogy ne köszönj te először? :)

"Az önfeláldozás, a hosszú tűrés, a szeretet, a megbocsátás mindenki felé, ami a kereszténység magja és lényege, csak nyomokban jelenik meg, leginkább csak a hittársakra korlátozódva."

A keresztény vallásban ezek csak néhány üres szlogen formájában léteznek. És olvasd el a Koránt. Kicsit feljebb bemásoltam 100 verset a Koránból. Ezeket mind megtalálod azok között.

"Számomra ez a vallás törvények üres gyűjteménye, szív nélkül."

Ha a keresztény vallásra érted akkor úgy helyes.

" Jézus és a tanítványai az életüket adták azért, amiben hittek.Mohamed és társai, meg birodalmat építettek."

Mohamed próféta és társai elveszették mindenüket éheztek és menekülniük kellett mert életveszélyben voltak. Mohamed próféta ellen több merényletet is elkövettek és számtalanszor hadsereggel indultak meg a muszlimok ellen. Jézus az egyistenhívő zsidókhoz érkezett míg Mohamed próféta egy erőszakos elmaradott vidéken politeistákhoz érkezett. Mohamed próféta és az első muszlimok államot építettek Isten törvényei szerint amit Jézus is megtett volna csak nem volt rá lehetősége. Életében alig volt követője, de az Ószövetségben látjuk hogy zsidók is létrehoztak államot Isten törvényei szerint.

"Ha ez az igaz vallás, amire kikellet igazítani a kereszténységet, akkor az elég kiábrándító."

Nem ez a vallás mert ez a te képzeletedben létezik és a többi keresztény képzeletében. Ezt nevezhetjük keresztények által kreált iszlamista vallásnak az ISIS-el, terroristákkal együtt. Az igaz vallás viszont ami igazította a kereszténységet az az iszlám.

"Isten valójában nem szereti a világot annyira, hogy egyszülött Fiát áldozza érte és nem vagyunk a gyermekei, csak a szolgái."

Istennek nincs fia. A teremtményeknek vannak fiai mert fiút szülnek. Isten nem szül hanem teremt.

"Érdekes. Hát, annyira azért mégsem érdekel az igazság? Te sokszor hivatkoztál arra, hogy a keresztényeknek fogalmuk sincs a Koránról és még csak el sem akarják olvasni, erre kiderül, hogy ezt a mércét csak nekik állítottad fel, magadra már nem alkalmazod."

Azért álljon meg a menet. Azok a keresztények akiknek ezt mondom, halvány lila gőzük sincs az iszlámról. Én sokmindent elolvastam a Bibliából, ha nem is végig és ismerem a főbb keresztény tanításokat. Ha érdekel egy téma a Bibliában, megnézem a kapcsolódó verdeket ahogy ennél a kérdésnél.

"Én teljesen jószándékú voltam, amikor azt mondtam, hogy más médiumokon keresztül is ellehet érni a bibliai szövegeket, de téged nem érdekel. Sőt, kikéred magadnak. Ez az a fal, amiről korábban az egyik válaszoló írt."

Felvázoltam én hogyan látom az imára vonatkozóan és ezt Bibliai versekkel támasztottam alá a kérdésem alatt. Kértem hogy cáfoljátok meg szintén Bibliai versekkel. Ilyet nem tudtatok mutatni. Áruld már el hogy mi fog változni ha elolvasom az egész Bibliát? Minek utazzak 100 kilométer egy Trabantban ha 10 kilométer után is látom hogy nem jó. Ti azt mondjátok utazzak 100 kilométer a Trabantban és majd látni fogom hogy jobb mint a Ferrari.

2020. nov. 1. 23:49
 384/960 A kérdező kommentje:

"Jaj néktek is törvénytudók! mert elhordozhatatlan terhekkel terhelitek meg az embereket, de ti magatok egy ujjotokkal sem illetitek azokat a terheket@"

Szerinted ez mit jelent? Hogy ez a 613 törvény elhordozhatatlan teher? Gondolom nem mert Isten nem kérne olyat amit emberek nem tudnak teljesíteni. Az idézet rész nyilván emberi hamisításokra vonatkozik a Bibliában. Így már van értelme mert elhordozhatatlan terheket tettek az emberekre de ők maguk ezeket nem tartják be.

2020. nov. 1. 23:53
 385/960 anonim ***** válasza:
100%

Az egyik Isten törvényei, a tízparancsolata biztosan az.

A másik mózesi törvények, amit a kiválasztott papi népnek, azaz a zsidóknak szól.

Ezután a kiválasztott nép papjai számos egyéb kötelezettséget is hozzátettek túlbuzgóságukban, például a pajeszhosszabbitás, ami első pillantásra is megállapítható semmi köze Isten törvényeihez.

2020. nov. 2. 06:54
 386/960 anonim ***** válasza:
32%

Mi Krisztus követök vagyunk, aki azt tanította nekünk, hogy Gyümölcséről ismered meg mi a jó és mi a rossz. Ha látható lenne, hogy a pajeszhosszabbitás nak jó eredménye van az emberek, és Isten között akkor kövrtnénk.

De inkább terméketlen fügefának tűnik, arra a fára Krisztus rákiálltott száradj el!

2020. nov. 2. 07:00
 387/960 anonim ***** válasza:
100%

"De mit jelent az hogy kötelezőnek vélsz sokat? Miért nem mindet? Mi alapján szelektálsz?"

Például az állatáldozati törvényeket nem tartom be. Nem fizetek tizedet, mert kinek tudnám fizetni? Nem tartom meg az aratás ünnepét, hiszen nem aratok. Minek vinném el elégetni a penészes részét a háznak, ha esetleg jobb módja is van a penész éltüntetésesnek, mini kivinni és elégetni? Ha egy családtagom beteg nem küldöm el, hogy máshol gyógyuljon meg.

"Nem egy prófétáról van szó hanem sokról. Igazából mindről. Ezzel az Isten által elvárt imát népszokássá degradáltátok."

Milyen mindről? Mutass Dániel prófétán kívül egy prófétát is, aki naponta háromszor imádkozott vagy Jeruzsálem felé fordult. Ráadásul a Dániel könyvében is fohász van, nem pedig ima.

Nem degradáltunk mi le semmit! Itt jön be az, amit már idéztem, hogy "Aki a bűnöset igaznak mondja és aki az igazat bűnösnek mondja, egyformán utálja az Úr." Igazából az történt, hogy mi mondtunk valamit és te a saját értelmezésed szerint értelmezted, hogy neked legyen igazad.

2020. nov. 2. 14:43
 388/960 A kérdező kommentje:

"Ezután a kiválasztott nép papjai számos egyéb kötelezettséget is hozzátettek túlbuzgóságukban, például a pajeszhosszabbitás, ami első pillantásra is megállapítható semmi köze Isten törvényeihez."

Ez akkor azt jelenti hogy a Bibliát meghamisították.

2020. nov. 2. 19:31
 389/960 anonim ***** válasza:

"Ez akkor azt jelenti hogy a Bibliát meghamisították."

Sose láttam még ilyen éles logikát XD XD

2020. nov. 2. 19:40
 390/960 A kérdező kommentje:

"Például az állatáldozati törvényeket nem tartom be. Nem fizetek tizedet, mert kinek tudnám fizetni? Nem tartom meg az aratás ünnepét, hiszen nem aratok. Minek vinném el elégetni a penészes részét a háznak, ha esetleg jobb módja is van a penész éltüntetésesnek, mini kivinni és elégetni? Ha egy családtagom beteg nem küldöm el, hogy máshol gyógyuljon meg."

Az állatáldozati törvényeket miért nem tartod be? A tizedet fizethetnéd az egyháznak. Eddig is az egyháznak kellett fizetni. Attól hogy te nem aratsz, még van aratás, így meg lehet tartani az ünnepet. Gondolom a penész égetése erősen penészes házal esetében szükséges amikor más megoldás nem segít. Beteg családtag elküldése feltételezem fertőző betegségeknél képzelhető el. Az hogy a felsoroltak Isten törvényei-e mind vagy sem, más kérdés, de simán be lehet tartani átültetve a jelenkorba. Ha azt mondod nem érvényes akkor azzal Isten parancsait tagadod meg.

"Milyen mindről? Mutass Dániel prófétán kívül egy prófétát is, aki naponta háromszor imádkozott vagy Jeruzsálem felé fordult. Ráadásul a Dániel könyvében is fohász van, nem pedig ima."

Az Újszövetségi versekből is kiderül hogy az ima kötelező és napjában többször imádkoztak. Délutáni imát említ, tehát egyértelmű.

Itt pedig leírja ez a zsidó oldal miért Jeruzsálem felé imádkoznak, több Bibliai versre hivatkozva.

[link]

"Nem degradáltunk mi le semmit! Itt jön be az, amit már idéztem, hogy "Aki a bűnöset igaznak mondja és aki az igazat bűnösnek mondja, egyformán utálja az Úr." Igazából az történt, hogy mi mondtunk valamit és te a saját értelmezésed szerint értelmezted, hogy neked legyen igazad."

Ti azt mondjátok a bibliai próféták csak népszokásból imádkoztak így. Én pedig azt mondom ez Isten parancsa. Ha nekem van igazam, akkor ti népszokássá degradáljátok Isten által elvárt imát. Nem én értelmezem így hanem ti állítjátok.

2020. nov. 2. 19:54
❮❮ ... 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!