Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Keresztények miért nem úgy...

Keresztények miért nem úgy imádkoznak ahogy Jézus tanította?

Figyelt kérdés

Az alábbi Újszövetségi versből kiderül hogy Jézus arccal a földre borult és így imádkozott:

Máté 26:39 Egy kissé továbbment, arcra borult, és így imádkozott: "Atyám, ha lehetséges, távozzék el tőlem ez a pohár; mindazáltal ne úgy legyen, ahogyan én akarom, hanem amint te."

Ószövetségi versekből kiderül hogy a próféták és a zsidó nép is arccal a földre borulva imádkoztak:

Mózes 2. könyve, 34:8 Mózes sietve letérdelt a földre, leborult,

Mózes 1. könyve, 17:3 Ekkor Abrahám arcra borult, Isten pedig így szólt hozzá:

Mózes 4. könyve, 20:6 Mózes és Áron pedig elment a gyülekezet elől a kijelentés sátrának a bejáratához, és arcra borultak.

Mózes 2. könyve, 4:31 A nép pedig hitt. Amikor meghallották, hogy az ÚR gondjaiba vette Izráel fiait, és hogy meglátta nyomorúságukat, meghajoltak, és leborultak.

Egyértelműen kiderül a Bibliából hogy Isten parancsa szerint arccal a földre borulva kell imádkozni, de keresztények mégsem így imádkoznak. Muszlimok imádkoznak arccal a földre borulva.

Találtam egy érdekes videót ezzel kapcsolatban:

https://www.youtube.com/watch?v=wqwkGnMSJAI

Az első imádkozó férfi ortodox zsidó vallást követi és arccal a földre borulva imádkozik. A mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. Úgy tudom ma már csak kevés zsidó imádkozik így. A második imádkozó férfi arámi keresztény.Itt is látható hogy a mozdulatok, testtartás nagyon hasonlít a muszlim imához. A harmadik imádkozó férfi pedig szintén keresztény. Nem tudom pontosan melyik irányzat, de ő is nagyon hasonlóan imádkozik ahogy a muszlimok. A negyedik imádkozó férfi pedig muszlim.

Tehát ha nem is sokan, de vannak zsidók és keresztények akik úgy imádkoznak ahogy azt a Biblia írja, a muszlimok viszont mind és mindig így imádkoznak.

Tehát kérdés, keresztények többsége miért nem követi Jézus tanítását az imával kapcsolatban? Másik kérdésem, keresztények szerint miért muszlimok imádkoznak úgy ahogy a Jézus tanította és ahogy a Biblia írja?

2020. okt. 4. 11:46
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯
 441/960 anonim ***** válasza:
100%

"Azt azokra a keresztényekre vonatkozóan írtam akik egy Istenben hittek és az eredeti Evangéliumot követték. Ők ugyanolyan hívők voltak mint ma a muszlimok. Ez a mai keresztényekre már egyáltalán nem igaz. "

Akkor megkérdezhetem miért idézted úgy a Koránt, mintha hinnél abban, hogy a pogányok is üdvözülhetnek? Hogy egy keresztény vagy egy zsidó is üdvözülhet? Kit akartál félrevezetni, engem? Vagy más olvasókat, hogy ne tűnjön olyan kirekesztőnek az iszlám vallás? Úgy írsz, mintha mindent félreértenék, semmivel sem lennék tisztában, erre azért csak kiderül, hogy jól értettem a dolgot. A saját szavaid árulnak el.

Szóval tisztázzuk: A keresztények többsége megy a pokolba bálványimádás és a helyes ima elhagyása miatt, meg mert nem ismerték el Mohamedet prófétának. De, Jehova tanúi és az unitáriusok sem ússzák meg, mert nem ismerték el Mohamedet és nem imádkoztak helyesen. A zsidók szintén. A többi vallás meg kapásból bálványimádó és nem imádkozik stb. Ha mindent összevetek, akkor ha jól sejtem akkor a végeredmény jön ki, hogy csak a muszlimok üdvözülnek, mert Mohamed feltűnése óta nincs ember, akit rajtuk kívül a jókhoz lehet számítani. Csak akkor tudnám, hogy miért vitatkozol velem és csinálsz úgy mintha nem így gondolnád.

2020. nov. 6. 00:41
 442/960 anonim ***** válasza:
100%

"Mivel a kérdésem szempontjából nem az fontos Jézus pontosan mit mondott. Azt derül ki hogy Jézus egy bizonyos testhelyzetben Istenhez szólt ami elég sokáig tartott. Ha a többi verset is figyelembe vesszük akkor kiderül hogy Jézus rituális imát végzett."

Pedig nagyon is fontos, hogy mit mondott, mert az dönti el, hogy fohasz volt e felőle, vagy rituális ima. Még is figyelmen kívül akarod hagyni.

"Ez sem így van. Ahogy korábban is írtam a Bibliai szeretet törvénye csak egy üres szlogen mert nincs mögötte tartalom. Nincs tovább bontva. Nincs megmutatva hogy a gyakorlatban mint jelent. Pontosabban Jézus megmutatta de ebből kevés maradt meg"

Ezért érdemes olyanokat nézni, akik Jezust követve a szeretet szerint éltek. Pl assisi szent Ferenc.

2020. nov. 6. 07:17
 443/960 A kérdező kommentje:

"Akkor megkérdezhetem miért idézted úgy a Koránt, mintha hinnél abban, hogy a pogányok is üdvözülhetnek? Hogy egy keresztény vagy egy zsidó is üdvözülhet? Kit akartál félrevezetni, engem? Vagy más olvasókat, hogy ne tűnjön olyan kirekesztőnek az iszlám vallás? Úgy írsz, mintha mindent félreértenék, semmivel sem lennék tisztában, erre azért csak kiderül, hogy jól értettem a dolgot. A saját szavaid árulnak el."

Nem tudom mit hallucináltál be, de én mindig is ezt írtam. Sőt, ez a kérdés sokszor elődordult más témáknál és akkor is azt írtam az a vers az egyistenhívő keresztényekre vonatkozik akik az eredeti Evangéliumot követték. Azt azért áruld már el hogy mégis gondolod? Egy Igaz Isten helyett három istenséget imádtok, elutasítjátok Isten prófétáját, megtagadjátok Isten kinyilatkoztatását, és még a Bibliából is kedvetekre válogattok, úgy hogy a legtöbb törvényre azt mondjátok rátok nem érvénes. Ezek után gondolod hogy simán besétálsz majd a Mennyországba?

"Szóval tisztázzuk: A keresztények többsége megy a pokolba bálványimádás és a helyes ima elhagyása miatt, meg mert nem ismerték el Mohamedet prófétának. De, Jehova tanúi és az unitáriusok sem ússzák meg, mert nem ismerték el Mohamedet és nem imádkoztak helyesen. A zsidók szintén. A többi vallás meg kapásból bálványimádó és nem imádkozik stb. Ha mindent összevetek, akkor ha jól sejtem akkor a végeredmény jön ki, hogy csak a muszlimok üdvözülnek, mert Mohamed feltűnése óta nincs ember, akit rajtuk kívül a jókhoz lehet számítani. Csak akkor tudnám, hogy miért vitatkozol velem és csinálsz úgy mintha nem így gondolnád."

Akkor tisztázzuk. Én sosem mondtam hogy ez vagy az pokolba kerül vagy a Mennyországba és nem is fogok. Egyedül Allah dönt erről. Az viszont kiderül a Koránból hogy aki más istenségeket imád, megtagadja Isten prófétáját és Isten kinyilatkoztatását annak nagyon nehéz dolga lesz az Ítélet napján.

Az iszlám alapja az egyistenhit. A legtöbb keresztény már ezt sem teljesíti mert három istenséget imád. Úgy tudom ez alól a Jehova tanúi és az unitáriusok kivételek, tehát ha így van nekik nem kell bálványimádás miatt számot adniuk az Ítélet napján de a Koránt ők sem fogadják el ami viszont számon lesz kérve. A zsidók is egy Istenben hisznek de szintén nem fogadják el a Koránt. Tehát nem csak az lesz számonkérve hogy nem fogadták el Mohamed prófétát és nem megfelelően imádkoztak, hanem a teljes Korán. Egyébként pedig muszlimoknál sincs ilyen hogy biztosan automatikusan a Mennyországba kerülnek. Ha az illető muszlim sok rosszat tett, akkor pokolra kerülhet. Az Íitélet napja mindenki számára nehéz lesz. Azt pedig felejtsd el hogy Jézus majd átvállalja a bűneidet te pedig besétálsz a Mennyországba.

2020. nov. 6. 12:14
 444/960 anonim ***** válasza:
100%

"Egy Igaz Isten helyett három istenséget imádtok, elutasítjátok Isten prófétáját, megtagadjátok Isten kinyilatkoztatását, és még a Bibliából is kedvetekre válogattok, úgy hogy a legtöbb törvényre azt mondjátok rátok nem érvénes."

Nem imádunk három istenséget (én legalább is nem). Én úgy hiszem, hogy Isten Lelke viszont velünk van, amikor bajban vagyunk. Emellett Mohamed Isten Lelkének nevezi Jézust.

A prófétákat nem tagadom meg. Én nem tagadom meg Mohamedet, viszont nem is ismerem annyira. De nem is kell az összes prófétát ismerni, te se ismered az összeset. Lehet Mohamed tényleg próféta volt és az ő tanításait lehet el is fogadom, de szerintem ti is sokat félreértelmeztek belőle. Meg tudod adni az iszlám szövegekből az általad emlegetett muszlim ima teljes, pontos leírását?

2020. nov. 6. 12:34
 445/960 anonim ***** válasza:
100%
#444 nekem más muszlim azt mondta, hogy mivel Mohamed volt az utolsó próféta, akit Isten küldött, ezért onnantól csak őt kell követni (Koránt), mert felülírja a többit.
2020. nov. 6. 13:44
 446/960 anonim ***** válasza:
100%

Arra is kíváncsi vagyok, hogy ezt írja-e a Korán (vagy másik muszlim irat) vagy ezt csak a muszlim vallási vezetők találták ki.

2020. nov. 6. 14:09
 447/960 anonim ***** válasza:
#446 ezt nem kérdeztem tőle. Akkoriban nem nagyon foglalkoztam ilyen témákkal így csak felületesen érdeklődtem nála.
2020. nov. 6. 15:55
 448/960 anonim ***** válasza:
100%

"Nem tudom mit hallucináltál be, de én mindig is ezt írtam. Sőt, ez a kérdés sokszor elődordult más témáknál és akkor is azt írtam az a vers az egyistenhívő keresztényekre vonatkozik akik az eredeti Evangéliumot követték."

Alig akarom elhinni! Ugye nem azt akarod mondani, hogy behallucináltam, hogy te a Korán 2:62-t idézted? Ezt a szöveget, csak más fordításban: "Kik hisznek, s azok, kik Zsidók, Keresztények, Szábeusok, ki hisz Allahban és az Ítélet Napjában, jókat cselekszik, bizony az ő jutalmuk Uruknál van. Számukra nincs félelem, se bánkódás."

Az érdekes az, hogy tényleg nem találom! Valahogy leszedted. A 43. oldalon kellene lennie a válaszodnak, de nincs. Vagyis sikeresen bizonyítottad, hogy amit ezen az oldalon művelsz, az nem tudatlanság, nem is elvakultság, hanem konkrétan egy hazugság. Két lehetőség van. Vagy nem is vagy muszlim csak egy agitátor vagy tényleg muszlim vagy, de valami nagyon elvakult, akit nem riszt a hazugság sem. Bármelyik is legyen igaz, én az hiszem tényleg beszüntettem veled a beszélgetést. Téged egyértelműen nem érdekel az igazság.

Továbbá, akkor ugyan ott vagyunk, ahogy írtam. Engem nem győz meg az iszlám, ami a szent könyvének minden harmadik oldalán a pokollal fenyegetőzik és pokolra szán mindenkit, aki nem muszlim.

"Én sosem mondtam hogy ez vagy az pokolba kerül vagy a Mennyországba és nem is fogok. Egyedül Allah dönt erről. Az viszont kiderül a Koránból hogy aki más istenségeket imád, megtagadja Isten prófétáját és Isten kinyilatkoztatását annak nagyon nehéz dolga lesz az Ítélet napján." Ez csak szépítés. És nem nagyon nehéz dolga lesz, hanem pokolba kerül, kerek perec le van írva. Hagyjuk a mellébeszélést.

"Egyébként pedig muszlimoknál sincs ilyen hogy biztosan automatikusan a Mennyországba kerülnek." Ki állított ilyet? Ki állítja, hogy egy keresztény simán besétál a Mennyországba? Nehéz eldönteni, hogy tényleg nem érted, vagy csak teteted. Jézus váltságáldozata miatt üdvözülhet egyáltalán bárki is. Mivel a bűnt nem lehet elengedni csak úgy. A bűn nem csak rád van kihatással, hanem mindenre, amivel kapcsolatba kerül, következményei vannak. Ráadásul a gonoszság, a gyűlölet, olyan mint egy hógolyó, amit ha nem fékeznek meg jósággal, megbocsátással, akkor egy hatalmas lavina lesz belőle, ami mindent képes elpusztítani. A bűn öl, életet vesz el. A muszlimok, gyakorlatilag nem foglalkoznak a bűnnel, hiszen azt mondják, ha elég jó cselekedetet hajtanak végre, akkor Isten megbocsátja a bűneiket és mennek a mennybe. Ez csodálatos, szóval ha pl. elég sokat adakozok, akkor nem baj, ha közben másokat meg meglopok. A lényeg, hogy a mérleg nyelve mindig pozitívba legyen. Nincs kiengesztelés, nincs jóvátétel Isten felé. A keresztények nem állítják, hogy akkor innentől kezdve, mindenki úgy élhet, amint akar, úgy bűnözhet, ahogy akar. Ezt Pál magyarázza a leveleiben. Aki megismeri Istent, az közeledni akar hozzá, ezért egy idő után már magától is undorodni fog a bűntől. Nem azért nem fog bűnt elkövetni, mert azt írja a törvény és fél a büntetéstől, hanem mert nem akar. Mégha el is követi gyengeségből, ő annak nem fog örülni és bánni fogja, mert Isten azon dolgozik a lelkében, hogy ő egyre szentebb életet éljen, hogy egyre jobban Krisztus képére formálja azt az embert.

"Intelek titeket: a Lélek szerint éljetek, és a test kívánságát ne teljesítsétek. Mert a test kívánsága a Lélek ellen tör, a Léleké pedig a test ellen, ezek viaskodnak egymással, hogy ne azt tegyétek, amit szeretnétek. Ha pedig a Lélek vezet titeket, nem vagytok a törvény uralma alatt. A test cselekedetei azonban nyilvánvalók, mégpedig ezek: házasságtörés, paráznaság, tisztátalanság, bujálkodás, bálványimádás, varázslás, ellenségeskedés, viszálykodás, féltékenység, harag, önzés, széthúzás, pártoskodás; irigység, gyilkosság, részegeskedés, tobzódás és ezekhez hasonlók. Ezekről előre megmondom nektek, amint már korábban is mondtam, akik ilyeneket cselekszenek, nem öröklik Isten országát. A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény." Galata 5:16-23

Az sem igaz, hogy aki keresztény az automatikusan megy a mennybe. Teljesen el vagy tájolva.

Továbbá, szeretném felhívni a figyelmedet az idézett részre, mert ez alapján is látszik, hogy lényegtelen ki, hogyan imádkozik. Teljesen mindegy, hogy te mit gondolsz Pálról, mert a kereszténeknek számít, hogy miket írt.

2020. nov. 6. 16:00
 449/960 anonim ***** válasza:
100%

teljesen egyértelmű a Bibliából, hogy Jézusnak mik a szempontjai: "A mi atyáink ezen a hegyen imádták Istent, ti pedig azt mondjátok, hogy Jeruzsálemben van az a hely, ahol Istent imádni kell. Jézus így válaszolt: Higgy nekem, asszony, hogy eljön az óra, amikor nem ezen a hegyen, nem is Jeruzsálemben imádjátok az Atyát. Ti azt imádjátok, akit nem ismertek, mi azt imádjuk, akit ismerünk, mert az üdvösség a zsidók közül támad. De eljön az óra, és az most van, amikor igazi imádói lélekben és igazságban imádják az Atyát, mert az Atya is ilyen imádókat keres. Az Isten Lélek, és akik imádják őt, azoknak lélekben és igazságban kell imádniuk." Ján 4:20-24

Nem véletlen, hogy Jézus soha senkit nem intett meg azért, hogy nem helyesen imádkozik. A legdurvább amit az imával kapcsolatban mondott, hogy egyesek látványosan, képmutatásból imádkoznak. De, egyébként mindig csak az ima tartalmi dolgairól beszélt és az emberekben lévő lélekről, hozzáállásról.

2020. nov. 6. 16:11
 450/960 A kérdező kommentje:

"Vannak misék, például hétfői mise, keddi mise, éjféli mise a katolikusoknál, amik nem kötelezők. Akkor mért ne lehetett volna a zsidóknak is olyan templomi imádkozás, ami nem kötelező?"

Akkor nem neveznék délutáni imának és két verseben is azt írja ugyanabban az időpontban volt. Jézus amúgy hol beszélt miséről?

"A fohász bármilyen testhelyzetben el lehet végezni nem? (nyilván nem fejen állva, de érted)"

Igen, bármilyen testhelyzetben.

"Voltak olyan zsidók is, akik elfogadták és olyanok is, akik meg akarták ölni. A zsidók utálatának nagy része pont onnan jött, hogy nem úgy viselkedett, amint ahogy a zsidók akarták. Például nem akarta, hogy megkoronázzák, nem akart a földön uralkodni, sok zsidó ezt nem akarta elfogadni, sőt eleinte a tanítványok is eléggé földhöz ragadtan gondolkodtak."

A Bibliából annyi derül ki hogy volt 12 tanítványa de ebből is az egyik elárulta és voltak a rokonai. Jézus megpróbálta helyre állítani a meghamisított Tórát, valójában ezért akarták a halálát a zsidó vallási vezetők.

2020. nov. 6. 20:10
❮❮ ... 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 ... ❯❯

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!